Sæsonens nyhed: tæppefliser i det indre (26 billeder)

Blandt sorten præsenteret på markedet, gulvbelægninger, bør der lægges særlig vægt på modulære tæppefliser. Dette er en relativt ny type belægning, men takket være dens egenskaber bliver den hurtigt populær.

Egenskaber og typer af tæppefliser

Tæppe mosaik flise er et slidstærk tæppe i form af separate firkanter. Visuelt ser de ud som almindelige tæpper, men de har en mere tæt, ubøjelig base af polyvinylchlorid eller bitumen forstærket med glasfiber. Dette sikrer elasticiteten og styrken af ​​hver flise, forhindrer dem i at glide (selv på overfladen af ​​flisen). Stabelbelægninger er lavet af propylen- eller polyamidfibre med varierende højder.

Beige tæppe fliser

Sort-hvide tæppefliser

De generelle tekniske egenskaber ved belægningen er som følger:

 • størrelsen er 50x50 cm;
 • vægt - fra 4 til 5 kg / m²;
 • type bunke - split, tufted, looped;
 • mængden af ​​bunke - fra 1 til 8 mm;
 • type base-bitumen eller polyvinylchlorid.

Afhængigt af ansøgningen kan tæppefliser være husholdningsbrug (til brug i hjemmet), semi-kommercielle (til mellemtrafikområder), kommercielle (for offentlige rum).

Tæppefliser i huset

Tæppe flise gangbro

Fordele og ulemper

Gulv tæppefliser er væsentligt forskellige fra andre typer belægning. Det har en række fordele:

 • Økonomi. Med slid på enkelte områder kan du erstatte flere firkanter, i modsætning til gulvtæppet, som skal ændres helt. Når det er lagt, er affaldet ikke mere end 3%.
 • Slidstyrke. Belægningen er designet til lang levetid. Det modstår godt belastningen fra tunge møbler.
 • Lydisolering. Fliserne muffle lydvibrationerne.
 • Nem styling. Kvadrater er ikke vanskelige at sove i nogen form for rum, selv med mange hjørner og fremspring. De er nemme at montere og lige så nemme at demontere.
 • Mobilitet. Fliserne blokkerer ikke adgangen til ledninger eller anden kommunikation, der er skjult i gulvet. Fladt kabel kan lægges direkte under flisen og på det rette sted for at trække det tilbage.
 • Harmløshed. Oprindeligt blev gulvtæpper og mosaikfliser udviklet til brug kun i boliger, så det er ikke giftigt selv under høje temperaturforhold. Det kan lægges på gulvet med opvarmning, læg det på varmeapparater.
 • Nem transport. For at levere dækket er der ikke behov for særlig transport og service af læssere. Firkanter passer let ind i bagagerummet på en bil.
 • Evne til at skabe forskellige mønstre. Ved at kombinere elementer i forskellige farver kan du selvstændigt oprette et ornament på gulvet.
 • Nem pleje. Firkanterne er nemme at rengøre på grund af tværsnittet af fibrene i bunken. De hygiejniske egenskaber ved overtrækket øges med antibakterielle midler, som det behandles i fremstillingsprocessen.

Ulemperne ved den flisebelægning er få. Disse omfatter omkostninger og dårlig tolerance for fugt og fugt. Tæppefliser anbefales ikke at blive placeret i rum med høj luftfugtighed, da det forringes og taber dets egenskaber.

1

Modulfliser er dyrere end andre gulvtyper, men prisen er fuldt ud berettiget.

Tekstureret tæppefliser

Geometriske tæppefliser

Hvordan vælger man?

Valget af fliser ligner at vælge et tæppe og afhænger af formålet med rummet, hvor det bliver lagt.

I områder med høj trafik bør du lægge firkanter med en stiv bunke og et tykt fundament. Tæppefliser til hjemmet skal være blødere og tyndere. For stuer anbefales det at tage et dæksel med en delt bunke.

For at sikre, at belægningen har tjent så længe som muligt, skal du være opmærksom på kvaliteten, når du vælger den. Moderne teknologier tillader produktion af flisebelagt tæppe fra højteknologisk materiale - anthron. Dens fibre er lavet af speciel nylon. Den miltbrand bunke bevarer sin oprindelige udseende i lang tid, brænder ikke ud i solen og forhindrer snavs og støv i at komme ind.

Tæppefliser i stuen

Tæppefliser i interiøret

Store producenter tilbyder en bred vifte af tæppefliser. Alle kan vælge belægningens design, vælge kvadraterne af den ønskede tykkelse og tekstur. Hvis du vil skabe et unikt mønster på gulvet, kan du købe elementer af anden geometrisk form. En sådan flise er mindre almindelig og mindre almindelig ved salg, og lægningen af ​​en sådan belægning tager mere tid.

Når du vælger en flise, skal du huske, at ligesom ethvert andet efterbehandling materiale skal tæpper og mosaikfliser have et kvalitetscertifikat og miljømæssig renlighed.

Tæppefliser på kontoret

Tæppefliser i brun farve

Tæppefliser i korridoren

Styling regler

At lægge tæppefliser kræver ikke særlige færdigheder. Det passer på enhver glat, fast, ren og tør overflade. Hele processen består af flere faser:

 1. Layout af gulvet i rummet. Gennem midten af ​​rummet, parallelt med den længste mur, tegnes en lige linje. Installation af belægningen starter fra den centrale række. Dette giver dig mulighed for at placere de skårne firkanter rundt om kanterne. Specielt vigtigt layout, hvis du planlægger at lægge pladser af forskellige farver.
 2. Læg fliserne ud fra indgangen. Firkanterne presses tæt på hinanden langs den trækede linje.
 3. For at sikre, at belægningen så solid, er det nødvendigt at styre pilens retning under installationen. På hvert element på bagsiden er der en pil, der angiver retningen af ​​dens placering.
 4. Efter den centrale række er monteret, er den sikret med dobbeltsidet tape. Lim fliserne under lægningen af ​​næste række. Holderen ligger i hjørnezonen, så det løser hjørnerne på fire firkanter på én gang. Efter denne teknik spredes fliser i hele rummet, med undtagelse af de sidste rækker.
 5. De ekstreme rækker (langs væggene) har normalt brug for beskæring. Mål længder af den rigtige størrelse, skåret de af med en skarp kniv under linjalen. Fastgør de sidste elementer af dækslet, deres
  kanter er gemt under soklen.

For at tegne objekter, der har en kompleks geometrisk form, tegnes en skabelon først på papiret. Så overføres det til flisen og skæres.

Tæppefliser rød

Tæppefliser i køkkenet

Tæppefliser i lejligheden

Ansøgning i interiøret

Tæppefliser til gulve - en universel belægning, der bruges både i kontorer, butikker, restauranter og i boliger. Firkantens farve og mønster er valgt i henhold til det generelle interiør. I værelser med et stort område er det bedre at lægge en enkeltfarvet flise eller med et gentagende tryk. Dette vil hjælpe med at skjule grænserne i krydset af kvadrater.

På grund af belægningens egenskaber anbefales det at bruge det i børns værelse. Tæppefliser nemt rengjort af snavs og pletter, som konstant vises på gulvet i børnehaven.

Modulariteten af ​​belægningen gør det muligt at skabe lyse mønstre (på basis af en mosaik) på gulvet ved at kombinere firkanter i forskellige farver, som kan ændres, hvis det ønskes.

I stuen eller soveværelset kan du skiftevis sætte kvadraterne i to farver og skabe et "skakbræt". Hvis du lægger på ydersiden af ​​fliserne i kontrastfarve - får du en kantsten. For at skabe mere komplekse mønstre kan firkanterne skæres og lægges i zigzags langs omkredsen eller på tværs af hele rummet.

Tæppefliser i jugendstil

Installation af tæppefliser

Tæppe mosaik fliser

pleje

Tæppe og mosaikfliser - belægningen er holdbar og nem at bruge. At passe på belægningen forårsager ikke problemer, de fleste producenter dækker det med specielle antistatiske midler. På grund af dette absorberer luret ikke snavs. Den forbliver på overfladen og er nem at rengøre.

Rengør gulvtæppet anbefales med en børste eller støvsuger en gang om ugen. Det er uønsket at bruge en støvsuger uden særligt behov. Fugt påvirker belægningenes tilstand negativt.

Tæppebåndede fliser

Flerfarvede gulvtæpper

Grå tæppefliser

Stedet skal rengøres straks, ikke lade det tørre ud. Tør pletterne med en fugtig svamp, der flytter fra kant til center i retning af bunken. For at fjerne stædige pletter kan du bruge pletfjerner, strengt efter brugsanvisningen. I tilfælde af alvorlig forurening, som ikke kan rengøres uafhængigt, er det muligt at demontere individuelle firkanter og sende dem til renserier.

Blå tæppe fliser

Tæppefliser i soveværelset

Tæppefliser i stil med techno

For at forlænge belægningens levetid, kan dets elementer simpelthen byttes. Udslidte firkanter erstattes med fliser, der er placeret på mindre passable steder og slettes langsomt. Det tager kun et par minutter at udskifte varerne.

Gulvbelægning og mosaikfliser er progressive gulvbelægninger. Sammenlignet med rulletæpper har det mange fordele. Med sin hjælp er det nemt at skabe en hygge og en atmosfære af komfort, både i et bolig- og kontorlokal.

Tæppebelægning

Tæppe Tile Pattern

Tæppefliser i et landhus

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

87 − = 81