Døre til sauna: designfunktion (20 billeder)

En sauna eller sauna er et yndet feriested for mange af vores landsmænd. Det er svært at forestille sig et sommerhus eller en dacha uden et lille men behageligt bad. Kompakte infrarøde saunaer installeres selv i bymæssige lejligheder. Ved valg af materialer til byggeri eller reparation er det nødvendigt at tage højde for, at de vil blive betjent ved høj temperatur og fugtighed. Ikke overraskende, traditionelle indvendige døre bruges ikke i opførelsen af ​​saunaen. En undtagelse kan være modeller fra en række træ, men de opfylder ikke altid kravene til dampbadets fans. Af denne grund anvendes specielle døre til bade og saunaer af materialer, der er modstandsdygtige over for temperaturændringer og høj luftfugtighed.

Døren til badet

Hvid dør til sauna

De vigtigste typer af døre til sauna

Afhængigt af deres designfunktioner er dørene til saunaen og saunaen opdelt i tre grupper:

  • døve;
  • glaseret;
  • glas.

Døve træ døre til et bad er lavet af nåletræ og løvtræ. I dette land forsøger vi at bruge linden eller alderen, da de ikke udsender tjære, hvilket ikke kun ødelægger produktets udseende, men kan også forårsage forbrænding. Skandinaviske dørproducenter til saunaer bruger i vid udstrækning blødtræer, men opvarmer dem foreløbigt. Som følge heraf udsender træ ikke harpiks og erhverver en original skygge.

Design af blinde døre til saunaer adskiller sig fra indvendige modeller til et hus eller lejlighed. Grundlaget er en ramme, trimmet på begge sider af foring af hårdttræ. På samme tid kan et andet mønster dannes: diagonalt, lodret, vandret eller kombineret. Den ydre finish slutter ikke der: lærredet er dekoreret med udskæringer eller andre dekorative elementer. Dørens indvendige rum er fyldt med varmeisolerende materiale. Dette gør det muligt at forhindre varmetab fra dampbadet, gøre temperaturen i venterummet eller i hvileværelset mere behageligt.

Sort dør til sauna

Træ dør til sauna

Glasdøre til saunaer og badeværelser har samme design som døvemodeller, men en del af lærredet erstattes med glas. Dette kan være et lille fragment på toppen af ​​døren eller et smalt glas til lærredets fulde højde. Et specielt hærdet glas anvendes, som kan være gennemsigtigt eller matt. Det giver modellen et udsøgt udseende, er praktisk. En særlig produktgruppe er glasdøre til saunaer og bade, der er lavet af dette materiale, med undtagelse af en æske, der kan være aluminium eller træ.

Døvedør til sauna

Dør til en sauna fra et glas

1

Fordele og forskellige glasdøre

Designet af glasdøren til badet er simpelt og effektivt: Et hærdet glas med en tykkelse på mindst 8 mm anvendes som et web. Det er kendetegnet ved dets styrke, holdbarhed, dets evne til at modstå høje temperaturer. Blandt andre vigtige fordele ved dette produkt:

  • kluden fører ikke fra høj fugtighed og temperaturændringer;
  • enkel pleje
  • visuelt øge dampbadets område
  • En bred vifte af modeller til saunaer og saunaer, skabt i enhver stil;
  • hygiejne.

Ved produktion anvendes et klart eller frostet glas, fotoudskrivning anvendes på dørbladet.

Døre til frostet sauna

Pendeldør til sauna

Praktiske matdøre til sauna kan have en hvid eller bronzefarve. Fordelen ved dette produkt er skabelsen i et privat dampbad, hvilket er nødvendigt, hvis der er små børn i huset, eller venner og slægtninge kommer regelmæssigt til badet. Bag det matte glas kan man kun se en menneskes silhuet, hvilket indikerer tilstedeværelsen af ​​mennesker i rummet.

Transparente døre er lavet af glas, som kan have nogen skygge. Fremstil modeller med en glat og bølgeplade, med et mønster eller et komplekst mønster. Dørene med fotoudskrivning er meget populære, takket være, at et unikt design af produktet er skabt. Tegningen kan laves i stil med traditionel eller moderne kunst. Lerret kan dekoreres med et mønster karakteristisk for tyrkisk arkitektur eller hohloma, arabisk script eller abstrakt billede. Det kan være farvefotoprint med landskaber eller stiliserede billeder.

Dør til sauna med metalhåndtag

Ophængsdør til sauna

Gennemsigtig dør til sauna

Glasdøren er lavet af aluminium eller hårdttræ. En tætning er installeret langs omkredsen, som ikke slukker op fra dampbadet. Inkluderet er baldakiner og dørhåndtag, det giver dig mulighed for at montere og installere døren uden særlige færdigheder. Glasdøre har en betydelig ulempe - høj termisk ledningsevne. Tekstilområdet er omkring 2 kvm, der forekommer betydeligt varmetab gennem det. Dette bør tages i betragtning ved valg af sauna eller saunaovn.

Glasdør til sauna i træramme

Swing dør til sauna

Hvordan vælger man en dør til en sauna?

Producenter producerer modeller af forskellig størrelse, dørene til badet er traditionelt installeret små, da dette muliggør at minimere varmetab og damp under vedtagelsen af ​​procedurer. I tilfælde af at saunaen er lille og termæien støder op til hvileværelset, er det bedre at give præference til blinde eller glaserede trædøre. De vil give et højt niveau af varmeisolering, hvilket vil skabe et behageligt miljø for hvile mellem besøg på dampbadet.

Skydedør til sauna

Sauna dør lavet af fyrretræ

I tilfælde af at saunaen har et separat omklædningsrum med god varmeisolering, eller hvis lokalerne har et st
ort område, kan du købe en glasdør. Den varme, der trænger igennem det, kan ikke øge temperaturen i resten af ​​rummet betydeligt.

Glasdør til sauna

Sauna dør lavet af farvet glas

Af stor betydning i dag er badets indre: det bruger dyre materialer til dekoration, installerer tematiske dekorative elementer. Udseendet af døren kan have en betydelig indvirkning på designen af ​​rummet. Hvis du vælger døren til badehuset, der er oprettet i den traditionelle russiske stil, er det bedre at give fortrins til modellerne fra rækken. Foringen af ​​foringen er ideel til indretningen af ​​rummet fra en log eller log. Døre af glas med fotoudskrivning er en fremragende løsning til en sauna skabt i en moderne stil.

Døren i hjørnet saunaen

Sauna dør med glasindsats

Dør til saunaer lavet af hærdet glas

Badedøren har en vigtig praktisk funktion og har en betydelig indflydelse på dampbadets og omklædningsrummets indre. Træ- og glasmodeller afviger praktisk og varieret design. Dette giver dig mulighed for at vælge døren til en sauna, lavet i skandinavisk og tyrkisk stil. Særlig opmærksomhed ved valg af dør skal gives til kvaliteten af ​​udførelsen, da lærredet og boksen vil blive brugt under ekstreme forhold. Højkvalitetsprodukter har højere omkostninger, men det er berettiget på grund af en betydelig stigning i levetiden og manglen på behov for regelmæssige reparationer. Installation af en sådan dør vil give et højt niveau af fysisk og æstetisk komfort i badet!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

18 − = 17