Een ruime kledingkast in een kleine kamer: opbergmogelijkheden

Het probleem van de compacte opslag van zaken is van groot belang bij de eigenaren van appartementen met één kamer. Wat als er geen extra meters in huis zijn, maar er is een grote wens om al uw favoriete kleding in een speciaal ingerichte kleedkamer te plaatsen? Natuurlijk is het in dergelijke omstandigheden onmogelijk om veel ruimte of zelfs een aparte ruimte toe te wijzen voor het opslaan van dingen. Maar met de hulp van moderne meubels en ingebouwde structuren, kunt u een zeer compacte, maar ruime kledingkast maken, zelfs in een appartement met één kamer.

Mooie kleedkamer

Garderobe in plaats van een pantry

Nu doen nieuwe gebouwen in een kamer in de regel geen pantry, vanwege hun nutteloosheid. In de oude typische Chroesjtsjovs heeft bijna iedereen een kleine pantry in de gang of kamer, en soms zelfs twee.

Als je een voorraadkast hebt, los je twee problemen tegelijk op. Ten eerste, je hebt de gewenste kledingkast, de tweede - in jouw huis zal er geen plaats zijn om rommel op te slaan, en dus zal het afval zelf niet zijn. Het enige dat het vermelden waard is, is dat het bij deze optie noodzakelijk is om voor ventilatie in de voorraadkast en goede verlichting te zorgen.

Als we het hebben over het ontwerp van de kleedkamer, kies dan voor het ontwerp lichte kleuren, plaats een goed laminaat op de vloer, maak een mooie deur. Voor visuele uitbreiding van de ruimte, gebruik spiegels, als extra verlichting, LED-achtergrondverlichting. Dit alles maakt je garderobe een ideale plek voor het opbergen van kleding van delicate stoffen.

Rekken voor schoenen

De deur van de bijkeuken dient ook om je spullen te huisvesten. Het kan worden bevestigd aan haken voor zakdoeken, tassen en sjaals, riemen en stropdassen. U kunt speciale apparaten voor brillen en koppelingen gebruiken, evenals andere accessoires.

Een deel van de kamer onder de kledingkast

Als de ruimte het toelaat, dan kan onder de kledingkast een deel van de kamer worden toegewezen, ongeveer 3-4 m². In deze kast passen niet alleen rekken voor dingen, maar een grote spiegel zodat u kleding daar kunt proberen. Gipsplaten scheidingswanden zijn perfect voor het organiseren van zo'n kleedkamer - ze zijn dun en nemen weinig ruimte in beslag. Voor de resulterende ruimte is het de moeite waard om de juiste verlichting te kiezen, bijvoorbeeld om muurkandelaars te installeren of schijnwerpers in het plafond te plaatsen.

Om de kledingkast uit te rusten, kunt u speciale metalen frames gebruiken, die zijn gemaakt om een ​​maximum aan kleding en schoenen in een klein gebied te kunnen plaatsen. Dergelijke systemen zijn niet omslachtig, ze zien er gemakkelijk en modern uit.

Naast gipsplaatafscheidingen kunt u schuifdeuren van het vak voor het kledingkastapparaat gebruiken. Als uw appartement een vrije groef heeft, totdat u alleen brede deuren van muur tot muur hoeft te maken. Of deze ruimte kan worden gescheiden door een scherm.

Ontwerp van een kleedkamer

Kast-compartiment aan het plafond

In plaats van de uitrusting van de kleedkamer, kunt u het doen met een eenvoudige kast die tot aan het plafond reikt. Afhankelijk van het gebied en de indeling van de kamer, kan een dergelijke kast hoekig of conventioneel rechthoekig zijn. Als de ruimte een nis heeft, zal het kastcompartiment het perfect vullen.

Het is onnodig om te zeggen dat goed opgebouwde dingen die lang hun plek hebben om te bewaren hun oorspronkelijke uiterlijk zullen behouden, ze zullen niet smelten en verslechteren. De kleedkamer lost al deze taken op, vooral als deze voldoende licht en ruim is.

Praktische opslagsystemen

Soms is het onmogelijk om een ​​volledige kleedkamer beschikbare ruimte te maken. In kleine eenkamerappartementen van ongeveer 30 vierkante meter. m. Het is problematisch om een ​​eenvoudige kledingkast te plaatsen, laat staan ​​een kleine ruimte voor het opbergen van kleding. Dan is een acceptabel alternatief compacte opslagsystemen die op muren en deuren kunnen worden gepartitioneerd. Dergelijke systemen omvatten verschillende trunks, textielvouwplanken, haken en vele andere modules.

Systeem voor het opbergen van kleding
Kleerhangers
Originele hanger

Mooi ontwerp van vestiaires

* Foto's van zoeken op www.ikea.com en Google.com

1
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 38 = 45