Akrylforsegling til dekoration: Muligheden for sammensætning

Ved reparation og byggearbejde anvendes akrylforseglingsmidler aktivt. Den største fordel ved disse forbindelser er overkommelig pris, nem anvendelse og gode tekniske egenskaber. Dette er et af de mest efterspurgte materialer til arbejde på beton og træ, tætning af samlinger mellem log og keramiske fliser.

Hermetik på en akryl base udvist fra arsenalet af bygherrer gips og alabaster, samt kitt og kitt. På grund af den lave pris og dens egenskaber kan konkurrere med silikonebaserede fugemasser. Der er væsentlige mangler, i betragtning af at du kan undgå alvorlige problemer. Hovedformålet med alle mærker af akrylforseglingsmidler - påfyldning af hulrum i ubevægelige og inaktive designs.

Akrylforsegling til beton

Akryl Farveforsegling

De vigtigste fordele ved akrylforseglingsmidler

Opretter tætningsmidler baseret på acrylater, hvilket påvirker de tekniske og dekorative egenskaber. Som opløsningsmiddel anvendes vand efter inddampning, hvor sammensætningen erhverver sine praktiske egenskaber. Det klassiske akrylhvidforseglingsmiddel har følgende vigtige fordele:

 • stabilitet af forseglingsdimensioner efter påføring;
 • langsigtet bevarelse af dens egenskaber - ikke mindre end 10-15 år;
 • det hærde tætningsmiddel tolererer vibrationerne godt;
 • bevarer sin farve gennem hele sit liv;
 • svampedræbende komponenter beskytter mod dannelse af svampe og skimmel
 • miljøvenlig sammensætning, der ikke har ubehagelige lugte
 • højt brandniveau
 • det er farvet med akryl eller olie maling;
 • overkommelig pris.

Producenter producerer frostbestandige fugemasser, fugtighedsbestandige forbindelser, der kan bruges i badeværelser og andre rum med høj luftfugtighed.

Der anvendes forskellige mærker af akrylforseglingsmidler, hvis klassificering kan baseres både på anvendelse og farve. Med sin skygge er præparaterne hvide, gennemsigtige og farvede. Efter påføring af akrylforsegling ændrer det praktisk talt ikke sin skygge. Hvis den gennemsigtige silikone bliver uklar, så mister acryl ikke sin lysoverførende evne. Denne ejendom kan bruges, når du arbejder med glasflader, dekorere møbler.

En vigtig fordel ved akrylforseglingsmidler er muligheden for at plette. Silikonsømmene har lav vandabsorption, maling ligger ikke på dem, og den hvide overflade forbliver ikke lang, idet man får en karakteristisk gul tinge. Af denne grund foretrækker bygherrer i løbet af færdiggørelsen at anvende akrylforseglingsmidler til at forsegle sømme.

Akrylforseglingsmiddel til træ

Akrylforsegling til led i træ

1

Ulemper ved akrylforseglingsmidler

En af de største ulemper ved universelle akrylforseglingsmidler er lav vandmodstand. Det er derfor, at det anbefales at bruge et specialiseret akrylforseglingsmiddel til badeværelset, når man arbejder i dette rum. Universale forbindelser, der er udviklet på basis af en vandig dispersion, er derfor under indflydelse af høj fugtighed ødelagt. Akrylforseglingsmidler er ikke egnede til systemer med høj belastning. Regelmæssig klemning eller strækning vil føre til ødelæggelse af leddene.

Et komplekst forhold mellem akrylforseglingsmidler og temperaturregimer. Producenter producerer frostbestandige forbindelser anvendt til udendørsarbejder. Den maksimale temperatur, ved hvilken acrylater bevarer deres egenskaber, når + 80 ° C. Ved denne indikator er de ringere end siliciumforbindelser, men er ret egnede til drift i alle klimazoner. På den anden side kan de frostresistente og varmebestandige egenskaber ved universelle akrylforseglingsmidler blive irrelevante i en situation, hvor overfladetemperaturen, som de påføres på, vil opleve temperaturudsving på 10%. Under sådanne forhold spredes tætningsmiddel til leddene, begynder at hælde og mister sine praktiske og dekorative egenskaber.

Tapet af elasticitet og tekniske egenskaber opstår også ved brug af universelle mærker i kulden. De forsøger at bruge dem til at reducere omkostningerne ved reparationsarbejde, men det er bedre at bruge frostbestandige forbindelser. Kun i dette tilfælde er det muligt at forsegle sømme, ledd uden tab af elasticitet uanset driftsforhold.

Forseglingsled i et træhus med akrylforsegling

Acryl Adhesive Sealant

Vigtigste tekniske parametre

Anvendelsesområdet for byggematerialer bestemmes af dets grundlæggende tekniske parametre. Akrylforsegling har følgende egenskaber:

 • anbefalet bredde af sømmen - højst 5 cm;
 • Anbefalet fælles tykkelse - 50% af bredden;
 • strømningshastighed - et standardrør med et volumen på 325 ml beregnes for 5 løbemålinger af leddene med en bredde på 10 mm og en tykkelse på 6 mm;
 • Anbefalet overfladetemperatur på applikationen - fra +5 til + 32 ° C;
 • driftstemperaturområde - fra -40 til +80 ° C;
 • farvning - 21-30 dage efter påføring;
 • Tid for fuld hærdning - 21-30 dage ved luftfugtighed på 50-60%;
 • Indstilling med overfladen - op til 60 min.
 • frostbestandighed - op til 5 cykler.

Ved planlægningen af ​​arbejdet er det nødvendigt at tage hensyn til alle tekniske parametre, kun i dette tilfælde vil det være muligt at garantere den høje kvalitet af det udførte arbejde.

Anvendelsesområder for akrylforseglingsmidler

Tætningsprocesser kan fremstilles med vandtætte og ikke-vandtætte kompositioner på akrylbasis. Eksperter anbefaler, at de bruges til internt arbejde. Til udendørs brug er kun frostbestandige forbindelser egnede, som kan betjenes indendørs.

Det ikke-resistente enkeltkomponentforseglingsmiddel kan på grund af dets egenskaber kun anvendes i tørre rum med normal luftfugtighed. Den bruges til montering af træ, plastikstik, skumtænger. Brugt fugemasse til fliser fra udvidet polystyren, når du arbejder med gipsplader.

Ved hjælp af akryl er det muligt at installere dekorative elementer på vægge af beton eller mursten, tætningssømme mellem fliser eller klinker. Tætningsmidlet giver en kvalitetsforbindelse af trækomponenter takket være god vedhæftning til denne base. Det bruges aktivt til reparation af møbler derhjemme.

Vandtæt fugemasse på akrylbasis bruges meget bredere, og det har fremragende vedhæftning af følgende grunde:

 • træ og krydsfiner;
 • fliser og keramiske mursten;
 • luftbeton og skum beton;
 • betonplader.

Tætningsmiddel påføres på ru, porøse og glatte overflader. Du kan bruge det i køkkenet og i badeværelset, hvor fugtigheden er højere end i de andre værelser. Dette er et godt tætningsmiddel til vinduer, der bruges til at forsegle leddene i trærammer.

Akrylforsegling til vinduer

Akrylforsegling til flise

Akrylforseglingsmidler bruges til at forsegle sømme i et laminat og gulvbrættet, producenten producerer en bred vifte af produkter med en skygge, der er tæt på forskellige typer træ. På grund af dette og god vedhæftning til træ anvendes sådanne forbindelser i vid udstrækning til tætning af samlinger mellem tømmer. Fra miljøvenligt materiale i dag bygger man boliger, hytter, bade, moteller og sommerhuse. I dette tilfælde er traditionelle teknologier ikke altid brugt til at forsegle sømme, som dannes mellem logfiler. Tidligere blev hamp brugt til bjælkehytter, men holdbarheden og kvaliteten af ​​en sådan forsegling passer ikke altid til potentielle kunder.

Brugt akrylforseglingsmiddel til træ er tæt på det anvendte træ. Det anbefales at bruge et tætningsmiddel til udendørs arbejde, der kan modstå høj luftfugtighed og kondens. Indvendige og ydre sømme er forseglede, hvilket hjælper med at forhindre udseende af udkast, fugt, insekter i huset. Sammensætningerne mellem træbjælkerne og fundamentets beton er også underkastet behandling, da acryl har en fremragende vedhæftning til disse underlag.

Akrylforsegling er det ideelle materiale til rammen, med hjælp til at udføre finishet. Også sammensætninger med en skygge under træet bruges til reparation af huse fra profilerede og limede bjælker eller hytter med en blokhusfinish, foring, bjælkens imitering. Det bruges til at forsegle hullerne, der dannes, når knuder falder ud, samt andre fejl i træets overflade. Under udnyttelsesprocessen bliver træet krummet og sprækker dannes mellem væggene i foringen eller blokhuset, som også kan fjernes med akrylbaseret fugemasse.

Akrylforsegling

Akrylforsegling brandsikre

Brugt fugemasse til fiksering af keramik og fliser til overflader, herunder i logbygninger. Dette materiale er mere nemt at anvende end specialiserede klæbemiddelsammensætninger. Når der lægges fliser, er der tilstrækkelig tid til justering, hvilket gør det muligt at sikre høj arbejdskvalitet. Den samme sammensætning kan bruges til sammenføjning, vandtæt fugemasse beskytter på en forsvarlig måde den indvendige overflade af flisen fra øget fugtighed. Det mest populære hvide fugemasse er en universel skygge, der passer til en række tonede samlinger af fliser.

Tætningsmidlet til beton anvendes til reparation af vindueskarme fremstillet af dette materiale. Med sin hjælp er revner og sømme mellem pladen og væggen lukket. Forsegling af forbindelsen mellem vindueskarmet og væggen sikrer, at der ikke er udkast i huset og forhindrer dannelsen af ​​fugt.

Producenter producerer specielle fugemasser til vinduer, de kan påføres overflade af beton og træ. Følgelig udvides omfanget af sådant materiale, for eksempel med dette akryl, sprækker i logfiler såvel som mellem væggen og gulvet kan forsegles. Sammensætningerne udviklet til laminatgulv, et populært gulvbelægning, er ikke mindre effektive, når man arbejder med vægplader, blokhus, imiteret tømmer, krydsfiner og MDF.

Når du vælger et tætningsmiddel, skal du være opmærksom ikke kun på sammensætningens vandmodstand, men også på dens elasticitet. Hvis de forseglede overflader kan udsættes for vibrationer, er det bedre at anvende en frostbestandig sammensætning. Dens elasticitet er meget højere på grund af særlige tilsætningsstoffer, der ikke tillader sammensætningen at bryde ned under påvirkning af lave temperaturer.

Akrylkompositioner anbefaler nogle eksperter til tagarbejde. Samtidig flyder lav modstand mod vand, temperaturændringer og høj temperatur er helt glemt. Tagmateriale i solen kan varme op til 80-90 grader, hvilket er kritisk for akryl. Brug af akrylforsegling kan kun ske ved montering af trævinduer, der forsegler forbindelserne mellem rammen og trussystemet. For andre typer tagdækning er forskellige mærker af vandtætte silikoneforseglingsmidler mere egnede.

Akrylforseglingsklar

Akrylforseglingsforseglingsmiddel

Sådan vælges det rigtige akrylforseglingsmiddel

Tætningsmidlet har god vedhæftning til de fleste materialer, men plast er en undtagelse fra denne regel. Sørg for god vedhæftning til dem kan kun specialiserede forbindelser. Hvis disse ikke er tilgængelige, er det nødvendigt at anvende en primer som et ekstra lag mellem plastik og akrylforseglingsmiddel.

Fugtbestandige forbindelser, der anvendes i badeværelset, i køkkenet eller på balkonen, bør indeholde fungicide tilsætningsstoffer. I dette tilfælde dannes der ikke skimmel og svampe i de fyldte led, hvilket kan ødelægge komprimeringen. For at forsegle akvarierne anbefales det at anvende specialforseglingsmidler. De har øget modstanden mod aggressive miljøer, mens de er helt sikre for levende organismer.

Tætningsmidler bruges ofte til at forsegle murværkene i pejse, komfurer og rør. Til disse formål bør kun specialiserede formuleringer, der er i stand til at modstå høje temperaturer, anvendes. Akrylforseglingsmidler er ikke egnede til dette formål, da grænsen for deres varmebestandighed ikke overstiger + 120 ° C.

Funktioner ved brug af akrylforseglingsmidler

Hvordan påføres en-komponent akrylbaserede fugemasser? Dette er et af de mest nemme at bruge materialer, metoden for anvendelse afhænger af leveringsformen. Tætningsmidler pakkes i rør eller plastpande. Rør er den bedste mulighed for anvendelse i smalle sømme dannet af keramiske fliser. Plastespande er relevante for store mængder arbejde, for eksempel tætning af led mellem logbog.

At arbejde med akrylbaserede fugemasser er ikke nødvendige faglige færdigheder. Det er nok at have et ønske om at udføre et job kvalitativt, og simple håndværktøjer bør være til stede. Uanset emballagens form og typen af ​​enkeltkomponentforseglingsmiddel, er det nødvendigt at foretage en kvalitativ forberedelse af overfladen. I sømme bør der ikke være støv, rester af byggematerialer. Alle overflader, som kommer i kontakt med tætningsmidlet, skal være rene og affedtede. Kun i dette tilfælde sikres den nødvendige adhæsion og bevarelse af egenskaberne af det påførte akryl.

Hvis der anvendes tætningsmiddel i rør, kræves en samlingspistol til drift. Det er nemt at betjene og overkommelige. Røret indsættes i pistolen, "næsen" er afskåret og dispenseren er installeret. Ved anvendelse af et stempel presses blandingen ensartet ud. Den skal påføres i en vinkel på 45 grader til det forseglede led, hvilket sikrer maksimal vedhæftning til overfladen.

Akrylforsegling til led

Ved anvendelse af et tætningsmiddel, pakket i plastikspande, anvendes en gummispatel til applikationen. Dette håndværktøj er praktisk og praktisk at bruge, det bruges til komprimering og til fjernelse af overskud. Korrigering af sømmen udføres, indtil tætningsmidlet er frosset. Et tynd
t lag af tørret fugemasse kan fjernes med en fugtig klud.

Ved brug af vandtæt eller konventionelt akrylforseglingsmiddel på genstande med stor arbejdstid er der et ønske om at spare. Reducer forbruget kan være med en speciel forsegling ledning, som passer ind i sømmen. Dette er relevant for de dybe revner mellem karmen og rammen, soklen og væggen, når der lægges store fliser. Brug af dette materiale vil medvirke til at reducere forbruget af fugemasse med 70-80% og fremskynde processen med at fylde hulrum.

En af hovedfordelene ved tætningsmidler af denne type er muligheden for deres yderligere farvning. For at gøre dette skal det tørrede lag af vandtæt fugemasse behandles med sandpapir, fjern støv og snavs, hvorefter du kan anvende akryl eller olie maling.

Tætninger af hvid eller anden farve baseret på acrylat er miljøvenlige forbindelser. Som opløsningsmiddel anvendes vand, så når det kommer til hånd, vaskes tætningsmidlet let af med vand.

Akrylforsegling til bad

Ledende producenter af akrylforseglingsmidler

Alle de positive egenskaber af sammensætninger baseret på acrylater er kun karakteristiske for kvalitetsprodukter. Tilgængeligheden af ​​acrylsyrederivater og deres lave pris fører til, at akrylforseglingsmaterialer ofte forfalskes. Af denne grund er det nødvendigt at bruge produkter fra kendte producenter, på vores marked fortjener tætningsmidler fra Polen, Tyskland og Rusland den største opmærksomhed. Blandt de mest kendte producenter:

 • Novbytkhim er et russisk firma, der producerer akrylforseglingsmidler i kompakte rør;
 • Zigger er en tysk producent af komponentkompositioner til reparation af parket og laminat samt rør med hvidt tætningsmiddel til tætning af søm og revner.
 • Henkel er et tysk firma, der tilbyder kvalitetsfrysebestandige tætningsmidler i forskellige beholdere;
 • Belinka er et firma fra Slovenien, der producerer elastiske fugemasser til parket- og civilarbejder;
 • Loctite - russisk frostbestandig tætningsmiddel til tætning af sømme af inaktive strukturer;
 • Penosil - forbindelser med høj vedhæftning kan anvendes til arbejde med plast, fremstillet af russiske virksomheder af den internationale interesse;
 • Tytan er praktiske fugemasser fra Polen, præget af en fremragende balance mellem pris og kvalitet.

Det anbefales ikke at bruge billige akrylforseglingsmidler af ukendte mærker. For at reducere omkostningerne kan det kun skyldes brugen af ​​råmaterialer af ringe kvalitet og et stort antal fyldstoffer. Sådanne sammensætninger har svage tekniske egenskaber, der er kendetegnet ved lav viskositet og dårlig vedhæftning, karakteriseres af et kort levetid.

Akrylforseglingsmiddel til tætning af leddene

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

79 − = 74