Gulvlamper i interiøret (50 billeder): stilfulde modeller og dekorationsideer

Belysning rummet - dette er næsten det vigtigste aspekt i interiøret. Spiller med chiaroscuro, skaber ejeren ubevidst eller målbevidst et humør i huset. Det er meget vigtigt at kunne nyde den romantiske atmosfære, som vil blive genskabt af forskellige lys med dæmpet lys, såsom sconces, bordlamper og selvfølgelig gulvlamper.

Hvid gulvlampe i stuen

Efter nogle glemsel overlever gulvlamperne genoplivningsperioden. Nu kan du se dem igen i hvert hus. Lyst, undertiden endda blændende lys, som høje lyde, kan ikke kun trætte, men endog irritere, så nogle gange er det bare nødvendigt at have en skumring. Blød, hælde lys fra under lampeskærmen, bliver en uundværlig assistent i kampen mod træthed og dårlig humør. Et blidt lys vil roe og slappe af, lindre spændingen efter en hård dag, og desuden vil det bringe fred og ro til livet. Og med det nuværende tempo i livet er det meget vigtigt at kunne hvile og genvinde styrke uden at gå hjem.

Gulvlampen er en gulvlampe, som står på en piedestal, der understøtter en direkte lyskilde - en lampeskærm. Men ikke alle ved, at gulvlampen er et multifunktionelt design, der udfører flere funktioner i interiøret samtidigt.

Stilfuld hvid gulvlampe i interiøret
Golden gulvlampe i interiøret
Original metal gulvlampe i stuen
Usædvanlig hvid gulvlampe
Kreativ metal gulvlampe i interiøret
Rød usædvanlig gulvlampe
Metal tynd gulvlampe i stuen

Gulvlampe i børnenes værelse
Hvid gulvlampe i et lyst interiør
Original gulvlampe i soveværelset

Fordele ved gulvlamper

Gulvlamper har nogle privilegier i modsætning til andre typer ekstra belysning:

 • Du behøver ikke at installere, i modsætning til sconce. Dette er et stort plus, især når der ikke er nogen mulighed for at ringe til en mester, og der er ingen mandlig kraft. Så for at sige - jeg købte den, bragte den ind i huset, satte den på, plugte den ind og brugte den.
 • Mobilitet i strukturen. Meget praktisk hvad angår gulvlampen, hvis det ønskes, overføres til et hvilket som helst hjørne af værelset efter behov.
 • Har ikke brug for en stativ. Gulvlamper er gode, fordi de ikke kræver møbler. Der er ingen sengeborde i nærheden af ​​sengen - det er ligegyldigt, sæt enheden på gulvet og læs til dig selv om sundhed lige i sengen.
 • Zoning af lokaler. Ved hjælp af en lampe kan rummet nemt opdeles i flere zoner. En del af rummet, hvor gulvlampen er placeret, er naturligvis tildelt til afslapnings- og hvileområdet. I dette specielt udpegede hjørne læser ejerne af lejligheden, ser tv eller slapper af under et varmt tæppe, sidder komfortabelt på en behagelig sofa.
 • Dekorativ funktion. Gulvlampen under påvirkning af tid og fremgang er blevet en enhed, som ikke kun tjener som belysningsenhed. Takket være det store udvalg af modeller er det muligt at sige med ære og værdighed, at gulvlampen også kan blive et ornament, endda en vartegnende lejlighed. Selvom du ikke kunne finde noget i butikken, kan du få den mest eksklusive prøve på ordren.

Derudover kan ingen belysningsenhed ikke skabe en så hyggelig og behagelig lounge zone. Det kan ligne en høj fakkel eller træ, garlanded og endda en gadelampe. Og det er ikke overraskende, fordi ordet "gulvlampe" kom til os fra det franske sprog, som i oversættelse betyder "fakkel".

Den oprindelige gulvlampe i det burgunder-grå interiør
Sort gulvlampe i spisestuen
Metal buet gulvlampe i stuen
Gulvlampe i retro stil i stuen
Gulvlampe på et træben i interiøret
Gulvlampe lavet af mørkt metal og glas
Hvid gulvlampe i lejligheden
Hvid og brun gulvlampe i soveværelset
Bøjet gulvlampe med metalfod i stuen
Kurvet gulvlampe fra metal og glas
Smuk gulvlampe til et børnelokale
Sort og brun gulvlampe i stuen

Gulvlamper og deres typer

På grund af de mange forskellige typer stativ og former af lampeskærm samt de materialer, de er fremstillet af, kan gulvlamperne være meget forskellige.

Fodstativ

Afhængigt af stativet er der flere typer gulvlamper:

 • Classic. Denne gulvlampe har et lige stativ med en højde på 1 til 2,5 m.
 • Moderne. Denne lampe har ikke kun en justerbar fod, men også en fancy form af et stativ, i form af en buet eller en buet figur.
 • På stativet. Stativet kan bestå af 3 ben.
 • Med et bord. Du behøver ikke at nå en natbord til at lægge en bog eller lægge en kop kaffe, fordi gulvlampen for nemheds skyld er installeret på et liggende persons skulder.
Gulvlampe i soveværelset
Bøjet gulvlampe i lys stue
Gulvlampe i højteknologisk stil
Pink metal gulvlampe i stuen
En usædvanlig sort gulvlampe i form af en fugl

lampeskærm

Lampeskærme er også varieret. Afhængigt af de materialer, hvorfra lampeskærmen er lavet direkte, er der:

 • keramisk
 • papir
 • plast
 • klud
 • glas
 • Og endda metal
Stilfuld gulvlampe med konisk lampeskærm

Afhængigt af lampeskærmens form kan der være:

 • kegle
 • cylindrisk
 • sfærisk
 • halvkugleformet
 • Flower

Afhængigt af antallet af lampeskærme kan armaturerne være:

 • Med en skygge
 • Og med nogle få der danner et lysere øvre lys og dermed en dæmpet nederste.

Der er modeller af gulvlamper med drejelys. En state-of-the-art nyhed er en gulvlampe med en pletfunktion, hvorved lys kan ledes til et bestemt område.

1
Gulvlampe med hylder og tre lampeskærme

Afhængigt af lampens design og lampens skygge er opdelt i lamper:

 • Direkte lys. Dens stråler er rettet til en bestemt side med mulighed for yderligere justering. Denne model er god at læse.
 • Reflekteret. Lysflowen er rettet mod væggene eller loftet, der reflekterer fra overfladen, jævnt og lyst lyser rummet. I dette tilfælde bliver loftet visuelt højere end det faktisk er.
 • Brutet lys. Lampeskærmen passer jævnt og diffunderer lyset.

Derfor skal du huske om de opgaver, du vil tildele det, ved at vælge en gulvlampe. Lampens smukke udseende er godt, og en smuk og funktionel belysningsenhed er dobbelt så god.

Usædvanlig hvid gulvlampe

Gulvlamper i interiøret

Når man vælger en gulvlampe, skal man tage højde for rummets generelle stil, fordi 2 meter-lampen er et fængslet design, og hvis det vil blive slået ud af det generelle koncept - vil dette ikke gå ubemærket. Selvom gulvlampen, som i kontrast til hele situationen ser kontrast ud, kan blive en fremhævning, men i så fald er det vigtigste ikke at overdrive det.

Trapezformet gulvlampe

Til et klassisk og moderne respektabelt interiør er en art-deco lampe egnet. For stilen med samme navn vil disse gulvlamper være mere aktuelle. Formen af ​​lampeskærmen af ​​en sådan lampe udvider næsten altid til toppen, så det ligner ofte en trapezoid.

Trapezformet gulvlampe med stativ
Trapezoidal klassisk gulvlampe

Gulvlampe med buet ben

For interiøret i stil med højteknologi, minimalisme, loft og også for moderne moderne interiør er en lampe på et buet ben, der også kaldes en buet gulvlampe, egnet. Standen er normalt lavet af metal. Lampeskærmen ligner oftere en glasbold, men andre former for former er mulige, for eksempel en plastcylinder. I de fleste tilfælde sælges gulvlamper i hvid, sort og grå, men en klar løsning er mulig, hvis du skal fokusere på det.

Metal gulvlampe med buet ben
Gulvlampe med buet fod lavet af metal og sten

Luksus gulvlamper fra krystal

Til sådanne ekstravagante stilarter som neo-barok eller glamour behøver du kun en luksuriøs kopi, der bringer indvendig glans og glans, lidt drama, intimitet og endda en slags mystik. De fleste lampeskærme lampeskærme er lavet af krystal, glas, krystaller og stof, og fodstøtten er lavet af rustfrit stål. Sådanne lamper kan som regel ses i sort og sølvfarve. Men der er altid en undtagelse fra reglerne.

Moderne krystal gulvlampe
Luksuriøs krystal gulv lampe

Lampeskærm med frynse

For retro stil, vintage stil, pop art eller for enhver anden, er situationen minder om den gamle, en klassisk model med messingbase og en tekstilkegle lampeskærm, ofte dekoreret med frynser, perler eller broderi, er velegnet.

Lampeskærm med frynse

Flower gulvlampe

At vælge en gulvlampe i en børnehave, afskaffe al pragmatisme, have det sjovt og vælge noget virkelig barnligt muntert og naivt. For pigen kommer lampen til at nærme sig, hvis lampeskærm ligner en blomst, godt eller noget i stil med en prinsesse i lyserøde toner og bånd. Men for en dreng er gulvlampen med en skygge i form af farverige bolde ideel.

Men hvis du tvivler på eller simpelthen ikke er sikker på, hvad der er bedst for dit værelse, giv præference til den sædvanlige enkle model af neutral farve og den sædvanlige form. Han passer til enhver stil.

Usædvanlig blomstergulvlampe
Elegant blomsterlampe

Hvor vil det være passende gulvlampe?

Gulvlampen er uundværlig i arrangementet af et rekreativt område, for hvilket en del af stuen kan tildeles. Dette er normalt det sted, hvor folk ser tv eller modtager gæster. Det vigtigste hvilested bør naturligvis være i soveværelset. Ikke desto mindre, hvis lejligheden er rummelig, kan du arrangere en lounge zone i hallen og endda i køkkenet. Hvorfor ikke? Svag halvdel af menneskeheden skal også hvile. Så selv i køkkenet vil der være et lille roligt hjørne for pusterum.

Smuk gul gulvlampe i stuen

Til enheden af ​​et hjørne til hvile eller læsning behøver du kun en behagelig stol, et lille bord og en gulvlampe. Og hvis du vælger en model af lampen, som allerede er udstyret med et bord eller hylder, så er der ikke noget andet nødvendigt. En lænestol, en gulvlampe og en bog i hånden, en talte eller en bærbar computer, afhængigt af hvem der plejer at hvile. Hvis familien har en baby, kan dette sted for ham blive fodringssted. Hvis barnet har et værelse, er det bedst at overføre afslapningszonen der. For elskere af litteratur er det hensigtsmæssigt ved siden af ​​lænestolen eller sofaen at arrangere boghylder.

Generelt vil gulvlampen i stueetagen være hensigtsmæssigt på ethvert territorium, vigtigst af alt, at det ikke blander sig i fri bevægelighed. Det kan bruges ikke kun til at skabe et romantisk halvmørke, hvis interiøret til det har i form af yderligere accenter. Til sidst kan du ved hjælp af en gulvlampe smukt fylde et tomt sted. To identiske lamper, der er placeret på begge sider af sofaen eller pejsen, introducerer symmetri i indretningen, sammen med dette vil skabe indtryk af orden og hygge.

Sort gulvlampe med en lampeskærm

I soveværelset vil gulvlampen udføre funktionen af ​​sengelys, og samtidig, hvis ejeren ønsker funktionen af ​​sengebord eller kantsten. En gulvlampe giver en meget større strøm af lys end en sengebordslampe. Ideelt set, hvis lysniveauet er reguleret. Alle disse øjeblikke skal tages i betragtning ved valg af det.

Gulvlampe i byens indre
Sort gulvlampe i loft stil
Hvid gulvlampe i den sorte og hvide stue
Gulvlampe i soveværelset
Gulvlampe i stil med art deco
Hvidgulvslampe
Sort gulvlampe i art deco stil
Træ gulvlampe
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

49 − 48 =