Huizen in art-nouveaustijl (21 foto’s): de beste projecten

Huizen in de Art Nouveau-stijl begonnen te verschijnen op het kruispunt van twee eeuwen - XIX en XX. Het tijdperk van totale veranderingen en het begin van wereldwijde metamorfose in architectuur en ontwerp begon met het gebruik van radicaal nieuwe materialen en vormen.

Modern huis met 2 verdiepingen in art-nouveaustijl

Projecten van huizen in art-nouveaustijl vanaf het begin waren zeer expressief. Voor de bouw van gebouwen begonnen nieuwe materialen, geavanceerde assemblagetechnologieën en innovatieve bouwprincipes te gebruiken. Dus de een na de ander begon de markt volledig unieke composities te vullen van een houten balk, nippanelen, huizen met één verdieping in frame-indeling en grote moderne ontwerpen op basis van gecombineerde bouwmaterialen.

Landhuis in Art Nouveau-stijl

Moderne architecturale composities onderscheiden zich door de totale afwezigheid van rechte hoeken van lijnen. Een onderscheidend kenmerk van de stijl, waarmee architecten constant worden geconfronteerd, is een bloemmotief in de architectuur van de gevel en de interieurdecoratie van het pand.

Landhuis in Art Nouveau-stijl

Houten huizen in Art Nouveau-stijl, evenals constructies gemaakt van slokpanelen, frametype of op basis van een bar, moeten een enkelvoudige materiaalsamenstelling vertegenwoordigen die op harmonieuze wijze wordt gecombineerd met de omgeving. Om de stroom van vormen van de een naar de ander te maken, gebruiken de architecten een hele reeks sierlijke combinaties van boogvormige lijnen.

Heldere gevel van het huis in Art Nouveau-stijl

Gevel: kenmerken van moderne architectuur

Moderne gebouwen zijn gebouwd in twee categorieën:

 1. Hoogwaardig hout komt op de voorgrond, wat het mogelijk maakt om een ​​exclusieve architecturale compositie te vormen in een modieus eco-formaat (hier kunt u kaderstructuren en kleine huisjes met twee verdiepingen van hout opnemen);
 2. Effectieve combinaties van gewapend beton en metaal, die zich niet verbergen onder de laag pleister. Alleen de beste moderne bouwmaterialen worden gebruikt, waarvan de rijke en originele textuur naar voren wordt gebracht. Verrijk de gevel van privéwoningen door grote glazen elementen te gebruiken.
Houten gevel van het huis in Art Nouveau-stijl
Zwart-witte gevel van het huis in Art Nouveau-stijl

Een speciaal modernistisch concept in modern design

De gevel van landhuizen moet de esthetiek en functionaliteit van het gebouw als geheel aangeven. Dit geldt voor compacte huisjes met twee verdiepingen en kleine huizen gemaakt van hout, nippanelen of draadframes.

Boom als een architecturale basis

Voor huizen in Art Nouveau-stijl uit hout en hout van andere formaten, zijn de volgende elementen kenmerkend:

 • Ruwe balkons;
 • trap;
 • Grote terrassen;
 • loggia's;
 • Complexe galerijen;
 • Verschillende in grootte en vorm van deuren en ramen;
 • Extravagante gevel.
Houten huis in Art Nouveau-stijl

Op basis van framehuizen en gebouwen van sippanelen is het nogal moeilijk om alle belangrijke componenten van de stijl met elkaar te combineren. Grote architecturale composities kunnen niet worden gemaakt, maar compacte privéstructuren zien er indrukwekkend uit en vereisen geen grote investeringen.

Houten groot huis in Art Nouveau-stijl

Noordelijk formaat

Noordelijk ontwerp is een aparte richting van de moderne moderniteit. De architectuur van huizen die gebouwd zijn in overeenstemming met alle canons van stijl, is bijzonder ernstig.

De individuele kenmerken van het klimaat dicteerden speciale voorwaarden voor de vorming van een ongewone, enigszins ruwe gevel. De onderscheidende richtingen van deze stilistische trend zijn:

 • erkers;
 • Zeshoekige ramen;
 • Daken met scherpe hoeken.
Stijlvol modern huis

Frame type constructie en nip panelen worden niet vaak gebruikt. Als deze innovatieve technologieën worden geïmplementeerd, moeten ze zorgvuldig alle nuances in overweging nemen. In dit geval is het beter om een ​​monoliet van beton en metaal te gebruiken met een kwaliteitsisolatie en constructie van een houten balk.

Modern groot huis in Art Nouveau-stijl

Neomodern

Dat is acceptabeler voor framehuizen en structuren van sippanelen, dus dit zijn gedurfde experimenten van neomodernisten. Sceptici noemen dit concept van composities in binnenwijken te primitief. Landhuizen lijken veeleer op een strikt en kwalitatief ontworpen kantoor, in plaats van een gezellige verblijfplaats voor het buitenleven.

Architecten die in deze stijl werkten, wilden compleet ontdoen van onnodige details. Ze belasten de werkruimte niet zo erg dat ze het soms een overdreven "steriliteit" geven.

1
Huis in neo-moderne stijl met zwembad

Kleurcombinaties aanvaardbaar voor moderniteit

Het interieur van het pand en de kleuroplossing van de gevel moeten weerklinken. Meestal vereist moderniteit gewaagde, extravagante en ongebruikelijke oplossingen.

De belangrijkste kleuren, win-win-look in het "moderne" formaat voor de buitenverblijf:

 • beige;
 • chocolade;
 • Neutraal wit;
 • blauw;
 • bruin;
 • Gemuffeld rood;
 • olijfolie;
 • Zilver.
Wit interieur in Art Nouveau-stijl

Speciale decoratieve oplossingen

Modernistische interieur van landhuizen onderscheidt zich door een speciale genade, die is gebaseerd op het gebruik van spectaculaire attributen met een verborgen functionele basis. Het interieur en de uitstraling van het huis moeten een gematigde luxe en chic belichamen.

"Visitekaartje" stijl - gebogen boog. Ze versieren zichzelf en de binnenruimte en vormen een aanvulling op de buitenkant van het architecturale ensemble. De traditionele locatie van de bogen is de voordeur en de vorm van het balkon zelf.

Badkamer in Art Nouveau-stijl

Deuropeningen, vensters, andere elementen verschillen ook in de vorm van een "schaal". Ze moeten effectief worden gecombineerd met de vloeiende contouren van de structuur zelf.

Gladde onopvallende ornamenten op basis van een neutraal palet verpersoonlijken natuurlijkheid en natuurlijkheid. Ook maakt deze methode het mogelijk om een ​​korter efemeer effect te creëren van een vloeiende stroom van lijnen van de ene naar de andere meting.

Woonkamer in een Art Nouveau-huis

Russisch formaat

Met betrekking tot Russische architecturale composities, is het de moeite waard te wijzen op het feit dat de meeste interieurtechnieken en constructietechnieken werden gevormd op de ruïnes van het classicisme van het stalinistische tijdperk. Onderscheidende kenmerken van de "traditionele Russische moderne": onberispelijke verhoudingen, helderheid en bedachtzaamheid van de compositie, fascinatie voor glas-in-loodramen, bewondering van de innerlijke schoonheid en esthetische kwaliteiten van alle elementen van het interieur.

Badkamer in een art nouveau-huis

Aanhangers van minimalisme en koude voorzichtigheid met een 'post-Sovjet'-tint neigen naar de composities van de Europese richting. Hier kunt u experimenteren met materialen en texturen, gebogen lijnen en neutrale ornamenten combineren, de textuur van het pand benadrukken met filigraan plastic. Hier is een plek voor het werk van de auteur en voor exclusief handgemaakt werk.

Ruim huis in art-nouveaustijl
Woonkamer in moderne moderne stijl
Keuken met een eiland in art-nouveaustijl
Slaapkamer in art-nouveaustijl
Woonkamer met open haard in art-nouveaustijl
Grote woonkamer in een art nouveau-huis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

17 − = 15