Hvordan man bruger en kultivator i haven: Vi kombinerer flere værktøjer

Bybeboere tænker ofte på, hvor godt det ville være at have dit websted og hvert år at modtage friske sunde grøntsager fra din have, men så kommer næste tankegang om jordens konstante kedelige pleje med skovle og choppere. Der er en vej ud - dyrkere til haven har længe været på markedet, hvilket kan lette næsten ethvert arbejde i forbindelse med dyrkning af jorden.

Benzin kultivator

Kultivator til sommerhus

Typer af kultivatorer, identificeret efter motortype:

 • Batteri. Den mest mobile løsning på grund af dens autonomi, men ikke meget kraftfuld.
 • Elektrisk kultivator. Velegnet til rengøring af et lille område, fordi det afhænger meget af ledningens længde og afstanden til stikkontakten.
 • Benzin kultivator. Det er bedst egnet til en stor mængde tungt arbejde. Kun dette vil bidrage til at retfærdiggøre udgifterne til kvalitetsbrændstof. Har den højeste effekt. Benzinemodeller kræver et strengt defineret brændstof, som er beskrevet i vejledningen. Ofte fungerer motoren på grund af udseendet af kulstofaflejringer, så du skal nøje overvåge dette punkt.
 • Diesel kultivator. Det har det laveste brændstofforbrug. Meget let at pleje og vedligeholde. På grund af deres store vægt passer de tæt på jorden. Der er modeller med både vand og luftkøling. Dieselkultivatoren har en gearkasse med tre trin, det vil sige to hastigheder for fremadgående slag og en bagtil.

Diesel kultivator

Elektrisk kultivator

Typer af kultivatorer efter vægt og kraft:

 • Ultra-lys. De har en lille behandlingsbredde (op til 30 cm) og dybde (op til 10 cm), men vejer kun 10-15 kg. Egnet til små værker på stedet, for eksempel til luge mellem kamme eller pleje af blomsterbed.
 • Lette kultivatorer. Tekniske egenskaber ved kultivatoren af ​​denne type: 40-50 cm bredde af forarbejdning, 10-15 cm dybde, 40 kg - vægten af ​​konstruktionen, ikke for lys, hvilket gør den mindre mobil end ultralette, men med et bredere udvalg af arbejde.
 • Gennemsnitlige. Tag bredden til 90 cm, dybden til 20. Enheden er ca. 70 kg. Et pålideligt værktøj til behandling af en stor have i et forstæderområde i kombination med andre enheder.
 • Heavy. Producenter positionerer dem som en professionel teknik til omfattende landbrug.

Kultivator Honda

Kultivator rød

Klassificering efter drevtype

Håndkultivatoren er nem at betjene og billig. Dette er den bedste kultivator til at arbejde med senge på en lille grund. Men med en stor mængde arbejde kan håndkultivatoren ikke klare sig, men også med hård lerjord.

1

Du kan også bygge en manuel kultivator med dine egne hænder. Hjemmelavet minikultivator til græspleje er et metalhjul med en diameter på 20 cm, som hviler på en solid træaksel. Slutningen af ​​konstruktionen er et langt håndtag, så du kan bearbejde jorden uden at bøje over. En håndkultivator til dacha kan hjælpe i mange situationer.

Også en god håndkultivator opnås fra et bånd af fjederstål med en bredde på 20 mm, en længde på 0,5 meter og 1,5 mm i tykkelse. For at bøje dette bånd er det nødvendigt, så lighedens lighed viste sig, og at skærpe begge kanter ved hjælp af en fil. I slutningen er pennen fastgjort, og kultivatoren er klar med egne hænder.

Kultivator mekanisk

Cultivator inter-row

Ganske populær mulighed for håndfremstilling - en roterende kultivator. Gør det lidt mere kompliceret, men virkningen af ​​arbejdet bliver bedre. Det vil hjælpe ikke blot med at løsne jorden, men også at overvinde det, for at udligne for at slippe af med store jordklodser. Mekanismen for rotationsskivekultivatoren omfatter følgende elementer:

 • håndtaget;
 • drive;
 • akse;
 • rør;
 • stang;
 • plug;
 • store og små hæfteklammer.

Kultivatoren arbejder ved hjælp af en elektrisk motor. Den er bedre end en håndkultivator med hensyn til kraft og hastighed på jordbearbejdning. Derfor er den perfekt til både havevedligeholdelse og havepleje. Hvilken kultivator at vælge afhænger først og fremmest af de fastsatte mål. Det skal bemærkes, at ledningen i høj grad reducerer apparatets rækkevidde.

Opdeling efter arbejdstype

Jordbearbejdningsmekanismer er udstyret med plove, fræseskiver, skiver eller lancetpote. Nogle gange suppleres de effektivt med græsfjernende knive med deres eget drev. Modellerne er også opdelt efter måden at behandle jorden på.

Rotary cultivator

Den er bedst egnet til dyb destruktion af ukrudt uden skade på andre planter. Det er pålideligt for presowing dyrkningen af ​​jorden og dens losning før skuddene. Særlige skjolde beskytter kulturelle planter mod oversvømmelse med jorden, og det er muligt at regulere nedsænkning af tænder i jorden.

Dampkultivator

Et af de mest populære muligheder for forudseende værker. Sådanne kultivatorer til kontinuerlig jordbearbejdning er i stand til effektivt at beskære og udtyndes senge.

Interrow kultivator

Den er beregnet til bearbejdning af majs, sukkerroer, solsikkeplantager. Samtidig fjerner det ukrudt og holder fugt i jorden.

Kultivator hængslet

Kultivator til haven

Pote til enheder er også forskellige, men lancetter er mest foretrukne. De er V-formede vinger og en kiste med en skaft, der forbinder til vingerens bagside. På grund af bøjningen af ​​brystet med et fordrevet center er lancetpoten ret pålidelig i brug.

Vi bør også tale om en enhed, såsom en hængslet rorpind. Den består af en ramme i form af tre jern bjælker, udstyret med to bærehjul og forskellige arbejdsredskaber, som kan være temmelig meget - op til 9 Hængslet kultivator andet stykke kaldet binding, som kan anvendes til at ændre de værktøjer til dem, der er nødvendige i øjeblikket.

Når du vælger disse enheder, er det muligt at producere praktisk taget enhver form for arbejde på webstedet. De to hovedværktøjer, som en hitch kultivator kan betjene med er:

 • hillers, der giver mulighed for at skabe furer mellem rækker af landinger;
 • poter til løsning - skæreelementer, som gør det muligt at fjerne ukrudt og samtidig løsne jorden.

Den monterede kultivator er velegnet til brug, hvor der ikke er elektricitet i nærheden. Samtidig er det ret produktivt - i gennemsnit kan det behandle en time til 6 hektar jord. Den monterede kultivator er beregnet til fastgørelse til en traktor eller anden landbrugstransport. Så snart dens poter kommer til en skrå stilling, begynder den hængslede kultivator at løsne jorden.

Havehængselkultivator har hovedhjulene, som drejer, afskærer ukrudt, hvorefter den resterende jord på poten falder ned og falder fra hinanden. Så ukrudt og løsning er gjort. Hvis der er en traktor på gården, kan enheden udskifte flere andre, herunder en dieselkultivator eller en batterivækker.

Kultivator preplant

Kultivator tiled

Hvordan vælger du den rigtige enhed?

Vurdering af de bedste mærker, der producerer haveudstyr:

CAIMAN (Frankrig)

Engageret i produktion af semi-professionelt mekanisk haveudstyr med en gennemsnitlig kapacitet. Den er udstyret med SUBARU benzinmotorer, men der er også en model med en elektrisk motor.

PATRIOT (USA)

Virksomheden siden 1973 producerer forskellige typer benzin og elektrisk udstyr, herunder dem beregnet til arbejde i lukkede rum. På hyllerne i russiske butikker blev mærket frembragt i 1999.

Rotary cultivator

PUBERT (Frankrig)

Hovedkendetegn for kultivatoren i dette firma er den fremragende byggekvalitet og holdbarheden af ​​komponenterne. Motorer til teknologi leveres af store producenter med verdensnavne - HONDA, ROBIN SUBARU. Hver fremstillet enhed garanteres at modstå 2.000 timers drift uden brud.

Plante opkaldt efter Degtyarev (RF)

Fabrikken ligger i byen Kovrov og har allerede produceret haveudstyr "Master" i flere år. De vigtigste fordele ved deres produkter er tilgængeligheden af ​​dele og nem montering. Denne weeder kultivator er dog ikke egnet til at arbejde med jomfru. Start enheden med en manuel starter.

HUSQVARNA (Sverige)

En undersøgelse af producenter af haveudstyr ville være ufuldstændig uden dette berømte firma. Det producerer tre serier af motor kultivatorer til arbejde i mellemstore eller små områder. At stille spørgsmålet, hvordan man vælger en kultivator til en dacha, er det nødvendigt at huske, at hver af disse serier er opdelt i flere grene - for amatører og fagfolk.

Kultivatorer fra Husqvarna kan løsne jorden til en dybde på 28 centimeter, selvom det er jomfru jord. Behandlingens bredde er op til 0,6 m, afhængigt af hvor mange jordmøller der installeres.

Kultivator manual

ELITECH (RF-Kina)

De mest solgte kultivatorer omfatter fælles russisk-kinesisk udvikling. Dette er en god byggekvalitet kombineret med en behagelig pris, meget lavere end de europæiske modparter. Enhederne er egnede til at udføre en fuld arbejdscyklus på plottet.

HONDA

Et af de mest populære mærker for landmænd over hele verden. Har lavt støjniveau og lav transmission, hvilket gør arbejdet med denne teknik nem og bekvemt, og dets motorer bruger en minimal mængde benzin.

Kultivatorhave

Beslutningen om at lave en kultivator med egne hænder eller købe den i en butik afhænger primært af brugerens endelige behov. Faktorer her er meget mange - omfang og omfang af arbejde, økonomi, personlige præferencer. Nogen kan lide mini-kultivatorer til dacha, og nogen vil foretrække en massiv og pålidelig dieselkultivator. Den forsåning kultivator, som gør det muligt at forberede senge til plantning planter, er også i stor efterspørgsel. Som det kan ses, for ejeren af ​​et lille tomt eller ejeren af ​​en stor gård, kan haven teknik være lige så nyttig.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =