Blå i moderne eller klassisk interiør (29 billeder)

Den blå farve i det indre af rummet ser udsøgt ud, frisk og ren. Blå nuancer er ofte forbundet med kold skønhed, rigor og pacificering. Ifølge psykologer har blåblå toner en afslappende effekt, lindrer træthed og mental stress.

Blå i korridoren

Læger anbefaler at bruge en blå farve i interiøret for at lette aggression, for at genoprette roen med verden og dig selv. Men blå er en kold farve, så dens nuancer skal bruges kompetent i interiøret.

Virkningen af ​​blå på den følelsesmæssige baggrund

Blå farve er et symbol på hvile, hvile, kreativ energi. Ud fra Feng Shui's filosofi har den blå farve en feminin oprindelse og er karakteriseret som farven på pleje, følsomhed og harmoni.

Foreninger forårsaget af blå farve - stilhed og fred, volumen og rum, friskhed og luftighed. Dette gælder mere for lyseblå, varme farver. Mørkeblå toner er forbundet med dybde og angst: de er spændende, spændende og endda nedslående. Gør ud af værelset, husk dette.

Blå sofa i hvidt og blåt værelse
Blå og hvidt interiør i soveværelset

Anvendelse af blåtoner i det indre

Brugen af ​​et blåt gamma i et indre afhænger ofte af associativitet. Denne farve ligner havet, himlen, natten, vinterkulden. Associativ forbindelse af blå nuancer med afkøling dikterer valget af dette interval for værelser, der ligger på sydsiden. Især er dette arrangement egnet til en lejlighed beliggende i et varmt område.

Forening af blå med fred og ro giver dig mulighed for aktivt at bruge det i design af steder til rekreation. Blå mørke nuancer bruges ofte i soveværelser, natinstitutioner og rum til meditation.

Blå farve er bare perfekt til at skabe et tematisk rumdesign. Havets temaer, den stjerneklare himmel, vintre er de mest almindelige blandt dem, der valgte den blå farve. Du kan f.eks. Indstille et strækloft, der ligner den stjerneklare himmel, eller skabe falske vinduer, der efterligner den blå himmel. Løsningen er nemmere - malet loftet med en blå maling eller omslag med blå tapet med stjernebilleder. Interiør i stil med minimalisme med temaer om vinteren vil give en fornemmelse af friskhed og lethed. Selve rummet vil blive lyst og rent. Indstillingerne for brug af blå er masse.

Blå accenter i det lyse soveværelse
Blåbeige sengetøj

Funktioner ved at bruge blå i indretning

Blå har mange forskellige nuancer: Lys og mørk, varm og kold.

Brug i det indre af en mættet blå farve bør være omhyggeligt. Hvis du opfatter denne mulighed, skal du overveje følgende funktioner:

  • Alle toner af blåt som naturligt lys, så det er acceptabelt at bruge det i værelser med sydlige vinduer. Skyggefulde værelser i det blå udvalg ser koldt og dyster ud.
  • Påfør blå i det indre af doseringen, fortynd det med andre, kombineret med det nuancer.
  • Den blå farve af væggene er i stand til visuelt at forstørre rummet og fjerne objekter, så det er populært i design af små værelser.
  • Det er bedre ikke at bruge den blå skala for hele overfladen. Så i en lille korridor kan du male loftet i blåt, det løfter visuelt rummet. En anden mulighed er at lave en vægblå og væggen modsat - i en anden farve og installere et spejl på den. En sådan modtagelse vil bidrage til at gøre rummet mere rummeligt.
  • Præference gives til de lysere og varmere toner af blå: lavendel, himmelblå, turkis. Lette mættede nuancer af blå anbefales at bruge i form af accenter: gardiner, lænestole, pouffes, malerier, puder.
Blå sofa i stuen i jugendstil

Blå badeværelse og tilbehør

Kombinationen af ​​blå med forskellige toner

Ifølge designerne vil det monokrome blå interiør være ubehageligt for øjet, så denne farve anbefales at kombineres med nuancer af andre farver. Eksperter anbefaler først at finde ud af, hvad der kan kombineres med en blå farve i interiøret, og vælg derefter efterbehandling materialer og indretning. Kun på denne måde vil du oprette et design, der vil påvirke stemningen for alle lejere positivt. Hvilke farver er i harmoni med blå?

Navy klassikere: blå og hvid

Den klassiske blå-hvide kombination ser altid godt ud. En sådan kombination kan spores gennem hele rummet, i alle trykker og mønstre: rhombusser og zigzags, en marinestrimmel, gzhel, keramik i hvide og blå vægmalerier mv. Maritimt temaer har fået særlig popularitet. Til kombinationen af ​​blåt og snehvidt tilføj guld, pink eller koral accenter, får du et stilfuldt, roligt og romantisk interiør.

Blå og hvide interiør i stuen

Blå og hvide i det indre af huset

Kombinationen af ​​grå og blå

Det grå-blå interiør er elegant og egnet til moderne stilarter. Denne farve er bedre at bruge som baggrundsfarve. Hvis du skal vælge en bestemt zone eller placere accenter, skal du vælge en anden nuance.

1
Kombinationen af ​​grå og blå i det indre af stuen
Den blågrå stue
Blå, grå og andre farver i det indre af spisestuen

Blå med orange og gul er den perfekte løsning

Koldblå ​​i interiøret anbefales at kombinere med varme farver, for eksempel med gul og orange. De passer perfekt til det blå interiør. I dette tilfælde er de varmere toner af blå bedre kombineret med varme nuancer af gul eller orange. Og kold - med lignende muligheder. En sådan kombination vil skabe et egentligt interiør i den eklektiske stil i dag.

Symbiosen af ​​varme toner af blå og gul-orange bruges til skabelsen af ​​tropiske, strand- og middelhavsinteriører. I dette tilfælde kan du bruge den klassiske blå farve, men dens nuancer er mere egnede: blødblå, akvamarin og blågrøn.

Blå sofa og gul væg i stuen
Lyseblå og gule accenter i soveværelset

Uovervindelig kombination: blå og beige

Sand og beige farver er perfekte følgesvend til blå nuancer. Creme og alle nuancer af beige fuldføre den blå farve, hvilket gør den varmere. Denne kombination er meget passende i badeværelset og stuen.

Dybblå tone i det indre af stuen passer perfekt til den gyldne farvetone. Dette værelse ser højtideligt, storslået, festligt ud.

Blå og beige i det indre af stuen
Beige gulv og blå puder i stuen

Blå og røde: venner eller fjender?

Mange anser foreningen af ​​to stærke farver uacceptabel i indretningen. Faktisk er det farver-antipoder. Rød inducerer handling, reducerer plads og blå, tværtimod er farven på ro, refleksion og udvidelse af rummet. Hvorfor forbinde dem i ét rum? Det er simpelt: Når man opretter en sådan tandem, er det nødvendigt at kombinere disse farvers egenskaber og egenskaber. Til blå og rød sameksisterer de sammen, de tilføjer en hvid farve, som som katalysator balancerer deres styrke.

Blå og røde i spisestuen interiør

Blå og røde i spisestuen interiør
Blå vægge og røde gardiner og accent på tæppet i stuen

Blå i kombination med andre farver

Med blå er alle nuancer af brun perfekt kombineret. Farven på himlen og havet er helt i tråd med naturens trætoner: kastanje, kirsebær, mørk møtrik, mahogni, mørk eg - alle disse naturlige nuancer sammen med blå skaber et ædelt og elegant interiør.

Blå, brun og andre farver i spisestuen

Aquamarine skygge i dagslys synes blå, og om aftenen - grøn. Det kombineres med koral, pink, pistacien og mynte. Turkis virker godt i en duet med brun, og med rosa og orange skabes en interessant tropisk blanding. Disse farver foretrækkes ofte af børn, så dette design er egnet til et værelse med en dreng eller en pige.

Kombinationen af ​​blå og lyserød i interiøret

Men kombinationen af ​​blå og grøn bør ikke bruges side ved side, især på en væg. Sammen vil de slå sammen og blive til et mærkeligt sted. I det indre af et rum skal blåt og grønt holdes adskilt fra hinanden, først da får du et frisk, køligt og let interiør.

Blå, blå og hvid i soveværelset

Rolig blå i soveværelset

For at dekorere soveværelset anbefales psykologer at bruge rolige toner, som gør det muligt at slippe af med ængstelige tanker. Blå er ideel til et soveværelse, men du bør bruge det omhyggeligt. Lav et klassisk interiør, der kombinerer rige blå vægge, mørk parket eller laminat med trælamper.

Rolig blå i soveværelset

For et soveværelse som partner til blå er det bedre at vælge en hvid farve. Denne harmoniske kombination kan bruges i udsmykning af loft og vægge, i møbler og tilbehør samt i indretningen. Enhver kombination vil se godt ud: ornament, striber, formløse pletter, geometri. Hvid fortynder alle nuancer af blå: fra himmelblå til indigo.

Aquamarine vil skabe en rolig atmosfære i resten af ​​rummet og sove. En fuld hvile vil give røgblå farve på soveværelsesmure. Romantiske naturer bør se på nuancer af cornflower eller lavendel, og elskere af luksus - til farven på safir.

Effektivt og luksuriøst ser blåbrunt soveværelse. Lav en turkis tone af væggene og loftet, og afslut gulvet i en brun skala. På denne baggrund vil møbler fra træet af kaffetoner ikke gå tabt.

Roligt blåt, blåt og hvidt i soveværelset

Interiør af stuen i blå toner

Blå i det indre af stuen var relevant i æra af imperium og art deco. Hvordan i dag at udføre et sådant interiør, hvor kravene til modernitet og usædvanlige af de udpegede stilarter vil blive taget i betragtning?

Det er ikke svært at gøre dette: Tilføj kun et stort blåt objekt til interiøret, for eksempel en sofa. Suppler det med puder og andet tilbehør af blå farve, som vil understrege den sofistikerede og rigoriske af den klassiske stil.

Blå og hvid rummelig stue

Hvis du vil oprette en stue i landets stil, skal du bruge kombinationer af blide kornblåblå og halmgule toner.

Til stuen i højteknologisk stil vil kulde farver passe: Blå vægge kan sikkert kombineres med metal, glas og lette møbler.

< div id="attachment_7774" class="wp-caption alignnone" style="max-width: 2000px;"> Blå og hvid mørk stue

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 44 = 49