Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

De meeste vrouwen houden van hun familieleden te plezieren door iets lekkers te bereiden. Een geurig krokant gebak zal zeer gewaardeerd worden door elk gezinslid. Als het huis ruikt naar moeders taart, gebak, gebakken vlees, wat is dan beter?

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Om dit verlangen vandaag te realiseren hoeft mama de kachel niet te laten smelten, het volstaat om de winkel met huishoudelijke apparaten te bezoeken, omdat technische vooruitgang ons een breed scala aan moderne ovens biedt. Natuurlijk, om een ​​aankoop te doen, moet je eerst weten hoe je de juiste assistent kunt kiezen, die belast wordt met het bakken van snoepjes, en thermisch omgaan met verschillende gerechten om het gezin smakelijk te kunnen voeden.

Elektrische of gasoven: voor- en nadelen

Advies geven over welke energiebron de oven in de keuken moet zijn, is nogal moeilijk, omdat we allemaal verschillende mensen zijn en iedereen zijn eigen gewoonten en voorkeuren heeft, dus we moeten alleen de sterke en zwakke punten van elke optie beschrijven.

De gasoven heeft zijn aanhangers vanwege de relatieve laagdrempeligheid en het frequente werk zal het gezinsbudget niet ten zeerste beïnvloeden. Een onmiskenbaar voordeel is dat de oven zelfs kan functioneren als deze is aangesloten op een gasfles. Het kan dus worden gebruikt in een landhuis. Dit is het voordeel van gasovens en eindigde.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Verder, als u apparaten vergelijkt met gas en elektriciteit, verliest de eerste in al het andere, omdat de elektrische oven een merkbaar groter aantal functies heeft. In een kwaliteitsproduct, zelfs als dit niet de duurste is, zijn er verschillende verwarmingsprogramma's, er is ook een convectiemodus, maar het is waar dat de elektriciteitsmeter snel zal draaien, vele kilowatturen opwindend, omdat deze modellen veel vermogen hebben.

Momenteel zijn er modellen te koop waarin de elektrische oven is aangesloten op een dubbele ketel. In dergelijke gevallen wordt een stoomgenerator ingebouwd en wordt een houder voor het gieten van water verschaft. Er zijn ook ovens met een gemeenschappelijke behuizing met een magnetron. Deze aansluiting van elektrische huishoudelijke apparaten brengt veel voordelen met zich mee.

Wanneer keukenapparatuur is uitgerust met kleine apparaten, moeten de eigenaren de juiste oven kiezen. Miniatuur elektrische producten worden op dezelfde manier gekarakteriseerd als hun "congeneren" van een grotere afmeting.

Mini-oven op tafel

Een ruime keuze uit elke categorie van modellen ovens, geeft de kans om er een te krijgen, wat de eigenaars als de beste optie zullen beschouwen. Als mensen voedsel willen koken en sparen, dan zijn ze een geschiktere gasoven. En in het geval waar de nadruk ligt op de kwaliteit van voedsel, dan is het kiezen van een elektrisch product meer tevreden over het resultaat.

1

Oven: selectieparameters

Heb je besloten en je aandacht gestopt voor de gasversie? Weet niet hoe je een gasoven moet kiezen? De vraag is natuurlijk niet eenvoudig, omdat deze huishoudelijke apparatuur veel geld kost en van invloed is op de kwaliteit van de gerechten die door de huisvrouwen worden bereid. Vandaag is elke ijzerhandel echter klaar om u een gasoven met uitstekende kenmerken aan te bieden: ergonomisch, met beveiligingsfuncties en een hulpcomplex.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Om de beste keuze te maken, moet u deze eenvoudige aanbevelingen volgen:

 • Ten eerste, let op de breedte van het model. Als de keuken groot is, kan deze in een oven van elk formaat worden gebouwd en zo niet, dan moet je een mini-oven kiezen.
 • Een belangrijke factor in het gasmodel is het type regeling. Bijna alle producten hebben een mechanisch controlesysteem, het bestaat uit de aanwezigheid van knoppen en handgrepen, maar soms zijn er ook aanraakgevoelige instellingen.
 • De gasoven is klassiek of heeft veel functies. Moderne producten zijn noodzakelijkerwijs uitgerust met extra functies. Deze automatische ontsteking, convectie blazen, verschillende graden van verwarming, grill en anderen. De aanwezigheid van deze functies maakt het werk van de gastvrouw echt comfortabeler.
 • Zorg ervoor dat u bij het omgaan met gas voor de veilige bedrijfsmodus van uw oven zorgt. Er is een functie die het gas dekt in het geval dat het vuur uitsterft. Het wordt "gasregeling" genoemd. Een extra nuttig hulpmiddel is een koude deur, die is ontworpen om alle gezinsleden te beschermen tegen brandwonden.
 • Elke familie moet, wanneer zij een gasoven verwerft, beslissen wat het zal zijn, onafhankelijk of ingebouwd. Als u voor een onafhankelijk model kiest, zorgt dit voor een efficiëntere verdeling van de ruimte in de keuken en een product met een aantrekkelijker ontwerp. Met de ingebouwde technologie moet u nadenken over het kiezen van de juiste gasfornuis. Alles bij elkaar te kopen, in aanvulling op de oven, is het de moeite waard aandacht te besteden aan het aantal en de kwaliteit van de branders.

We hebben kennis gemaakt met de belangrijkste parameters en mogelijkheden van gasovens. Voldoende functies in het middensegment, zodat u een gerecht snel en met veel plezier kunt bereiden in een zorgvuldig uitgekozen oven.

Elektrische oven: wat u moet weten bij het kiezen

Ondanks de goede functionaliteit van de gasoven zijn nog steeds modellen op elektriciteit populairder, maar laten we eens kijken hoe je een elektrische oven kunt kiezen om jezelf een betrouwbare assistent in de keuken te geven.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Wanneer u een elektrische oven koopt, moet u bepalen welke functies en functies nuttig zijn voor een bepaalde gastvrouw en waarvoor u beter niet te veel betaalt:

 • Net als in het geval van een gasoven, moet u precies de juiste breedte van het model weten. De meest voorkomende optie is een breedte van 60 cm, maar indien nodig kunt u beide producten breder en smaller kiezen. De hoogte- en diepteparameters voor alle instanties zijn hetzelfde.
 • De verplichte reeks programma's omvat een verwarmingsregelaar en een timer - hun aanwezigheid is voldoende voor een hoogwaardige hittebehandeling van gerechten, maar de extra mogelijkheden van het model versnellen dit proces en voegen diversiteit toe.
 • Een zeer nuttige extra functie is de sonde. Het is zo'n apparaat dat de temperatuur direct meet in het verwerkte product.
 • Elektrische ovens zijn meestal uitgerust met elektromechanische of elektronische besturing. Elk van hun soorten regelingen heeft zijn voordelen: de eerste is betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken, en de tweede - stelt u in staat het product voor een bepaalde taak te programmeren.
 • Op het display, ongeacht het model, is het mogelijk om het proces van de werking ervan te bewaken.
 • Veiligheid in de oven is om programma's te blokkeren van per ongeluk persen, gelaagd glas, geforceerde blaasfunctie, automatische uitschakeling en andere.
 • In moderne modellen zijn er systemen voor het verwijderen van verontreinigingen op de apparatuur. In een dergelijke oven zal een pyrolytische of katalytische reinigingsmethode werken. De eerste methode verbrandt vervuiling, en de tweede methode bestaat uit twee componenten: koolstof en water. Verder word
  t het werkoppervlak van het product afgeveegd met een servet.
 • Soms zijn fabrikanten blij met een groot aantal extra kansen. Dit is een diagonale grill, vormen en bakplaten gemaakt van glas, telescopische rails, geluidsmeldingen en andere.

We hebben kennis gemaakt met de mogelijkheden van een elektrische elektrische oven, zodat het gekozen product u in staat stelt uw fijnproevers te verwennen met smakelijke en gezonde gerechten.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Welke functies zijn nodig?

Gezien de mogelijkheden van gas- en elektrische ovens, hebben we al een lijst met functies gezien die zijn opgenomen in moderne modellen. Nu is het tijd om nader met hen kennis te maken.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Multifunctionele ovens ... Wat ligt er in deze naam?

Tegenwoordig zijn er, naast verschillende temperatuurregimes, ook afzonderlijke automatische programma's voor warmtebehandeling van gerechten. Ze bevinden zich ook in de oven met elektronische bediening. In elektromechanische modellen worden de functies van technologie geactiveerd door conventionele knoppen of draaigrepen, maar deze bedieningsmodus heeft veel fans, vooral ouderen.

Zoals reeds vermeld, kan de oven ook worden gebruikt als een magnetronoven of als een stoomoven. In het geval van het verbinden van de oven met de microgolfmodule, wordt het mogelijk om de tijd voor het bereiden van individuele gerechten te verkorten, en als "twee in één" een oven is met een stoomkoker, dan wordt de verscheidenheid aan gegrilde gerechten verbreed.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Convectieblazen is een veel voorkomende toevoeging in moderne ovens. Het maakt het mogelijk om de temperatuur door het binnenvolume van de oven te verdelen om de gekookte schotel gelijkmatiger te verwarmen. Samen met convectie kan worden gebruikt en grill, ontdooimodus, intense verwarming.

Aanwezig in moderne producten en handige hulpmiddelen zoals een timer en een sonde (temperatuursensor). De timer waarschuwt u met een geluidssignaal over het einde van het kookproces van deze schotel en de sonde regelt de temperatuurmodus in het product dat wordt verwerkt. Gegevens over de veranderingen in de verwarming van de schotel zijn te zien op het digitale display.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Veiligheid wordt bereikt door thermische isolatie. De deuren in de oven zijn zo ontworpen dat ze niet van buiten opwarmen. Deze functie is echter niet voor alle modellen beschikbaar. Er is ook een slot van de oven van de kinderen. De intrekbare bakplaat helpt ook om een ​​veilige bediening van het apparaat te garanderen, omdat u met de geleiders de bakplaat kunt verwijderen zonder deze vast te houden.

Hydrolyse of pyrolyse reiniging van oppervlakken is alleen beschikbaar in elektrische producten. De hydrolyse verwijdering van verontreinigende stoffen werkt wanneer water in de pan wordt gegoten. Wanneer het apparaat wordt verwarmd, wordt het vet samen met de stoom in een pan geplaatst. Pyrolyse reiniging omvat de verbranding van verontreinigingen. Als gevolg hiervan zal de as moeten worden afgeveegd met een servet.

Hoe een oven te kiezen: een overzicht van de belangrijkste parameters

Ingebouwde ovens: aanbevelingen voor de keuze

Zo'n model kan zowel elektrisch als gas zijn. Ingebouwde ovens kunnen zowel afhankelijk als onafhankelijk zijn. Dit betekent dat in de eerste versie het bedieningspaneel één is en dat er bedieningsknoppen op zitten, zowel van de oven als van de kookplaat. In het tweede geval zijn de bedieningspanelen twee: op het oppervlak met de branders zelf, en gescheiden in de ingebouwde oven. Alle andere functies van de ovens zijn al beschreven.

Ingebouwde oven

Nadat u kennis hebt gemaakt met de mogelijkheden van moderne ovens, kunt u veilig een aankoop doen. Met een goede keuze zullen de huisvrouwen nog jarenlang een assistent hebben. En laat in het geboortehuis de geur van bakken en andere verschillende lekkernijen wordt verspreid.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 69 = 76