Stijlen van landhuizen (25 foto’s): kies je stijl van decoratie

Iedereen koestert in zijn ziel de gekoesterde droom om comfortabel te wonen. Landhuizen omkopen met hun buitengewone charme en brede interieurkenmerken.

Huis in hightech-stijl

Er is een ongelooflijk aantal stilistische richtingen die de landelijke locatie gezellig en exclusief zullen maken. Wat voor soort ontwerp om te kiezen, elke eigenaar beslist individueel, rekening houdend met zijn behoeften en wensen.

Interieur van het huis in hightech-stijl

Heel vaak leiden dilettantisme of banale gebrek aan goede smaak ertoe dat op basis van één architecturale compositie verschillende authentieke originele, totaal verschillende ontwerpstijlen zijn samengevoegd. Onvermogen om een ​​typisch formaat van het interieur te kiezen, leidt ertoe dat het landhuis soms smakeloos en belachelijk uitziet, zonder zijn specifieke concept en idee. Het is beter om de voorkeur te geven aan één richting.

Landhuis in klassieke stijl

Klassieke oplossingen vereisen eenvoudige vormen, gemak en gratie in alles. De ruimte is niet vol met een overmatige hoeveelheid dingen. Moderne bouw en klassieke architecturale composities worden gekenmerkt door een combinatie van gematigd minimalisme en rijke accenten. Een volledig eenvoudige, ruime kamer is bijvoorbeeld versierd met kolommen of een gezellige slaapkamer in beige tinten ingericht met spectaculair stucwerk.

Landhuis in klassieke stijl

Modern ontwerp door het prisma van onsterfelijk classicisme vereist dat de gevel van het huis passend in de omringende omgeving past. Simpel gezegd, het uiterlijk en interieur van het huis moet worden ondersteund door een soortgelijk ontwerpconcept in landschapsontwerp. Het is belangrijk om een ​​echt hoogkwalitatief idee te kiezen en een landhuisproject te vormen, tot in het kleinste detail.

Keukeninterieur in klassieke stijl

Bijvoorbeeld, een goed verzorgd net gazon, aangevuld met spectaculaire bloembedden en netjes bijgesneden bloemen moeten harmonieus opgaan in de gevel van het huis. Voor een modern architectonisch complex is het acceptabel om balustrades, veters en buitenste kolommen te gebruiken. Tijdens het bouwproces is het belangrijk om rekening te houden met de kleinste nuances.

Interieur van de woonkamer in een klassieke stijl

Romantisch historicisme in een ridderburcht

Voor moderne interieurs, met name recentelijk, werd de imitatie van oude architecturale composities kenmerkend. Hoe meer een landhuis, hoe vaker de eigenaren hun toevlucht nemen tot de historische romantiek en een enorm kasteel bouwen in de Engelse stijl.

Landhuis in een romantische stijl

De volgende kenmerken zijn typerend voor dit interieur:

 • Massieve hoge muren;
 • "Gehakte", ruige kenmerken, zowel in de interne ruimte als op de gevel van de structuur;
 • De totale afwezigheid van mooie sieraden;
 • De meest populaire architecturale elementen zijn mozaïek en bas-reliëfs;
 • Design ademt een 'middeleeuwse' charme uit, een soort historisch primitivisme.
Woonkamer in romantische stijl

Bij het maken van een project voor een toekomstig huis, is het belangrijk om te onthouden dat er overal een "scorpion van de geschiedenis" moet worden gezien. Zo zullen ramen met dubbele beglazing er belachelijk en belachelijk uitzien. Het is beter om de gevel met glas-in-loodramen te versieren.

Woon-eetkamer in romantische stijl

Landhuis in Art Nouveau-stijl

Het "moderne" huis zou idealiter de beste prestaties van architecten uit de 19e eeuw moeten belichamen. Het ontwerp van de kamers en de architecturale stijl voor de gevels van huizen wordt gewaardeerd voor de optimale combinatie van uitgesproken esthetische kwaliteiten en uitstekende functionaliteit.

In het formaat van een suburbane constructie worden de mogelijkheden van de architect niet beperkt door een raamwerk waardoor een echt exclusieve ontwerpinstallatie kan worden gemaakt. Projecten in de Art Nouveau-stijl worden gekenmerkt door onbeperkte mogelijkheden in alle parameters.

Landhuis in Art Nouveau-stijl

Interieur van het huis in Art Nouveau-stijl is een combinatie van de meest ondenkbare vormen, een spel met texturen en afmetingen, experimenten met ruimte. Style declameert individualiteit en exclusiviteit.

Dit is de enige richting waarin verschillende interieurtrends van verschillende tijden en mensen tegelijk zijn samengevoegd. Iedereen die geen koud minimalisme accepteert en exclusiviteit tot in elk detail nastreeft, kan gemakkelijk een project van een huis in een buitenwijk in de art nouveau-stijl ontwikkelen.

1
Woonkamer in Art Nouveau-stijl

Minimalisme voor Russische huisjes

Het lijkt erop dat er niets gemakkelijker is dan het creëren van een landhuisproject in de stijl van minimalisme. Het is echter niet genoeg om de rel van kleuren en het overschot aan decoratieve elementen te laten varen. Het is belangrijk om een ​​echt duidelijke kwalitatieve compositie te vormen die zich onderscheidt door de eenvoud van de lijnen en aangetrokken door verfijnde verfijning van geometrische vormen.

Een onderscheidend kenmerk van de minimalistische stijl is een speciale nadruk op ramen. Ze moeten enorm zijn en het grootste deel van de muur bezetten.

Huis in de stijl van minimalisme

In het minimalisme zijn alle constructieve en functionele elementen verborgen. Dit is een relatief nieuw formaat voor het werken met ruimte voor Russische huisjes, maar het wint snel aan populariteit.

Monochroom en eenvoud van de binnenruimte met grote ramen moeten de natuur omringen. Dat is de reden waarom het ontwerp van een landhuis in de stijl van minimalisme ook de aanwezigheid van een spectaculair uitzicht vanuit het raam impliceert.

Slaapkamer in minimalistische stijl
Rustruimte in de stijl van minimalisme

Landhuis in de stijl van de Provence

Steeds meer werden projecten voor Russische huisjes ontwikkeld in de charismatische en kleurrijke Provençaalse stijl. Dit "puur Europese" ontwerp is verre van de gouden standaard van het Amerikaanse interieur.

Hij reciteert de gezellige filosofie van een Engels landhuis niet. Maar er zit een speciaal "karakter" in.

Landhuis in de stijl van de Provence

De Provence wordt gekenmerkt door grote zacht glooiende daken. De eerste verdieping is traditioneel opgetrokken met steen en de tweede is gemaakt van hoogwaardig hout.

Het was het Amerikaanse type structuur van dergelijke huizen die de mode oprichtte bij de constructie van een houten balk. Maar voor de Fransen is dit niet het belangrijkste.

Slaapkamer in Provençaalse stijl

Het belangrijkste element is een grote open haard die zijn directe invloed zowel op het interieur van het huis als op zijn uiterlijk uitoefent. Een mooi huisje in de Franse rustieke stijl veronderstelt de aanwezigheid van de volgende vereiste kenmerken:

 • Gebruik van natuurlijke materialen;
 • Het kleurenschema bestaat uit gedempte natuurlijke tinten;
 • De combinatie van houten panelen en vloeren van geschraapt hout, wat typisch is voor het "puur Russische" design;
 • Versiering van de gevel en binnenlocaties met een natuursteen met een ruwe textuur;
 • Natuurlijkheid in alles.
Provençaalse keuken

Chalet - gezellige alpine stijl

Nog een gezellig, rustiek ontwerp met een duidelijk voelbare aanspraak op chic en exclusiviteit - een chalet. Voor cottages worden gekenmerkt door: groot formaat, niet-standaard lay-out, complex en weloverwogen systeem van warmteregeling.

Huis in chaletstijl

Ze onderscheiden zich door Amerikaanse redelijkheid, Engelse elegantie, Italiaanse rijkdom aan texturen en stilistische combinaties. Het chalet is een laconieke en gezellige sfeer, die traditioneel in de alpine huizen van het land heerst. Het ziet er rijker en bedachtzamer uit dan het gebruikelijke Amerikaanse land of het pretentieuze Italiaanse ontwerp.

Keuken in chaletstijl

Alle elementen dragen niet alleen decoratieve kwaliteiten, maar ook functionaliteit. Comfort in het chalet is praktisch. Van alle landontwerpen (land, Provence, Scandinavisch formaat), onderscheidt het alpine huis zich ook door zijn speciale elegantie.

Ontwerp van een huis in Scandinavische stijl

Omkoping in Scandinavische stijl, inherent aan minimalisme, draagt ​​het comfort en de gezelligheid waar Italiaans land om bekend staat, wordt gewaardeerd om zijn functionaliteit in de beste tradities van hightech of art deco.

Huis in Scandinavische stijl

Basistonen: beige, wit, aquamarijn, donkerblauw, groen. Het gebruik van natuurlijke materialen is welkom: hout, metaal, natuursteen, glas, keramiek, leer en bont. De Scandinaviërs, zoals kenners van de mediterrane stijl en het Italiaanse land, houden van levende bloemen in het binnenland en zijn gepassioneerd door het mariene thema.

Interieur in Scandinavische stijl
Slaapkamer in Scandinavische stijl

Art Deco - een luxueus modern ontwerp

Als het Scandinavische interieur inherent is aan zijn eenvoud en natuurlijkheid, dan belichaamt art deco moderne progressiviteit en aristocratische Amerikaanse chic. Belangrijkste kenmerken van de stijl:

 • Cultus van geometrische accessoires, strikte configuraties, complexe composities (zoals in loft en high-tech stijl);
 • Zigzag-ornamenten en -motieven ontleend aan oude culturen;
 • Duidelijke grenzen in alle (de eigenschap is ook inherent aan de Scandinavische stijl, deels loft en hightech);
 • Het contrast is van het type 'pianotoetsen', dat u niet zult vinden in een doordacht chalet, in een uitgebreide barok of in een verfijnd minimalisme.
Huis in art-decostijl

Art deco wordt gekozen door moedige en creatieve persoonlijkheden. Een landhuis in deze stilistische richting zal Hollywood charme en Amerikaanse bedachtzaamheid uitstralen.

Woonkamer in art-decostijl

Mediterrane stijl

Een landhuis in mediterrane stijl is een geweldige mix van een gezellig chalet en een niet-standaard loft die een natuurlijke charme uitstraalt van de Scandinavische stijl en de kleur van de maritieme landen.
Eens waren de mediterrane architecturale composities primitieve houten hutten. Vandaag is het concept drastisch veranderd.

Huis in mediterrane stijl

Nu is het huis in de mediterrane stijl een enorme villa van een gebeeldhouwde zandsteen, waarvan de gevel is geschilderd in crème, witte of lichtbeige kleur. Het huis moet meerdere slaapkamers hebben. Kamers zijn klein maar gezellig.

Vereist een patio en een klein terras, evenals een voortuin met bomen. Voor de Middellandse Zee zijn olijftuinen traditioneel.

Dit is een nogal ascetische stijl, in tegenstelling tot loft, rococo, progressieve hi-tech of de Franse Provence. De stijl verwelkomt echter een combinatie van witte en blauwe kleuren, zoals in Scandinavische interieurs, en experimenteert met contrasten, zoals in art deco.

Het huis in de mediterrane stijl is verstoken van speelsheid en glans. De beste en vriendelijke stijl voor hem is rustiek.

Woonkamer in mediterrane stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 6 = 4