Glansig maling i interiøret: praktisk adel (20 billeder)

Mange mennesker vil se glitter og skinne i deres hus. En simpel måde at opnå dette på er at dekorere interiøret med blank maling.

Farverig glans: introduktion

Beslutter at bruge malingen, skal du vælge mellem flere parametre. For eksempel vil matte overflader blive malet eller blankt.

Akryl eller anden maling består af et farvet pigment og harpiks. En stor procentdel af pigmentet skaber en mat overflade. Overhovedet af harpikser gør det blankt.

Glansig maling i det indre af huset
Glansy alkydmaling af violet farve

Når malingen tørrer, fordampes opløsningsmidlet, harpiksen fryser, og den resterende blanke maling bliver til en resistent vandtæt filmcoating. Sådanne egenskaber foretrækker den glatte blanding i værelser med høj luftfugtighed eller hyppige mekaniske påvirkninger (fx friktion). Dette er en mulighed for fans af renlighed, uendeligt at tørre og vaske lejligheden.

Selvom belægninger med en blank maling er let at holde ren, da det er slemt at holde støv eller snavs, vil de sandsynligvis til at vælge til dekoration små rum, fordi visuelt øger rummet skinne, og baggrunden bliver dybere og mere mystisk.

Blå blank maling

Glansig maling på væggen i stuen

Maling med glans kræver imidlertid en perfekt flad overflade af vægge eller loft: de mindste huler eller bakker er tydeligt synlige. Derfor er det forberedende trin, når man arbejder med sådanne forbindelser, det vigtigste.

Hvad er blanke farver?

Der er flere populære arter, der varierer i grad af styrke, omkostninger, formål.

alkyd

Den forbindende komponent er alkydharpiks. Påføres på metal, træ, pudsede overflader. Alkyd-maling er modstandsdygtig over for lys, høje eller lave temperaturer, giftfri, vandtæt.

Urethane-alkydforbindelser skaber en blank overflade af forskellige farver og nuancer med høj modstand mod slid. Alkyd-maling anvendes normalt i to lag.

Glansig maling på væggen i korridoren
Glansig maling på loftet i køkkenet

akryl

Tør hurtigt og uden lugt, fastgør sig til enhver overflade. Akrylblankt blanding er ikke bleg i solen, ikke falmer. Forbindelseselementet er harpiksen med samme navn. Disse maling giver en elastisk, holdbar belægning, modstandsdygtig over for fugt, lave eller høje temperaturer, korrosion, ultraviolet. Dette er den bedste blanke maling til træ.

Mange fans har en sort blankt maling baseret på akryl. Det er malet plast, metal, glas, træ. Påfør i to til tre lag på en ren, fedtfattig overflade. Den sorte glans af et bil eller et gotisk stilrum er super effektivt, men besværligt: ​​alle støvtykker er synlige på den.

1

latex

De har fremragende vandafvisende egenskaber: vægge og lofter dækket af dem kan vaskes. Maling af mursten, gipsplader, gips kræver ikke særlig kvalifikation, og laget tørrer helt op om en time.

Glansig maling i køkkenets indre
Matt maling på væggene

olie

De består af basetørrende olie - og fortyndingsmidler: terpentin, opløsningsmiddel, hvid spiritus. Olien er i harmoni med træ, sten, andre materialer. En tidstestet, traditionel budgetmulighed for sex. Det eneste negative - en stærk kemisk lugt, så du skal arbejde i et godt ventileret rum, helst i den varme årstid eller på gaden. Hvid olie maling bliver i sidste ende gul og tarnishes.

Polyvinylacetat (PVA)

Den mest budgetmæssige mulighed. På trods af dette er de miljøvenlige, modstandsdygtig overfor sollys, fedtstoffer og olier. Men med tiden vaskes de af med vand og mister deres glans.

Glansig maling til møbler
Glansende maling i det indre af jugendstil

Silikone

Bindematerialer emulgeret silicone harpiks, så efter tørring afstråler det farvede lag vand, men lader i vanddamp, luft. Velegnet til mineraloverflader, kompatible med mineral og latex maling.

emalje

De mest blanke blæk, der bruges til indendørs og udendørs arbejde. De er produceret i et bredt farveområde, så de er let valgt til lofter, vægge, møbler.

Fordele er hurtigtørring, korrosionsbestandighed og ultraviolet, fuld vandmodstand.

Stripes på væggen af ​​blank maling

Emaljen påføres kun på en helt tørret overflade. For eksempel, hvis du dækker dem med fugtigt træ, efter et stykke tid vil der forekomme bobler på overfladen, og det påførte lag vil let afskrække.

Polyuretan emalje bruges til eksterne og interne værker. Før påføring skal begge komponenter blandes og blandes. Farvning foregår i to faser. Emaljen tørrer helt ud i to uger, og der dannes en smuk blank overflade. Sådanne malinger er holdbare og holdbare mekanisk og kemisk.

Semi-glans maling i interiøret
Glansig maling på soveværelset loftet

emulsion

Den mest populære universelle blanke blanding til udsmykning af vægge eller lofter. Økologisk sikker, udsender ikke lugter under tørring. Det tørrer om halvanden time.

Emulsionsmaling kaldes vandbaseret, så de fortyndes med vand, mens de ikke opløses, og danner en stabil emulsion. Efter tørring dannes en farvet blank film på overfladen.

fordele:

  • brand og miljøbeskyttelse;
  • fravær af kemisk lugt
  • hurtig tørring
  • lethed af vaskeværktøjer og hænder efter arbejde.

Men emulsionsbasen kan ikke påføres overfladen, der er malet med limforbindelser. Før arbejdet på metal bliver overfladen primet først, så der ikke opstår korrosion.

De adskiller sig gunstigt fra mat i flere forbrugsegenskaber: de vasker uden at vaske af, de har et bredt farveområde. Dette giver mulighed for kreativitet: designere opretter en indvendig volumenfaktura med forskellige effekter til udsmykning af vægge eller lofter. Glatte belægninger er højstyrke, der kan beskytte den behandlede overflade fra forekomsten af ​​små revner.

Glansig maling på væggene i gangen
Glans lyserød maling til kommode

Hvad anvendes glansemaling til?

Brilliant kan være interiør, biler, tallerkener, dekorative elementer. Glansende maling falder perfekt på metal, glas, træ, beton, plast. Den mest krævede i design af lokaler: til gulv, loft, vægge.

For loftet er oftest brugt hvidglansende maling. Det malede loft bliver som det højere, trykker ikke på, så det er den bedste løsning for værelser med lave lofter. I køkkenet er en blank maling til loftet nødvendig, da damp, røg, røg er stadigt til stede i dette område. Brugte alkyd-, glutinøse, silicat-, emulsionsformuleringer.

Glans absorberer ikke fugt, så denne glatte maling bruges til vægge i badeværelser eller badeværelser, hvis du ikke vil kontakte fliser.

Blå blank maling i det indre af stuen
Blå blank maling på badeværelset

Maling til gulvet i lejligheden benyttes sjældent, for på den skinnende belægning kan du tydeligt se ridser, pletter, pletter.

Glansfarve til betonggulvet - det er akryl, polyurethan emaljer, urethan-alkydforbindelser. Akryl-silikoneblandinger til beton er ikke særlig egnede på grund af deres lave modstandsdygtighed mod slid.

Stærkt lys har alkyd emalje. Den bruges til udvendige og indvendige arbejder, maling metal og træmøbler, andre overflader.

Materiale til kreativitet

Glatte akryl kunstmaling kombinerer egenskaberne af olie og akvareller afhængigt af fortyndingsgraden med vand. I modsætning til olie maling lugter og tørrer akryl ikke meget hurtigere. De pynter opvasken, de bruges som indretning til møbler med en monofonisk baggrund.

For at forhindre malingen i at tørre ud, er vand ikke tilsat til krukken. Arbejde bedre med en palette, som kan tjene som enhver glasvarer. For akryl er dette bedre end plastprodukter, der sælges i butikker.

Blå blank maling på soveværelsesvæggen

Hvordan arbejder man med glans?

Forberedelse af overfladen til maling omfatter følgende trin:

  • fjernelse af den gamle coating
  • sandpapir slibning;
  • shpatlevanie revner, revner, ledd;
  • oprensning;
  • en primer.

Kvaliteten af ​​det forberedende arbejde afhænger af fremtiden for den fremtidige belægning med glans, så der kræves særlig pleje, langsomt.

Glansig maling på spisestuen væggen

Derefter på en perfekt flad overflade med et eller to lag maling: en børste i hjørnerne, en rulle i store områder eller en sprøjter i et lille område eller enkelte dele.

Emalje påføres den primerede overflade med et lag.

Akryl Glans Badmaling

Således kan blankt maling betragtes som et økonomisk materiale: til maling omkring ti kvadratmeter, nok liter materiale.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

85 − = 77