Nå på dacha: moderne ideer til dekoration og arrangement (27 billeder)

Folk, der er langt fra landbruget og ikke har dachas, er brønden på stedet kun forbundet med en gammel struktur i en forladt landsby. Moderne brønde på plottet er dog meget præsentabel. De er installeret på forskellige måder, og formålet med disse strukturer er ikke begrænset til blot at opnå vand.

En godt lavet af birk
Godt af træ

Dræningsbrønden på stedet er en del af dræningsstrukturen. Lignende kommunikationer anvendes i sommerhuse med høj grundvandsstrøm eller på jord, der bevarer væske (loam). Afløbsledninger hjælper med at fjerne overskydende vand fra jorden og forhindre rotsystemerne i planterne til at bryde. Plastbrønde til dachas er monteret på de øverste dele af systemet og bruges til at overvåge den fulde drift af kommunikation.

Godt lavet af kvartsten

Nå med blomster

Hovedformålet med den dekorative brønd er at dekorere stedet. Til designet tiltrak opmærksomt elegant og usædvanligt udseende, er det ikke nødvendigt at installere færdige forretningsmodeller på webstederne. En hel del ideer til opførelse af et ikke-standardhus til en brønd kan findes på internettet eller i magasiner.

Minebrønden er designet til at tage vand fra underjordiske kilder. Inden du bygger en brønd i landhuset i form af en lodret aksel, bestemmes det med installationsmetoden: åben eller lukket.

Før du laver en brønd i landstedet med egne hænder, udfør forberedende arbejde, der tager højde for to faktorer: hvor man skal placere brønden og tiden der passer til installationsarbejder.

Når man vælger et websted, hvor man skal grave en brønd på et websted, anbefales det at anvende flere søgemetoder, men ingen bedstefars metoder garanterer et pålideligt resultat. Den mest pålidelige løsning, hvordan man finder et sted for en vel geologisk udforskning, men den høje pris er signifikant minus. At spørge naboer, der har brønde på webstederne, er den mest pålidelige og dokumenterede måde at vælge et websted for en brønd på stedet. Samtidig kan du spørge om dybden af ​​miner og kvaliteten af ​​vandet.

Nå på hytten
Dekorativ godt ved hytten

Før man vælger et sted for en brønd, tages der hensyn til, at den skal være tæt på vandforbruget, men ikke tættere end 5 meter til huset, og også i en betydelig afstand fra affald, gylle eller kompostkorn. På de skrånende sektioner placeres brønden over forureningskilder.

Arrangement af en brønd i forstæder er optimalt udført i slutningen af ​​vinteren eller i slutningen af ​​sommeren. Om vinteren er det selvfølgelig svært at udføre arbejdet, men det sker, at dette er den eneste passende tid.

Der er flere teknologier, hvordan man bygger en brønd i forstæderne.

Godt med indretning i landet
Træ brønd

Opførelse af en brønd ved et åbent støbt sommerhus

Denne teknologi anbefales til brug i områder med tæt jord.

Minen til montering af betonringe udgraves på den krævede dybde (op til akvifer) på en gang fra begyndelsen til slutningen. Og dens diameter skal være mere med 10-15 cm end de armerede beton ringe, der danner brøndens vægge. Ringene skiftevis sænkes ned i den udgravede aksel ved hjælp af en lænke. For pålideligheden af ​​konstruktionen er delene forsigtigt fastgjort sammen. Ringene skal sikres med beslag for at minimere mulige vandrette og lodrette forskydninger af elementerne. Dette er et obligatorisk krav, hvis en brønd er installeret på de sandede lande i en dacha.

1
En brønd af træ
Lille hus til en brønd

Efter installation af konstruktionen skal sømmen være forseglet. Leddene i de øverste to tredjedele af strukturen er forseglet med tætningsmidler (cementmørtel, flydende glas eller hydrofilmer). Det funktionelle formål med tætningsmidlet er at beskytte brønden mod grundvandet.

Gabet mellem akslens vægge og strukturen er dækket med groft sand.

Fordelene ved metoden: Det er mere behageligt at grave, når der kommer en sten op, kan du grave en sten, fastgøre den med reb og trække den til overfladen.

Nå med eksotiske planter
Stone godt

Ulemper: Særligt udstyr er påkrævet (kabel, blok, stativ, spil). Ved jordens udgravning lægges diameteren af ​​pit større end ringparameteren. Efter installationen af ​​bygningen fyldes kløften mellem jordens og ringenes vægge med en anden jord, som efterfølgende kan forskydes. Dette kan føre til forskydning af ringene og ødelæggelsen af ​​brønden. Da der er stor sandsynlighed for at kaste minens vægge, anbefales det, at alle ringe installeres inden for 3 dage.

En brønd lavet af sten i landet

Arrangement af en brønd i et sommerhusområde på en lukket måde

Denne metode eksperter kalder "i ringen." Det er tilrådeligt at bruge det på fritflydende jord (grus, sand), da akslens vægge skifter og falder fra hinanden under drift. Hvordan graver du dig selv selv? Arbejds rækkefølgen er enkel.

Det øverste lag af jorden fjernes i henhold til størrelsen af ​​den armerede betonringes diameter. Derefter skal du grave en pit til en dybde på 15 cm til 2 meter (så langt jorden tillader det). I den resulterende hulrum skal du forsigtigt installere ringen. Efterfølgende nedtrykninger i jorden er lavet inde i ringene (som vil falde under egen vægt). Når akvariet er nået, installeres det sidste betonelement, som ikke er helt begravet. Grænserne for tilstødende ringe behandles på samme måde som i den åbne metode - isolering og tætning.

En brønd lavet af mursten i landet

Fordele: Der er ingen sandsynlighed for at jorden falder sammen - ringene falder ned i jorden under indflydelse af deres egen vægt, og integriteten af ​​jordens vægge bevares.

Ulemper: Det er sværere at arbejde inden for et armeret betonrør. Hvis en solid sten falder, er chancerne store, at det bliver svært at fjerne, og dette problem kan ikke løses.

En blomsterbed fra brønden på stedet

Stylistik af efterbehandling - en vigtig detalje i arrangementet af brønden

Det sidste trin for enhver metode til montering af strukturen er udformningen af ​​brøndene. Dette er den mest kreative og kreative proces. For en harmonisk kombination af strukturen med plotens plads anbefales det at vælge en indretning, der passer til husets udside.

Hvordan man dekorerer brønden ved dacha, beslutter hver ejer uafhængigt, men vi må ikke glemme, at et af formålene med huset til brønden er beskyttelse af vandreserver fra nedbør og insekter, fra affald forårsaget af vind.

Smedet godt i haven
En brønd med et tag

Dekoration af brønden ved dacha med egne hænder kan realiseres i enhver stil. For at gøre dette er det tilstrækkeligt at bruge de rigtige materialer og medtage din følelse af stil og fantasi:

  • landlige motiver vil perfekt understrege indretningen af ​​sten / træ. Den overliggende del af strukturen (hovedet) er lavet af massive logs i form af en baldakin (hus). Den storslåede efterligning af loghuset er et firkantet eller sekskantet hus til en brønd. Og det er bedre at lave træ kun den nederste del, stativerne. Og selve taget er lavet af et materiale af samme type som et belagt hus. Et brostensted rundt om hovedet vil fuldføre fordybningen af ​​stedet og lette indtagelsen af ​​vand. For at gøre det lettere at transfusere vand i en spand, kan du indstille en lav bænk. Hvis det omkringliggende område desuden er anlagt med "landsby" blomster (petunier, morgenfruer), vil du få en hyggelig og udstyret afslapningszone;
  • Efterbehandling af brønde i landet med japansk karakter indebærer brugen af ​​naturligt træ, store sten. Den østlige karakter af konstruktionen vil blive givet ved en særlig form for tag - et firetaket tag med forhøjede hjørner langs kanterne. For at gøre en lignende måde hjælper taget med bløde helvedesild. Smukke vintergrønne planter (bjergsvin, enebær, tui) vil støtte det japanske humør;
  • hvordan man udstyre en brønd i en dacha bygget i en moderne stil? Det er nemt og enkelt, det er nok at give modernitet til de enkelte elementer i designet. Betonringehovedbånd kan dekoreres med fliser, taget kan fastgøres af polykarbonat. Smedede porte til porte og tag vil se ukonventionelle ud.

Nogle gange er der hytter, hvor huset er designet og dekoreret i russisk stil, og landskabsdesignen af ​​webstedet overholder den japanske retning. Hvordan vælger du den rigtige indretning? I sådanne tilfælde skal du starte fra brøndens placering: Med en tæt beliggenhed fra huset vælges et hus til brønden, som organisk supplerer hovedbygningen. Hvis brønden er "tabt" på stedet - lav et brønddesign på stedet, der indskriver strukturen i landskabet.

En lerkamp

Godt som et element af landskabsdesign

Ikke alle hytter eller huse har brug for en ekstra / ekstra kilde til vandforsyning, men mange elskere af rekreation uden for byen vil gerne have en dekorativ godt på stedet som en integreret egenskab af en landlig rolig og hyggelig måde at leve på.

Godt med belysning
Skåret godt i landet

Før du installerer en sådan struktur, er det ønskeligt at bestemme, hvor den rigtige placering for den. Og det er ønskeligt at straks vælge stilistikken af ​​elementerne og detaljerne i strukturen.

En dekorativ brønd giver ikke tilstedeværelsen af ​​en naturlig vandkilde, men begrænser sig ikke udelukkende til en dekorativ funktion. Under huset til brønden kan du skjule enhver kommunikation / luge, en beholder til opsamling af regnvand.

En fremragende ide er at udstyre det dekorative design med et natlys, som kan indgå i belysningssystemet på webstedet. Eller som en mulighed gør et dekorativt godt et uafhængigt, interessant, oplyst objekt om natten.

Malet godt
Godt i russisk stil

Så at brønden i haveplottet har et harmonisk udseende, skal det understøtte dachas stilistiske egenskaber. I dette tilfælde er en win-win mulighed for at trække en brønd ved dacha fra byggematerialer, der efterlades efter opførelsen af ​​hovedhuset eller nogle strukturer.

I princippet er der absolut ingen begrænsninger i at bruge indretningen. Kreativt ser ud som gamle dæk og ædel murværk i middelalderstil.

En storslået idé er at bruge en brønd til at dekorere en blomsterbed. Kompakte strukturer vil dekorere lave blomster, og krøllede planter kompletterer perfekt faste
dekorative brønde.

Have godt
Brønden i haven

Sådan bestemmer du hvad der er bedst: en brønd eller en brønd

Egen vandkilde på stedet er et naturligt ønske om enhver sommer bosiddende. Moderne teknologiske metoder tilbyder to muligheder for udførelse af en drøm: en brønd eller en brønd. Først efter vejning "for" og "imod", er det muligt at lave en idé om disse strukturer og til at beslutte, hvad du skal vælge.

Dekorativ godt af dæk

Nå gravet til at modtage vand fra de øverste jordlag (perched). Fordele: simpel anordning godt i landet, nem vedligeholdelse, rimelig pris. Ulemper: arbejdskrævende, afhængigheden af ​​vandstanden på sæsonen, at komme i vandet af fremmedlegemer, der er behov for opførelse af yderligere strukturer, som skal være afsluttet i landskabet området (Hus til brønden).

Dekorativ brønd af grene

Brønden er boret til niveauet for en akvifer. Oprindelse vandbærende til 30 m, og den anden - til 60 m hole Fordele: mere renset vand, savner fremmedlegemer, snavs (dansemyg), en kompakt konstruktion, bevare landskabet ikke tør og giver en høj væsketab, hurtig samling (boring efter 2-. 3 dage). Ulemper: høj pris.

En brønd i japansk stil

På valg af modellen af ​​den naturlige vandkilde for have plot er påvirket af mange faktorer: graden af ​​placeringen af ​​grundvandet, sammensætningen af ​​post penge mulighed ejere, behovet for vand og så videre. Hvis det er svært at afgøre (en brønd eller brønde i landet), er det tilrådeligt at trække på hjælp fra fagfolk. Fagfolk korrekt tage hensyn til ønskerne fra truckere, jord kapacitet og fortælle os, hvordan man opbygger en brønd i det land eller hvor du skal placere hullet.

1