Hvad er typerne af knive til køkkenet

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Hvis du ikke ønsker madlavning af en middag, aftensmad og endnu mere, så har en festlig banket forvandlet til en ægte tortur, så skal du sørge for at købe et godt køkkenindhold. Bordservice, apparater og tilbehør til køkkenet kan i høj grad lette ejerens liv, gøre det meget mere behageligt.

Et af de vigtigste elementer i arbejdet i køkkenet er en køkkenkniv. Det ser ud til at det kunne være lettere? Men ikke hver værtinde ved, hvordan man vælger de rigtige køkkenknive, hvad de er og hvorfor man bruger en eller anden slags.

Specielt for dig har vi udarbejdet et udvalg af hovedtyperne køkkenknive og deres udnævnelser med fotos og korte karakteristika. Lad os prøve at finde ud af, hvilke der virkelig er brug for i køkkenet, og hvilke der kun vil komme til nytte i nogle tilfælde og bare tage et overflødigt sted.

Hovedtyper af køkkenknive

Trods al mangfoldighed betragtes hovedkockens trojka som tre knive, uden hvilken madlavningsprocessen er yderst vanskelig og arbejdskrævende. Lad os overveje hver kniv mere detaljeret.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Kokken kokken. Et universelt værktøj, der kan erstatte de fleste andre knive - undtagen måske en brødkniv. Men mange kokke klare kun for dem - et spørgsmål om teknologi. En stor nok tung kniv, på trods af dens størrelse, er nem at bruge. Strimler grøntsager, skiver kød, rengøring af frugter ... Alt dette er nemt at lave kokens kokkniv.

En bred knivlængde på atten til femogtyve centimeter skal være perfekt skærpet og stærk nok. Styrken er nødvendig for at arbejde med frosne fødevarer.

I betragtning af at kvaliteten af ​​denne kniv altid har været de højeste krav, har vi forberedt dig de top 7 af de bedste kokeknive.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

En anden vigtig komponent i de "store tre" - brødkniv med en serrated blade. Længden af ​​en sådan kniv er omkring enogtyve centimeter. Dens karakteristiske træk er en savklinge, der ligner en savklinge, behandlet ved metoden med sølvfarvet skarphed. På en særlig måde skærer det serrated blad let brødmasse, men knuser det ikke.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Det sidste obligatoriske værktøj er en lille en kniv til rengøring af grøntsager, med et blad omkring syv til otte centimeter. Små størrelser gør det praktisk at holde det i hånden og grundigt rengør kartofler, courgetter og andre grøntsager eller frugter - noget, som det er svært at håndtere større knive.

Populære knivtyper

Det er selvfølgelig ikke alle typer knive til brug i køkkenet. Hvis du går til en særlig kokbutik, vil forskellige knive forbløffe dig. Vi foreslår at studere mere detaljeret dem, der kan blive en succesfuld tilføjelse til baskokkens trojka.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Måske skal i første omgang på denne liste være universal kniv, som er praktisk talt i hvert hus. Bladet i den klassiske form når normalt femten centimeter. Denne kniv er velegnet til kød og grøntsager. Det er nemt at arbejde med og kræver ingen specielle færdigheder.
Men med en blød eller tvert imod alt for hårde produkter kan en sådan kniv ikke klare.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Få mennesker ved, at kartoffelskræleren, der er tilgængelig i næsten ethvert hjem, faktisk også er en slags kniv. Vegetabilsk kniv-peeler, hvis du bruger den officielle terminologi, takket være to vendte til hinanden kniv, meget praktisk til rengøring af grøntsager og frugter fra huden. Flydende knive giver ekstra ergonomi - hånden fra en sådan kniv bliver træt meget mindre, end hvis du forsøger at skrælke kartofler eller æbler med en almindelig kniv.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

En anden nyttig kniv - køkkenluke. En bred firkantet kniv op til atten centimeter lang er uundværlig til at skære kød. På grund af sin høje styrke gør det nemt at skære store stykker kød, herunder frosne.

Interessant og dets særegenhed: Hvis størstedelen af ​​knive skal skæres langs med produktet, skal en sådan økse sænkes dybt.

Vigtigt: Hvis du beslutter dig for at købe en køkkenluke, skal du være opmærksom på håndtaget! Det skal være behageligt og ikke glide i hånden - ellers kan du blive såret.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

For ikke-professionel huslavning er det ikke overflødigt at købe en lille sandwich kniv med en let afrundet form af bladet. Hvem blandt os kan ikke lide at lave et par sandwich til morgenmad eller til aften te?

Den særlige form af en sådan kniv giver dig mulighed for nemt at sprede smør og andre bløde produkter på brød: pastaer, smeltet ost, blød ostemasse eller mousse, syltetøj ...

Et bredt blad på otte centimeter langt vil gøre det meget nemmere for dig at tilberede smørbrød.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Nyttig i køkkenet og fillet kniv med et smalt og langt blad på tyve centimeter. Knivens form og spidsen oprejst hjælper med til let at reparere fisken, adskille fileterne fra knoglen, skære kødet i tynde skiver. Men pas på: Denne kniv er ikke egnet til solide fødevarer, så undgå at skære frosset kød eller fisk.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

japansk Santoku kniv ikke for populært hos os. Mærkeligt nok er denne handy wide knife ikke særlig berømt. Men amerikanerne har længe værdsat det - mange professionelle kokke skifter fra kok-knive til santoku. Og i næsten hvert hus kan du finde en sådan model.

Takket være det nedre punkt er kniven ergonomisk end dens kok-analog. Det er bekvemt at skære kød eller makulering. Pointen giver dig mulighed for at filigrere skære selv de mest skæve varer, herunder brød.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

En anden lille populær kniv er nyttig for mange ostelskere. Det hedder - ost. Brug det bedre til bløde sorter - med et solidt håndtag og alsidigt eller en kokkens kniv. Riller eller huller på knivens kniv giver dig mulighed for at skære den bløde ost, undgår deformation og fastgørelse. Behagelig bonus - på spidsen af ​​en sådan kniv er der ofte en lille gaffel til præcis transport af ost på en plade.

Usædvanlige Knive

Hvis du virkelig vil lave mad uden at være bange for eksperimenter og ikke-standardretter, bør du være interesseret i følgende typer knive. De bruges ikke så ofte i hjemmet køkkenet, men kan i høj grad lette kokets entusiast.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

For fans af fyldte grøntsager, uden tvivl, nyttigt hulrumskniv. Bladets ovaltype ser usædvanligt ud, men du bør tage den i hånd, du vil forstå al ​​den bekvemmelighed. Den spidse kant giver dig mulighed for hurtigt at fjerne pulpen fra courgette, aubergine og andre grøntsager. Hvis du vil, kan du forberede dig til fyldning, selv stykker kød - men for dette vil det være mere bekvemt at let fryse dem.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

En anden interessant model - en kniv til agurker. Men med sin hjælp kan du hurtigt skære i tynde, pæne skiver af enhver solid grøntsag eller frugt. syv parallelle knive sikrer klarhed og præcision af linjen, og derfor vil din tallerken med frugt eller grøntsager skåret se perfekt ud.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Interessant i brugen og såkaldte Kniv-CHOP.Et halvcirkelformet blad er kronet med to hammere. Arbejde med ham tilbydes med begge hænder. En sådan kniv er velegnet til madlavning hakket steaks, hurtig shredding meget kød eller grøntsager og så videre.

En kniv bruges ofte i et professionelt køkken, men amatører er bange for det. Og forgæves. Ja, at arbejde med et snit kræver visse færdigheder - men efter et par timers træning vil du se, hvor meget lettere det var at arbejde med hakkete produkter.

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Det japanske køkkens popularitet kunne ikke kun påvirke markedet for køkkenapparater i Rusland. Hvis du kan lide sushi barer, så prøv ikke at lave deres menuer hjemme? køkken sashimi kniv takket være et fleksibelt langt blad (ca. tyve centimeter) vil det være muligt at skære laks og enhver anden fisk med tynde, næsten gennemsigtige skiver. Din sushi vil se perfekt ud!

Hvad er typerne af knive til køkkenet

Den evige konkurrent af sushi er pizza. Fans af varme flade kager med ost er bekendt med forsøg på at skære varmt, kun fra ovnen. Ost strækker sig uæstetisk, nogle gange falder med påfyldningen ... For at undgå sådanne problemer, få rund kniv til pizza. Et roterende blad med små dentikler giver dig mulighed for hurtigt at skære pizza i pæne, æstetiske skiver.

Selvfølgelig kunne vi ikke beskrive alle typer knive - eksperter tæller op til to hundrede. Vi håber dog, at udvælgelsen vil hjælpe dig med at bestemme det nødvendige minimum, hvilket i høj grad letter kogeprocessen og gør arbejdet i køkkenet hurtigt og behageligt.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 19 = 27