Sådan organiserer du belysning i køkkenet

Sådan organiserer du belysning i dit køkken

God belysning i køkkenet er ikke en luksus, det er bare en nødvendighed. Hvor meget der vil være lys afhænger af komfort og bekvemmelighed af madlavning.

I dagens artikel vil vi se på, hvordan du bedst kan organisere den rigtige belysning, hvilke punkter skal du være opmærksom på og hvilke fejl der skal tages i betragtning.

Hvad er hovedhemmeligheden bag belysningen af ​​køkkenet?

Den vigtigste ting at overveje, når du planlægger placeringen af ​​en lyskilde, er en multilevel tilgang.

Sådan organiserer du belysning i køkkenet

Måske er dette den mest centrale del, som bør være opmærksom, da en lyskilde naturligvis ikke er nok.

Du skal tænke over den enkelte belysning af køkkenområder: arbejdsområdet, spisepladsen og andre steder, hvor du gør nogle manipulationer (f.eks. Lys over opvaskemaskinen).

Forsøg ikke at passe hele lyset i en, men en stor lysekrone til køkkenet. Ja, det kan skinne lyst, men glem ikke om sådan en "lille ting" som en skygge. Det vil sige, hvis du står overfor køkkenbordet, vil du blot blokere lysstrømmen med din egen krop.

At lave mad om aftenen vil være yderst ubehageligt, husk derfor hovedregelen - overalt og lidt efter lidt.

Det vil sige, lad os sige:

  • Lysekrone fælles i midten
  • Et par sconces over spisepladsen
  • Spots omkring køkkenets omkreds i arbejdsområdet
  • Baggrundsbelysning over køkkenforkladen

Hvordan korrekt at skabe generel belysning af køkkenet?

Her vil vi beskrive nogle typiske fejl, som folk gør, når man planlægger generel belysning af et køkken.

Sådan organiserer du belysning i køkkenet

Først må du aldrig lave lys uden at købe et køkken sæt. Indtil du har købt det, ved du ikke præcis, hvilke zoner der kræves forbedret belysning, for eksempel som et supplement til den centrale lysekrone på en række pletter.

For det andet skal du sørge for at planlægge, at kontakterne fungerer korrekt. Det er meget analfabeter, hvis den centrale lysekrone er tændt sammen med spotlyset. Dette er en overspænding af elektricitet og overdreven lysstyrke, når det ikke er særlig nødvendigt.

Hvilke typer loftlamper er bedre?

For køkkenet til dato skabte mange armaturer, og lad os overveje de mest populære af dem og fremhæve deres fordele og ulemper.

Belysning kun i form af spotlights

Sådan organiserer du belysning i køkkenet

Dette er helt lysende belysning, hvis du lægger dem på en sådan måde, at du for hvert 1,5 meter skal mærke.

Nogle mennesker kan lide denne mulighed, som det er praktisk, moderne. Men du skal overveje, at lofterne uden lysekrone ser ret strengt ud og ikke meget behageligt.

Det er også egnet til køkkener i højteknologisk og minimalistisk stil. Men for andre stilarter vil vi anbefale en anden løsning, mere hjemlig.

LED baggrundsbelysning

Sådan organiserer du belysning i køkkenet

Det er også fra kategorien af ​​moderne løsninger. Sådanne bånd er som regel placeret rundt om køkkenets omkreds, og det lysende tape danner yderligere lys.

Men du kan gøre lidt anderledes: lad os sige, placere båndene kaotisk i form af en slags "spider web" lige under strækloftet.

Båndene er placeret inde, de bogstaveligt talt ligger på lærredet og danner en meget interessant form for belysning. At komme ind i et sådant rum ser ud til at du er i lastrummet af et rumskib.

Det er smukt, men igen, meget for en amatør og for en bestemt stil. Ingen sådanne provancer og kobberpander kan ikke tolerere et sådant loft i nærheden.

Overhead lamper-plader

Ganske populær nu, på grund af billighed og alsidighed. Et sådant armatur kan placeres i absolut enhver situation, og det vil se ud til stedet.

Minus af sådanne belysningsanordninger er sløvhed. På grund af loftet vil du ikke kunne få strømmen af ​​lumen, som garanteres af de købte lamper. Derfor, hvis du beslutter dig for denne mulighed, er det bedre at sætte to eller tre små "plader", og ikke en, som vil være i midten af ​​køkkenet.

Sådan organiserer du belysning i køkkenet

Du kan også ikke hjælpe med at bemærke ulejligheden ved at skifte lamperne. Hvis du skruer en lampe ind i en almindelig lysekrone - det er et spørgsmål om et par minutter, så skal lampen være adskilt og derefter opsamlet.

Men det er ikke væsentlige ulemper, derfor at nægte denne form for podstvetki er det ikke nødvendigt, hvis du virkelig kan lide den eksterne effekt.

Lysekrone eller vedhæng lys

Efter vores mening er dette, omend ikke en original løsning i udseende, men den mest funktionelle, mens det er hyggeligt. Typer af lysekroner til køkkener er nu bare masse og, hvis det ønskes, kan du altid finde noget specielt.

Hvordan er farven på lysflux den mest optimale?

Sådan organiserer du belysning i køkkenet

I Sovjetunionen var det ganske populært at dække arbejdsområdet med lysstofrør, da der ikke var andet valg. Nu kan du vælge, hvilken lampe du vil have, og den vil skinne på forskellige måder.

Der er lamper af hvidt lys, der er "varmt", det vil sige gulligt, og der er endda farvet. Efter vores mening er den bedste løsning et "varmt" lys i både den generelle belysning og arbejdsområdet. Hvis du lægger to forskellige lysløsninger, vil det "kolde" lys muffle "varmt", hvorfra køkkenet kan virke dyster.

Og generelt er det "varme" spektrum mere hjemligt og behageligt for øjnene. Hvad angår farvede lamper, anbefaler vi det ikke, fordi madlavning af noget i en sådan belysning er ret problematisk. Hvis du virkelig vil have noget lyst, er det bedre at placere et flerfarvet LED-tape rundt om omkredsen, udelukkende til dekorativ effekt.

Og glem ikke at sætte en separat switch til dette element, da en permanent farveglød vil meget hurtigt irritere.

Baggrundsbelysning på køkkenskabe ovenfra

Sådan organiserer du belysning i køkkenet

Dette er selvfølgelig allerede over bekvemmelighed, men hvorfor ikke, hvis det ikke modsiger køkkenets design? Faktisk er det meget praktisk, når arbejdsområdet lyser ovenfra (på møblerne) og direkte over forklædningen.

Hvis du har en sådan udgave af køkkenet, skal du sørge for at sætte spotlysene op.
Her er det meget vigtigt ikke at "overdrive" med lysstyrke: Vær forsigtig, ellers vil fornemmelserne være ubehagelige.

Jo flere armaturer du har på cornice, jo mindre strøm skal de have.

Afslutningsvis kan vi sige dette: i tilfælde af belysning af køkkenet - det er bedre at overdrive det end at være kort. Det er mere rimeligt at sætte en ekstra kilde og tænde det sjældent, end at overse og lider af dysterhed.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 3 = 2