Franske gardiner (19 billeder): Smukt design og dekoration af vinduer

Franske gardiner, eller "marquises", kom ind i mode af paladsinteriører i det XVII århundrede under regeringen af ​​solkongen Louis XIV. Den daværende dominerende barokstil antog illusionen om at udvide rummet. Denne opgave i vinduets indretning blev lavet med gardiner af let hvidt stof indsamlet af festoons. Den barokke rokoko stil skabte et kammerrum vendt indad, denne effekt blev opnået ved franske gardiner af tætte farvede stoffer. Rationel klassikisme organiserer logisk indretningen ved hjælp af en kombination af tynde og tætte franske gardiner.

Franske gardiner fremhæver indretningens luksus

I århundreder skaber franske gardiner i indretningen en særlig atmosfære af kongelig luksus, højtidelighed og rigdom, som bestemmer deres anvendelse i teatre, restauranter, bryllupspaladser. Interiøret i lejligheden eller landstedet franske gardiner giver en raffineret stil og aristokratisk chic.

Lilla franske gardiner i børnehaven
Franske gardiner med en lambrequin på kontoret

Typer og funktioner på enheden

Franske gardiner af enhver art er lavet på samme princip - ved hjælp af en præfabrikeret fletning, der sys til stoffet fra den forkerte side med jævne mellemrum. Så trækkes ledningerne sammen og danner voluminøse festoner. De er opdelt efter funktion i lunger og tætte, og til mekanismen - løft og statisk. Men alle slags franske gardiner giver ikke mulighed for udvidelsen på siderne af vinduet.

Franske gardiner af lys hvidt tyl

Statiske gardiner er placeret hele bredden af ​​vinduet permanent, normalt brugt som en tulle. Til sådanne gardiner vælges lette stoffer, der let passerer igennem. Dette giver en let spredningsfunktion uden skygge. Hvor der ikke er brug for en løftemekanisme, så er det på badeværelset.

Kombination af franske gardiner fra tyll og tykke gardiner med lambrequin

Løfte franske gardiner er udstyret med en mekanisme, der regulerer længden af ​​bladet. I den hævede stilling kan de tjene som en lambrequin. Moderne design kombinerer trang til enkelhed og funktionalitet med usædvanlige visuelle effekter. Løfte gardiner fremstillet af mørkt eller lyst stof, der passerer lys godt, vil bare være sådan en løsning, yderligere vindue dekoration vil ikke være påkrævet. Når man vælger løfte eller elektrisk styrede franske gardiner, vil en integreret teknologisk del af strukturen være cornice, dens design skal også være i harmoni med interiøret.

Ofte franske gardiner skelner ikke fra østrigsk. Den grundlæggende forskel er, at de franske gardiner festes langs hele længden, og den østrigske kun i den nederste del.

Lys franske gardiner på badeværelset

Typer af stoffer, der anvendes til franske gardiner

Valget af stoffer, hvorfra du kan lave franske gardiner, er rig nok, men ikke noget stof er velegnet. Materialet skal sikre dannelsen af ​​voluminøse, elegante og flydende folder. Lys eller mørk, sort / hvid eller mønstret, egnet stof findes for enhver designidee. Her er en liste over stoffer, der bruges til franske gardiner oftest:

 • organza,
 • græsplæne,
 • slør,
 • tyl,
 • polyester,
 • musselin,
 • silke,
 • bomuld,
 • hør,
 • brokade,
 • fløjl.
Franske gardiner i tule med blomsterprint
Hvide stilfulde franske gardiner i køkkenet

Hvide stilfulde franske gardiner i køkkenet
Gule gennemsigtige franske gardiner i stuen

Franske gardiner i et moderne interiør

Moderne indretning er forskelligartet, det dikterer ikke en bestemt stil, men bærer eclecticism, tager alt det bedste fra historie og geografi og omdanner det til et unikt rum, der afspejler en persons smag og interesser. Klassisk hvid marquise, hvis du hænger det i stuen, giver raffineret respektabilitet og skaber perfekt belysning til malerier, dette er velegnet til malerfans, det er ikke usædvanligt, at sådanne vinduer anvendes i mange museesale.

Gyldne franske gardiner i en moderne lejlighed

For køkkenet vil passe franske gardiner i stil med Provence. Den franske provinss charme, udtrykt i lyse overflader dekoreret med blomstermønstre, fremkalder en følelse af komfort og varme i hjemmet. Også Provence-stilen vil være den perfekte løsning til en ung piges soveværelse eller et lykkeligt ægtepar. Hvis du hænger en marquise på balkonen og sætter der mindst et stort husplante, vil der være en fuldgyldig vinterhave i byens lejlighed. Vinduesdekoration med franske gardiner med asymmetrisk lamrekenom viser i ejerne af lejlighederne en ekstraordinær personlighed efter traditionerne fra fortiden.

Franske gardiner i køkkenet i stil med Provence

Franske gardiner i køkkenet i stil med Provence

Rullande moderne analoger af franske gardiner - plisseret, kan hænges på en balkon eller et køkken, hvor den største trussel om snavs og støv, vil det i høj grad lette rengøringsprocessen. Også for børnenes værelse er det bedre at vælge rulleversionerne på grund af deres funktionalitet og bekvemmelighed. Et rigt udvalg af farver og s
toffer, der giver rulleskodder plisseret, giver dig mulighed for at skabe et unikt vinduesdesign, der kombinerer klassikere og modernitet.

Hvide franske gardiner i køkkenet

Soveværelse design med franske gardiner

Designet af soveværelset er meget vigtigt for enhver person, fordi det er der, hviletidene bliver brugt. Uanset hvad der sker i omverdenen, vil uanset problemer på arbejdspladsen franske gardiner i soveværelset skabe en følelse af velvære. Designet af soveværelsesvinduet bestemmer, hvordan sollys vil påvirke opvågnen fra søvn, stemningen til den næste dag afhænger af det.

Franske gardiner i soveværelset

Valget af gardiner af rød farve vil tilpasse parret til en erotisk harmoni. Franske gardiner med lambrequins i Art Deco-stilen giver dig mulighed for at hvile med en følelse af raffineret raffinement. Blå eller grønne satin gardiner passer til et soveværelse af en fri velhavende mand. Gardiner i Provence stil, valgt til soveværelset, vil skabe en følelse af det samme, værdsat "lang og glad".

Franske blomstergardiner i soveværelset

Dekorerer køkkenet i stil med Provence

Provence stil er relevant i moderne interiører, som hjemme stræber vi efter en følelse af komfort og fred. På grund af den store risiko for kontaminering fra fedt, bør gardinematerialer i køkkenet vælges mere praktisk, for eksempel linned eller polyester. Også en funktionel løsning vil være at vælge en rullegardin i stil med Provence. Tilføjelsen af ​​dikkedarer og ruches vil pænt dekorere landets stil, vil give ham et strejf af naivitet. Det vil se godt ud med en lambrequin dekoreret med fransk fletning, frynse eller glasperler.

1
Provence stil køkken med franske gardiner
Franske tætte og gennemsigtige gardiner i køkkenets indre

Pleje af franske gardiner

Hovedproblemet med pleje af sådanne gardiner er støvet, som akkumuleres i folderne. En støvsuger hjælper dig med at klare støvet på det tætte væv. For at overvinde pletter er det muligt ved hjælp af et klud gennemblødt i en sæbeopløsning.

Gardiner fra tyll eller organza vaskes i en skrivemaskine i en delikat vaskemåde. Gardiner af fløjl eller brokade er bedst betroet specialister i kemisk rensning.

Smukke franske gardiner i køkkenet
Creme franske gardiner i stuen
Blomst franske gardiner i stuen
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 38 = 46