Smalle gardiner: Funktioner i indretningen (22 billeder)

Gardinernes hovedfunktion er at holde rummet fra nysgerrige øjne og beskytte det mod sollysindtrængning. Derudover er gardiner på vinduer ikke kun i stand til at omdanne interiøret, men også til at justere rummets designfunktioner. Sådanne produkter er en integreret del af det indre af enhver stil, og de er repræsenteret af en række sorter. Blandt dem - og smalle gardiner på vinduerne.

Smalle gardiner lavet af bambus

Smalle gardiner med en bando

Funktioner ved brug af smalle gardiner i interiøret

Det er ikke svært at lave en standard vinduesåbning, fordi der i designens verden er mange stilfulde og originale ideer, men at vælge gardiner på et smalt vindue er en ganske vanskelig opgave, hvilket ofte kun er muligt for professionelle designere.

Der er forskellige designteknikker til design af smalle vinduer. Til sådanne designs er følgende gardin muligheder fremragende:

 • stof gardiner;
 • Forskellige typer rulleskodder;
 • Romerske gardiner.

Ofte vælger designere til smalle vinduer romerske persienner, mens de ifølge eksperter bør foretrække lyse enkeltfarvede produkter eller udskrifter i form af en lav vandret kontraststrimmel. Små blomster tegninger er uhensigtsmæssige for smalle gardiner, sådan et print gør dem til at ligne en rulle tapet.

Smalle turkise gardiner

Smalle sort og hvide gardiner

Højt smalle vinduer har to væsentlige ulemper - de smelter visuelt rummets rum og reducerer mængden af ​​lys, der trænger ind i lejligheden eller huset. Ud fra denne funktion af smalle og høje vinduesdesign skal gardiner i det indre løse dette problem: Visuelt udvide rummet, gør det mere rummeligt og let.

Ved design af smalle vinduer anbefaler designere at overholde sådanne regler og anbefalinger:

 • Udvid området af rummet med højre cornice. For at gøre dette er det tilstrækkeligt at hænge gardiner på corniceen, hvis længde overstiger vinduesstrukturens bredde med mindst 50 cm. Gardinerne skal vælges i overensstemmelse med bredden af ​​corniceen.
 • I værelser med smalle vinduer og højt til loftet kan du bruge gardiner med et vandret ornament. Det vandrette mønster vil visuelt udvide rummet, men en sådan teknik vil ikke være passende for værelser med lave lofter.
 • Et smalt og lavtliggende vindue er bedst dekoreret med en lambrequin. Denne metode giver dig mulighed for at skjule det ledige rum over vinduet, og lofterne ser ud til at være højere. En anden god ide for sådanne vinduer er placeringen af ​​cornice under loftet og brugen af ​​lange smalle gardiner når til gulvet.
 • Rummelige værelser med lange og smalle vinduer ser ofte meget ubehageligt ud, i et sådant rum kan en person føle sig selv ubehageligt. For at forbedre situationen og forvandle interiøret, kan du vælge gardiner på vinduerne i lyse farver med store udskrifter. Det kan være blomster eller geometriske former. Gardinens bredde skal strengt svare til vinduets åbning, ellers vil folderne skjule billedet, og den oprindelige designide vil gå tabt.
 • Meget ofte i det indre af et moderne rum er det centrale sted givet til vinduet. Det kan have en usædvanlig form, et smukt glas med farvet glas eller et mønster, usædvanligt maleri eller udskæring. I intet tilfælde skal du gemme det bag gardinerne, tværtimod bør du fokusere på denne detalje af interiøret. Relevant vil være lys gennemskinnelige gardiner på vinduerne. Hvis sådanne vinduer er installeret i soveværelset for at beskytte værelset mod sollys, kan du bruge rullegardiner. I løbet af dagen kan sådanne gardiner opstå ved at åbne smukke vinduer, og om nødvendigt oprette en halv mørk atmosfære i rummet - sænk den.

Gardiner på smalle vinduer kan laves af forskellige materialer. Det ville være hensigtsmæssigt at bruge gardiner af bomuld, linned, silke, uld og polyester. Ser stor asymmetri, flerlagsbånd, bånd.

1

Smalle gardiner i klassisk stil

Smalle gardiner i blomstermønster

Smalle blå gardiner

Interiør stilarter

Smalle vinduer kan indrettes i forskellige stilarter. De mest fordelagtige muligheder for sådanne vinduesåbninger vil være følgende stilarter:

 • Klassisk - Vælg lange gardiner af rektangulær form og nå til gulvet. Mens du dekorerer, kan du bruge lambrequins, men her skal du ikke blive for involveret i indretning.
 • Australsk stil. Denne stil er præget af brug af smalle gardiner med et stort antal folder, der minder om et accordeon.
 • Romerske gardiner. Dette er en løft version af gardinerne, som er fastgjort til kardborreløfteren til løftemekanismen. Succesfulde muligheder for smalle vinduer i stuen vil være andre løftemodeller af gardinerne - fransk, london, kinesisk, rulle, plisseret.

Smalle brune gardiner

Smalle korte gardiner

Smalle gardiner i køkkenet

På trods af de mange forskellige stilarter er det mest almindelige klassiske design. Smalle gardiner af klassisk stil er to klud striber placeret på begge sider af vinduet. Som en udsmykning oven på vinduesåbningen kan man finde lambrequin. Klassiske gardiner er de mest alsidige elementer i interiøret. De kan bruges i sådanne rum:

 • køkken;
 • stue;
 • soveværelse;
 • arbejder klasseværelser.

Caféens stil er en anden faktisk designvariant til smalle gardiner. Sådanne produkter er lige, tætte strimler med lambrequin ovenfra. Foretrukne stoffer er lyse farver.

Smalle gardiner på trappen

Smalle gardiner plettet

Smalle stripede gardiner

Design af stue og soveværelse

I soveværelset og stuen vil smalle gardiner, der
er forbundet sammen med et bånd, se smukke og harmoniske ud. Ved anvendelse af en sådan gardinmodel på vinduerne suspenderes to smalle gardiner i vinduesværket. Denne mulighed ville kun være passende for rummelige værelser med højt til loftet. Ved hjælp af et så usædvanligt design bliver indretningen mere elegant og attraktivt.

Meget almindeligt er smalle versioner af gardiner på øjenlågene. Lovers er plastikringe, på hvilke klæder er fastgjort. Disse gardiner og gardiner er fastgjort til corniceen. Det bedste materiale til gardiner på øjenlågene er en lys tule, net, organza, silke.

Smalle gardiner med print

Smalle gardiner i stil med Provence

Smalle lige gardiner

Smalle gardiner til køkken

I køkkenet kan du bruge så populære dagens romerske persienner. På samme tid for denne zone i huset, der ligger i den nordlige del, er det ønskeligt at vælge produkter fra lette materialer, der passerer godt. Hvis dit køkken går mod syd, kan køkkengardiner på smalle vinduer vælges i et hvilket som helst farveskema i lyset af rummets generelle stil.

Det er ikke nødvendigt for køkkenet at vælge lange gardiner, de kan nå karmen. Ofte elskerinder for dette værelse bruger to sæt romerske gardiner - særskilt til den varme og kolde årstid.

Smalle romerske gardiner

Smalle rullegardiner

Smalle gardiner fra tyll

For vinteren vil de lyse halvgennemsigtige gardiner passe, hvilket vil være godt for at lade dagslys ind i rummet. For sommeren bør der gives fortrinsret til tætte materialer, der kan beskytte værtinden mod svimlende varme.

Rullegardiner er en anden god mulighed for køkkenet. De er repræsenteret af følgende typer:

 • bambus;
 • træ;
 • stof.

Hvis du vælger smalle rullegardiner i køkkenet, bør du overveje i hvilken zone de vil være placeret på vinduerne. Hvis du har brug for gardiner til spisepladsen, kan du vælge stoffer. Ved dekoration af et vindue i det område, hvor madlavningsprocessen finder sted, anbefales det at anvende bambus- og trævalsemaskiner.

Smalle gardiner - en interessant og temmelig almindelig version af produkter til vinduesindretning. De er meget udbredt i indretning af lokaler med smalle vinduer.

Smalle gardiner med et mønster

Smalle japanske gardiner

Smalle grønne gardiner

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

5 + 3 =