Østrigske gardiner i det indre (21 billeder): Smukke eksempler

Den klassiske vinduesdekoration kaldet østrigske gardiner har sin egen historie. I to århundreder har de dekoreret vinduerne af ikke kun de dyre herregårde af domstolenes adelsmenn i Østrig, men også beboelsen af ​​almindelige mennesker. Disse klassiske gardiner kan også findes i kontorer, hoteller, restauranter og caféer, det vil sige, hvor en elegant klassisk stil er værdsat.

Østrigske gardiner i det indre af børnenes værelse

Østrigske gardiner i det indre af børnenes værelse

Hvad er forskellen mellem østrigske gardiner?

Wien eller østrigske gardiner kan være i form af en flad klud, let trimmet nedenunder eller et storslået draperi dekoreret med dikkedarer og flounces. Udadtil ser de ud som fransk på grund af pragtens prakt og de romerske på grund af mekanismen til horisontal løft. Når man løfter op på gardinerne, dannes frodige bølger, kaldet festoner eller buffere.

Hvidgrøn østrigske gardiner i interiøret

Under de østrigske gardiner har du brug for en særlig cornice med en indbygget løftemekanisme, som sikrer udseendet af festoon folds. Ledninger, der er fastgjort fra indersiden af ​​hængslerne eller ringene, sikrer deres ensartethed. Nogle gange for større glans på toppen af ​​tyl eller andet stof tilføjes fletning. For de østrigske gardiner er valgt materiale blødt, let draperet. Det kan være:

 1. Baptiste.
 2. Organza.
 3. Chiffon.
 4. Silke.
 5. Tulle.
 6. Atlas.
 7. Brocade.
 8. Chintz.
 9. Satine.
 10. Tick.
 11. Taft.
Beige østrigske gardiner i interiøret

Smukke østrigske gardiner med et mønster
Beige-røde østrigske gardiner i det indre af spisestuen
Creme østrigske gardiner i badeværelset

Østrigske gardiner i design af børns

Når du pynter på et planteskole, skal du huske, at barnet vil bo i dette rum, så værelset skal være så behageligt og let som muligt. Plastik persienner eller tunge gardiner til vinduet, der belyser barnets private rum er kategorisk ikke egnede. Østrigske gardiner vil forynge kilden til naturlig børns belysning bedst. Herudover giver løfteanordningen dig mulighed for at justere gardinens længde til vindueskarmet eller lidt højere, hvilket er meget bekvemt, når barnet er lille. Gardiner er mindre beskidte og samler støv, og karapuz kan ikke nå dem og skære dem af.

Grønne østrigske gardiner i planteskabets design

Vinduesindretning i wiensk stil er velegnet til babyer og teenagere. Det vigtigste - at vælge det rigtige stof. På en lys gennemskinnelig tyll eller lyse muntre udskrifter, kan du stoppe dit valg, når du designer en børnehave til børnehavebørn eller småbørn. For schoolboys er det muligt at lave en opdeling på et gulv: til piger at hente stoffer med blomstertegning, med dikkedarer og frynser, og drenge blot for at skygge et vinduesgardin med mere sated nuancer.

Pink grønne østrigske gardiner i børnehaveudformningen

Østrigske gardiner i det indre af børnelokalet bør:

 • skabe en lys skumring, tilstrækkelig til en rolig og behagelig søvn;
 • ikke forstyrre indånding af naturligt lys ind i børnehaven;
 • at have et let, irriterende øje, en skygge og en munter men ikke skrigende figur;
 • at dekorere vinduet og ikke være et lyst, fashionabelt sted, der ikke passer ind i rummets design
 • være lavet af naturlige, miljøvenlige slidbestandige stoffer;
 • være tilstrækkeligt godt fastgjort på cornice og ikke belastet med unødvendige detaljer.
Lilla østrigske gardiner i børnehaven
Lilla østrigske gardiner i stuen af ​​en pige

Wien stil til at appetit

Hver værtinde ønsker at lave mad i et hyggeligt og smukt værelse. For at opdele og dekorere køkkenet kan du bare hente vindeindretningen til vinduet. Lederne i køkkenvinduets udsmykning er de østrigske gardiner. Deres popularitet i design af køkkener er forståeligt, fordi de wienske gardiner:

 • På grund af løfte- og indstillingsmekanismen kan de let fastgøres i den korrekte højde.
 • optage meget lidt plads, hvilket gør det muligt at bruge yderligere vindue rum;
 • give rummet et smart udseende.
Beige østrigske gardiner med et billede

Når du dekorerer et køkkenvindue, kan du holde dig i den traditionelle klassiske stil og vælge gardiner fra en let monofonisk tulle, chintz eller satin. Med elementer i provencen eller landet i det indre er tegninger fra strimler eller bur eller lyse blomstermotiver acceptable.

Checkered østrigske gardiner i køkkenet
Sort og hvid østrigske gardiner i køkkenet
Checkered østrigske gardiner i spisestuen
Østrigske gardiner med et blomstermønster i køkkenet
Østrigske gardiner i et bur i spisestuen
Brun-blå østrigske gardiner i køkkenet

Østrigske gardiner til et romantisk soveværelse

Indretningen til soveværelsesvinduerne skal maksimere skyggen af ​​rummet for at sikre en behagelig og afslappet søvn. Soft creases af østrigske gardiner kan give den nødvendige skumring i dagtimerne og forhindre indtrængning af månelys og gadebelysning om natten. I rollen som hovedgardinet passerer translucent tyl ikke, har du brug for naturligt tæt væv. Eller på vinduerne skal du installere persienner eller desuden hænge tætte gardiner.

Østrigske gardiner i det indre af soveværelset

Synspunktet om, at de østrigske gardiner er egnede til et planteskole eller en piges værelse, er forkert. Mændens soveværelse er perfekt suppleret af wienergardiner, fremstillet af stof med en tæt tekstur. Farveskemaet for kaffe med mælk eller khaki og skulpturelle festoner vil understrege brutaliteten af ​​interiøret.

Østrigske gardiner i soveværelset

Til en familie soveværelse egnede bløde pastellfarver i tone til resten af ​​indretningen og møblerne. I afslapningsrummet bør du ikke tillade farvekontrast mellem gardinerne og resten af ​​detaljerne. Fans med lyse farver kan tilføje et par "skrigende" elementer: på lyset gennemskinnelige tule røde ledninger eller mættede grønne børster eller på bløde blå fest af fryns af en mættet blå farve.

Beige østrigske gardiner i stuen

Vinduesdekoration i indretning anses for at være en vigtig detalje, da det er det eneste element, der er tilgængeligt for offentligheden. Derfor bør udvælgelsen af ​​gardiner gives særlig opmærksomhed, og et simpelt silketæppe til at forhøje vinduets glans er ikke det værd. Ofte dyrt og elegant design spilder af dårlig kvalitet stof på gardiner eller ineptly valgte stil af vinduesindretning.

Røde og hvide østrigske gardiner i soveværelset
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

65 − = 59