Marmor gips – en ædle tekstur i huset (25 billeder)

Brugen af ​​natursten, som marmor og granit, skaber et rigeligt monumentalt udseende af bygninger, der er kendetegnet ved deres styrke og yderlige æstetik. Brug natursten til udsmykning af bygninger - en dyr og tidskrævende fornøjelse. Derfor anvendes nu efterligning af overflader under en natursten, der er skabt ved hjælp af marmor gips.

Marmor gips
Marmor gips
Marmor gips

Hvad er marmor gips og dets egenskaber

Den dekorative marmor gips har fået sit navn takket være fyldstof lavet af crumb, lavet af marmor og dets støv kombineret med kalkholdigt mel. Strukturen omfatter også:

 • syntetisk acrylsampolymer i form af en vandig emulsion;
 • vandafvisende og antiseptisk og andre tilsætningsstoffer;
 • konserveringsmidler og farvestoffer.
Marmor gips
Marmor gips
Marmor gips

Takket være denne sammensætning giver belægningen baseret på marmorchips overfladen en unik tekstur og bruges som finish. Dette materiale har fremragende vedhæftningsegenskaber og er godt forbundet med mursten, beton, gipsplader og andre overflader. Dekorative gips "marmorchips" kræver ikke arbejdskrævende arbejde og kan bruges til færdiggørelse af væggene i køkkenet, badeværelset og andre lokaler inde i bygningen såvel som til udvendige sider af bygninger. Denne finish giver overfladen følgende egenskaber:

 • høj styrke og hårdhed, der giver modstand mod mekaniske skader
 • modstand mod klimapåvirkninger: fugt og temperaturforskelle;
 • god dampgennemtrængelighed, så mure kan "trække vejret";
 • modstand mod UV, kemiske reagenser og brand;
 • miljøsikkerhed
 • en forskelligartet tekstur og farveopløsning.
Marmor gips
Marmor gips

Marmor gips

Typer af marmor gips

Afslutningsmaterialet baseret på marmorchips er opdelt afhængigt af størrelsen af ​​fyldstoffraktionen. Kryddermarmorens korn skal være omtrent samme størrelse, så krummen er foreløbigt kalibreret. Dette er nødvendigt for at overfladen dækket af krummen skal have samme tykkelse og være jævn.

Marmor gips
Marmor gips
Marmor gips

Der er følgende division af gips med hensyn til størrelsen af ​​granulariteten:

 • finkornet, med en fraktionstørrelse på 0,2 til 1 mm;
 • mellemkornet (fraktion fra 1 til 3 mm);
 • grovkornet (fraktion fra 3 til 5 mm).

Størrelsen af ​​kornfraktionen afhænger af formålet med marmorbelægningen. Til indretning anvendes finkornet materiale og til dekorative belægninger af facader - mellemkornet og grovkornet sammensætning.

Marmor gips
Marmor gips
Marmor gips

Gipset med marmorchips er også opdelt efter farveindekset. Hvis der tidligere kun var brugt smuler, der havde naturlige nuancer, der ofte er heterogene i farve, er der nu brugt mange nuancer af farve, som giver fyldstofet en skygge af naturlig karakter eller en farve, der er forskellig fra naturlig marmor. For at gøre dette skal du bruge lysstabile pigmentfarvestoffer, der ikke brænder ud af solen og bevare den oprindelige farve fra 15 til 25 års drift af belægningen.

Brugen af ​​farvefarver giver mulighed for at skabe et bredt udvalg af finish med dette materiale.

Der findes også forskellige typer marmorblandinger, hvis sammensætning kendetegnes ikke kun af kornfraktionen og dens skygge, men også af den anvendte fyldstofsammensætning. Sådanne materialer omfatter granit marmor gips, venetianske og mosaik sorter.

Marmor gips
Marmor gips
Marmor gips

Sammensætningen af ​​granitmarmorblandinge
n med fyldstof indeholder, ud over granitfraktion af marmorchips. Dette påvirker signifikant egenskaberne af belægningens styrke, hvilket gør det modstandsdygtigt over for mekaniske skader. Tilsætningen af ​​granitchips til sammensætningen af ​​blandingen påvirker imidlertid også adhæsionsgraden til polymerbindemiddelkomponenten, bliver den lavere.

Marmor gips
Marmor gips

Facade marmor gips er oftest granit-marmor på grund af sin høje mekaniske stabilitet. Det bruges også til at afslutte de ydre overflader af socles og arch strukturer. I dette tilfælde er det mere økonomisk at vælge materialer, hvor cementet af hvid farve M500 er en astringent komponent.

1

Marmor Venetian stuck som fyldstof indeholder en støv fraktion af marmor med tilsætning af granit, kvarts, malachit eller andre sten. Det kvantitative forhold mellem bestanddelene af blandingen påvirker kvaliteten af ​​belægningen og dets dekorative udseende væsentligt. Jo mindre komponenterne er, jo mere ensartede mønsteret, og overfladen er glattere.

Bindemidlet i den venetianske sortiment af materiale har været slagtet kalk i nogen tid. Med moderne produktionsteknikker bruges akrylharpikser ofte som bindemiddel. Også pigment tilsættes både organisk og uorganisk.

Marmor gips

Der er flere typer af venetianske stucco blanding i sammensætning og tæthed. Jo højere tætheden, der manifesteres af dens klæbrighed i den færdige form, jo ​​mere glattere og mere kvalitativt bliver belægningen. Overfladen, som dette materiale påføres, skal omhyggeligt udjævnes til en jævn tilstand, ellers vil marmorstøvet lyse op, når alle problemområder tørrer ud.

Venetian stucco blanding bruges hovedsagelig til dekoration af overflader i antik stil.

Mosaic marmor gips er et materiale, hvis fyldstof er en blanding af krummer af forskellige farver fra marmor, granit, kvarts, malakit, lapis lazuli. Ved hjælp af forskellige i farvestråler får de et unikt mosaikudseende af finishen. En krumning af en af ​​disse komponenter kan også anvendes, malet i en anden farve, forskellig fra fraktionerne i den naturlige skygge. Farvefyldstof er forbundet med et klæbemiddel baseret på akrylkomponenten.

Marmor gips

Ved hjælp af en mosaik kan du lave tegninger i form af et panel på væggen. Mosaic sort anvendes ofte til dekorative design af individuelle interiør fragmenter af nicher, søjler, buede konstruktioner.

Teknologi til brug af marmor gips

Kvaliteten af ​​finish og udseendet af overfladen dækket med marmor gips afhænger af overholdelse af teknologien i dens anvendelse. I dette tilfælde skal sekvensen af ​​følgende operationer overholdes:

 • overfladebehandling
 • primer ansøgning;
 • dekorere overfladen med et marmorlag.

Lad os overveje, hvordan disse faser af arbejdet udføres.

Overfladebehandling

Enhver overflade, som dekorationslaget skal påføres på, skal rengøres af snavs og fedtpletter. Skær eller hammer alle de udragende dele. Sprækker og bukser bør være dækket af en forbindelse, der har god vedhæftning til substratet. I tilfælde af store uregelmæssigheder er det nødvendigt at lægge et forstærkningsnet. Efter påføring af groft fyldstof skal underlaget jordes.

Marmor gips

For grovkornet marmorplast påføres facaden, er der mindre beskadigelser og defekter, da de ved hjælp af et tykt dekorativt lag nemt kan lukke. En ideelt glat overflade er kun nødvendig, når en venetiansk blanding påføres.

Anvendelse af primer

Primeren til det nivellerede lag er nødvendigt for at forbedre vedhæftningen af ​​det dekorative materiale til bunden for at forhindre flak af gipset efter tørring. Før du bruger primeren, skal du kontrollere, hvor godt det vil blive absorberet af overfladelaget. Marmorbeklædningen holder fast på væggen med fuldstændig fordampning af vandet fra opløsningen. Hvis væggene ikke er dækket før denne primer, vil vandet fra gipsblandingen suges ind i deres overfladelag, hvilket vil medføre forringelse af adhæsionen.

Fra primeren kan du kun nægte, hvis væggen er dækket af et materiale, som praktisk taget ikke absorberer fugt. Dette kontrolleres af primerens testapplikation. Hvis en skinnende film dannes efter et par timer efter tørring, kan grundstøbningstrinnet af substratet kasseres.

Marmor gips

Den glatte base i dette tilfælde er bedre at sand med henblik på at gøre overfladen af ​​bunden ru, for bedre vedhæftning af det dekorative gips med det.

Marmor Dekoration

Anvendelsen af ​​marmor gips på bunden udføres med en spatel, hvis størrelse er 30 cm eller mere. Se større størrelse bruges ved arbejde med store facadeområder.

Efter påføring på væggen er blandingen af ​​blandingen jævnt smurt på den med tilstrækkelig kraft til at sikre god adhæsion på substratet. Det er vigtigt at afslutte færdiggørelsen af ​​en væg uden at stoppe uden at vente på tørring. Så leddene af de udvidede sektioner vil ikke være synlige.

Marmor gips

For at sikre ensartethed af gipsets skygge i interiøret anbefales det at anvende et farvet maleri på bunden, tæt på farven på marmorchips. Derefter bliver clearingen af ​​den mørke og lyse baggrund ikke synlig. At købe materiale af en skygge er bedre samtidigt på ét sted. Dette vil også spare på marmor gips. Særligt aktuelt er brugen af ​​maling af bunden, når den er færdig med venetiansk gips. Ellers er det nødvendigt at dække overfladen med gips i flere lag.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 37 = 38