Mørkt loft: Anvendelse i interiøret, grundlæggende regler (27 billeder)

For nylig er det antaget, at eksperimenter med udformningen af ​​lejligheden kun må tillades fagfolk, og jo bedre er det at overholde den etablerede tradition: lofterne skal være hvide, væggene er lyse, gulvet er mørkt, mindre tilbehør, mere stil og kompatibilitet. Det mørke loft i indretningen betragtes som en uberettiget risiko. Hans evne til visuelt at reducere værelser, hvilket gør dem lavere, betragtes utvetydigt negativt. Men hvis det bruges korrekt, kan det se meget, meget fordelagtigt.

Bjælker af mørkt træ på loftet
Betonloft
Sort loft

I hvilke tilfælde er det mørke loft berettiget?

Loftet af en mørk farve i rummet kan laves i flere tilfælde, hvilket helt retfærdiggør brugen af ​​det.

 • Når du skal visuelt sænke loftets højde. Der er værelser meget strakte og høje - de er ubehagelige at være, de ligner en kasse sat vertikalt. For at undgå denne effekt er en fremragende løsning netop det mørke loft.
 • Når du vil give rummet en originalitet og udtryksevne. Der er tilfælde, hvor med et hvidt loft ser rummet kedeligt ud og falmer, ligesom et dusin andre det samme. Brug af mørke farver hjælper med til at gøre det mere interessant.
 • Når du skal understrege den komplekse struktur af loftet. Hvis loftet er originalt, dekoreret med uregelmæssigheder eller komplekse nicher, vil brugen af ​​mørke farver understrege sin skønhed, især hvis du kombinerer dem med lettere nuancer.
 • Når du skal skjule noget på loftet. Hvis rør og kommunikation strækker sig langs den, hvis en drejeskive er installeret under den, hvis værelset er dårligt repareret, gammelt, adskiller sig fra overfladen af ​​alle overflader, vil mørke farver skjule det. Du skal kun købe udstyr i mørke bygninger, male rørene, og mod loftet er de helt tabte.
 • Når du skal skabe en følelse af lukket plads, komfort og sikkerhed. Mærkeligt som det lyder, skaber loftet i mørke farver en følelse af skumring, afsondrethed og sikkerhed. Nogle gange er dette uhensigtsmæssigt, for eksempel i stuen, men i soveværelset, badeværelset eller teeneværelset kan denne effekt være meget nyttig.
 • Når du skal opdele rummet i zoner. Hvis området ikke giver dig mulighed for at installere en skærm, skillevæg eller anden gulvafskiller, kan loftet være en god løsning. Det vigtigste er, at mørke farver skal være i den zone, hvor folk sidder, men ikke hvor de spiser eller sover.
 • Når du har brug for at understrege loftet dekorationer. Hvis overfladen er dekoreret med stuck, vil den være meget mere synlig på en mørk baggrund end på en lys.
 • Når du skal indskrive loftet i det sorte og hvide design af rummet. Du kan selvfølgelig gøre den hvid, men den mørkere nuance vil være meget mere udtryksfuld og behagelig for øjet.
Loft fra mørkt træ
Blå blanke loft i soveværelset

I enhver situation kan du vælge andre løsninger: For at dele i zoner skal gulvet bruges til komfort, trække baldakinen over sengen, dekorere med en lys farve. Men nogle gange at lave et mørkt strækloft er den enkleste og derfor den bedste løsning.

Mørkt loft
Mørkt loft

Grundlæggende regler

Inden du laver et mørkt loft i soveværelset eller et mørkt loft i badeværelset, skal du huske de enkle regler, der giver dig mulighed for at gøre dette uden at skade designet.

Loftshøjde

Det menes, at hvis rummet har et lavt loft, betyder det automatisk, at mørke nuancer bedre ikke kan bruges overhovedet. Dette er imidlertid ikke helt sandt.

Hvis rummet er højt og smalt, skal du bruge varme nuancer, der visuelt gør det lavere: et brunt loft eller et træ i dette tilfælde er ideelt, og effekten kan forbedres ved at male den samme farve på toppen og vægge.

Hvis rummet er lavt og bredt, skal du bruge kolde nuancer, der minder om nattehimlen: Et gråt loft eller sort hængende i dette tilfælde vil gøre det bedste.

Mørkt loft

Mørkebrunt loft

Rammer og zoner

Hvis brugen af ​​mørke farver forårsager usikkerhed, kan du kun kompromittere og bruge dem kun delvis. Med en lys ramme vil loftet i et lavt rum se godt ud, hvilket skal gøres visuelt højere. Med en mørk ramme er det godt at se på loftet i et højt rum, som du skal synligt sænke - i dette tilfælde kan du fange og dele af væggene.

Mørkt loft

Den mørke zone vil se godt ud over det sted, du vil fremhæve i indretningen: over sengen eller over køkkenbordet (men du skal vælge en skygge meget omhyggeligt, så det ikke virker undertrykt og deprimerende).

Mørkt loft
Mørkt loft

Farve af vægge

At designe var godt, alle dets elementer skulle kombineres med hinanden. Så for eksempel ser det grønne loft sig selv godt ud, men i kombination med skarlagede vægge vil det se lidt kontroversielt ud. Derfor følger det:

 • Brug varme
  eller kolde nuancer med sindet - så kombiner ikke varme lysfarver med koldt mørkt og omvendt;
 • meget omhyggeligt spille på kontrasterne - det er let at opnå fuldstændig uforenelighed, hvis du ikke bruger antipoden af ​​farve, men bare nogen tilfældigt;
 • Anvend en tabel med farvekompatibilitet - uden at det er en meget sjælden person, der er i stand til at skabe en kompleks kombination, som du kan se på uden at ryste.
Mørkt loft
Mørkt loft

Loftsstruktur

Når du skal lave et loft i et rum, skal du huske, at forskellige lofter ser anderledes ud på forskellige måder. Strækloft i interiøret er passende i tilfælde hvor du har brug for glans og evnen til at reflektere - det ser bedst ud, hvis det bliver koldt. Træloft er passende, hvis du vil opnå hygge og visuel reduktion. Færdig gips eller maling vil gøre, når du ikke vil have dikkedarer.

1
Mørkt loft
Mørkt loft

belysning

Det er nødvendigt at undgå punktlyskilder - de vil gøre rummet visuelt dysterere. Det er bedre at købe en stor lysekrone i midten af ​​loftet og sætte den i lyspærer, der kan gøre lokalet hyggeligt og indbydende, på trods af de mørke stræklofter.

Mørkt loft
Mørkt loft

Generel stil på værelset

Streklofter af mørk farve er velegnede til gotisk stil, art deco eller klassikere.

Mørkt loft
Mørkt loft

Du kan bruge møbler i mørke farver i kombination med et mørkt loft og mørke vægge. Dette kan også være i sin egen stil. Det vigtigste er at tænke alt om og ikke få effekten af ​​en mørk kælder.

Mørkt loft
Mørkt loft

Brug samme møbelmøbler i kombination med et mørkt loft (det kan være stræklofter eller træ, det er ligegyldigt) og vægge, så det vil se kontrast og gøre opmærksom på sig selv. Hvis du bruger møbler af lyse farver i kombination med lette vægge - så vil rummet virke rummeligt og lavt (eller højt afhængigt af skyggen).

Du kan gøre gulvet mørkt, og hvis effekten er for dyster, skal du sætte et let tæppe på det.

Kun forsigtig overholdelse af reglerne hjælper med at få et stilfuldt imponerende interiør, snarere end et sæt af forskellige detaljer.

Mørkt loft
Mørkt loft

Hvad skal ikke gøres?

Ud over reglerne er der også absolutte kontraindikationer for brug af mørke nuancer. Som ikke altid egnede stræklofter, så ikke altid nyttige og sorte. Må ikke gøre dem hvis:

 • Rummet har ingen vinduer eller de er for små - ellers vil det virke mørkt og dystre eller det bliver nødt til at holde el-lys hele tiden, hvilket er dårligt for helbredet.
 • I stuen vil der leve et lille barn - ellers vil barnet føle sig deprimeret og ulykkelig, han kan endda begynde at føle sig deprimeret. Det skyldes, at børn altid er mere følsomme for miljøet end voksne.
Mørkt loft
Mørkt loft

Pas på, når du installerer:

 • Rummet har et lavt loft - kun kølige nuancer vil gøre.
 • Værelset er højt og smalt - så skal du muligvis udvide det yderligere.
 • Folk vil arbejde eller kommunikere med hinanden i rummet, for eksempel er dette en stue.
Mørkt loft

Nøje at kombinere al den opnåede viden, nødvendigvis at forberede en foreløbig skitse og indbydende fagfolk, hvor det er nødvendigt (for eksempel at lave stræklofter), kan du få et rum, der ikke giver ud til stilprøverne i magasiner.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

38 − 33 =