Edison lampe: blødt lys i interiøret (26 billeder)

Den elektriske pære, der blev brugt siden barndommen blev opfundet af den amerikanske opfinder Thomas Edison og blev opkaldt efter ham. Edison lampen er en kunstig lyskilde, hvor under påvirkning af en elektrisk strøm udstråler kroppen lys. Den mest anvendte til dette formål er en wolfram spiral filament. For at isolere lyskilden fra ekstern eksponering placeres den i en glasflaske. Specialholdere fastgør wolfram, så det ikke kommer i kontakt med den ydre skal.

Edison lampe i soveværelset

Edison lampen i spisestuen

Lampe med Edison Lampe

De første prøver blev lavet i en vakuumversion - luft blev pumpet ud inde i glasbeholderen. Nu gør de det med lave strømlamper. I modeller med høj effekt pumpes den inerte gas. Det reducerer varmetab, gør belysningsenhedens arbejde mere rationelt og rentabelt.

LED Edison Lampe med skygge

Lampe af Edison fra dåser

Fordele og ulemper

Den geniale opfinder kom op med en belysningsenhed med en række fordele, som indtil nu efter 100 år ikke mister relevans.

  • Cheapness. Dette er en af ​​de største fordele i forhold til andre belysningsenheder.
  • Let at installere. Selv barnet skruer lyspæren ind i stikkontakten.
  • Lamperne har lang driftstid.
  • Tilgængelig - kan købes hos enhver butik.
  • Universal - egnet til alle husholdningsbelysningsartikler, og indtil for nylig, konsekvent anvendt i produktionen. Lysekroner, bordlamper, sconces, små spotlights af loft type - glødelamper passer overalt.
  • Miljøvenlig. Naturlige eksterne komponenter og glasisolering af internt indhold tillades at skabe en miljøvenlig belysningsenhed. I begyndelsen af ​​det tyvende århundrede var det en revolutionerende opdagelse, som lovede at opgive parafinlamper og stearinlys, kendt for deres sod og røg.

Sconce med Edison lampe

Lampe af Edison under bronze

1

Der er intet idealt i verden, og lamper, der har tjent i mange år, har også en række negative kvaliteter.

  • Skrøbelighed. En tynd glaspære kræver omhyggelig håndtering af sådanne belysningsenheder.
  • Lav styrke af wolfram helix. Utroligt tyndt filament svigter let ved den mindste udsving.
  • Dårlig økonomi. Før opfindelsen af ​​LED-lamper havde en simpel pære ingen mulighed. Med fremkomsten af ​​konkurrenter opstod spørgsmålet om, at det meste af energien fra gamle lamper blev brugt til opvarmning af en wolframspiral. I dag er dette den største mangel på lamper.
  • Dårlig lyskvalitet. Den gullige skygge, der ledsager selv en lampe med høj effekt, påvirker øjnene alvorligt.

Lampen kan ikke ses, da et skarpt og klart lys skærer øjnene. Men baseret på det faktum, at dette er den billigste og overkommelige slags lamper, er Edisons popularitet ikke i fare.

Lamp Edison sort

Lamp Edison på en træstand

ansøgning

Opdagelsen af ​​Edison sprængte ind i hverdagen og industrielle sfærer. Udskiftning af gamle lyskilder gik hurtigt. For nemheds skyld i hverdagen blev lamper båret på lamperne, lampeskærme, der spredte lyset, gjorde det ikke så skarpt og mere behageligt at opfatte. Til dette formål blev der anvendt metal, klud, frostet glas og andre materialer. De gjorde brugen af ​​belysning mere behagelig.

Øverste af indretningen til lamper var krystal lysekroner. Utrolige figurer af loftet lightere i flere niveauer, med et stort antal krystal plader lavet rummet hvor en sådan lysekrone er oprettet højtidelig og strålende.

Afhængigt af behovet blev der brugt lamper af forskellig kraft. Fra denne indikator ændres størrelsen også.

Edisons bordlampe

Edison lampe belysning

Lampe af Edison vedhæng

For tiden der er gået siden opfindelsen, har Edison-lampen ikke ændret designet. Dette er en glaskugle, inde i hvilken et glødelampe er monteret. Kun den ydre del af armaturerne ændres. Afhængigt af mode og nye teknologier ændres taklamperne, gulvlamperne og væglamperne. Lampen forbliver uændret, som skrues ind i belysningsarmaturet. Til brug under særlige forhold varierede lampens design afhængigt af behovet.

Smalle og lange lamper til industriel brug, små med lav effekt til optiske instrumenter, håndlygter og teknologi, konventionelle bordlamper, mikroskoper, alarmer - dette er ikke hele anvendelsesområdet for Edisons opfindelse. Udtrykket, at det er umuligt at forestille os vores liv uden opfindelsen af ​​en talentfuld amerikan, er ikke en formalitet, men en faktumssætning.

Edison lampen af ​​usædvanligt design

Edison lampen i stuen

Innovationer for større effektivitet

I dag fik lamperne fra det sidste århundrede en anden vind. Lampen med Edison-lampen henviser til stilen "retro", den skaber en varm og hyggelig atmosfære i rummet. Nye teknologier gjorde det muligt at gøre lampernes arbejde mere effektivt og reducere energiforbruget til opvarmning af wolframfilamentet. Legeringen af ​​wolfram og osmium gør filamentet mere holdbart, og pumpning i kolben af ​​inerte gasser reducerer energitabet til opvarmning af legeringen.

Edison loftlampe

Edisons sengelampe

Edison lampe i retro stil

Tag ikke lygten selv op og skru bunden ud.

Dekorativ dekoration af armaturer i kombination med nye teknologier giver mulighed for at skabe en intim og behagelig atmosfære på værelset. Edison lamperne i det indre af det moderne hus har ikke mistet relevans og vil ikke opgive positioner. Disse enheder, der er lavet med brug af ny teknologi, er mere økonomiske og effektive. Det bløde, gyldne lys, som de udstråler, vinder elskere af hjemmets varme og komfort.

Industrial Edison Lampe

Lamp Edison i køkkenet

Edison Lampe

Hilsen til mode og åbning af Thomas Edison skabte moderne designere nye LED-lamper i en stil, der efterligner begyndelsen af ​​forrige århundrede. LED retro lamper Edison passer perfekt ind i det indre af rummet, alderen i den gamle stil. Oprettelsen af ​​en generel atmosfære i det tidlige tyvende århundrede har disse lamper fordelene ved standard LED-pærer. Som regel er disse bordlamper, belysningsstrukturer med specielle holdere, lavet i en enkelt antik stil.

Lamp Edison i loftets stil

Lysekrone med Edison lampe

Lampe Edison glødelampe

På trods af at opfindelsen af ​​den amerikanske ingeniør i mange år og i dag hedder hans, finder han en retro lampe Edison, selv om den takket være moderne teknologi, dens relevans, det taber ikke. Et nyt princip i produktion af lamper gør det muligt at konkurrere med populære LED-lamper. Selv opfinderne af LED-lamper har på mange måder gentaget udviklingen af ​​Edison. Grundlaget for alle lamper er princippet om den berømte amerikanske - under påvirkning af en elektrisk strøm giver kilden lys til miljøet. De nye lamper bruger en anden kilde, men det fungerer i en glasflaske, som den første lampe.

Gulvlampe med Edison lampe

Edison lampe af rør

Edisons Vintage Lampe

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

38 + = 41