Glasfliser: fordele, typer, eksempler på anvendelse i badeværelset og køkkenet (27 billeder)

Det moderne marked tilbyder en bred vifte af efterbehandling materialer. Gips, plastik, fliser, træ, gipsplader, sten, maling og tapet - dette er kun en del af et stort valg. Men alt dette har du allerede set i hjemmet for venner og naboer, men du vil være original. Glasfliser - dette er det materiale, der kan føje hjem til en unik og smuk.

Glasfliser
Glasfliser
Glasfliser

Fordele ved glasfliser

Glasfliser i interiøret har følgende egenskaber:

  • Holdbarhed. På dette grundlag, ikke ringere end keramiske fliser, men endda overgår det, da det ikke kommer ind i kemiske reaktioner med alkali eller syrer.
  • Ingen deformation. Mønsteret påføres på bagsiden, så lysstyrken ændres ikke under drift.
  • Hygiejne. Den glatte overflade har næsten ingen porer, hvor snavs kunne akkumulere. Derfor er det meget nemt at se efter glasfliser. Ved brug af almindelige vaskemidler kan du hurtigt fjerne snavs. Også dette materiale er ikke tilbøjeligt til dannelse af svampe, hvilket letter brugen af ​​sådan foring, selv i operationsrummet, hvor sterilitet er vigtig.
  • Skønhed og mangfoldighed. En bred farvepalet og evnen til at anvende forskellige mønstre og billeder giver dig mulighed for at skabe et unikt design. Glas passer perfekt til andre former for dekoration, så det passer problemfrit ind i ethvert interiør.
  • Sikkerhed. Fliserne er lavet af hærdet glas. Hvis det går i stykker, er det usandsynligt, at det bliver ondt uden skarpe kanter. For et gulvbelægning anvendes en grov flise, så det er muligt ikke at være bange for at falde, have slidt.
  • Enkelhed af pakning. Stacking af glasfliser er lavet med en speciel lim, hvorefter sømene gnides.
Glasfliser
Glasfliser
Glasfliser

Typer af fliser fra glas

Skæring arkglas, bagning eller hærdning - de vigtigste metoder, der bruges til at lave fliser. Lad os kende bekendtskab med varianterne af glasplader.

Glasfliser

emaljeret

Fremgangsmåden ved fremstilling af en sådan flise kaldes fyringsmetoden. Glas er forberedt: dets kanter behandles, overfladen er dækket af et emaljelag, som skal tørre. Derefter bages glasset. Under bagning bliver emalje og glas en homogen masse. Nogle gange tilføjer producenter titaniummaling til sammensætningen, hvilket gør flisen uigennemsigtig. Et sådant glasfliser er egnet til dem, der har problematiske vægge. De kan let skjules bag uigennemsigtig emalje.

Glasfliser

For at opnå et sådant indretningselement anvendes hærdningsprocessen også. Den brændte flise er hurtigt afkølet og brudt i små stykker. Sådan fremstilles fliserne med grovhed, som bruges til gulvet for at undgå glide. Læg denne flise med en mastik eller lim til keramik.

Glasfliser

Marmor

Denne type er lavet af dæmpet eller matteret glas. Forsiden af ​​en sådan flise kan være helt glat eller bølget. Og bagenden adskiller uregelmæssigheder, som hjælper til bedre kontakt med væggen under lægning. Farven kan være monofonisk eller marmoreret. På grund af tykkelsen (5-10 mm) anvendes den ofte til varig efterbehandling indenfor lokaler, opførelse af skillevægge. Marlite bruges ofte til beklædningsbanegårde.

Glasfliser

Stemalit

Produktionen ligner produktion af emaljerede fliser. Efter fyringen afkøles glasset for at give det større styrke og evnen til at modstå påvirkning af det ydre miljø. Disse to funktioner gør denne type uerstattelig til at vende mod bygningens forvægge. Stemalite er en flad flise, dækket med en forside af emalje maling. Designere som forskellige farve- og overfladetyper, som gør det muligt at belyser selv de mest originale ideer. Derfor er denne type flise leder for eksterne beklædningsværker.

Glasfliser

Penodekor

Det har en høj temperatur modstand, og det er derfor, det bruges ofte til indvendig og udvendig efterbehandling af huse og badeværelser. Fra tidligere arter er denne firkantede flise præget af tilstedeværelsen af ​​en glasagtig farvefilm på forsiden. Bagfladen er grov, det øger vedhæftningsstyrken. Tykkelsen overstiger ikke 40 mm.

Glasfliser

Glasbeholder

Det er små i størrelser (65 ved 65, 100 i 100 mm) firkanter. Anvendes til indvendig foring eller skabe mosaikker og dekorative paneler. Mosaic fliser er designet til at lave fra mange små stykker et stort hele billede. Udlægges individuelt.

Glasfliser

Glasfliser til køkken

Normalt anvendes glasfliser til overflade på arbejdspladsen og i nærheden af ​​vasken.

1

Især populær er mosaikfliserne. Efter færdiggørelsen med sådant materiale bliver køkkenet simpelthen omdannet, det bliver mere lyst og skinnende. Lyset er ikke den eneste fordel ved denne beklædning.

Glasfliser
Glasfliser

Køkkenpladen til glasforkladen har en række fordele:

  • lang levetid
  • høj fugt modstand
  • modstand mod temperaturændringer;
  • originalt ydre.
Glasfliser
Glasfliser

Også flisen på forkladen er den ideelle måde at dekorere ujævne overflader på. Stykker af mosaik skjul murens mangler.

Ulemperne ved at anvende et sådant færdiggørelsesmateriale indbefatter store tidskostnader, fordi stykker er fastgjort en efter en. Men det er bare sådan et tilfælde, når det elegante resultat fuldt ud vil betale din indsats.

Glasfliser
Glasfliser

Glas badeværelse flise

Designere opfordres i stigende grad til at dekorere boliger for at være opmærksom på brugen af ​​glasfliser til badeværelset. Dette materiale er ikke værre end keramik, men i forhold til rengøring er det endnu bedre end det.

Glasfliser
Glasfliser

Glasfliser til badeværelset kan ikke kun bruges til vægge, men også til gulvet. Glatte fliser kan bruges til at afslutte væggene, og mat med ruhed vil finde sted på gulvet. En interessant måde at opdatere badeværelset på er en mosaik. Små glasdeler kan ændre rummets design dramatisk.

Glasfliser
Glasfliser

Mosaik til badeværelset, afhængigt af personlige præferencer, kan være enhver farve. Tegning bør også vælges ud fra din smag. Men eksperter anbefaler at se på et par nuancer, og hævder at de ideelt set ser på badeværelset.

Glasfliser
Glasfliser

Nyanser af blå, gul, rød og hvid - de farver, der passer bedst til badeværelset. Mosaikpaneler, møbler og sanitetsartikler bør harmonisk kombineres med hinanden. Væggene behøver ikke at være helt dækket af glasfliser, det er nok at placere flere ekspressive accenter for at få rummet til at se anderledes ud. Ingen forbyder at dække hele omkredsen med fliser, men glasmaterialer er ikke billige. Derfor er de ofte kombineret med keramiske fliser.

Glasfliser
Glasfliser

Konklusionen antyder sig selv: fliser af glas - et vidunderligt alternativ til keramik. Hun er ikke underordnet sin konkurrent hverken i skønhed eller i brugervenlighed. Se nærmere på dette kvalitetsmateriale, som kan føje til din indre originalitet.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 36 = 44