Wall curtain rails: Alt om design funktioner og nuancer af valg (25 billeder)

Indretningsvinduer og døre er særligt vigtige i ethvert rum. Hoveddelen er gardinerne og gardinerne selv. Til boligtekstiler og forskellige attributter af dekorativt design så imponerende ud og forårsagede ikke problemer under operationen, det er nødvendigt at være særlig opmærksom på fastgørelsessystemerne.

Gardinstang til gardiner i engelsk stil

Indramning gardin stang til gardiner

Gardinstang til gardiner - dette er det fælles navn på de strukturer, hvormed tekstilelementer er fastgjort til en væg, et loft eller et vindue. Dette omfatter ikke kun afsnittene i traditionel forstand, men også fikseringer til stoffer, tips, parenteser, guider.

Cornice til gardiner lavet af bronze

Sort gardinestang til gardiner

arter

Alle cornices er klassificeret i henhold til opgave karakter. De kan bruges både til at dekorere bestemte åbninger af bestemte parametre og for en universel retning. Der er også enheder til opgradering af vindueslamper.

Ved design af elementerne kan moderne hjørner være streng, rund profil. I henhold til den type loft eller vægmontering. Den sidste mulighed er de mest populære klassikere. Bygningen består af en bar, hvor klæder er fastgjort, samt fastgørelsessystemer.

Gardinstang til gardiner i klassisk stil

Dekorative hjørner til gardiner

1

Runde vægkroner

Runde tagskinner - design bestående af lakoniske søjler og parenteser. For at styrke de dekorative kvaliteter af modeller anvendes der specielle tip - de fleroner samt fastgørelsesringe med kroge eller dispensere med dem.

Træ gardin stang til gardiner

Normalt er alle elementer i designet konsistente i en farve og stil. Mindre almindelige er komplekse sammensætninger skabt til et særligt ekstraordinært interiør. Den afrundede bar i det klassiske format er lavet af en lang række materialer:

 • Træ;
 • plast;
 • metal og plast;
 • Metal.

Træ er et elite råmateriale. Udskårne og komplekse elementer fra dyre sorter af træ findes i et klassisk interiør. Naturmaterialer ser godt ud i land, retro, vintage, provence og forskellige miljøveje.

Vægbeslag til gardiner af metal komplet perfekt til situationen i højteknologiske, Art Deco, Nouveau, Art Nouveau, futuristiske ensembler eller loftlokaler. Produkter fremstillet af plast i lyse farver og uventede former bruges til at skabe tematiske børnelokaler.

Gardinstang til gardiner i øko-stil

Gardinestang til gardiner på karet vinduet

String hjørner på væggen

String gardin stang - en simpel og billig mulighed for ethvert værelse. Du kan vælge både single-row og two-row version. Strengen er egnet til fastgørelse af lette hjemtekstiler:

 • tyl;
 • organza;
 • Capron;
 • Silke.

Tunge stoffer kan forårsage deformation af strengen eller endda bryde væk under egen vægt. Til selve fastgørelsen af ​​lærredet anvendes ringe, øjenlåg, klip, magneter. Som tilbehør dekorative egenskaber anvendes lette elementer: blonde, silke buer, bånd, lys fold.

Fleksibel gardinstang til gardiner

Gardinestang til gardiner i stuen

Profil hjørner

Væglisten er repræsenteret af en guide med slidser, langs hvilke løbere kan bevæge sig. Gardiner eller gardiner er knyttet til disse elementer. Profilstrukturer kan fremstilles af sådanne materialer:

 • aluminium;
 • metal og plast;
 • Polymer-metal konstruktioner.

Afhængigt af typen, typen, størrelsen af ​​vinduet vælges en enkelt række eller to-rækken profil. Der er modeller, hvor profilerne på T-lignende parenteser danner tre eller flere rækker.

Fleksible hjørner til gardiner er at foretrække, hvis vinduesåbningen i rummet ikke er af standardform (for eksempel er den indrettet i form af en bueskrue, en oval, et trapezium eller et karmvindue). For hver specifik arkitektonisk løsning kan du vælge flere muligheder for cornices på en fleksibel base.

Cornice til gardiner cafe

Cornice til gardiner i kolonistil

Baget variant

Cornices med baguette giver mulighed for at kombinere i en komplet sammensætning alle attributter i rummet: fra kabinemøbler og vinduesåbninger til gardinsammensætningen og dekorative hjælpestrukturer. Den valgte baguette lukker de steder, hvor lærredet er fastgjort.

Smedet gardinstang til gardiner

Cornice til gardiner i lakonisk stil

Oftest er designerne præsenteret i sådanne varianter:

 • Træstænger, dekoreret med udskæringer eller usædvanlige indlæg;
 • Plastic cornices, malet i en række farver;
 • Vægmonterede metalplader (undertiden forgyldt eller kobberpatina);
 • Fretwork i kombination med "usynlige" fastgørelsesdele.

Klassiske træstrukturer med stuck og udskæringer - en ideel løsning til
rige klassikere, rococo, barok. Metal-polymerkonstruktioner med en aluminiumprofil er egnede til progressive indvendige sammensætninger.

Lille cornice til gardiner

Løftemekanismer

Løfte mekanismer (der er en række, dobbelt række og multi-row type konstruktion) bruges til gardiner med komplekse konfiguration. Typisk løftes flerskiktede tunge stofsammensætninger manuelt eller mekanisk.

Løftemekanismen er nødvendig for sådanne gardiner:

 • London gardiner;
 • romersk;
 • Rullegardiner;
 • Fransk.

Der er forskellige typer gardinestænger med komplekse mekanismer af både åben og lukket type. Til åbne systemer anvendes mekanismen direkte på selve profilen.
Lukkede systemer giver dig mulighed for at skjule alle de tekniske fyldstoffer under en separat profil eller i et forseglet lærred. Hvis du vælger en eller anden mulighed for udformningen af ​​åbningen, skal du tage højde for de indvendige funktioner: det vil danne roden i det komplekse design af cornice.

Metal gardin stang til gardiner

Halvflettet gardinstang til gardiner

Glidende hjørner på væggen

Glidemekanismer vælges i tilfælde, hvis det er nødvendigt at forenkle processen med at åbne vinduer så meget som nødvendigt. Hovedhåndtaget er en konventionel ledning. Hvis cornice er en to-rækken, er glidemekanismen installeret på hver række separat. Systemet er egnet til flere rækker tunge sammensætninger af dyre tekstiler.

Særlige fordele ved vægkonstruktioner

Wall cornices (og alle sorter) er meget populære ret berettiget. Blandt de særlige funktionelle og æstetiske fordele er følgende:

 • Enkelhed af installationen (den enkelt række cornice kan etableres uafhængigt, selv uden at have særlige færdigheder af lignende arbejde);
 • Muligheden for at bruge i det indre af massive omfangsrige strukturer af tekstiler, der harmonisk passer dem ind i rummets stilistiske ensemble uden at bekymre sig om at cornice ikke kan modstå belastningen;
 • Bredt sortiment (du kan vælge et produkt ikke kun i udseende, men også i størrelse, materiale, kvalitetsniveau, kompleksitet, konstruktionstype og mekanisme til styring af tekstilstof);
 • Der er ingen grund til at udføre yderligere reparationsforanstaltninger, inden du installerer nye taggafler.

Desuden er vægkonstruktion den eneste løsning til lejligheder, hvor der er installeret stræklofter. Som om ejeren af ​​lejlighederne ikke ville bruge loftkonstruktioner af nogen grund, er dette ikke muligt, og dygtigt udvalgte dobbelt- og enkeltrørskårer til vægmontering kan løse alle konceptuelt vigtige designopgaver.

Gennemsigtig gardinstang til gardiner

Skåret cornice til gardiner

Typer af gardiner og træk af cornices

Før du vælger en cornice, skal du tænke gennem alle nuancer. Først og fremmest bør designet svare til gardiner eller gardiner i alle parametre. For eksempel er der kun et meget stærkt cornice til et tykt massivt fløjlstof. Det er bedre at give præference for en bred vifte af træ eller runde sorter af metal. Plastik i dette tilfælde er kontraindiceret.

Cornice til romerske gardiner

Stål gardin stang til gardiner

Lette eller gennemsigtige luftkompositioner fremstillet af tekstiler på en massiv base vil se upassende ud. Det er bedre at vælge en enkeltstrenget snorlys til sådanne elementer.

Gardinestang til gardiner i spisestuen

Point gardin stang til gardiner

Kort gardiner "cafe" med en kompleks tekstur ser godt ud med en træ udskåret suspension. For japanske gardiner er der tilvejebragt en stiv ramme på basis af flerrørskinnestrukturer (helst med elektrisk drev eller andre højteknologiske enheder). For at installere lambrequins er det værd at se på de tre-rækkede strukturer og fastgør vægsystemerne højt over vinduet, i hvert fald til loftet selv. Dette sikrer den optimale ankomst af lys.

Hjørne gardin stang til gardiner

I køkkenet kan du lege med form og servere. Vælg for eksempel et sjovt design med en usædvanlig indretning i form af frugt. På samme måde kan du gøre i børnenes værelse, hvor der på cornice er plads til de mest sjove små dyr eller andre interessante figurer, som barnet elsker.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 75 = 85