Orchid Vanda: Nøglefunktioner af dyrkning (23 billeder)

Orchid Vanda er en epiphytisk plante af orkidefamilien. I naturen er denne art udbredt i tropiske lande. Det er forskelligt og har mere end 20 tusinde arter. Anlægget er værdsat i hjemmet for dets fremragende dekorative funktioner.

Wanda Orchid på balkonen
Orchid Vanda i bonsai

Ro-systemet i Wanda er kraftigt. Anlægget har en lysegrøn farve. Rødder er dækket af en velaman. Den er præsenteret i form af et tykt lag af døde celler. Disse celler er kendetegnet ved en porøs struktur og er i stand til at absorbere fugt. Absorption af fugt kan laves lige fra atmosfæren. Denne beskyttende funktion hjælper med at beskytte planten mod dehydrering og solskoldning.

Orchid Vanda i det klassiske interiør

Stammen af ​​orkidéen er høj. Det kan nå mere end en meter i højden. I denne henseende bruges denne plante ofte til skæring. Med hjælp fra det kan du lave mange smukke eksotiske kompositioner. Reproduktion sker ved frø eller vegetativt.

Orchid Vanda i en dekorativ pot

Wandaens blade har en bælteformet aflang form. De er læderagtige, arrangeret skiftevis. Farven er grøn med en let blålig blomst. Peduncles er oprejst med en lille hældning. De skaber lyse, spektakulære blomster. Deres nummer er fra 2 til 5. Blomsterne er store og duftende, de har alle slags farver. Der er hvide, røde, lilla, gule, blå, pink og andre nuancer af blomster.

Orchid Wanda i stuen

Wanda White Orchid er den mest populære. Klassisk hvid farve passer ind i forskellige interiører og bruges meget til at lave mange buketter.

Hvide blomster er store. På ét skud kan dannes fra 6 til 12 farver. Planten blomstrer to gange om året.

Orchid Wanda i køkkenets indre

Orchid Vanda Blue, tværtimod, er den sjældneste art. I dag findes blå orkideer ikke længere i naturen. I den henseende udføres deres dyrkning kun i drivhuse. Fremgangsmåden ved farvning af planten med speciel blå blæk påføres. Dronningen af ​​orkideer kan let dyrkes derhjemme. Med venlig hilsen vil hun glæde hendes ejer med fejlfri blomstring.

Orchid Wanda i det indre af landet

Hvilken slags orkidé Wanda at vælge?

Orchid Wanda, hjemmepleje, som ikke er svært, har en bred vifte af valg. Der er mange sorter af denne plante i naturen. Der er flere typer indenlandsk produktion.

Wawdy Wanda

Denne plante er præget af tilstedeværelsen af ​​en høj forgrenet stamme. I højden kan stangen nå op til tre meter. Længden af ​​bladklinger er ca. 20 centimeter. På en peduncle kan der være 3 til 6 store knopper.

Wanda Blue

Denne orkidé adskiller sig ved tilstedeværelsen af ​​en lige stang til 100 centimeter. Luftrødder er mange. Blade er store, stropformede. På toppen af ​​arket er der et lille skråt snit. Blomsten er stor. Det når 0,6 meter. Antallet af blomster på en peduncle kan nå 15 stykker.

Orchid Vanda på kommode

Trefarvet Wanda

Har en oprejst stang op til 2 meter lang. Blomsten er lille. Det når ikke 0,3 meter. Effektive og duftende blomster af stor størrelse produceres i en mængde på fem stykker. Wanda mix er en cremefarve med pletter af brun og brunlig farve. Ved kronblade i form af en dråbe er kanterne bølgete.

1

Wanda Sandera

Denne art er populær i Filippinerne. I dag er han truet med udryddelse. I denne forbindelse er fabrikken ikke eksporteret fra landet. Der er hybrider til salg. Planten har smukke bælteformede kronblade, deres spids er forked. På en peduncle kan der være op til 10 knopper.

Orchid Wanda i det indre af lejligheden

Wanda Chess

Bladene af denne plante er smalle. En flugt er skjult under dem. Længden af ​​peduncle er 0,5 meter. Antallet af knopper kan nå 12 stykker. De har gule, beige, brune farver. Læbe af kontrastfarve (lilla, lyserød).

Wanda Javier

Dette er den eneste naturlige art, der er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​snødevne blomster. Denne kompakte plante, i vækst på ikke over 35 centimeter.

I blomstermarkederne findes i dag kun hybridarter af denne plante, der er optimalt tilpasset til dyrkning derhjemme.

Orchid Wanda i jugendstil

Regler for pleje af en populær plante

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan du skal passe på en sådan smuk blomst, er reglerne om pleje for Wanda orkidéen enkle. Orchid Wanda er lysende. Den skal beskyttes mod overdreven brændende sol, da den kan blive brændt. Det er tilrådeligt at placere puljen på den sydlige og østlige side. Fra varme stråler vil planten hjælpe med at beskytte tylen.

Orchid Wanda på vinduet

Hvad angår luftfugtighed, skal den være ret høj, mindst 70%. Når bladene er varme, spray dem. Ved sprøjtning skal du forsøge at forhindre fugt i at komme til rødderne. Hvis luften i rummet er køligt, er det ikke nødvendigt at sprøjte. I efteråret og vinteren bør planten fortrinsvis belyst med fluorescerende lys.

Orchid Wanda i soveværelset

Det skal huskes, at i lyset skal planten være mindst 12 timer om dagen. Under sådanne forhold vil det blomstre og glæde sig i et sundt udseende. Det er ikke overflødigt at lægge en fugtighedscreme ved siden af ​​potten. Planten føles behagelig ved en temperatur på 25-30 grader i løbet af dagen. Om natten er temperaturen 16-20 grader.

Det er ønskeligt at vand Wanda med destilleret eller filtreret vand. Gødning skal laves i ro.

Wanda's orkidétransplantation

Funktioner plantning planter

Bemærk at orkidé Wanda derhjemme ikke kan lide hyppige transplantationer og tolererer dem dårligt. Denne procedure udføres i ekstraordinære situationer: puljen er blevet for lille, det er nødvendigt at erstatte jorden. Transplantation kan være påkrævet, når blomsten har rottet rødder, og den skal straks transplanteres.

Orchid Vanda på vindueskarmen
Pink Wanda Orchid

I forbindelse med vandtransplantation skal det huskes, at denne planteart er epifytisk. Han skal have adgang til roderne. Den optimale sammensætning for jorden er sphagnum mos, bark. Disse ingredienser er jorden og blandet. Også i den modtagne struktur er det muligt at tilføje lidt kull, keramik, sand. I dag sælger butikkerne en færdigblandet blanding til disse planter, som vil hjælpe udstedelsen af ​​jordforberedelse.

Wanda Orchid i haven
Orchid Wanda i det skandinaviske interiør

Dyrkning kan udføres i en plastikmaske, gryde. Planten kan også anbringes i en glasvaske. Det vil føle sig godt tilpas der. Plantetransplantation involverer den sekventielle gennemførelse af de følgende faser:

  • I bunden af ​​tanken er dræning lagt. Dens tykkelse er ikke mere end 2-3 cm.
  • På det hældes et lag af substrat fra bark og mos.
  • Wanda er taget ud af den gamle krukke og rengøres af det gamle substrat.
  • Alle tørre og rådne rødder skal forsigtigt fjernes.
  • Planten er indsat i en ny gryde og pænt dækket af et nyt substrat.
  • Spinesne skal rettes og placeres til væggene.
  • Efter transplantationen er planten ikke forpligtet til at vandre et par dage.
Wanda Orchid
Orchid Wanda i badeværelset interiør

Månedligt skal planten befrugtes. I dag sælger butikkerne specielle stoffer til denne proces. Med kompetent pleje og gunstige forhold vil planten gerne byde dig med store og smukke blomster op til to gange om året. Orkidéen blomstrer i lang tid. En fremragende stimulator til blomstringen er forskellen mellem dag og nat temperatur. Når orkidéen er blomstret, kræves beskæring. Ved bunden er blomsterminden afskåret. Bør forblive en stub (1 cm). Efter blomstringens afslutning reduceres mængden af ​​vanding.

Orchid Wanda på badeværelset
Orchid Vanda i en Vase

Sygdomme af orkideer - fusarium vilje, chlorosis, rodrot, mide edderkopper, bladlus. De forekommer på grund af analfabeter, svamp, saltholdighed, tør luft, lav luftfugtighed. Den svækkede plante bliver et let bytte for insekter og mikrober.

Dyrkning af Wanda orkideer

Hvad angår reproduktion er dette fænomen sjældent for orkideer. I store prøver med passende omhu kan babyer dannes i form af laterale processer. Når børnene vokser mere end 3 rødder, kan de forsigtigt adskilles fra planten. Steder af sektioner behandles med aktivt kul.

Gul orkidé Wanda
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 7