Gøgur – et symbol på komfort i hjemmet (22 billeder)

En urmekanisme, der er indesluttet i en kasse eller fastgjort på en flad overflade, ser vi kun to (tre) skarpe hænder, der viser tiden i hjørnet af kloden, hvor de er. Uret kan være meget anderledes:

  • væg;
  • desktop;
  • håndled.

Dette er ikke en komplet liste over forestillinger. Alle vil huske et par flere slags eksotiske og daglige pointpoints. Deres funktion er ikke begrænset til den præcise måling af timer, minutter og sekunder. Meget ofte tjener de som en indretning, et lyst tilbehør, en accent, der understreger stilen på rummet.

Antik Cuckoo ur
Hvid gøgur

Går stadig

Vægure udfører denne rolle oftere end andre. Legendariske ure med kamp, ​​metalvægte på gamle kæder og briljante romertal blev dekoreret med det sidste århundredes stuer, koncise firkant med store arabiske tal kunne ses på offentlige steder: på stationer, post, butik. En smuk gøgur? De skrev digte og sange om dem, de var en uundgåelig egenskab af en landsbyhytte og et landsted. Desuden kunne ikke alle familier have råd til at købe et ur. Derfor lagde glade ejere dem på offentlig visning som en luksusartikel.

Sort gøgur
Trækogeklokke

I dag er gamle mekanismer erstattet af elektroniske enheder med lyse LED lamper eller ur projektorer, der projicerer tal på et enkelt tonet plan. Det er imidlertid ikke muligt helt at forlade retroklokken fra nye teknologier. Tilbage til folkedraditioner og rødder vinder stigende popularitet blandt indretningsarkitekter og fans af vintageartikler. I vores anmeldelse er et vægur med en gøg.

Gøgur med krydsfiner
Udhugget gøgur

enhed

Deres hjemland er Tyskland, hvor lokale urmagere skabte deres prototype, som straks blev populær blandt befolkningen. Den sædvanlige mekanisme af et ur med en kamp - dette er væguret med en gøg. Her er der i stedet for et larmende slag med jævne mellemrum, svarende til en halv time og en time, en efterligning af en gøgesang. Nogle gange ledsages det af supplerende lydakkompagnement, for eksempel ved lyden af ​​en gong eller en simpel one-act-melodi, der ligner en musikboks.

Gøgur med mahogni
Gøgmekaniske ure

En sådan anordning af ure forbliver uændret fra det 18. århundrede, kun lidt ændret på grund af brugen af ​​nye materialer. Dens grundlag - de sædvanlige grundlæggende "vandrere". Mekanismen, hvorpå pilene er fastgjort, når en bestemt fase, starter automatisk lyden af ​​to træfløjter og bevægelsen af ​​fuglens figur på beslaget. Så der er et billede kendt fra tidlig barndom: Fra et yndefuldt lille hus med pile og tegninger høres et blødt klik, en lille dør åbnes og fuglen "flyver".

Gøgur i minimal design
Vægur med gøg

Fugl af lykke

På antikvitetsmarkedet er gøgklokker i perfekt stand, med en arbejdsmekanisme er ikke let at finde. De bedste eksemplarer er i private samlinger og statsmuseer. Men hvis du pludselig var heldig, og da du fjernede unødvendigt affald på loftet i et træhus, fandt du et lignende objekt, ikke haste for at smide det ud eller straks sælge det til købere til en spildpris.

Gøgur i nytårsindretningen
Tysk gøgur

Vurder omhyggeligt deres præstationer, der tilhører tidsperioden og de materialer, de produceres fra. Måske i dine hænder denne skat! Efter en omhyggelig og detaljeret evaluering af antikke specialister og urmagere kan du tage en velovervejet beslutning: Lad dem være som familiehærter eller sælge.

Gøgur på mekanisk kontrol
Gurkeklokke af plast

Ny læsning

Hvordan er den der ikke har en vidunderlig gammel hems med antikviteter, og vil stadig skabe et vintageinteriør i et landsted? Der er en vej ud! P

Industrien tilbyder fremragende elektroniske gøgur. De kan købes i en onlinebutik og vælger en model, der sandsynligvis vil vække barndomsminder: et traditionelt miniaturehus, hvor sorte vægte hænger på kæder eller et mere lakonisk design uden vægte og indretning.

Den elektroniske enheds normale driftstilstand er 24 timer. Det angiver tidsintervallet, når gøgten er tændt eller omvendt slukket. Det er meget bekvemt og giver dig mulighed for at bruge uret i børnenes værelse, soveværelse og studie uden frygt for at lydsporet bliver hørt midt om natten. I nogle modeller kan du angive ikke kun tidsintervallet, men også tælleren for ugens dage, indstilling af "kumulation" på hverdage. Det elektroniske gøgur fungerer fra et elektrisk netværk eller batterier.

1
Gøgur med dekorative udskæringer
Malet gøgur

Moderigtigt og billigt

Så du kan sige om kvartsuret med gøg. Egen skov glade i huset, skaber en hygge, hvor "ku-ku" kun distribueres på anmodning fra ejerne. Her er såvel den elektroniske version af uret muligt at slukke lyden til natten - ikke kun gøget, men også lyden af ​​et pendul. I løbet af uret vil dette slet ikke påvirke, de fortsætter med at tælle den nøjagtige tid.

Gøgur i moderne design
Gamle gøgur

Der er et ur med en indbygget fotocelle: Ifølge mørket i rummet forstår de "," at natten er kommet og overføres til en stille tilstand. I lyset af et natlys eller et tv kan fotocellen være slukket, så placer den så at der ikke er nogen retningsstråle. Der er mange ure med kvarts bevægelse produceret i Korea, Kina, Rusland, Tyskland.

Dark Cuckoo Clock

Til stede for hele tiden

Den dyreste og mest populære er gøgklokker lavet af Tysklands herrer. De repræsenterer et ægte arbejde med samtidskunst.

Udover den traditionelle gøg er de udstyret med vidunderlige bevægelige figurer, der kommer ud fra et eventyrhus med mønstret tag. Deres omkostninger starter fra femten tusind rubler, afhængigt af konfiguration og størrelse.

Triangulært gøgur
Gøgur

Flere budgetvarianter af ure produceres af Korea. Der er mini-ure i forskellige farver og forskellige stilistiske retninger: Efterligning af et træhus af mørk og lys tone, lys plast, smukt dekoreret urskive med blomsterpynt. Den meget "cuckooing" af moderne cuckoos er forskellig fra lydsporene fra det 18. og 19. århundrede. I dag i hendes repertoire er den blide sang af fugle, et let vandstryk, en strøm af en strøm.

Gøg og figur ur

I modsætning til den populære tro på, at uret ikke kan gives, foreslår vi at behandle gøguret som en gave til jubilæum, en indkvarteringsfest eller et bryllup. Hvis du stadig er i tvivl om rigtigheden af ​​gaven, skal du tage en mønt eller en lille pålydende fra de færdige - så gaven vil blive betragtet som en gensidig fordelagtig transaktion!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 19 = 23