Alles op zijn plaats: hoe de opslag van kleding organiseren

Om ervoor te zorgen dat de seizoensgebonden verandering van kledingkasten geen hoofdpijn veroorzaakt, is het voldoende om plekken uit te rusten en uit te rusten om dingen op te bergen. De juiste organisatie van kleding opslag is een goed doordachte opstelling van de planken in de kast, geschikte verpakking. Compacte opslagmethoden helpen om ruimte en gezelligheid in het appartement te creëren.

Koffers voor kleding

Soorten meubels voor opslag van dingen

Een verscheidenheid aan opties voor het regelen van plaatsen om kleding op te bergen, stelt u in staat om meubelmodellen te kiezen voor alle appartementen. De belangrijkste aandacht wordt besteed aan de omstandigheden van opslag van dingen en apparatuur van de situatie.

Garderobe voor kleding
Kleerhanger voor buiten

Kastentypes: korte beschrijving

Alle eigenaren van appartementen streven naar comfort en comfort bij hen thuis. Daarom is het raadzaam om minder vaak gebruikte dingen weg te doen - in kasten. Dit meubilair wordt gekenmerkt door een optimale combinatie van afmetingen en functionaliteit:

  • De ingebouwde kast / kast biedt de meest compacte opslag van kleding. Deze artikelen worden meestal op bestelling gemaakt, dus bij het kiezen van een "vulling" worden de wensen van de eigenaren in aanmerking genomen. In de regel slaan de bovenste planken een niet-seizoensgebonden kledingkast op. In het middengedeelte zijn er halters voor hangers met dagelijkse en werkkleding, planken met organisers voor het opbergen van IKEA. Dergelijke kasten kunnen niet worden verplaatst of verplaatst, en dit moet in gedachten worden gehouden bij het kiezen van hun locatie;
  • een nieuw idee voor het opbergen van kleding - de IKEA stoffen kast, bestaande uit een metalen frame en een linnen hoes. De interne vulling van het product kan zeer divers zijn: containers voor kleding / schoenen, een staaf voor het plaatsen van bovenkleding. Dingen in vacuümzakken kunnen aan de bovenkant worden gestapeld. De deuren van het canvas sluiten gemakkelijk met een ritssluiting en bieden dingen met uitstekende veiligheid. Stoffen voering zorgt voor natuurlijke ventilatie. Doek kast is een geweldig idee voor tijdelijke onderdak of opstelling van opslagruimte op het balkon;
  • Een metalen garderobe voor het opbergen van kleding wordt voornamelijk geïnstalleerd in niet-residentiële gebouwen (sportkleedruimtes, bijkeukens). Ventilatie van overalls wordt uitgevoerd door de gaten in de deuren / wanden van het meubilair.

Als er problemen zijn bij het kiezen van een kast, is het beter om zich te wenden tot specialisten die rekening houden met de kenmerken van het appartement, de wensen van de huurders.

Kindergarderobe

Garderobe kamers

Gelukkige eigenaars van woningen in een nieuw gebouw kunnen een kleedkamer in een aparte ruimte plannen. Maar kleine appartementen - geen zin, want je kunt een deel van de ruimte scheiden met behulp van deur-coupe. De uitrusting van de kleedkamer wordt individueel gekozen, maar het is wenselijk om enkele opslagregels in acht te nemen:

  • zelden gebruikte of buiten het seizoen geplaatste artikelen worden op de bovenste planken in opbergzakken geplaatst;
  • De meest populaire artikelen voor seizoensopslag worden op ooghoogte op de planken / hangers geplaatst. Uitstekende ideeën voor het plaatsen van kleine dingen - rieten manden, dozen voor opslag;
  • schoenendozen worden vanaf de onderkant geplaatst. Om niet in paniekschoenen te zoeken naar een feestelijk evenement, kunnen ruime kamers worden ingericht met aparte planken voor schoenen, tassen.

De kleedkamer is uitgerust met stationair meubilair dat grotendeels uit hout bestaat. Of een geweldige optie - een modulaire systeemontwerper. De multifunctionele systemen van IKEA bevatten zowel afzonderlijke rekken voor thuiskleren als systemen. Het belangrijkste idee van het ontwerp is de mogelijkheid om de lay-out van secties te wijzigen, modules toe te voegen / af te trekken voor opslag.

Garderobe in het huis

Alles in het kort: opslagsysteem op rekken

Dit is de gemakkelijkste manier om voldoende ruimte te organiseren voor het opslaan van items, dingen. Interessante ideeën voor rekken kunnen worden beschouwd als open opslagsystemen van IKEA. Meubilair is uitgerust met dozen, planken, bars voor hangers.

Planken voor schoenen en kleding

Doorlopende kledingkast in de gang

Planken zijn geweldig voor een kinderkamer. Het is handig om kinderkleding, boeken en speelgoed op te bergen - alle objecten zijn in zicht, gemakkelijk toegankelijk. Je kunt slimme kartonnen dozen voor kleine dingen met je eigen handen maken.

Dozen om kleding op te bergen

Wat dingen op te slaan: Verpakkingsopties

De meest voorkomende accessoires voor het opbergen van dingen zijn nog steeds dozen, hangers, tassen. Opvallende innovaties: nieuwe materialen worden gebruikt voor de productie van verpakkingen, interessante opslagmethoden (vacuüm) verschijnen.

Opslag van kostuums in de kast

Plastic dozen - de handigste optie voor het opbergen van kleding, spullen. Deugden van de massa: een verscheidenheid aan maten, kleuren, licht van gewicht, eenvoudige zorg. Een interessant idee is de verticale opslag van dingen, dat wil zeggen, objecten kunnen niet worden gestapeld, maar "op de rand" worden geplaatst. Deze methode bespaart aanzienlijk ruimte. Plastic dozen met deksels worden op elkaar gestapeld of op stellingen. Zeer handige doos voor opslag van transparant plastic - duidelijk zichtbare inhoud. Uitstekende optie van IKEA - vakken voor schoenen met een raam van het net.

Garderobe in de gang
Hengels en planken voor kleding

Covers worden gedragen op een hanger met kleding en er zijn stoffen, polyethyleen. Voor niet-standaard kleding kunt u de hoes zelf naaien. Vanwege de luchtdoorlatendheid, hoge slijtvastheid, is opslag van winterkleding beter toe te vertrouwen aan stoffenverpakkingen. Met een opbergzak van polyethyleen kunt u verpakte kleding zien, maar deze is alleen geschikt voor kortetermijnopslag, omdat er dan geen lucht door kan. De opbergkoffer wordt gebruikt voor het verpakken van "gecompliceerde" dingen: versierde jurken, kleding van dunne dure stoffen.

1
Schoenenkast
Kleding opslaan in de kleedkamer

Vacuümzakken voor opslag dankzij speciale technologie stellen u in staat de grootte van een stapel dingen te minimaliseren. Deze methode moet echter voorzichtig worden gebruikt, omdat de "airless" ruimte de vezels van dunne wollen stoffen kan vernietigen. De beste optie voor vacuümopslag is jeans of katoenen kleding.

Dozen voor kleding in de gang

Opslag van kleding wordt niet langer geassocieerd met de oude stoffige kast. Het is lang een deel van het interieur geweest. En wat te kiezen: een frivole rek voor dagelijkse kleding of een traditionele kledingkast met openslaande deuren - het is aan u.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 2 =