Gipsgips i det indre: nye funktioner hos klassikerne (20 billeder)

I processen med at bygge en bygningens vægge eller lægeplader er det ikke altid muligt at opnå den ideelle geometri af alle strukturer. De resulterende forskelle elimineres ved at pudse overfladen. Som et resultat bliver overfladen jævn og klar til efterbehandling. Den mest populære blandt bygherrer er gipsgips, hvis hovedkomponent er det naturlige mineralgips. Den bruges til interne værker, det er kendetegnet ved god elasticitet og rimelig pris.

Gipsgips i stuen
3D paneler af gips i interiøret

De vigtigste fordele og ulemper ved gipsgips

Dens popularitet gips på gipsbasis er forpligtet til følgende fordele:

 • elasticitet;
 • lav varmeledningsevne
 • høj tørring hastighed;
 • Mulighed for at påføre et lag 50-60 mm tykt;
 • god dampgennemtrængelighed;
 • høj overfladekvalitet
 • Overkommelig pris.

Gipsplaster er kendetegnet ved manglende krympning og maksimal komfort i arbejdet. De tekniske egenskaber ved dette materiale afhænger af de anvendte additiver - blødgørere. De øger vedhæftningen, kan ændre applikationstiden fra 15 minutter til 1,5-2 timer. Derudover er gipsens tekniske egenskaber, såsom varmeledningsevneens koefficient, meget vigtige. Det er 3-4 gange lavere end for cementplaster, hvilket gør væggene dækket af gipsblandinger varmere.

Gipsgips i det klassiske interiør
Gips gips med indretning

Der er også ulemper ved gipsgips, de vigtigste blandt dem er lav fugtmodstand og lav styrke. Det anbefales at bruge materialet til internt arbejde i værelser med normal luftfugtighed. Gipsgips er let ridset, og det er ikke svært at hugge det eller beskadige det ved mekanisk handling. På trods af manglerne i gipsplaster, stiger den stadig med salgsklasserne for tørbygningsblandinger.

Gips gips i det indre af huset
Gips tekstureret gips

Anvendelsesområder for gipsplaster

Populariteten af ​​gipsammensætningen baseret på naturlig gips er baseret på dets alsidighed. Gipsgips bruges til at justere følgende underlag:

 • mursten og sten murværk;
 • paneler og plader af armeret beton;
 • udvidede lerblokke;
 • monolitisk skum beton;
 • blokke af skum beton og luftbeton
 • udvidet polystyren.

Den bruges til vægge og lofter i alle boliger og lokaler med naturlig luftfugtighed.

Det anbefales ikke at bruge gipsplaster i badeværelser, badeværelser og til udvendig dekoration.

Dette miljøvenlige materiale kan bruges til opførelse og rekonstruktion af førskoleinstitutioner, skoler, klinikker, hospitaler, sanatorier og hvilehuse. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage højde for den utilstrækkelige styrke af overfladen fra gips, når den anvendes i offentlige bygninger med et stort antal besøgende.

Gips gips i den græske stil
Gips gips i det indre af huset

af den oprindelige finish.

Brugt gips til maling med indvendige akrylmaling, limning af tapet. Disse traditionelle former for efterbehandling er relevante for bolig- og kontorlokaler. I eksklusivt interiør anvendes gips dekorative gips, med hjælp som de skaber komplekse i tekstur og relief overflader.

Maling af gips på væggen
Gipsgips"Короед"

Grundtyper gipsplaster

Virksomheder, der producerer tørbygningsblandinger, tilbyder ikke så mange typer gipsbaseret gips. Dette understreger igen materialets universalitet, som hovedsageligt adskiller sig fra dets tekniske egenskaber. De vigtigste typer gipsplaster produceret af producenter:

1
 • Efterbehandling - bruges til færdiggørelse af vægge og lofter
 • grå - bruges til at anvende et tykt forberedende lag, er karakteriseret ved en lav grad af hvidhed og en overkommelig pris;
 • maskine - er designet til anvendelse af specielle enheder, der giver høj arbejdsproduktivitet.

Finish finkornet gips gips appliceres i tykkelse 5-10 mm, det er kendetegnet ved høj plasticitet og muligheden for polering til en spejl finish. Har den højeste pris, men giver dig mulighed for at spare på det færdige materiale.

Gips gips med krageffekt

Mellemgrå gips har den laveste pris, den påføres af et lag på 40-50 mm og er designet til at indsætte tapet eller maleri med indvendig maling. Det kan også anvendes med færdiggips gips, som er kendetegnet ved en højere pris og perfekt kvalitet. Anvendelsen af ​​to forbindelser af forskellige typer gør færdiggørelsen mere omkostningseffektiv.

Maskinapplikation af gipsplaster er faktisk til færdiggørelse på store objekter. Udstyret giver dig mulighed for at anvende et par kubikmeter gips til en forandring.

En særlig type gipsammensætninger er gipspolymerer. Disse blandinger bruges til at udjævne væggene af sandkalk mursten, beton og gipsbetonoverflader. Polymeradditiver anvendt til fremstilling af disse plaster i store mængder tillader anvendelse af blandinger til udvendig efterbehandling.

Dekorativt gipsgips i køkkenet

Hvordan vælger man gipsplaster?

En bred vifte af tørmørtelblandinger gør dig i tvivl om, hvad der er den bedste gipsgips på markedet. Et af de vigtigste valgkriterier er producentens ry, men forkert valgt gips kan ikke klare den rolle, der er tildelt den. Hvordan vælger man den rigtige sammensætning? Det er nødvendigt at gøre sig bekendt med gipsens tekniske egenskaber. Der skal tages hensyn til følgende parametre:

 • den maksimale tykkelse af det påførte lag
 • levetid for opløsning
 • grad af hvidhed;
 • forbrug pr. kvadratmeter;
 • Anbefalet applikationstemperaturområde.

Forsøg ikke at påføre et tykkere lag end fabrikanten anbefaler. Hvis forskellen i højden er mere end 2-3 cm, behøver du ikke at købe færdigpuds til hele arbejdet. Det er ikke omkostningseffektivt, det er bedre at bruge til hovednivelleringen en billig mediumkornet blanding.

Arbejde med gipsplaster er nødvendigt hurtigt, de fleste producenter tilbyder forbindelser, der har et "liv" af en løsning på 1-1,5 timer. I denne periode er det nødvendigt at udvikle en blanding, der er blevet fortyndet med vand, ellers vil det tabe plasticitet. Når man vælger en gipsplast, er det nødvendigt at afklare forbruget af en tør blanding pr. Kvadratmeter. Dette vil gøre den korrekte beregning af mængden af ​​materiale og undgå yderligere ture til butikken.

Gips gips i lejligheden
Stucco støbning fra gipsplaster

Teknologi til at påføre gips fra gips

Ved første øjekast er muren med gipsgips ikke vanskelig, det er meget sværere at forstå, hvordan man gipser loftet. Teknologi af værker er virkelig enkel, men det er nødvendigt at ikke glemme nogle vigtige små ting. For eksempel bør du ikke bygge gipsplaster med vand fra radiatoren. Det er nødvendigt at henvende sig til forberedelsen af ​​vægge og lofter ansvarligt. Dette vil ikke kun forbedre vedhæftningen af ​​opløsningen til substratet, men også forbedre kvaliteten af ​​arbejdet. Det er nødvendigt at studere blandingsegenskaberne og forberede opløsningen i overensstemmelse med beskrivelsen udarbejdet af producenten. Generelle principper er ikke egnede her, da alle virksomheder bruger forskellige tilsætningsstoffer til fremstilling af plaster.

Inden arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at rengøre væggen eller loftet på rester af overfladen, spor af tapetlim, støv og snavs. Hvordan fjernes fremspringene? Det er bedre at sy dem, og dybe huller og revner bør lukkes, før du bruger hoveddelen af ​​løsningen. Det anbefales at forbedre vedhæftningen af ​​det tilberedte substrat med en primer.

Anvendelse af gipsplaster
Gipsplader på badeværelset

Alle anbefalinger om, hvordan man gipser væggene med gipsplaster anbefales at indstille bakkerne. Dette vil ikke kun øge tempoet i arbejdet, forbedre kvaliteten af ​​finishen, men også kontrollere blandingen for duktilitet og levetid for opløsningen. Som beacons bruger en speciel galvaniseret profil eller tynde lameller. Opbygningen af ​​strukturen er enkel: beacons er sat strengt lodret, og afstanden imellem dem skal være behagelig for reglen. Monteret profil med gips, der fremstilles i små mængder.

Gipsgips til marmor

Hvordan påføres gips på en væg?

Der er flere metoder: brugen af ​​to spatler, støbning fra trowel, maskinapplikation. I små områder kan du bruge to spatler: man får en løsning, og den anden med den påføres et lag af den ønskede tykkelse på væggen. Hvis du vil gips et stort område, så hæld løsningen ved at svinge fra dig selv til væggen med en trowel eller spatel.

Gipspræget gips

Efter påføring af det optimale volumen af ​​gipset udføres en udligning. For at gøre dette skal du bruge reglen - en aluminiumskinne længde på 1,5-2 meter. Bevægelsen starter nedenfra opadgående bølgelignende bevægelser med støtte på fyrene, idet de bruges som vejledninger. Reglen justerer gipset, mens dets overskud fjernes. De resulterende riller skal fyldes med gips og gentage justeringsprocessen.

Gips gips i spisestuen

Er det værd at skyde efter at have rettet fyrene? Hvis der anvendes en profil af lavkvalitets galvaniseret stål, er det nødvendigt at gøre dette. I modsat fald kan der forekomme rust på overfladen under drift.

Den sidste fase af arbejdet er udglatning af gipset med filt og ståltetra. Yderligere udjævning kan gøres ved hjælp af strygning, efter at have opnået den korrekte overkvalitet, er det nødvendigt at klare tiden før afslutningen. Du kan starte det efter en pause, anbefalet af producenten af ​​tørre blandinger.

Gips gips på travertin

Gips fra naturlig gips er et let og praktisk materiale, overkommelig. Det konkurrerer alvorligt med gipsplader, da det giver mulighed for at lave vægge og loft selv med minimale udgifter.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

85 + = 88