Hvilke retter er egnede til glaskeramisk og induktionsplade?

Retter til glaskeramiske plader: hvilken ene præcis?

En moderne komfur med glaskeramisk overflade er et meget dyrt husholdningsapparat, den funktionalitet og skønhed, som du vil beholde så længe som muligt. Det meste af panelmaterialet lider under brugen af ​​uegnede retter: Mange ejere, uvidende eller vil spare, fortsæt med at bruge gamle redskaber, og dette medfører ofte uoprettelig skade på den nye plade.

Hvad er skålens egenskaber, så det kan bruges til madlavning på glaskeramisk eller induktionskogeplade? For at finde svaret på dette spørgsmål skal man have en ide om både selve overfladen og selve plademonteringsprincippet.

Typer af glaskeramiske kogeplader

Hvilke retter er egnede til glaskeramisk og induktionsplade?

Overfladearealet og farven, antal og dimensioner af brænderne, kontrolfunktionerne - alle disse øjeblikke er meget vigtige for køberen og er ofte afgørende for udvælgelsen, dog Hovedforskellen mellem en type plade fra en anden er skjult fra nysgerrige øjne.

Hemmeligheden ligger i vejen for opvarmning:

 • Glaskeramiske kogeplader. I sådanne modeller anvendes halogen- eller båndvarmeelementer: varmen overføres til overfladen af ​​pladen, som igen opvarmer bunden af ​​panden eller panderne. I denne artikel vil vi også henvise til sådanne paneler som sædvanlig.
 • Induktionspaneler. Skålene opvarmes ved vekselvirkning af hvirvelstrømme med metaller, der har ferromagnetiske egenskaber. Det er af dette materiale, at pander til en madlavning af denne type skal laves.

Når man ser efter egnede retter, er det derfor nødvendigt at forstå klart, på hvilket grundlag glaskeramikpanelet fungerer. I bedste fald koger mad simpelthen ikke, i værste fald vil den nye plade blive beskadiget.

Hvad kan ikke bruges?

Hvilke retter er egnede til glaskeramisk og induktionsplade?

Efter køb af en glaskeramisk kogeplade anbefales det at foretage en komplet revision i køkkenet. Nogle genstande, som ved første øjekast synes stærk nok og egnet til madlavning, kan være helt uegnede til en ny plade.

Vægte, ruhed, ujævnt bund - alle disse fejl, selv om de er ubetydelige, vil ridse panelets overflade.

Sådanne skader kan ikke elimineres eller forklæbes. Således skal de deformerede retter straks smides eller tages til dacha. Hvad angår nye redskaber, er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne ved hver type kogeplader.

Hvad er kravene til skålens materiale?

1. Til konventionelle glaskeramiske plader. Da hele overfladen er opvarmet, er det ikke tilladt at anvende gryder og pander af bløde metaller som kobber, aluminium uden særlig belægning på en sådan plade.

Spor tilbage af sådanne retter på panelet er næsten umulige at fjerne, og det påvirker ikke kun enhedens eksterne appel, men også dens funktionalitet.

Hvilke retter er egnede til glaskeramisk og induktionsplade?

2. Til induktion af glaskeramiske paneler Objekter, der ikke har ferromagnetiske egenskaber, er ikke egnede.

Nogle modeller af plader selv genkender de forkerte redskaber: de nægter simpelthen at tænde.

Nedenfor er en liste over materialer, hvis anvendelse i køkkenredskaber til induktionskogere er helt ubrugelig:

 • messing;
 • glas;
 • kobber;
 • keramik;
 • aluminium.

Til noten: Den mest enkle og bekvemme måde at afgøre, om redskabet passer til et induktions-type panel - kontrollerer egenskaberne af bunden med en almindelig magnet. Når du går til butikken, er det bedre at tage denne nyttige vare med dig.

Det skal bemærkes, at ikke alle stål- eller jerngenstande i køkkenet har de nødvendige egenskaber: Der findes også ikke-magnetiske legeringer.

Du bør dog ikke skynde sig for at slippe af med aluminiumspander. Måske er deres bund dækket af en speciel belægning, der tillader madlavning på en induktionsovn.

Hvilke retter er egnede til konventionel glaskeramik

Glas-keramiske paneler af denne type er mest almindelige, og valget af retter, der passer til dem, er bredt nok. På en sådan plade anbefales det at bruge:

 • Emaljerede potter med flad bund uden chips og ridser;
 • glas, som besidder varmebestandige egenskaber;
 • rustfrit stål;
 • Aluminiumsskål med Teflon eller keramisk bundbelægning.

Hvilke retter er egnede til glaskeramisk og induktionsplade?

Det skal bemærkes, at når man vælger redskaber, er det bedre at tage højde for egenskaberne af materialer: for eksempel har glasvarer en lav varmeledningsevne.

Effektivitetskoefficienten under tilberedningen vil ikke være for høj, og strømforbruget vil stige. Denne kendsgerning kan imidlertid ikke betragtes som en direkte kontraindikation til brug af glasvarer.

Af egenskaberne ved genstande til glaskeramik er det værd at nævne også tykkelsen af ​​bunden. Jo mere det er, desto mere ensartet bliver maden opvarmet. Desuden beskytter en tyk bund panelet selv mod overdreven overophedning.

Farve betyder også: En mørk og frostet bund absorberer varme bedre end lyst og skinnende.

Med hensyn til diameteren af ​​denne del af panden eller stegepanden er det ønskeligt, hvis det passer nøjagtigt til brænderens diameter: dette vil reducere varmetabet og gøre panelet til at arbejde med maksimal effektivitet.

Valg af retter til induktionspanelet

Hvilke retter er egnede til glaskeramisk og induktionsplade?

Et nødvendigt krav til stegepander og pander beregnet til sådanne madlavningsoverflader: Tilstedeværelsen af ​​bundens magnetiske egenskaber. I dette tilfælde kan materialet i væggene af opvasken være noget.

Det eneste, der skal overvejes, på samme måde som ved madlavning på glaskeramik med NE - indikatorer for varmeledningsevne.

For glaskeramik med induktion passer bedst til:

 • emner af emalje eller rustfrit stål;
 • tallerkener af aluminium med ferromagnetisk belægning af bunden;
 • støbejernsretter.

Til noten: Bunden af ​​retterne kan have en lidt konkav form: Dette er ikke en fejl, hvis panden er beregnet til glaskeramik. Ved opvarmning er denne bund rettet og tæt mod brænderen.

Denne regel gælder naturligvis ikke for gamle redskaber, deformeres på grund af langvarig brug.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber op til glaskeramiske plader med induktion? Det skal huskes, at bundens diameter skal svare til brænderens diameter eller overstige den.

Desuden er det ikke tilladt at bruge redskaber med en bunddiameter på mindre end 8 cm for de fleste kogeplader. Ellers vil apparatet simpelthen ikke tænde.

Hvilke retter er egnede til glaskeramisk og induktionsplade?

Hvis du vælger hvilke retter der skal købes til en ny glaskeramisk plade af ethvert design, anbefales det at overveje alle ovennævnte egenskaber, samt vær opmærksom på betegnelserne fra producenterne, som normalt ligger på bunden af ​​gryder og pander.

Et specielt ikon vil spare dig i tvivl, når du køber og skal kontrollere, om glasvarer er egnede.

Og selvfølgelig skal du huske, at en god ting af høj kvalitet ikke kan være for billig. Lav pris, som faktisk for høj - en undskyldning for at fortsætte med at søge, indtil der findes en mere passende løsning.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

36 + = 42