Fliser med kogeplader: tidsprøvet luksus (20 billeder)

Den russiske komfur er et unikt og selvforsynende fænomen både i kultur og i hverdagen. Den russiske kakkelovn bestod oprindeligt af et ildsted, hvor mad blev tilberedt, og en lounger hvor du kunne hvile. I moderne lejligheder er disse egenskaber meget mere kompakte, men ikke mindre funktionelle og spektakulære.

Den russiske heds store historie

Den russiske ovn har altid været universel. For vores bedstefædre fungerede det som en ildsted, og et varmeapparat, en komfur og et soveværelse, og bare en uforglemmelig indretning i huset.

De tidligste typer ovne blev dekoreret med terracottafliser. Derefter blev varmesystemerne dekoreret med selvbærende fliser, hvilket gav anledning til udtrykket "kakkelovn", hvor de oprindelige elementer var hovedbygningen og efterbehandlingsmaterialet.

Fliseovn med mørk turkis farve
Fliser i det klassiske interiør

XVII århundrede - den æra af højdepunktet i flisebelagt kunst i den russiske stat. Moskva Kreml, Trinity-Sergius Lavra, mange klostre og templer blev centre, hvor kunstvandede fliser udsmykket hele det frie rum.

I det XVIII århundrede, forbød Peter jeg officielt opførelsen af ​​"sorte" ovne og overtalte russiske folk til at opbygge brandsikre varmestrukturer. Herskeren, der var særlig tiltrukket af den europæiske kultur, lancerede produktionen af ​​"nederlandske" fliser af hvidt flise med koboltmaleri.

Tekniske fremskridt udstødte ovne fra boliger. Fliser ovne og pejse begyndte at vinde popularitet kun de sidste par år. De er ikke så optaget i funktionalitet, men som et dekorativt element ser simpelthen fantastisk ut.

Fliser med fliser

Fliser i huset

Hvordan er mønsteret lavet?

Fliser er tredimensionale produkter, der signifikant skelner dem fra varmebestandige keramiske fliser. På den ene side er de udstyret med en rumba - dette er en kasse med huller, som sammen med ledningen er et specifikt fastgørelsessystem. Ved murstensarbejde vil mesteren kunne forbinde alle elementer sammen i en enkelt konstruktion.

Således er "luftpuden" dannet bag den dekorative beklædning. På baggrund af en stigning i ovnens termiske inerti, observeres også et mere økonomisk brændstofforbrug.
Varmluft fylder helt frit plads under fliserne. Dette gør det muligt at sikre en jævn fordeling af varmen i hele varmesystemet. Det er bemærkelsesværdigt, at overfladen af ​​flisen ikke opvarmes til en usikker tilstand. Når du rører, er det umuligt at forbrænde dig selv.

Komfur med figurer fliser
Glans fliseovn

Nuancer af fremstilling

Teknologien til at skabe en sådan spektakulær beklædning er ret kompliceret. Især når det kommer til eksklusive design kompositioner. Skulptør eller kunstner trækker i første omgang omhyggeligt alle detaljerne.

Når skitsen er klar, fremstiller gipsgipset former eller klichéer til formede flisebelagte produkter. Formeerne er fyldt med ler. Normalt anvendes de bedste typer af ildclay lerkompositioner til disse formål.

1

Fliser nødvendig tid opbevares i tørring kamre med en bestemt temperatur-fugtighed regime. Derefter følger behandlingen i en elektrisk ovn. Produkter fyres ved relativt høje temperaturer.

Ovn med glaseret flise
Fliser i stuen

Efter den første fyring ser produkterne ikke særlig æstetisk glædeligt ud. Masters kalder dem skrot. Carvers justere kanterne af produktet, forbedre den grundlæggende relief. Føreren behandler med ler eller dæk med specielle glasurforbindelser. Nu er flise til pejsen og ovnen klar til sekundær fyring, som vil indstille den ønskede farve.

Masters, der modtog en baggrundsfarve, stopper ofte ikke der. Overfladen kan behandles 3-5 eller endnu flere gange. Alt afhænger af, hvor komplekst ornamentet vil dekorere overfladen af ​​fliserelementerne.

Flisebelagt brændeovn
Fliseovn i landstil
Fliser i køkkenet

Afslutning prøver af moderne opvarmning enheder

I dag i det moderne interiør kan du finde flisebelagte pejse og komfurer indrettet med luksuriøse fliser. I stigende grad bruger designere en badovn med flisebelagt finish som det vigtigste dekorative element i saunaer eller bade. Lad os overveje de vigtigste muligheder mere detaljeret.

Russisk komfur

Ovnenheder har normalt en enorm evne til at akkumulere varme, hvilket giver det væk i meget lang tid. Ovnens egenskaber er direkte afhængige af strukturens område. Jo større varme klud, jo varmere bliver det i rummet.

Flisebelægninger er gode, fordi de kan bruges året rundt: om vinteren og om sommeren. Desuden forudsætter mursten af ​​fliser ovne fuldstændig økologisk kompatibilitet. Sådanne indretninger er effektive, holdbare og økonomiske.

Flisebelagt i palæet
Polskogeovn

Moderne strukturer er dannet på en sådan måde at forbruge et minimum af brændstof. Samtidig er der universelle modeller, der kan fungere både på træ, det vil sige fornyeligt biobrændstof og andre alternative energikilder.

Komfur med flerfarvede fliser
Fliser i russisk stil

pejs

I det indre af et moderne land herregård eller et komfortabelt landsted, findes en pejs mere end en ovn. Dette element belyser hjemmet hygge, giver hele rummet en særlig charme, respektabilitet og sofistikation. Flisebelagte pejse - toppen af ​​sofistikeret og fantasifulde polsk.

Der er to hovedtyper af pejse:

 • Med et åbent ildkammer;
 • Med en lukket fyrkasse.

Den første mulighed er repræsenteret af et forbrændingskammer, designet som en niche. Det er lagt ud med ildfast mursten og ildfaste efterbehandling materialer. Åbne pejse opererer på bekostning af strålende varmeenergi.

Svensk kakkelovn

Det er værd at nævne, at brugen af ​​fliser kun øger pejsens æstetiske egenskaber. På grund af designfunktionerne i denne opvarmningsanordning er driften af ​​fliserne kun lidt anvendelig her.

Pejse med lukket brændeovn betragtes som mere funktionelle. Brænde forbruges rationelt, og effektiviteten af ​​nogle moderne design er over 80%.

Hovedelementet i sådanne opvarmningsanordninger er et støbejernskammer (nogle gange er det lavet af stål) og en glasdør. I dette tilfælde kan ovnen til ovnen bruges.

Fliser i det skandinaviske interiør

Specielle designkvaliteter

Flisebelagt design i traditionel traditionel russisk stil benyttes stadig i dag. Men der er mange forskellige variationer i stil og i præsentationen af ​​indretning.

De mest populære traditionelle løsninger er følgende muligheder:

 • Vegetative mønstre bestående af blade og blomster eller hele blomsterstande;
 • Ornamenter anvendt i en bestemt region;
 • Komplekse præget mønstre;
 • Emne kompositioner på historiske temaer, festlig retning eller fortælling om epics og eventyr.

Den rige indretning, der udstråler den antikke russiske farve, vælges ikke så ofte. Alligevel ser sådan en levende egenskab ikke altid ud organisk på baggrund af moderne interiørdesign. Mere præcise muligheder er meget mere hensigtsmæssige.

Flisebelagt ovn

Stylistik af moderne flise pejs

Den indfødte stil med ovne med fliser er russisk etnisk. Men harmonisk design, materialer af god kvalitet, veldesignet design af opvarmningsanordningen tillader at skabe fantastiske designinstallationer af forskellige stilistiske retninger.

Særligt populære stilistiske begreber:

 • barok;
 • Moderne;
 • Sammensætningspaneler;
 • Østlige motiver;
 • Art Nouveau;
 • Økologisk loft;
 • Europæisk land.

Den stilistiske forsyning påvirkes også i høj grad af "homeland" af finishmaterialet. Fliser fra byen Delphi er traditionelt dekoreret med koboltmaleri. Den flamske skole er præget af brugen af ​​blå og chokoladepynt på et hvidt lærred eller elfenbenskunst.

Fliser i det indre af et landhus

Hollandsk grafik, der blev suppleret med interessante franske motiver, blev kendetegnet ved en særligt elegant og raffineret Provence akvarel. Engelske pejse blev kun konfronteret med den oprindelige britiske symbolik. Og i dag kan disse motiver frit benytte denne egenskab og skabe et aristokratisk "rent britisk" interiør.

Typer af fliser elementer

Af typen forside er der terracotta- og majolica-produkter. I det første tilfælde taler vi om uglaserede fliser. Majolica elementer glasur, erhverver en særlig skinne og farve. Især elegant udseede komfurer og pejsportaler, dekoreret med porcelænfliser eller produkter fremstillet af lertøj.

Ifølge typen og formatet af stabling er følgende typer skelnet:

 • kælder;
 • formet;
 • hjørne;
 • flad;
 • Eaves.

Normalt kræves mindst 2-3 forskellige typer af færdigmaterialer til at afslutte komfuret eller pejsen. Så hjørneelementerne giver dig mulighed for at lave skarpe kanter på pejsen. Formede fliser er velegnede til afslutning af glatte stoffer. Gennem corniceelementerne dannes komplekse dekorative elementer i ovnen eller pejsportalen.

Fliseovn med grøn farve

Mesterens hemmeligheder

Det skal forstås, at fliser ikke anvendes på samme princip som fliser. Ved hjælp af hjulet og ledningen fastgøres elementerne direkte til ovnbanen direkte i opbygningen af ​​denne struktur. Således er den færdige varmelegeme i en "fliseræske".

Et sted til installering af en radiator med fliser kan vælges absolut nogen. Det kan være både midten af ​​en lige væg og et aflukket hjørne i et rum. Pejsportaler ser spektakulært ud i midten, midt på væggen, men ovnen er bedre placeret i hjørnet.

Fliserne er originale og originale, praktiske og stilfulde. Den originale beklædning fremmer en lang levetid for ovnen. Med et sådant design er det muligt ikke at være bange for, at der vil være termiske overbelastninger, hvilket fører til overbelastning af det indre murværk. En effektiv og praktisk måde at forbrænde ovnen overflade vil blive nydt af alle uden undtagelse.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 7 =