Haveskulpturer – en vigtig del af landskabsdesign (25 billeder)

Dekorative figurer af eventyrkarakterer, geometriske former eller kreative kompositioner på forskellige temaer anvendes aktivt til forbedring af have- og parkområder. Have skulpturer er af interesse ikke kun i form af oprindelige indretning, men også populære som funktionelle elementer af det ydre.

Garden Sculpture Storks
Have skulptur"ангел"

Varianter af have skulpturer af materiale

For at lave alle slags statuer, figurer og figurer til udsmykningen af ​​haven anvendes følgende materialer:

 • træ, natursten;
 • metal, keramik, polysten;
 • beton, gips, cement;
 • grønne plantager.

I specialbutikker er det ikke svært at vælge egnede skulpturelle kompositioner, og om ønsket kan du bestille et eksklusivt design af forfatterens arbejde.

Have skulptur"фея"
Gamle have skulptur

Træ skulpturer til haven

Træet tilhører de universelle materialer til at skabe alle slags figurer af stort og lille format. Produktet harmonerer harmonisk med det udvendige design, især populære træhave skulpturer, der skildrer tegn fra eventyr. Installer i nærheden af ​​arboret en smuk figur af en gnome med en vintage lanterne - unge husstande vil være glade for et så sjovt selskab.

Have skulptur"бегемот" из бетона
Skulptur til en bronzehave
Skulptur af en skildpadde

For at producere haveskulpturer lavet af træ, bruger specialister sådanne racer som eg, fyr, asp, bøg. I produktionsteknologi anvendes beskyttende imprægneringer og malingprodukter med en stabil sammensætning. Ofte i samlingen af ​​håndværkere er der også haveskulpturer fra snags. Naturlige mesterværker i mesterens hænder erhverver et andet liv og imponerer omgivelserne med originale former.

Skulpturer af pindsvin i haven

Skulptur af en kat til en have

Natursten: sværhedsgrad, adel og magt

En natursten danner grundlaget for skabelsen af ​​vaser og skåle til dværgbuske eller flerårige blomsterafgrøder. Kolonner, piedestaler, geometriske figurer og figurer af levende væsener er lavet af granit, marmor og andre klipper. Stenskulpturer ser anstændigt ud, med deres hjælp understreger den ædle sværhedsgrad af det ydre design.

En fashionabel tendens i landskabsdesign er brugen af ​​stenblokke af naturlige former som en selvstændig sammensætning. Lige vigtige er statuer af ædle dyr, mytiske væsener, antikke amforer.

Gips skulptur i haven
Skulptur af gnomes

Gipsskulpturer - et luksuriøst entourage til haven

En væsentlig del af de dekorative sammensætninger er fremstillet af gips. Det er billigt og meget formbart i forarbejdningsmateriale. På trods af basenes skrøbelighed vil der i lang tid ske en grundig behandling af haven skulpturer fra gips. De er installeret under grenbuske eller i nærheden af ​​havehuse og terrasser, der anvendes i kompositioner som et supplement til det centrale element.

Skulptur af stenhærer

Betonskåle, blomsterpotter og figurer i haven

En række haven skulpturer af beton er lavet af støbning. For at gøre dette skal du bruge præfabrikerede former eller opbygge et forskalling. For eksempel til fremstilling af en betonblomsterkrukke vil der være brug for et par enkeltformede skåle med forskellige volumener. Det er værd at arbejde på forskallingen på forhånd, hvis det er planlagt at skabe komplekse strukturer eller konkrete piedestaler af original geometri. Materialet er ødelagt under påvirkning af skarpe temperatursvingninger, men betonproduktet tjener længere end gips- eller træanalogier.

Gipskarpe til haven

Politone - en fashionabel accent i haven plot

Luksus skulpturer i sommerhaven er lavet af polyester, akrylsten med en masse fordele:

 • Materialet er modstandsdygtigt over for klimapåvirkninger: Reagerer ikke på fugt, temperaturændringer;
 • er ikke bange for mekaniske skader;
 • statuer og figurer lavet af polysten er lavet uden sømme, produktet har høj æstetiske egenskaber, taber ikke farve;
 • Polymerstenen har en lavere vægt end den naturlige modstykke;
 • Havedekoration fremstillet af polyester er let fastgjort til overfladen af ​​forskellige sammensætninger, for dette anvendes cementlim.

Polymerprodukter har en demokratisk værdi og kan dekorere hjemmesiden med enhver stilistisk udførelse.

1
Vedhæng skulpturer koalas til haven

Ædelmetal - klassikeren af ​​skulpturgenren

Det lovbestemte grundlag for haven plot dekoration er et ædelmetal. Ved hjælp af bronze- og kobberfigur er det let at omdanne rummet, for at give haven en mere luksuriøs farve. Materialet reagerer praktisk taget ikke på miljøets indflydelse. Blandt manglerne er følgende:

 • Dekorative strukturer af kobber og bronze, buste og statuer er passende udefra med enestående stilistik, de er vanskelige at introducere i udformningen af ​​et konventionelt sted;
 • høje produktionsomkostninger.

Som kendskab til glans og luksus i landskabsdesign notat, billeddata af skulpturer lavet af ædle metaller, holdbarhed og uhøjtidelighed i plejeplanet deres høje omkostninger.

Skulptur af en løve i haven
Skulptur af en frø for en have dam

Grønne plantager som en skulpturel sammensætning

Den oprindelige måde at skabe dekorative figurer fra buske og træer indebærer at skære planterne og giver dem den valgte form. Sådan indretning kan genoplive selv den mest beskedne have. For topiary vælger grønne plantager med tætte grene og lavt løv.

I prioritet af eviggrønne boxwood - det vokser stille, har tykke blade. Ikke mindre interessant idé - dyrkning af smaragd tæppet på overfladen af ​​rammen.

Skulptur af metal i jugendstil

Klassificering af have skulpturer

Dekorative figurer til haven er klassificeret i 4 hovedgrupper.

Klassikere og neoklassikere

Omfatter skulpturer fra natursten eller ædle metaller. Ved hjælp af dekorative sammensætninger af denne kategori understreger status for en have eller park med et klassisk designkoncept. I dette tilfælde kan form og størrelse af statuer og figurer være nogen, opmærksomheden er fokuseret på materialet.

Have skulptur fra kobber

Lille skulptur

I planlægningen af ​​haveområdet fordeles rummet ofte ved hjælp af kompositioner, hvor det centrale objekt er omgivet af sekundære billeder - lille plastik. Lille skulptur er lavet af træ eller polymerforbindelser, har kompakte dimensioner. Sekundære konstruktioner bruges som elementer af baggrundsbilleder til hovedbilledets accent.

Blomsterskulptur af en bjørn i haven

Kunstskulptur af sommerhave

Det er en statue med abstrakte former. Skræmmende sammensætninger af usædvanligt design er lavet af moderne kompositioner, oftest - fra polymerer eller metaller. Formuleringens abstraktion belyser kreativiteten af ​​skabernes tanker, udtrykt ved hjælp af elementære materialer: metalplader eller stænger, tråd, plast, cement eller gips, samlingsskum eller andre klæbemidler.

Skulptur af en hjorte i haven

Skulpturel tilføjelse

Det er en funktionel indretning af webstedet. Skulpturerne i denne kategori supplerer den skulpturelle sammensætning eller arkitektoniske struktur.

Dekorative fugle til haven

Formen og størrelsen af ​​produkterne er ikke så vigtige, det vigtigste er funktionalitet, efterspørgsel efter praktiske formål.

Skulptur af en havfrue

Vælg den rigtige placering for dekorative figurer

Principperne for at placere en skulpturel udsmykning omfatter følgende positioner:

 • På et kompakt område indstilles det mindste antal skulpturer. En vellykket løsning for ejere af en have med kreativ karakter er en ensom entourage i form af kunstskulptur, og til praktiske ejere - en funktionel skulptur, for eksempel et idol med indbygget gadesøglampe;
 • i forbedring af et rummeligt område er sammensætninger af forskellige formater hensigtsmæssige. Dekorer resten af ​​området med søde statuer af antikke guder eller abstrakte former. I nærheden af ​​legepladsen skal du vælge et sted for en plastisk svampe. Ved siden af ​​haven grillkomplekset skal du installere en gipsfigur af gin med en krukke på en piedestal af cement;
 • langs stien er det værd at placere flere dekorative accenter med lampen på batteriet;
 • dekorere blomsterbedene ikke på trivielle senge, det er bedre at bruge skåle af beton eller polysten.
Skulptur i form af et ondt gnome i en privat have
Skulptur fra grene til haven

For at afdække den hårde finish af høsteskulpturen lavet af sten, er det nemt at skabe en ramme af snoede grønne kulturer. Eller sæt statuen under blomstringsbusken, så grenene skjuler en del af statuen. Også interessant ser ud blandt de høje græs små træskulpturer til en have med en farverig dekoration.

Spejl skulptur til indre gård af et privat hus

Vælg statuer og figurer til at dekorere stedet, idet der tages hensyn til rummets egenskaber. Hvis du planlægger et stort arrangement af landskabet, inviter specialister: Her har du brug for et professionelt udseende og meget dygtige hænder.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

71 − = 63