Stilfuld hylde til retter: Designfunktioner (22 billeder)

Køkkener af enhver størrelse har en magisk egenskab. Uanset hvor meget i møbelrummet, er det altid brugt alle. Og køkkenhyller er ingen undtagelse, de sker heller ikke meget.

Konventionelt kan man skelne mellem følgende typer hylder:

 • til tørring af retter: åben, indbygget;
 • dekorative til opbevaring af køkkenredskaber: hjørne, åben, lukket med glas.
Hvid hylde til retter
Træhylder til retter

Typer af tørretumbler til retter: korte beskrivelser, fordele og ulemper ved modeller

Det er hylden til tørring redskaber, der vil hjælpe med at klare et bjerg af vaskede kopper og tallerkener, vil bevare renlighed og skinne bestik. En bred vifte af modeller gør det muligt at vælge et produkt, der ikke kun er praktisk i brug, men som også supplerer rummets stil.

Hylde fritstående: fordele og ulemper

Den åbne model er lavet i form af et maskestativ på benene. Ikke alle husmødre forsøger at tørre de vaskede genstande. Derfor vil en fremragende løsning til tørring af vådt ware være skrivebordshyldemodeller, kompletteret med en specialbakke til opsamling af rindende vand.

Hylder til retter i det indre af huset
Køkkenhylde i køkkenet

Fordele: Lav pris, et stort udvalg af modeller (efter farve, form, materiale), evnen til at installere på enhver bordplade (som vandaflader fra opvasken i panden), bekvemmelighed ved brug (let at sætte / tage vaskede varer). Ulempe: åbne retter er ikke beskyttet mod støv, fra stænk fra vasken (når masken er tæt på vasken).

Hvis du ikke ønsker at vaske pallen med jævne mellemrum, kan du kun sætte et gitter på vaskefløjen.

Hylder til retter lavet af sten
Hylder til retter i landets stil

Indbyggede hylder: fordele og ulemper

En interessant variant af tørringsarrangementet er interessant: i skabet over vasken eller i skuffen på bordet. Specielle frysere til retter kan være uden bund, derfor er de kun monteret over vasken og udstyret med et integreret hylde til retter uden pall. I de sædvanlige skabe placeres tørretumbleren med en palle, som regelmæssigt skylles (så vandet ikke stagnerer og kalkforme).

Plusser: Skåle er ikke støvet, der er et frit sted på tælleren nær vasken. Ulemper: Det hængende skab skal monteres i en vis afstand fra vasken, retterne er ikke let tilgængelige (døre skal åbnes / lukkes, hvilket er særligt vanskeligt for familier med børn).

Hovedkravet for produktet er at sikre god ventilation, fordi langsom og svag fordampning af vand i et lukket rum fører til dannelse af mug, muggen lugt, skader på møbler. Yderligere åbninger på kabinets sidevægge sikrer, at opvaskemaskinen er ventileret.

Hylder til tallerkener på parentes
Hylder til retter med kroge

Funktioner af designet af forskellige tørretumblere

Producenter tilbyder hylder til forskellige sæt retter.

1
 • Enkeltplader er udstyret med tallerkener, saucer / salatskåle; På lange net er det muligt at sætte også kopper, briller.
 • To-tiered: tallerkener og tallerkener tørres på bundgitteret og kopper, briller - på toppen.
 • Specialiseret visning - universal, da det giver dig mulighed for at arrangere retter, og der er også en særlig sektion til bestik.

Hvilken slags model at vælge er for værtinden at beslutte. Hvis familien er lille, og der er få sæt retter, kan man bruge en en-tier-model. For store familier er det mere bekvemt at bruge to-tier tørretumbler. Når man vælger en hylde, skal det tages i betragtning, at krus og briller tørrer bedre i en omvendt tilstand. Størrelsen på tørringen har også en værdi: den skal være rummelig, men samtidig anbringes den på bordet.

Hylder til retter i køkkenet
Hylder til retter i loftet stil

Hylde materiale: korte karakteristika

Rustfrit stålnet er modstandsdygtigt mod fugt, kræver ikke særlig pleje. Der er modeller af simpelt metal, dækket af et beskyttende lag af emalje eller maling. Effektivt se kromhylder, som kan være et lyst dekorativt element i køkkenet i stil med minimalisme eller hi-tech.

Fordelene ved metalprodukter kan betragtes som holdbarhed, konstruktionens stivhed, manglende særlig pleje (det anbefales ikke at vaske slibemidler). Ulempen ved metal modeller er de høje omkostninger ved krom eller rustfrit stålprodukter, på de malede ting begynder belægningen at glide over tid.

Hylder til retter i et minimalistisk interiør
Hylder til retter i stil med jugendstil

Plast tørretumblere er ret efterspurgt på grund af lave priser og et bredt tilbud, deres brug har positive og negative sider. Fordele: Let at pleje, letvægts, mange producenter tilbyder design, der er forskellige i form og farve. Ulemper: skrøbelighed, svag stabilitet (kan tipse over hvis ukorrekt / ujævn placering af retter).

Når man vælger et materiale, tages hensyn til tørringsindstillingen (åben eller indbygget), hylderne tildeles som et midlertid
igt sted til opbevaring af redskaber (indtil det tørrer) eller permanent.

I det åbne rum er det ønskeligt at installere modeller, der ikke kun er funktionalitet, men også meget dekorative. Køkkener i Provence, klassisk, land perfekt supplerer trætørringen, der er behandlet med en fugtbestandig belægning (det er bedre at sætte opvasken på samme måde).

Hængende hylder til retter

Dekorative hylder til køkken

Kompakte køkkener er hovedpine for enhver værtinde. Efter alt, i et beskedent kvadrat vil du ikke bare have, men du skal placere mange ting, tallerkener, små apparater. Møbler produkter skal let monteres på væggen og perfekt komplementere indretningen af ​​rummet. En række hylder hjælper med at bosætte sig komfortabelt og komfortabelt.

Åbne modeller

Væghylden har visuel lethed, funktionalitet og pålidelighed. Den generelle gennemgang og det begrænsede område forudsætter et nøjagtigt arrangement på en køkkenhylde af den smukke vare, krukker med krydderier, butylochk med olier, lysestager.

Hyller til tallerkener med belysning
Suspended hylder til retter

fordele:

 • indtager lidt plads, kræver ikke et frit område til åbning / lukning af døre;
 • sparer tid for at få / arrangere elementer (og nogle gange til søgning);
 • muligheden for at opnå ikke-trivielle designløsninger på grund af en vellykket kombination med vedhængskøkkener;
 • souvenirs, billeder er altid i syne og minder om kære, venner, hyggelige ture og rejser.
Hylder til retter i Provence stil
Hylder til retter i stil med retro

ulemper:

 • hylderne og genstande der står på den, er let dækket af støv og sod (hvis møblerne er tæt på kogepladen og der ikke er nogen kraftig udstødning i køkkenet)
 • Du kan ikke placere store / tunge retter, husholdningsapparater.
Køkkenskab med en hylde til retter

Et obligatorisk krav ved valg af model er en harmonisk kombination af produktets materiale med stilen på rummet, derfor anbefales det at følge reglerne:

 • Interessante fakturaer af træhylder fremhæver naturen, enkelheden af ​​interiører som Provence, land, skandinavisk. Og tekstur af naturligt træ (beskyttet af gennemsigtig lak) har en tendens til mere mod design i skandinavisk stil, land;
 • glasoverflader vil bevare rummets visuelle luftighed, og metalhylder vil føje til lysets lys og vil understrege det lakoniske interiør. Lignende møbler - fremragende designelementer til loft stilarter, højteknologiske, minimalisme.
Stålhylde til retter

Indbyggede køkkenhyller

Ikke alle husmødre elsker at vise redskaber for alle at se eller gider om støv på hylderne. Et fremragende alternativ til åbne hylder - lukkede modeller. Hængende hylder til køkkenet er beskyttet af blinde facader eller døre med glasindsatser (gennemsigtig, matt).

Køkkenbordstativ

Fordele: Det indre indhold er skjult ud fra det generelle billede, objekterne inde er praktisk taget ikke dækket af støv / sod. Ulemper: for at åbne / lukke døren kræver ledig plads,
du kan slå hårdt på den glemte åbne dør (for at undgå skader, er der monteret særlige lukkeanordninger på facaderne).

Hængslede hylder med gennemsigtige briller ser ud som showcases til retter. Intern belysning af hylder vil give møbler højtidelighed og gøre det til det vigtigste dekorative element i interiøret.

Smal hylde til retter

For at opdatere, forbedre køkkenet er ikke altid nødvendigt at ty til radikale foranstaltninger - for at starte ombygning, gentag vægge. Nogle gange nok til at lytte til designernes anbefalinger, og så vil hylderne til retter lave en magisk omformning af interiøret.

Hylde til retter med guld tilbehør
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 4 =