Gulvbelysning: Valg af nyanser (22 billeder)

I de fleste tilfælde er gulvbelysningen forbundet med store butikker, med en ferie eller med komplekse designløsninger. Men i virkeligheden er der plads til det i den mest almindelige lejlighed - det vil være nyttigt, hvis du har brug for:

 • give spektakulære indlysende zoneinddeling
 • tilvejebringe blødt diffust lys til natbelysning
 • fremhæve individuelle detaljer af interiøret og distrahere opmærksomhed fra andre.

Men for at gulvbelysningen i lejligheden skal se godt ud og fungere normalt, er det nødvendigt at gøre en betydelig indsats for at vælge og begynde at forstå, hvilke aspekter der er vigtige, hvad du bør være opmærksom på.

LED gulvbelysning
LED gulvbelysning i køkkenet

Trin 1: Bestem placeringen

På grund af hvor præcis gulvet vil fremhæves, afhænger mange vigtige nuancer.

badeværelse

Belysningen af ​​gulvet i badeværelset kan se meget imponerende og skabe en behagelig hyggelig atmosfære, men det er vigtigt, at armaturerne er ufølsomme over for fugt og temperaturudsving. Nå, hvis de er lavet af plastik, ikke glas.

LED gulvbelysning i huset

Blå gulvbelysning i køkkenet

Entré

Her kan den dekorative belysning både skjule uregelmæssigheden af ​​rummets form og understrege den. Det er vigtigt, at lamperne er modstandsdygtige over for fugt (sko om vinteren og efterår uden det) og mekanisk skade.

Gulvbelysning i korridoren
Gulvbelysning i køkkenet

planteskole

Her kan gulvbelysningsarmaturer være særligt passende - deres bløde diffuserede lys har bedre indflydelse på øjnene og skaber en mere afslappet atmosfære end lyset fra en konventionel lampe. Det vigtigste - al kommunikation skal være skjult, så barnet ikke kunne komme til dem.

Uanset hvilket rum LED-gulvlyset er lavet, skal det også være brandfarligt for at undgå brand, isoleret på en sikker måde for at undgå elektrisk stød og ikke frigive noget, som er skadeligt for miljøet.

Gulvbelysning i køkkenets indre
Gulvbelysning i det indre af lejligheden

Trin to: Vælg en passende kategori

Der er et stort udvalg af udstyr, der kan udstyres med belysningen af ​​rummet: fra de enkleste lyspærer i miniatureconditioner til komplekse LED-design, der kan arrangeres som du vil.

Spotlys

Mest af alt ser de ud som de mest almindelige små pærer. Blandt deres fordele kaldes normalt:

 • Fleksibilitet. I modsætning til en LED stripe kan spotlights blive arrangeret som du vil - afstanden fra hinanden, de resulterende mønstre, symmetri eller asymmetri - alt afhænger af ejerens fantasi. De kan placeres rundt om sengen eller omkring omkredsen af ​​rummet, du kan belyse dem med et skab eller tildele et bad. Nogle kan være din, andre er lavere - alt det design kræver er nemt at implementere.
 • Æstetik. Lofter, hvor sådanne lamper er installeret, kan laves i meget originale stilarter, og i sig selv kan tjene som en fremragende dekoration.
 • Pålidelighed. De fleste spotlights er ikke følsomme for mekaniske skader, fugt og kan virke i mange år, især med rettidig pleje. Oftest lavet af hård plastik end glas.
 • Besparelser. Det er nemt at bruge økonomiske lyspærer, som forbruger et minimum af elektricitet.
LED gulvbelysning
LED baggrundsbelysning

Der er dog punktlys og minusser:

 • For at integrere dem i gulvet er det nødvendigt at bruge meget tid på at tænke på, hvordan ledningerne skal arrangeres for at give energi til hver lyspære.
 • Fra tid til anden skal pæren udskiftes, hvilket kræver ekstra indsats.

Ellers er spotlights en god løsning. Normalt har de gulligt eller hvidt lys.

1
Neon gulvbelysning
Gulvbelysning omkring omkredsen af ​​køkkenet

Neonlamper

Fra siden ser de ud som glødende rør. Det grundlæggende udstyr omfatter også ledninger og en speciel enhed, der gør det muligt at tilslutte slangen. De har deres fordele:

 • Lang tid på arbejde. Fabrikanten garanterer, at ved at installere en neonlampe på gulvet, vil kunden ikke kunne huske om det i ti år.
 • Et bredt udvalg af farver. Neon kan skinne med ethvert lys: gullig, rødlig, grønlig. Valget afhænger af rummets hovedskala.
 • Behageligt lys. Neonlamper lyser med et behageligt diffust lys, der ikke skærer øjnene.
LED gulvbelysning

Men der er også ulemper:

 • Omkostningerne. Sammenlignet med spotlights er neonlamper meget dyre.
 • Skrøbelighed. Modstand mod mekanisk skade i neonlamper kan ikke søges, de slår let som glas.
 • Problemer med installation. På grund af skrøbelighed og vanskeligheder med forbindelserne af lamperne vil det være problematisk at gøre belysningen uafhængig. Det vil være mere rimeligt at ringe til fagfolk, men det vil øge omkostningerne ved lygternes ekstraomkostninger.

Desuden k
an du kun placere lamper på omkredsen af ​​rummet på grund af formens funktioner - de bøjes ikke eller opdeles i separate små lamper.

Gulvbelysning i gangen

LED Strip Light

De ligner bånd med mange små lyspærer inde. I modsætning til neonlamper er de let bøjede, ofte brugt som en ekstra højdepunkt i en tandem med spotlights. De har en række fordele:

 • Let at installere. Det er nemt at lægge gulvlyset af denne type med egne hænder.
 • Forskellige farver. Det er nemt at vælge den, der passer til et bestemt design.
 • Lang garantiperiode og pålidelighed. Fabrikanten peger på ti års arbejde. Desuden er båndene ufølsomme over for mekaniske skader - de er lavet af plast, meget mindre skrøbeligt end glas.
Blå gulvbelysning i huset

Men der er også ulemper:

 • Høj pris. Båndet koster ikke mindre end neonlamper.
 • Mangel på besparelser. Alle bånd har standard lysstyrke.

Desuden er ikke alle mennesker som lyset udgivet af bånd - nogle finder det for lyst og for retningsbestemt.

LED baggrundsbelysning

Fleksibel neon

Minder om alle de samme LED-striber, men udsender neon spredt lys. Har fordele:

 • Nem installation og fleksibilitet. Neon af denne type er let at lægge for hånden uden at henvise til specialister. Desuden kan du gøre dette ikke kun vandret eller lodret, men også med lunefulde bøjninger, der ikke tillader det samme glas.
 • Lang levetid. Kan tjene op til ti år.
 • Stort udvalg af farver og flot udseende.
 • Økologisk renlighed og pålidelighed. Brænder ikke, er ikke modtagelig for fugt, kan ikke være mekanisk beskadiget, medmindre du selvfølgelig forsøger at skære den med saks.
Gulvbelysning med væglamper

Der er også ulemper:

 • Høje omkostninger, som i øvrigt er noget kompenseret af muligheden for selvinstallation.
 • Behovet for konstant pleje. Støvet sætter sig på neonbånd, som skal fjernes hele tiden, så lyset ikke bliver mindre.

Men generelt vinder denne type belysning i neonlamper.

Gulvbelysning

Lysende gulv

Under denne sætning forstås som lysende fliser, bygget i hovedetagen. Plusserne er:

 • Høj pålidelighed. Racks og fugt og mekaniske skader.
 • Originalitet. For at belyse væggene, gulve i lejligheden, bruges denne løsning sjældent. Meget oftere kan det findes på gaden eller i klubberne. Jo mere interessant det er muligt at slå det i en almindelig lejlighedskompleks.
 • Forskellige farver. Du kan vælge dem efter din smag.

Desuden har lysfeltet en vis fleksibilitet: Den kan indskrives i ethvert interiør, udforme et geometrisk mønster eller bruge som dekorationer.

Gulvbelysning på toilettet

Trin tre: Vælg bevægelses sensorer

Glasgulv med belysning, LED-striber, lysende fliser - de har alle én ting til fælles: det er meget nemmere at sætte en bevægelsesføler end hver gang i mørket for at se efter en kontakt. For det første ser det ud som moderne og originalt. For det andet frigiver det hænder og tanker.

Det vigtigste er at hente en sådan bevægelsesføler, så der opstår så få fejl som mulig under driften. Ønsker at forstå, hvordan man gør dette, skal du bestemme, hvad slags sensorer der er.

Badeværelse gulvbelysning

infrarød

De betragtes som de mest moderne og mest bekvemme, de reagerer ikke på bevægelsen af ​​en uheldskørende kat, de laver fremragende om natten. Operationsprincippet er simpelt: sensoren sender infrarøde bølger, og de opfattes af en særlig modtager. Når bølgerne afbrydes - tændes sensoren for lyset.

Gulvbelysning i badeværelset med spotlights

Ultralyd og mikrobølgeovn

Kæmpe for det meste ikke værre end infrarøde bevægelsessensorer, men kan forårsage ulejlighed for husdyr - i modsætning til infrarød sender de ikke lysbølger, men lydbølger. Personen hører dem ikke, men for en kat eller en hund bliver de indlysende og kan irritere eller irritere dyret.

Gulvbelysning i et landhus

Derudover kan du uden trafikfølere overhovedet, men så hver gang du skal kigge efter en switch.

Uanset hvad gulvbelysningen er, uanset hvilken farve det er, kan det diversificere livet og gøre huset mere behageligt. Det vigtigste - før du køber, skal du kontrollere, om alt fungerer som det skal.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1