Asparges i indretningen af ​​huset – afrikansk udholdenhed (37 billeder)

Asparges er en flerårig plante af aspargesfamilien, der er hjemsted for landene i Asien, Afrika og Sydamerika. I naturen kan stængerne nå op på 20 meter, men dyrket asparges har en gren på 1 - 2 meter lang. Anlægget er efterspurgt på alle kontinenter til dyrkning i hjemmet, i haven, på kontorer, i børneinstitutioner og på hospitaler samt i væksthuse; kviste bruges af blomsterhandlere som en sammensat buketter, som efter at have skåret grønt i lang tid ikke vil, bevarer sin tiltrækningskraft.

asparges
asparges
asparges

Overfladedelen af ​​asparges ligner noget på bregnen. Blade i deres sædvanlige form er ikke der, de har en stor lighed med nåle, der kommer ud af skalaerne. Det er sidstnævnte, der er bladene, og nåle er skud, der er analoge med fern vayi. Udvendigt ser planten ud til at være en tornet busk, men bladene er faktisk ret bløde og ømme at røre ved. Rotsystemet er udviklet og stærkt. Aspargesblomsten begynder først hjemme efter fem år, og derefter vises bær (ganske giftige).

asparges
asparges
asparges

Pas på asparges derhjemme

Voksende asparges derhjemme er en simpel proces. I første omgang skal du bestemme typen af ​​vækst, da stilken vokser ganske lang.

Hvis potten med blomsten skal installeres på gulvet, vinduskarmen osv., Så vælges et sted, så der er tilstrækkelig overflade til vækst omkring planten.

Hvis potten er suspenderet, har grene brug for en pålidelig støtte.

asparges
asparges

asparges

placering

Da de fleste plantearter ikke tåler direkte sollys, vokser asparges på det nordøstlige eller nordvestlige vindue. Du kan have planten på både den østlige og den vestlige rude, men her er det nødvendigt at dække tyllen med et glas. Hvis rummet er sydligt, så er potten anbragt en smule fra vinduet. Om vinteren transporteres blomsten tættere på lyset, væk fra radiatorerne.

I det tidlige forår eller umiddelbart efter købet anbefales det ikke at eksponere indendørs plante asparges til intensiv belysning for at holde den i flere dage på et mørkt sted og gradvist tilpasse sig lysets lysstyrke.

asparges
asparges
asparges

Temperaturforhold

Om sommeren skal lufttemperaturen i det rum, hvor asparges er placeret, ikke stige mere end +25 grader, om vinteren - falder under +12 grader. Overdreven varme, som kulhed, tolereres dårligt af planten - løvet kan smuldre. Ved høje temperaturer er det nødvendigt at øge luftens fugtighed, sprøjte planten dagligt.

vanding

I efteråret-vinterperioden udføres aspargesvandet to dage efter tørringen af ​​jordens øverste lag. I foråret og sommeren sprøjtes jorden i den aktive vegetationsperiode umiddelbart efter tørring af det øverste lag. Det anbefales at gøre bunden vanding, det vil sige hæld vand i pallen, rødderne selv vil trække fugtigheden.

asparges
asparges
asparges

transplantation

Før fem år med asparges alder opstår ikke spørgsmålet om, hvorledes planten skal transplanteres. Men i efterfølgende år omfatter pleje en årlig transplantation, så denne begivenhed afholdes en gang om 2 til 3 år. Hver næste transplantation bruger en gryde lidt større end den forrige, hvilket gør det muligt for rødderne at vokse. Foreløbige rodsystem er lidt skåret.

asparges
asparges
asparges

I bunden af ​​den nye kapacitet er der lavet et hul til dræning af overskydende vand. Ved bunden af ​​potten hældes 2 cm lag af ekspanderet ler, så - substratet, som omfatter en todelt humus og den samme krupnoz
ernovogo river sand, 1 del af jorden ark. Anlægget er vandet, og efter to uger bliver det fodret.

asparges
asparges
asparges

Reproduktion af asparges

Hjemme udbreder asparges blomster på tre måder:

1
  • Division. Under transplantationen er rodsystemet opdelt i flere dele, som hver er plantet i en separat gryde. Forresten er beskeden lidt beskåret.
  • Stiklinger. Reproduktion ved stiklinger i det tidlige forår. Til dette skåres skud 10 cm lange og forankres i en tank med flodsand, der efter vanding er dækket af en film, hvilket reducerer fugtens fordampning. Beholderen placeres på et lyst sted ved en lufttemperatur i området fra +20 til +22 grader. Dagligt er rummet under filmen ventileret, sandet er fugtet. Efter en måned finder rooting sted, og asparges transplanteres til et permanent sted.
  • Forplantning af frø. Hvis kunstig pollinering af blomster blev udført, er frugten bundet, hvorfra frøene opnås. Såningen udføres i januar-marts i jord bestående af sand og tørv i lige store mængder. Jorden er grundigt vandet, frøene er lagt ud på overfladen, beholderen er dækket af en film og udsat for et lyst sted. Hvis der dannes kondens, åbnes filmen en smule for ventilation. Temperaturregimet i rummet er fra +20 til +22 grader. Efter udløbet af en måned vises de første skud, efter at de har nået en længde på 10 cm, udføres et dykke. I juni transplanteres planterne til et permanent sted.
asparges
asparges
asparges

Yderligere gødning

Da asparges blomst værelse er ingen hvileperiode, gødskning planter udføres hele året rundt, men foråret og sommeren gødning anvendes hver uge i efteråret - én hver 14. dag om vinteren - en gang om måneden. Anvendes til fodring klar-mineralsk gødning (i flydende form), såvel som organisk lav koncentration (mullein, etc.).

asparges
asparges
asparges

Sygdomme i asparges og mulige skadedyr

Hvis plejen ikke udføres korrekt, begynder indendørsplanten at smerte, der viser følgende symptomer:

  • asparges, gule og falder af, stængler den bliver slap og visne - årsagen til denne tilstand kan være manglen på en fuldstændig mangel på gødning, overdreven varme og tørhed af luften, magert vanding;
  • tab af farve lysstyrke og for langstrakte skud angiver mangel på lys;
  • stærkt mørkede nåle angiver behovet for hyppigere vanding;
  • brune pletter på stilkene er en forbrænding fra direkte sollys;
  • hvis busken er visnet, sker det på grund af forfald eller udtørring af rødderne;
  • efter beskæring stopper asparges med at vokse - forkortede stilke vokser ikke længere i længden, men efter et stykke tid vil der komme nye skud.

Asparges er modtagelige for angreb fra bladlus, edderkoppemider, thrips, scabies, melede orme. Planten tolererer ikke behandling med insekticid (insekticid). Derfor anbefales det, at dens ejer regelmæssigt inspicerer busken for at detektere skadedyr i de tidlige stadier af bosættelsen - det vil gøre det muligt for dem at klare dem uden brug af kemikalier.

asparges
asparges
asparges

Typer af asparges til husdyrbrug

Der er flere mest populære typer asparges til indendørs avl, der hver især har forskelle og kræver særlig pleje.

Peristal asparges

En åbent plante med delikate, delikate, forsigtige grønne nåle og højt forgrenede flydende stilke. Denne art kræver særlig jord: Lys, sur, bestående af tørv, torv og bladjord, sand i lige store mængder. Asparges multiplicerer ved at dele rhizomer, tilbøjelige til hurtig vækst. Tørringen af ​​jorden fjernes, da planten hurtigt kan dø.

asparges

Aspargesprækker (tæt farvet)

Planteforskellen adskiller sig ved, at den blomstrer to gange om året med små hvide blomster, hvorefter lyse rødt giftige bær dannes. Asparges elsker direkte sollys, i skyggefulde områder begynder at miste maling, skud skyder. Beskæring af denne art udføres ikke. I vækstperioden omfatter hjemmepleje obligatorisk gødning med mineralgødning to gange om måneden.

asparges

Asparges Meyer

Den ekstraordinære skønhed af stilkene-besætninger, der minder om lys, fanger blomsterproducenter. Spirer vokser mere end 1,5 m lange, tolererer ikke beskæring, og buskens ornamental kvalitet går tabt. Asparges er helt forenelig med en kortvarig tørke i puljen. Ødelæggelse af skadedyr er kun mulig ved hjælp af folkemæssige retsmidler.

asparges

Asparges halvmåne

En indfødt i Afrika naturligt producerer vinstokke i længde op til 15 m, men asparges værelse adskiller sig fra andre typer af lange stilke (5 m). Under blomstringen opsamles små blomster i klynger, har en behagelig aroma. Dyrket en bred vifte af asparges primært i botaniske haver og drivhuse, uhøjtidelig pleje, men kræver jævnlig befugtning løv og regelmæssig vanding.

asparges

Nyttige egenskaber af asparges

Anlægget er i stand til at rense luften i rummet fra skadelige bakterier og mikroorganismer, tungmetaller, flygtige stoffer.

asparges

Brug værktøjerne på grundlag af asparges (tinkturer, afkog) i adjuverende terapi til behandling af mavesår, epilepsi, takykardi og arytmi, hypertension, gigt, leversygdomme og dermatologiske problemer, gigt og andre ting, forhindrer dannelsen af ​​sten i blæren. De terapeutiske egenskaber af asparges: har en vasodilator, sedative, blodrensende, vanddrivende, smertestillende virkning.

asparges

Asparges i køkkenets vertikale havearbejde

Nogle sorter af asparges er spiselige og betragtes som en delikatesse. Unge skud af asparges bruges rå, men er også gode i stuet, stegt og dåse.

asparges

Hvis alle betingelserne, hvordan man skal passe asparges, bliver opfyldt, så vil planten behage ejere i mere end 20 år.

1