Hoe een koelkast in de keuken te plaatsen (54 foto’s): ontwerp en indeling van het interieur

Meestal wordt de keuken de meest problematische plek in huis als het gaat om de juiste indeling van de ruimte. En een van de meest urgente vragen: waar zet je de koelkast in de keuken? - excruciates velen, vooral eigenaren van kleine appartementen. Maar er zijn veel opties voor de organische plaatsing van een koelkast in uw huis zonder schade aan het interieur.

Koelkast in de hoek van de lichte keuken in art-nouveaustijl

Amerikaanse koelkast in de keuken

Witte koelkast in de keuken

Locatie van de koelkast in de grote keuken

De locatie van de zwarte koelkast in de keuken

Je kunt de koelkast in de keuken in een rechte lijn, hoek zetten, in een set inbedden, onder kasten maskeren en ook een kunstobject van je keuken maken - er zijn verschillende schema's.

Welke koelkast kies je?

Als je geen koelkast hebt gekocht, moet je je niet haasten. Overweeg de indeling en het ontwerp van uw keuken bij het kiezen van een techniek. Voor een Chroesjtsjov past een grote koelkast bijvoorbeeld niet precies. Het is belangrijk om te voldoen aan het kleurenschema. Als u wilt dat alles er esthetisch uitziet, is er een optie om van de koelkast een kunstobject te maken.

Bij het kopen van de volgende vragen:

 • Is de koelkast een ingebouwd model of een object met een algemeen ontwerp?
 • Hoe laat zal de "handige" optie me kosten?

Gelukkig bieden fabrikanten ons nu een verscheidenheid aan modellen voor zowel grote als kleine kamers, kleurenkoelkasten verschijnen vaker op de markt, wat ontwerpproblemen oplost. Daarom vindt iedereen iets voor zichzelf, zelfs in een goedkope prijscategorie.

Oranje ingebouwde koelkasten in een ruime keuken

Locatie van de koelkast onder de boom in de keuken

Locatie van de koelkast in de keuken van het huis

1

Locatie van de koelkast in de keuken

De locatie van de paarse koelkast in de keuken

Basisregels van de locatie in een moderne keuken

Het belang van de juiste locatie van de koelkast wordt bepaald door het feit dat de keuken de meest bezochte plaats in het huis is. Hier zou alles zeer praktisch moeten zijn voor elk gezinslid. De koelkast moet zodanig worden geïnstalleerd dat niemand hindert, omdat de deur constant wordt geopend en gesloten. Meestal zijn er geen strikte regels voor het installeren van een koelkast, maar er zijn verschillende factoren die moeten worden overwogen:

 • De vorm en afmeting van uw keuken is het bepalende aspect;
 • Het was-, verwerkings- en opslaggebied moet op enige afstand van elkaar worden geplaatst - afhankelijk van de indeling van de keuken en zijn apt. meter;
 • Plafondhoogte;
 • Grootte en locatie van vensters;
 • Aanwezigheid van een balkon in de keuken;
 • Is de keuken een communicatieruimte;
 • Het dichtstbijzijnde verkooppunt en zo.

Ingebouwde koelkast in de keuken

Heldere koelkast in de keuken

Installeer de koelkast niet:

 • Dichtbij de kachel of radiatoren - dergelijke plaatsing leidt tot onjuiste bediening;
 • Dichtbij het raam, omdat de koelkast wordt opgewarmd tegen direct zonlicht, gericht op zijn behuizing;
 • In een te natte kamer (meer dan 80%).

Tip: als u kiest voor een roestvrijstalen koelkast, zorg dan dat u vergelijkbare elementen aan het interieur toevoegt, zodat de koelkast niet opvalt, maar onderdeel wordt van het interieur.

Koelkast in de keuken in Provençaalse stijl
Koelkast in de keuken in een minimalistische stijl

Locatie van de koelkast in de keuken

Locatie van de koelkast in het interieur van de keuken

Locatie van de koelkast in de keuken in de stijl van het land

Locatie opties

Zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe u een koelkast in uw moderne interieur moet passen, hebben ontwerpers veel kant-en-klare oplossingen voor u klaargemaakt. Iedereen vindt iets voor zichzelf, en de eigenaar van de Chroesjtsjov, en de eigenaar van een landhuis, en de eigenaar van een appartementsstudio.

Hoek is een waardevolle plaats

De hoekopstelling is ideaal voor een kleine keuken, bijvoorbeeld in Chroesjtsjov, waar het gebied meestal niet groter is dan 6 vierkante meter. meter. Deze keuze zal het ontwerp niet beschadigen en in de lay-out passen. De koelkast wordt naast de ingang afzonderlijk geplaatst. Hij zet als het ware de keukenset voort, maar houdt tegelijkertijd de juiste afstand tot de gootsteen.

Koelkast met laden in de keuken

Koelkast geel in de keuken

De locatie van de koelkast in de vrije hoeken van de keuken bespaart veel ruimte en laat je met een gratis vierkant. meter. Als u de juiste koelkast kiest voor de grootte van het keukenmeubilair, wordt deze in een gemeenschappelijke lijn gebouwd en stoort deze niet.

Koelkast in de hoek van een kleine keuken
Een witte koelkast in de hoek van de keuken
Een kleine koelkast in de hoek van de keuken

Locatie van de rode koelkast in de keuken

Locatie van de koelkast in de keuken in de loft-stijl

Kies een lijn

Lineaire directe locatie, in tegenstelling tot de hoek, geschikt voor een keuken van ruime afmetingen, waarbij u het plein niet hoeft te berekenen. meter. Een lineair principe is de installatie van een koptelefoon, een koelkast en andere apparatuur in één gemeenschappelijke rechte lijn. Meestal is de lijn uitgelijnd langs de muren. De koelkast kan in het meubel zelf worden ingebouwd, dan wordt het aan beide zijden omringd door huishoudelijke apparaten of een snijoppervlak, of zet het afzonderlijk op een van de randen van de headset.

Stalen koelkast in de keuken

Koelkast ingebouwd in de muur in de keuken

Koelkast in de hoek in de keuken

Lijnopbouw is de meest populaire optie voor het installeren van een koelkast. We bieden deze optie ook - om de koelkast op een klein podium te plaatsen en van boven een extra kluisje te hangen. Het is belangrijk om één regel te onthouden: plaats de koelkast niet in de buurt van een gootsteen of een kachel - het werk kan worden verstoord.

Lineaire opstelling van de koelkast in de keuken
Lineaire opstelling van de koelkast in de grijze keuken

Locatie van de koelkast in de kleine keuken

Locatie van matte koelkast in de keuken

Locatie van de koelkast in de keuken in Art Nouveau-stijl

Keuken met eethoek

In dergelijke keukens is het veel gemakkelijker om alle apparatuur en meubels te regelen vanwege hun grote afmetingen. Alle modellen koelkasten zijn hier geschikt, het is alleen belangrijk om een ​​dergelijke aanwezigheid te rechtvaardigen.

Aangezien de koelkast - omvangrijke huishoudelijke apparaten, moet je de beschikbaarheid in evenwicht brengen. Koop een kast, kast of rek van dezelfde grootte, deze moeten in breedte, hoogte en lengte met de koelkast worden gecombineerd. Soms wordt met deze opstelling de regel van de koelkastzones, het wassen en verwerken geschonden, maar als u de schoonheid van het design verkiest, moet de eigenaar van de keuken het extra vakje omzeilen. meter.

Ingebouwde koelkast in de keuken met eethoek
Koelkast in rode en witte keuken met eethoek
Koelkast in de keuken / eetkamer in art-decostijl
Koelkast in de lichte woonkeuken
Koelkast in lichte keuken met eettafel

Ingebouwde koelkast

"Koelkast in een nis" wordt meestal gekozen voor een grote keuken, omdat het een paar extra vakjes kan kosten. meter. Vergeet niet dat wanneer u een koelkast in meubels wilt bouwen, u ruimte moet laten voor luchtcirculatie (openingen tussen muren), anders zal de technologie snel uitvallen. In tegenstelling tot de hoekige en lineaire lay-out, valt zo'n koelkast niet op en met gesloten deuren van de bovenste keukenkast is deze niet zichtbaar. Hier is het belangrijk om te raden met de afmetingen, zodat de eenheid precies in de nis wordt ingevoerd.

Ingebouwde kleine koelkast
Ingebouwde witte koelkast
Ingebouwde metalen koelkast

Locatie van de koelkast in de keuken in een monochroom ontwerp

Locatie van een kleine koelkast in de keuken

De gecamoufleerde koelkast

Een interessante optie voor het interieur is om de koelkast onder de kast te verbergen. U hoeft dus absoluut niet het ontwerp van de keuken te doorbreken, omdat u een kast uit elk materiaal kunt bestellen en in elke kleur kunt schilderen.

De koelkast kan ook worden verborgen onder het snijvlak van uw headset - in laden, wat goed is voor een kleine keuken. Dergelijke miniatuurkoelkasten zijn meestal zo groot als een wasmachine - een mini-keuken voor een studio-appartement.

Voors van ingebouwde koelkasten:

 • Ideaal in het interieur passen, er mee samensmelten;
 • Besparingen in verband met extra thermische isolatie van muren;
 • Minder lawaai tijdens het werken;
 • Zo'n koelkast is beschermd, hij is beschadigd.
De vermomde inbouwkoelkast
De vermomde tweedeurs koelkast
Een verkapte bruine koelkast in de keuken

Locatie van de koelkast in de keukennis

Locatie van de koelkast bij het raam in de keuken

Koelkast met decoratief paneel in de keuken

Koelkast in retrostijl in de keuken

Nog enkele oplossingen voor een kleine keuken (Chroesjtsjov, keukenstudio, enz.)

Soms plaatsen de eigenaren van een kleine keuken koelkasten in andere kamers, maar als dit niet mogelijk is, is het de moeite waard om deze opties te proberen:

 • Vooraf bestellen (of wijzigen van de bestaande) keukenset met een nis voor de koelkast;
 • Weiger de plaat en vervang hem door een multivar / steamer / magnetron;
 • Vervang de ingebouwde conventionele kookplaat en vervang deze door een koelkast;
 • In plaats van een conventionele koelkast, koop een tafelblad (minikoelkast 50-60 cm) en plaats het onder de tafel;
 • De bovengenoemde hoekoplossing.

Van alle bovenstaande tips kunnen we concluderen dat de locatie van de koelkast in de keuken - niet het gemakkelijkste is. Natuurlijk is er niet één algemene instructie voor iedereen, dus probeer alle parameters zo goed mogelijk te meten, houd rekening met de esthetische kenmerken van objecten, raadpleeg specialisten en vertrouw op de ervaring van professionals.

Ingebouwde koelkast in glanzende keuken
Ingebouwde metalen koelkast in de kleine keuken
Witte koelkast bij de ingang van de keuken

Grijze koelkast in de keuken

Brede koelkast in de keuken

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

61 − = 59