Haveparket: sorter og funktioner, styling og pleje (26 billeder)

Velplejede stier på landområder er som mange ejere. At dekorere og dekorere haven med egne hænder er let, til dette formål er der mange forskellige materialer til salg. Og hvis de bruges før populære betonfliser, så vælger de ofte parketgulv, nu oftere til design af private tomter.

Hvad er parkett og hvor er det brugt?

Haveparket (eller terrassebord) er et efterbehandlingsmateriale, der ligner kvadratiske eller rektangulære plademoduler. Sektionerne er bløde eller stive, fremstillet af træ, plast eller en kombination deraf. Stængerne er fastgjort på en speciel profil og er arrangeret i form af et mønster eller parallelt med hinanden. Mellem lamellerne er der små huller, som hjælper med at undgå stagnation af vand på overfladen af ​​flisen. Også denne belægning har endnu et navn - antislip eller anti-slip. Det viste sig, fordi selv på våd parket parket kan du ikke glide og falde.

Have parket på balkonen

Have parket ved poolen

Ordet "decking" er oversat som "dæk". Dette navn blev anvendt på parketten til haven på grund af dets oprindelse. Decking i mange år blev brugt som et dække på amerikanske skibe, og i sidste ende flyttet til hjemsted for amerikanere, hvoraf mange bor på kysten. Lidt senere værdsatte canadierne dette færdiggørende materiale. Fremstillet på den tid fliser fra naturlige træplader, ofte brugt træ af fyr, eg og cedertræ. Træet har imidlertid brug for omhyggelig pleje, og smoltningsmetoden, som i lang tid var brugt i flåden, var uacceptabel i hverdagen.

Have parket i landet

Sti fra haven parket

Nu har der været mere slidstærke materialer, og parketgarden bruges overalt:

 • til arrangement af parkstier
 • til dekorative broer
 • på terrasser og i gazebos;
 • på poolens område
 • på altanen eller verandaen
 • til beklædning af gulve og gulve i værelser med høj luftfugtighed (køkkener, kældre, badeværelser, badeværelser).

Decking bruges ikke kun på dacha. Den kan bruges i bymæssige omgivelser. For eksempel kan de afslutte gulvet i loggiaen.

Varianter af parketgulve og deres værdighed

Valget af fliser afhænger af varigheden af ​​brugen, så lad os tale om, hvilken slags parket der er, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Have parket bord

1

Haveparket lavet af træ

Træ parket

Træ parket er et miljøvenligt materiale, der harmonisk kombinerer med landhuse og træhuse på stedet. Ofte bruges til belægning af fyrretræer. Dette træ har høj styrke og relativt overkommelig pris. Materialet har et rigt farvespektrum og er let tonet og malet.

Haveparket fra lærke er også i stor efterspørgsel. Den er slidstærk, modstandsdygtig overfor råtnende, fugt, temperaturændringer og mekaniske skader, og det naturlige mønster af lærke er ikke kun smukt, men også funktionelt: det forhindrer glide.

Træ af birk, cedertræ og teak bruges også ofte. Den eksotiske træ af sidstnævnte indeholder i sammensætningen af ​​olien, som har en gavnlig virkning på levetiden. Til fremstilling af pynt af nogle træarter (eg, bøg og aske) udføres en varmebehandlingsprocedure. Så vedvarende træfliser stiger med 20 gange.

Haveparket på gården

Havelakeret parket

Træ havebetræk har mange fordele:

 • Overfladen afstråler fugt og glider ikke.
 • Ydersiden er meget attraktiv.
 • Det absorberer godt og bevarer varmen i lang tid, så om aftenen vil det være behageligt at gå barfodet på træpaneler.
 • Montering er let med dine egne hænder.
 • Let at passe på, nem at rengøre og rense fra snavs.

Ulemperne ved parket til en have af træ omfatter en relativt høj pris sammenlignet med andre arter. En sådan flise kræver også periodisk behandling fra insekter. I forvejen skal man også tænke på det nederste lag. Han bør ikke røre jorden, ellers vil han begynde at rådne. For at forhindre dette skal du bruge et substrat på en plastikbase.

Haveparket fra lærke

Have parket på loggia

Plastgulve

Plastic parket parket er en glimrende løsning for dem, der ønsker at sætte ting i orden i forstæderne, bruge en lille sum penge. Du kan oprette spor med dette materiale med dine egne hænder og på meget kort tid, men i udseende påvirker det ikke. Planker kan forbindes langsgående og parallelt, hvis du ønsker det, kan du oprette et bestemt mønster. Jo højere luftfugtigheden er på installationsstedet, at afstanden mellem lamellerne skal være bredere.

Dark parket parket

Have parket til terrasser

Lægning af parket

Garden plastparket har følgende fordele:

 • Det er miljøvenligt materiale.
 • Det vejer lidt, så der er ingen problemer med transport.
 • Mindste forberedende arbejde under installationen.
 • Det har en lang levetid.
 • Aflastningsfladen udelukker glidning.
 • En bred vifte af applikationer: Du kan bruge ikke kun i forstadsområdet, men også på balkonen eller kælderen.
 • Belægningen er stærk, har en høj modstand mod deformation.
 • Vær ikke bange for rådne eller skimmel.
 • Plastinsekter er ligeglade med insekter.
 • På overfladen er der ingen chips eller revner på grund af temperaturændringer eller mekaniske påvirkninger.
 • Det opvarmes ikke i solen, men det holder varmen akkumuleret i lang tid.

Det anbefales ikke at vaske med kemiske rengøringsmidler, da de kan deformere overfladen. Under solens lange eksponering bliver flisen
s farve sløv.

Massivt træ parket

Have parket til udendørs værker

Parket fra KDP

Tømmerreserverne er ikke uendelige, det er fornuftigt at bruge til husets dækning ikke et rent træ, men materialer baseret på det. Haveparket fra WPC (træ-polymer komposit) er lavet af savsmuld og polymer. Pladerne er firkantede. Denne mulighed vil appellere til dem, der ønsker den samme smukke dækning som almindeligt træ, men til en mere attraktiv pris. Producenter garanterer 10-15 års brug af træplader uden deformation.

Vandtæt parket

Haveparket fra aske

Have parket til et landhus

Fordelene ved parket fra dette materiale er:

 • Økologisk, udsender ikke nogen skadelige stoffer.
 • Ekstern appel. KDP belægningen kan se ud som den dyreste type træ. Har et rigt farveskema.
 • Ikke forårsager interesse for insekter, er beskyttet mod svampe.
 • Langsigtet kvalitetssikring.
 • Modstandsdygtighed over for fugt, rotter ikke.
 • Har en høj styrke, meget større end et ægte træ.
 • Nem installation. Fliser kan lægges direkte på jorden eller beton, dette afhænger af basens valg.
 • Overfladen er behagelig at røre og er beskyttet mod at glide.
 • På grund af materialets plasticitet er det muligt at give forskellige former i produktionen.
 • Nem at rengøre med vand og en blød børste.
 • Ikke bange for temperaturændringer, regn eller sne.
 • Overophed ikke og brænd ikke i solen.
 • Det kan let demonteres før vinterperioden, og derefter genplaceres om foråret.

Derudover passer parketparken fra WPC perfekt til steder med høj luftfugtighed. Og selvom fliserne og ligner et træ, behøver det ikke nogen forebyggende behandling.

Have parket naturlige

Dækker med haveparket

Lægning af parket

Efter at have valgt haven parket, skal du vide, hvordan man lægger det. Når du starter arbejde, skal du bestemme grænserne for at beregne mængden af ​​materiale. Når fliserne er købt, kan du fortsætte med installationen.

At lægge haven parket med egne hænder begynder med udjævning af overfladen. Decking kan lægges på basis af sand eller grus, tidligere tamped dem. Den hurtigste måde er åben jorden. Jorden skal behandles for at forhindre udbrud af ukrudt. Du kan lave en betonplade. Glem ikke at udstyre afløbene for at undgå akkumulering af vand. Dette punkt er det vigtigste, da stablingen selv ligner en samling af en designer. Afhængig af personlige præferencer skal du udarbejde detaljer i form af juletræer, fletninger mv.

Patio med have parket

Have parket parket

Tegning fra haven parket

Pleje af materialet

Pleje af haven parket kræver ikke særlige færdigheder. Dæk er let at rengøre med vand. Ved svær snavs kan pensler eller vaskemidler anvendes. Med træprodukter i dette tilfælde skal du være forsigtig, lær instruktionerne for ikke at ødelægge træet. Fra at brænde parketten, som er på gaden, er det nødvendigt at dække med speciel olie. Træfliser skal også behandles med skadedyrsekticider.

Ved slutningen af ​​sommersæsonen skal havenes dæk rengøres af snavs og demonteres. Efter tørring og opbevaring i et tørt rum indtil næste forår. Parket af plast overlever vinteren, det kan efterlades på stedet.

Have parket

Grå parket parket

Bright parket parket

Haveparket er et fremragende materiale til færdiggørelse af gulve, både indendørs og udendørs. Det bliver et godt element i landskabsdesign, og takket være den elegante farvepalet kan du være sikker på, at der er en passende skygge.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 20 = 23