Fordele ved polyuretanforsegling

Indtil midten af ​​sidste århundrede var der primært anvendt gummi eller kork til at forsegle forskellige forbindelser i tekniske og tætningsled i konstruktion. Disse var dyre materialer, og de var nødt til at finde et billigt alternativ, et klæbemiddel, der kunne produceres i næsten ubegrænsede mængder ved hjælp af tilgængelige uudtømmelige ressourcer.

De første forsøg på syntesen af ​​polyamider begyndte i USA, men den tyske videnskabsmand, vil snart oprette forbindelse til løsning af dette problem, klarede sig bedre end amerikanerne, forskerne: de var i stand til at opnå polyurethan elastomerer, der kombinerer med nogle polyoler diisocyanat. Senere blev der som følge af forskellige eksperimenter skabt polyurethaner, som alle blev kendt i dag.

Polyuretanforsegling til beton

Polyuretanfarvet tætningsmiddel

Hvorfor blev polyuretanforsegling blevet et så populært byggemateriale?

Dette skyldes, at tætningsmidlet på polyurethanbasis:

 • har en ekstrem høj elasticitet (til tider op til 1.000%);
 • demonstrerer fremragende vedhæftning til mange materialer, herunder beton og mursten, til metal, træ og glas;
 • har fremragende selvhæftning
 • resistent over for fugt og ultraviolet stråling;
 • giver høj kvalitet tætning og vandtætning af strukturer i lang tid;
 • kan modstå virkningerne af negative temperaturer med en værdi på -60 ° C;
 • kan bruges til arbejde om vinteren, hvis omgivelsestemperaturen ikke falder under -10 ° C;
 • Tøm ikke (hvis tykkelsen af ​​det påførte lag er mindre end en centimeter) fra de vertikale planer af strukturerne;
 • giver en nul krympning efter polymeriseringen er færdig;
 • hurtigt tørrer og hærder
 • kan være farvet eller gennemsigtigt
 • udsender ikke skadelige stoffer efter størkning (og kan derfor bruges og badeværelser og køkkener og stuer);
 • polymeriseres som et resultat af luftens virkning i luften.

Imidlertid har polyuretanforseglingen, som producenterne tilbyder i dag, ulemper. De vigtigste er anført nedenfor.

 • Dens adhæsion er ikke tilstrækkelig til at sikre en pålidelig, holdbar binding og en god forsegling af produktets sømme, hvis materiale er visse typer plast.
 • Polyuretanforsegling bør ikke påføres overflader med et fugtindhold på mere end 10%. I dette tilfælde kræver forøgelse af adhæsionen anvendelse af specielle primere.
 • Det mister sine kvaliteter med langvarig udsættelse for temperaturer over 120 ° C.
 • Bortskaffelse af polymeriseret polyuretanforsegling er en dyr kompleks teknologisk operation.

Hvad mere kan man sige om de tekniske egenskaber og træk ved brugen af ​​polyuretanforsegling til tætning af leddene?

Polyuretan elastisk tætningsmiddel

Polyuretanforseglingslim

Da tætningsmidlet baseret på polyurethan, præsenteret på markedet af indenlandske og udenlandske producenter, har mange fordele, anvendes det i en bred vifte af menneskelige aktiviteter. Oftest anvendes den i byggebranchen til forsegling af deformations sømme eller huller i betonkonstruktioner og som tætningsmiddel til træ. Et sådant materiale forsegler godt taget, dobbeltvinduer, samlinger mellem tømmer. Det passer også som et elastisk tætningsmiddel til sømme i et træhus, da det har en høj vedhæftning til træ og til forsegling i badeværelset.

1

Et af polyuretanforseglingsmiddelets særpræg er, at det forsegler selv sammenføjninger, der består af materialer af forskellige typer, der er væsentligt forskellige i kemisk sammensætning og fysiske egenskaber.

Dette tætningsmateriale er meget økonomisk i forbruget. Hvis det for eksempel er nødvendigt at forsegle et suturhul på 10 mm dybde, er tætningsmiddelforbruget i dette tilfælde kun 100 ml / m.

At vælge en fugemasse til træhus eller betonkonstruktioner, eller hvis du ønsker polyurethan vandtæt fugemasse til badeværelset, skal du gøre dig bekendt med producentens specifikationer på pakken, og med det i sådan en vigtig egenskab som hårdhed. Da det afhænger af det, er det muligt at forsegle sømme for at modstå krympning og deformation.

Forseglingsforbindelser med en hårdhed på 15 enheder bruges til at forsegle leddene i betonpaneler, revner i taget. Et sådant polyuretanforseglingsmiddel er også egnet til limning af træ, glas, metal, plastdele.

Anvendelse af polyuretanforsegling

Polyuretanforsegling

Med en hårdhed af tætningsstoffet på 25 enheder kan det forsegle sømme, der oplever en konstant virkning af fugt. Hvis hårdheden er 40 enheder, så er et sådant tætningsmiddel mest velegnet til glas, såvel som for at udføre arbejde i forbindelse med behovet for at forsegle og kompakte bygningens termiske sømme af armeret betonstrukturer.

Polyuretanforseglingen har en hårdhed på 50 enheder, hvilket gør det muligt at anvende det i tætningen af ​​metalprodukter. Det største mulige hårdhedsniveau er 60 enheder. Sådanne fugemasser anvendes i industrier relateret til bilindustrien og skibsbyggeri.

Efter åbning af pakningen indeholdende tætningsmidlet skal dets indhold straks anvendes til det tilsigtede formål, og det skal påføres på en sådan måde, at tykkelsen af ​​sømmen ikke overstiger 0,5 centimeter. I dette tilfælde er det muligt at opnå pålidelig forsegling med en forholdsvis økonomisk anvendelse af klæbematerialet.

Polyuretanforsegling til led

Polyuretan universalforsegling

Andre områder, hvor tætningsmidler baseret på polyurethan anvendes

Ved installation af dør- / vindueskonstruktioner med deres hjælp forsegles alle leddene.

I smykkerindustrien giver anvendelsen af ​​polyuretanforseglingsmidler (især gennemsigtig) til fastsættelse af natursten ubetydelige, fine led. Og da dette materiale er produceret i forskellige farver, er det ikke svært at vælge en skygge af det, der vil være meget tæt på farven på den sten, der anvendes i udsmykningen. Anvendelsen i dette tilfælde af silikonebaseret fugemasse (lige transparent) er uacceptabel, fordi sidstnævnte ikke kun kan ændre farven på den ædle eller halvædelsten, men også ødelægge den med tiden.

På de steder af strukturer, hvor der er betydelige vibrationer, er det bedre at bruge polyuretanforseglingsmidler, som ikke er tilbøjelige til at formindske og forandre sig. Derfor bruges de ofte i bilindustrien.

Når der skal udføre falsning forbindelser udsættes for ekstreme temperaturer, anbefales også brugen af ​​polyurethan fugemasse, da det også meget elastisk og modstandsdygtig ove
r for punktering og slid.

I tilfælde af vandtætningsarbejde på badeværelset, i springvandet, i eksterne reservoirer eller på taget, kan et polyuretanforseglingsmiddel, der er egnet til dets tekniske egenskaber, også anvendes med succes. Efter størkning har polyurethanlaget tilstrækkelig tæthed til at sikre dens modstand mod fugt.

Polyurethan fugttæt fugemasse

Typer af polyuretanforseglingsmidler

Det polyurethanbaserede klæbemiddel kan være enten enkeltkomponent eller bikomponent.

En komponentforsegling

Det er et pastaagtigt stof, hvis hovedkomponent er en polyurethanpræpolymer. Et sådant enkeltkomponent polyurethanklæbemiddel har en høj vedhæftning til de fleste byggematerialer. Det klæber godt til keramik og glas. Efter påføring af dette enkeltkomponentforseglingsmiddel til leddene begynder polymeriseringsprocessen på grund af udsættelse for fugt i luften.

En-komponentformuleringer er nemme at bruge, da der ikke kræves blanding af nogen komponenter, hvilket sikrer en garanteret kvalitet af leddene. Disse fugemasser kan bruges til både reparations- og byggearbejde, og især til forsegling:

 • bygningsstrukturer
 • tagdæk
 • billegemer;
 • installeret i bilruderne.

I dette tilfælde kaldes de tætningsmidler, der anvendes i sidstnævnte tilfælde, ofte glas. De anvendes ved udførelse operationer på de foldout autoglasses og installering af glasfiber dekorative elementer i biler, samt når det er nødvendigt at fast lim glasdele eller plast på basis af et metal kontinuerligt oplever under drift kraftige vibrationer, ekstreme temperaturer, udsættelse for vand og fugtighed .

Ulempen med en-komponentformuleringer er, at de ikke kan anvendes ved omgivelsernes temperaturer under -10 ° C, fordi:

 • når temperaturen falder falder luftfugtigheden, og som følge heraf falder polymerisationshastigheden af ​​klæbemidlet;
 • forhøjelsen af ​​tætningsmiddelets indstillingstid resulterer i sidste ende i en forringelse af dens elasticitet, vedhæftning og hårdhed;
 • På grund af den stigende viskositet af en-komponent polyurethanlim under disse betingelser bliver arbejdet i forbindelse med dets anvendelse mere kompliceret.

To-komponent tætningsmiddel

I emballagen af ​​en sådan polyurethanlim er der to separate emballerede komponenter:

 • pasta, som omfatter polyoler;
 • speciel hærder.

Indtil stofferne blandes, kan de holdes længe nok, da de ikke interagerer med miljøet.

Den største fordel ved to-komponentforseglingsmidler er, at de kan anvendes ved negative temperaturer, fordi når de størkner, deltager fugtigheden i luften ikke i denne proces. På samme tid tilvejebringer disse sammensætninger, som den ovenfor beskrevne komponent, stærke, elastiske og langvarige sømme.

Polyuretanforsegling til udendørs brug

Fra ulemperne kan det bemærkes, at:

 • Det tager lidt tid at blande komponenterne, hvilket fører til en stigning i den samlede tid til produktion af arbejde;
 • kvaliteten af ​​de dannede ledd afhænger af, hvor korrekt proportionerne af ingredienserne blev valgt, når de blev blandet;
 • Det fremstillede klæbemiddel skal anvendes umiddelbart efter blanding.

Ved sammenligning af polyurethan-to-komponentforbindelser med enkomponent kan det konkluderes, at på grund af den større brugervenlighed af sidstnævnte til husholdningsbrug er det bedre at købe et enkeltkomponentklæbemiddel.

Polyuretan frostbestandig fugemasse

På byggepladsen anvendes der ofte en særlig polyuretanforsegling til beton, som ikke indeholder opløsningsmidler i sammensætningen. Dens popularitet blandt bygherrer er forklaret af brugervenlighed og høj kvalitet af sømene skabt af den. Dette er et fremragende polyuretanforseglingsmiddel til udendørs applikationer, da det kan bruges straks uden tid til at forberede arbejdsblandingen og hurtigt vulkaniseres med deltagelse af luftfugtighed.

Hvis du er nødt til at slippe af med revner eller huller, der opstod under opførelsen af ​​huset eller lige kommet op i betongvæggene over tid, eller for at opnå vandtætning af nogle genstande og derefter anvende forskellige typer fugemasser, løser du nemt dette problem.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

52 + = 60