Vulling van het kastgedeelte: kenmerken van het ontwerp (21 foto’s)

De interne ruimte van de ingebouwde kledingkast is ontworpen afhankelijk van het doel van de constructie. In de slaapkamer wordt deze functionaliteit gebruikt voor het opbergen van kledingstukken, beddengoed. Het compartiment meubilair in het entreegebied is een systeem voor het opbergen van bovenkleding, schoenen en gereedschap. In het kinderontwerp zijn ze uitgerust met compartimenten voor boeken en speelgoed, wijzen ze een garderoberuimte toe, desgewenst kunnen ze het gedeelte in de vorm van een werktafel voor lessen uitrusten. Bijgevolg wordt de functionele inhoud van de schuifdeurkasten uitgevoerd rekening houdend met de veronderstelde belastingen.

De schuifdeurkast vullen

De ruimte binnen de ingebouwde structuur is voorwaardelijk verdeeld in drie lagen. Om de vulling van het kastcompartiment correct te kiezen, is het noodzakelijk om de nuances van de werking van het werkgebied te voorzien:

 • Zone onder het plafond. Het is uitgerust met brede planken, mezzanines. Vanwege de complexiteit van toegang, wordt het aanbevolen om dingen op te slaan die zelden of alleen per seizoen worden gebruikt. De installatie van rod-pantografen, planken met een mechanisme voor hoogteaanpassing is welkom.
 • De middelste laag. Schaalzone met gemakkelijke toegang. Omvat compartimenten met planken en laden, horizontale en verticale secties met staven van parallel of eindtype, modules met een mandsysteem.
 • Lagere laag. Het is uitgerust met roltrapbases voor het opbergen van schoenen, tassen en grote voorwerpen uit het dagelijks leven.
De schuifdeurkast vullen

Radiusmeubilair: hoe de vulling te organiseren

Onconventioneel ontwerp van het ontwerp zorgt voor de aanwezigheid van moeilijk bereikbare zones in de vorm van diepe compartimenten en hoeken. Voor efficiënt gebruik van het nuttige gebied bevat de vulling van de radii-behuizing koppelingen en houders met een intrekbaar mechanisme. Het is gepast om kledingliften te gebruiken die een comfortabele toegang tot dingen bieden. Evenzo is het probleem van de juiste indeling van de binnenruimte van meubels in hoekformaat opgelost: de "dode" zone is uitgerust met apparaten met een aanpassingsmechanisme.

De schuifdeurkast vullen

De schuifdeurkast vullen

Soorten apparaten om de structuur te vullen

De vulling van het kastcompartiment is uitrusting van verschillende formaten:

 • planken - zijn gemaakt van hout, plastic. Zijn permanent geïnstalleerd of uitgerust met een intrekbaar mechanisme. Kledingkastschappen worden gemaakt tot een hoogte van 40 cm, voor boekenplanken wordt een hoogte van 30-35 cm voorzien;
 • Dozen - diep en klein, dubbel of met verdelers en aanpassing. Modellen zijn uitgerust met rollen of kogellagers;
 • manden - zijn gemaakt van plastic of metaal, zijn intrekbaar, verwijderbaar of stationair. Meestal worden multi-level intrekbare versies van manden gebruikt;
 • Stangen voor schouders - vast, intrekbaar, in hoogte verstelbaar. Als een smalle kast is uitgerust, wordt een eindklem geïnstalleerd om de kleding op de hangers te plaatsen. In het ontwerpontwerp met een vrij ruime diepte van de binnenruimte, is het handig om een ​​dubbel model van langsstaven te bedienen;
 • broeken - houders voor broeken van verschillende groottes hebben een intrekbaar mechanisme;
 • een blok met haken voor nemnuyuschegosya kleding, schoenenvak en andere apparaten.
De schuifdeurkast vullen
De schuifdeurkast vullen

De schuifdeurkast vullen

Kenmerken van het vullen van de kast bij de ingang

De kledingkast in de gang wordt gebruikt voor het opbergen van bovenkleding, hoeden, schoenen en andere accessoires. Afhankelijk van de kamerparameters, is een hoekige, radiale of directe configuratie geïnstalleerd:

 • Hoekige modellen van meubels onderscheiden zich door hun speciale ruimtelijkheid en maken het meest rationele gebruik van het nuttige gebied mogelijk;
 • de originaliteit van het ontwerp van de ingangszone kan eenvoudig worden benadrukt met behulp van gebogen lijnen van het radiale ontwerp;
 • directe meubelconfiguraties zijn relevant bij het rangschikken van nauwe ruimtes.
De schuifdeurkast vullen

De overeenkomstige vulling van de kast in de gang bevat apparaten die zijn ontworpen om een ​​comfortabele opslag van de bovenste elementen van de kast te garanderen. Met een bevoegde organisatie van de binnenruimte van meubilair is het echter niet moeilijk om kantoren voor andere huishoudelijke artikelen uit te zoeken.

De schuifdeurkast vullen

Efficiëntie van de werking: wij wijzen de functionele gebieden binnen het kastgedeelte aan

De voorwaardelijke verdeling van de interne ruimte van de kast in de gang biedt verschillende zones.

Bovenste deel

Het is handig om seizoensgarderobe items in de trunks op te bergen. Als het gebied het toelaat, op de bovenste planken geschikt om te bewaren en koffers, en dozen met irrelevante schoenen, en hoofddeksels in containers met een speciale dummy standaard. Het bovenste compartiment, dat de vulling van het kledingkastcompartiment in de gang plant, biedt plaats aan ski's, schaatsen en andere apparatuur voor seizoensgebruik.

De schuifdeurkast vullen

Middendeel

Zone met de meest intensieve exploitatie. Gaat uit van de aanwezigheid van stangen met hangers voor bovenkleding van verschillende lengtes. Voor een jas en bontjassen wordt ee
n horizontaal compartiment met een hoogte van ongeveer 160 cm onderscheiden, voor jassen is er genoeg en een compartiment van 1 m hoog, het hangt allemaal af van de kenmerken van de bovenste garderobe van de huurders.

Vaak in het ontwerp van de functionele vulling van de kast met behulp van stroomafnemers (bars met lift) met een handmatig mechanisme of elektronische bediening. Dit zorgt voor comfortabele opslag van bovenkleding op de schouders en vrije toegang.

De schuifdeurkast vullen

Het middengedeelte van de ingebouwde structuur omvat ook planken: stationair of intrekbaar, gaas van moderne polymeren of continue uitvoering. Leg in de schappen hulpmiddelen voor de delicate opslag van hoofdtooien, sjaals en sjaals, handschoenen. Het biedt ook een plek voor tassen en schoenen met een hoge schacht.

1
De schuifdeurkast vullen

Onderste deel

Het is een systeem voor het opslaan van up-to-date schoeisel, paraplu's, gereedschappen en apparaten. Voor schoenen is het raadzaam een ​​roltrapplank te installeren. Gereedschappen worden handig opgeslagen in opneembare vakken met cellen en verwijderbare voeringen. Vaak is in het onderste compartiment van de kast in de gang ruimte gereserveerd voor de stofzuiger.

De schuifdeurkast vullen

Schuifkasten in de kinderkamer

Om het kind voldoende ruimte te bieden voor het opbergen van kleding, boeken, speelgoed en technische apparatuur, is het nodig om de vulling in de kinderkamer op de juiste manier in te delen. De bovenste planken van meubels in de kinderkamer worden gebruikt door volwassenen, hier hebben ze kledingkasten met een niet-relevante kledingkast. Het middelste gedeelte van de structuur is uitgerust met een veelvoud aan planken, laden van verschillende groottes, hangers en haken, dwarsbalken voor de schouders.

Om comfortabele toegang tot dingen te bieden voor dagelijks gebruik, is het de moeite waard om ze op een kindvriendelijke hoogte te plaatsen.

De schuifdeurkast vullen

De juiste vulling van de kast in de kinderkamer heeft bijvoorbeeld een boekmodule op schouderniveau van het jonge huishouden. Op de planken en laden hieronder staan ​​speelgoed en apparaten. Voor een verzameling souvenirs of een tentoonstelling van handgemaakte artikelen is het handig om de bovenste plank te gebruiken ter hoogte van de uitgestrekte arm van het kind.

De schuifdeurkast vullen
De schuifdeurkast vullen

Hoe correct een kledingkast in de slaapkamer te organiseren?

Bij de inrichting van de zone van slaap en rust worden de ingebouwde ontwerpen met een zeer efficiënt opslagsysteem in toenemende mate gebruikt. Tegelijkertijd bevat de vulling van de kledingkast in de slaapkamer verschillende indelingen:

 • Legborden voor het opbergen van niet-verplaatsbare kleerhangers;
 • Diepe dozen voor de delicate opslag van kleding uit grillige materialen;
 • Ondiepe laden met verdelers voor sokken, ondergoed;
 • verticale compartimenten met een bar voor overhemden op de schouders, met een broek, hangers voor stropdassen, sjaals en sjaals;
 • Horizontale secties met een bar voor jurken in de vloer;
 • planken voor beddengoed, waarop het handig is om kussens, dekens en dekens te plaatsen;
 • manden voor handdoeken, beddengoed.
De schuifdeurkast vullen

De planning van de vulling van de kast in de slaapkamer, kan een van de secties worden uitgerust als een schoonheidshoek met organisator planken met cosmetica, laden of stands voor decoraties. Indien gewenst, is het gemakkelijk om de schoonheidszone uit te rusten met een kleine spiegel op het schuifmechanisme.

De schuifdeurkast vullen
De schuifdeurkast vullen

Interne verlichting

Voor de comfortabele bediening van secties is de constructie uitgerust met ingebouwde verlichting. Het is vooral belangrijk om hoogwaardige lichtstralen en hoekkastcoupes te leveren, het zijn vaak gebruikte LED-strips, spots met instelbare lichtrichting. In de meeste gevallen is het binnenpaneel uitgerust met een interne verlichting.

De schuifdeurkast vullen
De schuifdeurkast vullen
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

74 − = 71