Hoe een stofzuiger te kiezen: de professionals adviseren

"Hoe kies je een stofzuiger voor het huis?" - dit is de vraag die een persoon kwelt. Nog niet zo lang geleden, toen slechts een paar modellen voor iedereen beschikbaar waren, dacht niemand aan de verschillende kenmerken. De aanwezigheid van een stofzuiger in ons huis werd al door onze grootmoeders als geluk ervaren.

Stofzuiger voor thuis

Vandaag, wanneer je de bouwmarkt binnenstapt, ren je ogen gewoon weg van de overvloed aan modellen. En als sommige vergelijkbaar zijn met de gebruikelijke stofzuiger, lijkt het onderdeel op een ruimteschip in miniatuur. De prijslijst voor verschillende modellen varieert ook per keer. Maar is dit een goed voorbeeld, waarvan de prijs het andere nadert in vergelijking met zijn goedkopere "collega"? En welke stofzuiger moet ik kiezen?

Algemene criteria voor het kiezen van een techniek voor thuis

Het eerste waar u op moet letten, is hoe vaak en hoeveel u moet schoonmaken. Woon je in een eenkamerwoning zonder kinderen en donzige honden, dan heb je geen omslachtig model met veel aas nodig. En nog een andere, wanneer het gezin een klein kind heeft of allergisch is.

Als u nadenkt over wat voor soort stofzuiger u moet kiezen voor een huis, is het de moeite waard om deze momenten te overwegen. Als het appartement een laminaat en tegels heeft, is een super krachtige stofzuiger niet nodig. Met het reinigen van dergelijke oppervlakken, zal elk apparaat, zelfs de meest budgetvriendelijke, het perfect aan. Als de kamer is een tapijt met een lange dutje, waarin de baby kruipen, in zijn mond te trekken alles wat in zijn gezichtsveld, en langharige kat verstopt in de kast, dan is de keuze wordt een beetje moeilijk. Het is ook belangrijk om te beslissen of een stofzuiger voor chemisch reinigen of vacuüm reiniging vereist is behoefte te kiezen.

Het is het overwegen waard waar de stofzuiger zal worden opgeslagen, omdat veel modellen in beslag nemen veel ruimte in beslag. Indien reiniging elke dag nodig is, trek dan de zware machine om schoon te maken een beetje, en neem hem dan op zijn plaats - een luxe.

En, natuurlijk, de prijs. De winkel heeft modellen waarvan het prijskaartje vergelijkbaar is met een goede computer. Daarom is het de moeite waard om bij aanschaf duidelijk te bedenken wat u precies nodig heeft en hoeveel geld u aan deze acquisitie wilt uitgeven.

Stofzuiger met stofcontainer

Vermogen als het belangrijkste selectiecriterium

Op de meeste modellen is hun kracht geschreven en veel consumenten worden door dit criterium als het belangrijkste beschouwd. Deze stroom is echter het stroomverbruik van elektriciteit. Dat wil zeggen, hoeveel een stofzuiger elektriciteit zal eten, waarvoor je moet betalen.

Beantwoord de vraag, hoe je een stofzuiger kiest voor een appartement zonder tas, je moet twee capaciteiten overwegen. En de belangrijkste indicator is de nuttige kracht, dat wil zeggen, degene waarmee de lucht wordt aangezogen en waarvan het afhankelijk is, hoe effectief het reinigen zal zijn. Deze indicator wordt aangegeven in de productbeschrijving en het is aan hem dat u de meeste aandacht moet besteden.

Dus als het schoonmaken van gladde vloeren wordt verondersteld, dan is er genoeg nuttig vermogen in 250 W. Dit is het minimale vermogen en de prijs van zo'n stofzuiger is in de regel niet geweldig. Als er een tapijt met een laag heipaal in huis is, dan is het de moeite waard om modellen met een vermogen van ongeveer 350 watt te overwegen. Bij een langer dutje heb je een sterkere machine nodig, maar te krachtig kan de coating verpesten. Dit moet u allemaal weten om zelfverzekerd een stofzuiger voor stroom te kiezen.

Stofzuiger voor tapijt

De beste optie is om een ​​model met een vermogensregelaar te kiezen. Hiermee kunt u de modus kiezen, afhankelijk van de reinigingsomstandigheden.

Filtratiesysteem

Zelfs het kind weet hoe de stofzuiger moet worden bediend. Het apparaat zuigt lucht aan, samen met het stof en vuil dat zich in de vuilbak nestelt en de lucht die door het filtersysteem komt, komt naar buiten. Afhankelijk van het model kan het filtersysteem bepaalde stofdeeltjes vangen.

1

Beslissen hoe je een goede stofzuiger kiest en kiezen tussen modellen met vervangbare of permanente filters, het is de moeite waard om voor de eerste te kiezen. Als het filter vuil wordt, gaat de zuigkracht verloren en ontsnappen stofdeeltjes ook naar buiten. En als het vervangbare filter kan worden vervangen, moet de permanente filter worden schoongemaakt. Op het eerste gezicht is het zuiniger, maar er is een risico op schade aan de motor van het apparaat en dan zullen de kosten soms toenemen.

Als het huis allergisch is, is het de moeite waard om het model te bekijken met de beste filters die alle deeltjes ophouden. Tot op heden is de beste manier om hiermee om te gaan HEPA-filters. Dus de filters uit de S-klasse kunnen meer dan 90% van de deeltjes van 0,5-1 μm bevatten. Dit is belangrijk in de periode van verergering van allergieën voor pollen, omdat het constant het huis binnenkomt en moeilijk schoon te maken is.

Stofzuiger Electrolux

Wat zijn stofzuigers?

Weinig mensen weten hoe ze de juiste stofzuiger moeten kiezen. Eerst moet je proberen deze huishoudelijke apparaten op orde te krijgen. Deze classificatie is zeer voorwaardelijk, maar het zal helpen om de keuze te bepalen.
De eenvoudigste voor de consumentendivisie door de methode van stofafscheiding ziet er als volgt uit:

 • Stofzuiger met stofzak;
 • stofzuiger met een container;
 • stofzuiger met waterfilter.

Stofzuiger met stofzak

Zij die de oude stofzuiger "Typhoon", die werd gebruikt door onze grootmoeders gevonden, bedenk dan dat het moest voortdurend worden gereinigd. Moderne modellen met een tas niet ver van hun voorouder. Zoals eerder, wordt alle vuilnis in een speciale zak gezogen.

Kleine stofzuiger voor meubels

Tassen zijn er in twee soorten: herbruikbaar en wegwerpbaar. De eerste, in de regel, zijn gemaakt van doek en na het schoonmaken van hen is het noodzakelijk om de vuilnis buiten te zetten. Weefsels zijn economisch, maar lastig, omdat de zak niet alleen hoeft te worden gereinigd, maar ook moet worden gewassen.

De tweede is handiger, maar omdat ze wegwerpbaar zijn, worden ze na gebruik weggegooid. Hun prijs is niet geweldig, maar tassen zijn gemaakt voor specifieke modellen. En het gebeurt vaak dat ze niet in de winkel kunnen zijn.

Stofzuiger met stofzak

Stofzuiger met container

Als alles eenvoudig is met het gebruikelijke
model, hoe kies je dan een stofzuiger zonder zak om stof te verzamelen, niet iedereen weet het. Deze modellen verschillen van hun "collega's" met een bag-werkprincipe. Specialisten noemen ze cycloon. Er is geen gebruikelijke tas, maar er is een speciale container die gemakkelijk te reinigen is. En aangezien het herbruikbaar is, zijn er geen kosten verbonden aan het kopen van gerelateerde producten.

Op de vraag hoe je een stofzuiger te kiezen zonder een zak te beantwoorden, moet je weten hoe het werkt. Stof en vuil in de pijp, opgezogen in een speciale tank en er niet alleen door het filter en ontspannen in een spiraal die het mogelijk maakt om het vuil te scheiden van de lucht. Tijdens rotatie wordt het stof verzameld in een stapel en vallen op de tankbodem en de lucht stroomt vrij door de filters. Dit maakt het niet alleen mogelijk om het vermogen van het apparaat te vergroten, maar ook om de motor beter te beschermen. Filters krijgen immers veel minder vuil, wat de levensduur verlengt.

Onder de nadelen van dit model kan worden genoemd:

 • de prijs is iets hoger dan die van een eenvoudige stofzuiger;
 • meer gewicht en afmetingen.

Maar de kwaliteit van het reinigen met deze techniek zal hoger zijn, aangezien alle andere kenmerken gelijk zijn in vergelijking met de tassencollega.

Kleine stofzuiger

Stofzuiger met waterfilter

Waarom houdt iedereen zo van natte reiniging? Het antwoord is simpel, omdat nat stof niet meer uit elkaar kan vliegen. Het is dit principe dat wordt gebruikt in stofzuigers met waterfilters. Eenmaal in de tank botst het stof met water en valt, na nat te zijn, naar de bodem. Het kennen van het werkprincipe is gemakkelijk om de vraag te beantwoorden hoe een stofzuiger met een aquafilter te kiezen. Het moet krachtig genoeg zijn en zijn uitgerust met extra filters.

Er zijn ook nadelen van dit systeem. Natuurlijk, deze prijs, omdat dit apparaat duurder is, omdat het technisch moeilijker is. En het tweede nadeel is de noodzaak om de tanks na het reinigen te wassen. Als het in een eenvoudige container voldoende is om het in een prullenbak te schudden, dan is het in dit geval nodig om het hele systeem te spoelen en te drogen.

Industriële stofzuiger

Uiteraard heeft elk van deze categorieën zijn voors en tegens die u moet overwegen bij het kiezen van een stofzuiger.

Ook afzonderlijk is het noodzakelijk om het volgende toe te wijzen:

 • wassen van stofzuigers;
 • stofzuigers-robots;
 • stofzuigers-electrovices.
Stofzuiger robot

Wassen Stofzuigers

Hun verschil is dat ze een natte reiniging kunnen doen, wat betekent dat ze tijd besparen. In dergelijke modellen zijn er twee containers: één voor water met wasmiddel, de tweede voor afval. U hoeft zich niet bezig te houden met natte vodden en emmers, omdat de stofzuiger zelf water sproeit en verzamelt. De eigenaar hoeft de containers alleen zelf schoon te maken. Er zijn een aantal nuances waarmee rekening moet worden gehouden.

Bij het beantwoorden van de vraag hoe een wasstofzuiger voor een huis te kiezen, is het noodzakelijk om rekening te houden met de afmetingen van de kamer. Als dit een klein tweedelig is, dan voldoende tank voor 2 liter. Maar als u in één keer een groot appartement wilt wassen, dan is het de moeite waard om een ​​serieuze beslissing te nemen.

Of koop een kleine en relatief lichte stofzuiger, maar tijdens het schoonmaken moet u het water verschillende keren vervangen. Om dit te doen, moet je de machine demonteren en het water uitstorten, wat enige tijd en moeite kost. Als je hier nog niet aan toe bent, zou je een model moeten overwegen met een groot tankvolume. Een dergelijk apparaat zal zwaarder, groter en minder manoeuvreerbaar zijn.

Maar het is niet zonder zijn tekortkomingen:

 • Niet gebruiken op tapijt en sommige soorten laminaat. Sommige fabrikanten beweren dat de wasstofzuiger kan worden gebruikt om tapijten onder een aantal omstandigheden te reinigen. Een daarvan is het verwijderen van het tapijt na het wassen voor daaropvolgend drogen. Wilt u uw tapijt te wassen en laat het op de vloer, dan worden voorbereid op het feit dat het droog zal zijn voor een lange tijd en dus is er een risico van schimmel.
 • Na het reinigen moet u twee containers wassen en drogen. Als dit niet gebeurt, zal er een muffe geur verschijnen, die erg moeilijk te verwijderen zal zijn.
 • Voor het reinigen van de vloer wordt een speciaal gereedschap gebruikt, dat meer dan normaal kost.
 • De prijs van de stofzuiger is hoger dan die van zijn "land-collega's".
Wassen stofzuiger

Robotstofzuiger - klein, maar hardwerkend

Stofzuigerrobot is een ongelooflijk handig ding voor huisvrouwen die er niet van houden om eruit te komen, maar tegelijkertijd willen dat het huis schoon is. Klein in omvang, zal zo'n harde werker ongeveer een uur rond het appartement kruipen, in een poging om vuil in zijn container te verzamelen. Het voordeel is dat het werkt zonder de deelname van een persoon. Veel modellen zijn uitgerust met een virtuele muur, die de reinigingszone beperkt en de werknemer niet toestaat waar hij niet thuishoort. Velen van hen zijn uitgerust met speciale sensoren, waarmee u obstakels kunt omzeilen en behendig kunt manoeuvreren in de hoeken.

Wanneer het oplaadniveau wordt verlaagd tot het toegestane minimum, wordt de robot zelf naar de basis gestuurd om te worden opgeladen. Er zijn ook modellen die op bepaalde tijden kunnen worden geprogrammeerd om te worden gereinigd. In dit geval zal de stofzuiger zelf de verbinding verbreken en beginnen te werken. Op het eerste gezicht slechts een ideaal huishoudapparaat. Maar hij heeft ook nadelen:

 • Een kleine stofcontainer die snel volloopt en moet worden gereinigd. Daarom is het noodzakelijk om een ​​robot te vinden die lichten zal flitsen en weigeren te werken totdat deze is gereinigd.
 • Niet te krachtige batterij, die de tijd van gebruik beperkt.
 • Ondanks het feit dat een robot obstakels ziet, raakt hij vaak verward in wat op de grond ligt. Dus voordat je met het schoonmaken begint, moet je alle draden, speelgoed, sokken, slippers enzovoort van de vloer verzamelen. Anders, na het wikkelen van de trofee op de borstels, begint de robot weer te klagen.

Beschouw het als de enige manier om te reinigen in een groot appartement is onmogelijk. Het is meer een toevoeging aan een bestaande stofzuiger die al het vuile werk doet, en de jongen helpt hem gewoon.

Stofzuiger met turboborstel

Stofzuiger electrovacuum

Bij het beantwoorden van de vraag hoe een handmatige stofzuiger voor een huis te kiezen, is het de moeite waard om je voor te stellen hoe dit apparaat eruit ziet en welke functies het heeft. We zijn er
allemaal aan gewend dat de stofzuiger een grote behuizing is, waaruit de slang met een borstel rekt. Maar er zijn verticale modellen die een grote zwabber vertegenwoordigen. Onderaan is een borstel en daarnaast een vuilnisman.

Dergelijke apparaten zijn zeer licht en compact, waardoor ze kunnen worden gebruikt in kleine appartementen. Het handvat is telescopisch, wat het mogelijk maakt om het zo te installeren dat het schoonmaken zo comfortabel mogelijk is en niet hoeft te bukken.

Zo'n stofzuiger kan zowel vanuit het netwerk als vanuit de batterijen werken. De laatste is handiger, omdat de draden niet rond het appartement rekken, maar de lading duurt ongeveer 30-40 minuten. Voor het schoonmaken van een klein gebied is dit genoeg, nou ja, in een ruim appartement zal een elektricien een assistent zijn, geen basismiddel. Als u een gewone stofzuiger heeft, zal een dergelijke elektrische bezem het doen, wanneer u snel vuil moet verwijderen. Bijvoorbeeld, een bloempot viel, een kind rende het appartement binnen in vuile schoenen, sommige kleine dingen vielen uit elkaar. Als je zo'n bezem hebt, kun je snel dingen op orde brengen, zonder een enorme stofzuiger uit de bakken te krijgen.

Stofzuiger met waterfilter

Wanneer het huis dieren heeft

Huisdiereigenaren weten hoe moeilijk het is om wol van tapijt te verwijderen. Een pluizig huisdier kan een huis in een hel veranderen wanneer het gevallen haar aan dingen blijft plakken en door het huis wordt gedragen. En gezien het feit dat stadse dieren de regels van de rui twee keer per jaar lang hebben genegeerd en de vervelling bijna constant is, kan de wol waanzinnig worden. Maar het meest beledigend is dat zelfs een goede stofzuiger niet altijd met deze plaag omgaat. Hier heb je iets anders nodig - een speciale turboborstel om te reinigen.

Het principe van zijn werk is dat een roterende borstel haren, haren, draden en dergelijke van de vloer ophaalt en op zichzelf draait. Speciale haren laten niet toe om uit de vuilnis te ontsnappen, en sommige vallen in de afvalopvangbak en sommige blijven op de borstel. Dankzij het ontwerp kunt u het draaiende gedeelte verwijderen en reinigen

Als u naar de winkel komt, zult u een duidelijk idee hebben van hoe de stofzuiger werkt en welke parameters u moet bekijken, dan zal de keuze eenvoudig zijn. Zelfs binnen ongeveer één prijs zijn er modellen die heel verschillend zijn in hun kenmerken.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

27 − 20 =