Interieur van de groene keuken (19 foto’s): moderne ontwerpopties

Groen is het meest voorkomende in de natuur. Het is de kleur van kracht, frisheid en gezondheid, waarin bijna alle planten worden gemaakt. In zekere zin is het uniek. Het wordt tenslotte verkregen door koud blauw en warm geel te mengen. Daarom belichaamt het harmonie en balans, wat ideaal is voor het interieurontwerp van de keuken. En zowel directe als hoekvarianten zien er even voordelig uit. De schakeringen van groen zijn stimulerend en vrolijken 's ochtends op, en' s avonds integendeel - ze passen zich aan om te rusten en te kalmeren.

Mooie beige-groene keuken

Verschillende tinten groen

Het bereik van variaties van de tinten groen in het kleurenpalet is zo breed dat het soms erg moeilijk is om ze één kleur te noemen. Elk van zijn toon wordt op verschillende manieren waargenomen en heeft zijn eigen kenmerken. Dat is de reden waarom hun toepassing relevant is in verschillende situaties:

  • Smaragd en malachiet kijken het meest harmonieus in de klassieke stijl. Deze tinten zijn perfect voor het decoreren van gevels van meubels of decoratieve elementen, maar niet voor wanden of plafonds. Klassieke interieurs zien er harmonischer uit in deze kleuren, omdat ze een teken van luxe zijn. Een zeer nobele mening wordt ingenomen door de smaragdgroene keuken;
  • De kleur van olijf- en pistachekleur kan de hoofdkleur in het ontwerp van de kamer worden. ie met hun hulp kun je niet alleen een decor of ander decor tekenen. Dergelijke lichtgroene tinten kunnen een gezellige sfeer in het interieur creëren. Ze zien er harmonieus uit in elke stijl, waarbij er geen overmaat aan onderdelen of overmatige dynamiek is;
  • Verzadigde en heldere tinten met gele overlopen, bijvoorbeeld de kleur van een appel. Deze optie past perfect in moderne dynamische ontwerpen. Meestal groene keukens zijn versierd met gevels, gemaakt in dergelijke tonen, evenals textiel en verschillende decoratieve elementen. Maar om een ​​te gespannen situatie uit te sluiten, is het noodzakelijk om het overdadige gebruik van felle kleuren te laten varen. Dit geldt vooral voor zwarte en groene combinaties.

In de groene kleur, vloer en wanden, verschillende decoraties, gerechten, kroonluchters en lampen, textiel zoals tule en gordijnen, tegels met een schort, enz. Kunnen worden gemaakt. Het belangrijkste is om de juiste tint groen en de meest geschikte tinten van andere kleuren te kiezen. In elk van de opties speelt groen de rol van de eerste viool.

Olijfbruine keuken
Beige en groene moderne keuken

Basisregels voor het bouwen van een ontwerp voor een groene keuken

Nadenkend over het ontwerp van de keuken, uitgevoerd in groen, is het noodzakelijk rekening te houden met een aantal aanbevelingen:

  • Als u net begint met het ontwerpen van de keuken, moet u een suite, apparaten, een tafelblad en ander meubilair kiezen en vervolgens een verf- of behangschaduw kiezen;
  • Heldergroene kleuren (limoen, appel, rijpe peer) voor het ontwerp van grote oppervlakken zijn niet geschikt. Het is het meest geschikt om een ​​accentmuur in een dergelijke kleur te ontwerpen. Zo'n techniek zie je op de foto in het artikel. Maar donkergroene kleuren laten het decoratieve potentieel in grote gebieden het beste zien. Daarom is het wenselijk om groene wanden in de keuken te versieren, door precies die tinten te kiezen;
  • Voor zuidelijke keukens is het wenselijk om groene tonen met een hoger gehalte aan blauw te gebruiken, bijvoorbeeld turkoois, jade, mint. Als de keuken zich naar het noorden opent, is het beter om warmere kleuren groen te gebruiken met een gele toon, bijvoorbeeld olijf of moeras;
  • Grote ruimtes kunnen in alle tinten worden ingericht, maar een kleine keuken - alleen met een overwicht van licht. Bijvoorbeeld de hele keuken in wit en de muren - in lichtgroen of andersom. Als de kleur van het behang groen is, heeft het bij voorkeur een licht onopvallend patroon dat geen ruimte "opeet".
Ruime groene keuken met eiland

Als de keuken is gemaakt in een klassieke, traditionele of minimalistische stijl, is het wenselijk om gedempte, diepe, donkere tinten te gebruiken. Maar felgroene tinten passen meer in moderne interieurs. Maar als u naar enkele foto's kijkt, kunt u zien dat dit geen regel is, maar een aanbeveling.

Grijsgroene keuken
Moderne groene keuken

Grote groene keuken
Groene keuken met ontbijtbar

De combinatie van groen met andere bloemen in de keuken

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel tinten groen in het palet. En ze zijn allemaal relevant in het interieur van de keuken, het is genoeg om de juiste schaduw-metgezel te kiezen. Overweeg daarom de meest harmonieuze combinatie.

Witte en groene keuken

Deze optie is het meest voorkomende interieur. Meestal is het groen gemaakt van een set (de gevels), een schort, decorelementen, gordijnen (een afbeelding op hen). En je kunt bijna elke kleur groen gebruiken. Witte kleur wordt gebruikt als achtergrond. Om meer duidelijkheid te geven aan de lijnen, kunt u een extra zwarte kleur invoeren. Met zijn hulp kunnen accenten worden gemaakt, bijvoorbeeld tafelbladen of stoelen aan de bar. Maar het gebruik van zwarte kleur moet worden gedoseerd, omdat zo'n keuken, hoewel mooi, maar het interieur kan te agressief zijn.

Witgroene moderne keuken

Ook is de keuken, uitgevoerd in groene en witte kleuren, fris en origineel, wanneer modulair meubilair, tafel en stoelen in wit zijn gemaakt, en in de groene muren. Het groene plafond in de keuken ziet er in dit geval te flitsend uit, geeft een betere voorkeur aan witte kleur. Hierdoor vergroot u visueel de ruimte, wat vooral belangrijk is
voor kleine ruimtes. Verbetering van het totale effect maakt de glanzende textuur van de gevels en accessoires in metallic kleur mogelijk. Tegels voor een schort in zo'n keuken kunnen wit of lichtgroen zijn. Harmonisch gezien ziet het tafelblad eruit, gemaakt in dezelfde toon.

Witte en groene keuken
Grote witte en groene keuken

Bruin-groene keuken

Deze combinatie van tinten is klassiek. Voor de afwisseling en om het interieur van de keuken te verbeteren, volstaat het dat het modulaire meubilair is versierd met een bruin aanrechtblad. Bruin-groene tinten worden het vaakst gevonden in de natuur, waardoor je de juiste stemming in de keuken kunt creëren. Zo kunnen meubels houten worden gekozen. Een van de varianten van bruin is wengé, waarmee de groene kleur erg mooi en modern is. In wenge-kleur wordt meestal de onderkant van de keukenset gebruikt, waardoor u de witte vloer beter kunt benadrukken.

Groene glasschort in de keuken
Wengé, groen en wit in het interieur van de keuken

Rode en groene keuken

Rode kleur in combinatie met groen en wit ziet er rijk en effectief uit. En rood kan zowel in het ontwerp van meubels als decoratieve elementen of textiel worden gebruikt, bijvoorbeeld een kroonluchter met een rode bubbel of gordijnen. Behang en tegels zijn wenselijk om lichtere tinten te kiezen. Als de ruimte klein is, is het wenselijk dat het meubilair glanzend was. Dit zal het visueel verminderen. De meest succesvolle met rood combineert een rijke groen, bijvoorbeeld de kleur van een appel. Accessoires voor rood-groene keuken moeten worden gekozen in metaalachtige kleur, wat perfect is voor het decoreren van modern interieur.

Een kleine rood-groene keuken
Roodgroene schort in de keuken
Mooie groene keuken met rode accenten

Geelgroene keuken

De keuken in geelgroene tinten ziet er in ieder geval goed uit. In dit geval kunnen slechts twee kleuren worden gebruikt of een extra kleur kan ook worden geïntroduceerd. Bijvoorbeeld, beige-groene keuken in combinatie met gele kleur is geweldig voor het versieren van kleine keukens. Ook is de oranje keuken uitstekend, gecombineerd met groen, omdat de oranje kleur in feite een meer rijke versie van geel is. Maar het moet voorzichtig worden gebruikt, zodat het interieur niet oververzadigd lijkt. Oranje keuken in combinatie met groen en geel is meer geschikt als de ramen naar de noordkant kijken. Tulle op de ramen in dit geval is het beter om in beige-grijze tinten te spelen om de oranje kleur minder actief te maken. Behang en ander decoratiemateriaal voor de muren moeten lichtgroene tinten worden geselecteerd.

1
Geelgroene smalle keuken

Vrijwel alle planten hebben een groene kleur, waardoor het gebruik ervan in het interieur spectaculair en natuurlijk is. Het maakt niet uit wat uw keuken is, hoekig of recht, klein of groot, het ziet er spectaculair en harmonieus uit. Deze kleur is uniek op zijn eigen manier. Daarom kunt u zelf de juiste kleur groen en zijn kleurgenoot in het interieur kiezen.

Geelgroene keuken met een rond eiland
Project van geelgroene keuken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 2