Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Regelingen en afbeeldingen van de juiste tabel in de kleuterklas

Associaties met kleuterscholen op alle verschillende manieren - iemand herinnert zich hoe leuk hij speelde met vrienden, iemand - dat je morgen je kind daar naartoe moet brengen, en sommige - dat je een wekker op je werk moet zetten. In welke categorie je je ook bevindt, het is de moeite waard om te weten dat dit niet alleen een plek is waar kinderen slapen, eten en spelen. Er zijn een aantal strikte regels dat goede tuinen onberispelijk worden nageleefd.

Zonder hen was er ongetwijfeld een belangrijk aspect, zoals eten. We hebben een artikel voor u klaargemaakt De tafel in de kleuterschool in foto's. We denken dat het nuttig is voor iedereen - van medewerkers en eindigend bij zorgzame ouders die willen controleren of het comfortabel is voor hun kind om te eten.

Algemene aanbevelingen

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Ondanks het kleinere aantal gerechten (het is onwaarschijnlijk dat kinderen bestek voor kreeften of wijnglazen nodig zullen hebben), om een ​​tafel in een kleuterschool te dekken is soms moeilijker dan een etentje te regelen.

We hebben de basisregels verzameld die blessures helpen voorkomen en de kinderen een goede smaak geven.

 1. 1. Wat ook de verleiding was om plastic gerechten te nemen, het is beter om te weigeren. Het is te gemakkelijk en helpt kinderen niet om coördinatie te ontwikkelen.
 2. 2. Zorg ervoor dat alle items zijn intact: borden en bekers zonder chips, vorken, lepels en messen - zijn niet gebogen. Anders kan het kind gewond of bang zijn als de container met hete inhoud in zijn handen barst.
 3. 3. Vermijd onenigheid: tafels moeten gelijk worden geserveerd. Dit draagt ​​bij aan de opvoeding van de smaak bij kinderen. Bovendien voorkom je conflicten.
 4. 4. Besteed aandacht aan de esthetiek - van de mooie gerechten is er mooier.

Er is een bepaald algoritme voor de lay-out van de tabel, dat enigszins kan variëren, afhankelijk van de samenstelling van de leeftijdsgroep.

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Zoals je kunt zien, is niets ingewikkelds:

 1. 1. eerst wordt een servet op tafel gelegd;
 2. 2. dan - een warme drank (zodat het tijd heeft om af te koelen);
 3. 3. Daarna worden de tablelords ingedeeld op basis van hun leeftijd (meer details worden hieronder gegeven);
 4. 4. de laatste fase is eten.

Natuurlijk, voor de verschillende groepen of afhankelijk van de voedselinname zal het eindresultaat anders zijn. Bijvoorbeeld Voor het diner wordt een diep bord toegevoegd en kinderen mogen geen messen en vorken plaatsen.

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Het algemene schema zal u echter helpen navigeren en geen fouten maken.

Wat betreft de middagsnack en als het in uw tuin gebruikelijk is, een tweede ontbijt, dan is alles nog eenvoudiger:

 • Op de servetten staan ​​kleine borden rechts van hen - kopjes voor een drankje;
 • Plaats in het midden een mand met koekjes of broodjes - afhankelijk van het menu.

Vereisten voor dienen in de jongere groep

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Groep voor de jongste - een plaats waar je een speciale aanpak nodig hebt. Het is op de leeftijd van drie of vier jaar dat de esthetische smaak wordt gevormd, de gewoonten van voeding worden bijgebracht. Bovendien zijn kinderen nog niet in staat om hun bewegingen te coördineren, wat betekent dat ze een hoger niveau van veiligheid moeten bieden.

 1. 1. Servies voor het serveren van de tafel moet van een mooie vorm zijn, bij voorkeur met schattige heldere afbeeldingen. belangrijk kies lichte lepels en borden - kinderen zijn moeilijk te hanteren met zwaar bestek.
 2. 2. Let in dit geval op driejarigen zouden alleen lepels moeten krijgen, en het volgende jaar kun je je kinderen geleidelijk aan vorken leren.
 3. 3. Als ontbijt, diner of afternoon tea wordt geserveerd op de tafel op de servetten staan ​​dessertbordjes met hetzelfde bestek - ze zijn beter geschikt voor kleine handen.
 4. Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

 5. 4. Aan hun rechterkant - kopjes voor drankjes op schotels. Gebruik voor een jongere groep geen bril - ze zullen snel breken.
 6. 5. Tijdens de lunch moeten de kinderen altijd de eerste maaltijd serveren. Het is beter om standaard kindergerechten te kiezen, en geen speciale soep - ze zijn handiger.
 7. 6. Op de tafel moet er noodzakelijkerwijs een graanschuur zijn en, als dit menu wordt aangeboden, een mand voor fruit of koekjes.
 8. 7. Bestek moet in enveloppen van servetten worden gedaan - zo hygiënisch. Het voedsel wordt direct voor de aankomst van de groep gegoten, zodat het niet afkoelt.

Een goed voorbeeld tabellay-outs - in de onderstaande foto. Mooie linnen servetten, comfortabele gerechten, de juiste opstelling van objecten en zelfs een gedecoreerd servet. Mee eens, kinderen zijn blij om te eten in een dergelijke situatie?

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Serveervereisten voor de middelste groep

Op deze leeftijd al kinderen weet hoe je vorken moet gebruiken, dus ze moeten aan de tafel worden toegevoegd. Daarnaast kunt u weigeren kinderborden te gebruiken - deze moeten worden vervangen door echte terrines.

Een beetje hoger, hebben we je een voorbeeld laten zien van het versieren van een tafel voor vier personen.

Voor baby's is dit echt de meest redelijke zitplaats: niemand bemoeit zich met elkaar.

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

In oudere groepen is dit niet nodig. Daarom tonen we als voorbeeld van stapsgewijs serveren voor een kleuterschool hoe we moeten handelen voor een tafel van 6-8 personen.

 1. 1. In de eerste plaats broodtrommel, bedekt met een linnen servet. Naast haar - servet. Zorg ervoor dat ze genoeg zijn - elke tabel heeft er een nodig.
 2. 2. Op linnen servetten die je nodig hebt plaats borden (als het lunch is - vanaf de bodem is het plat, top terrine), plaats de vork en lepel aan de rechterkant. Op deze leeftijd kunnen kinderen al bestek krijgen. Maar met messen is het beter om te wachten tot de voorbereidende groep - het risico op letsel is te groot.
 3. 3. Glazen of kopjes schikken. Als warme dranken worden geserveerd, is het beter om ze van tevoren te schenken zodat de kinderen niet worden verbrand.
 4. 4. Onthoud dat Soep moet vlak voor de lunch worden gebotteld, en serveer warme gerechten zoals ze het eerst worden gegeten, omdat koud voedsel minder nuttig is voor kinderen.

Naleving van de juiste volgorde van serveren helpt u bij het onderhouden van de volgorde in de groep.

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Trouwens, op deze leeftijd kunnen kinderen in de eetkamer aan hun werk beginnen - servetten en bestek dragen. Als je niet wilt dat de kinderen in de war raken, kun je ze beter een visueel schema geven.

We hebben voor jou een foto gevonden met een voorbeeld van een tabel voor een sampin in 2017 - een standaard die moet worden nageleefd in een goede kleuterschool.

Natuurlijk is dit een aanbeveling, die in de ene of andere richting enigszins kan variëren. Algemene regels, zoals hygiëne en naleving van de tabeletiquette, zijn echter verplicht.

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Zoals u ziet, wordt de lunch in twee fasen geserveerd - de tweede wordt alleen aangeboden als de kinderen klaar zijn met het eten van borsch. Er ligt echter al thee op tafel: dit komt door de gewoonte van veel baby's die zelfs vloeibare gerechten drinken.

Speciale aandacht je moet op de decoratie putten: vlaggen, een prachtig tafelkleed, gekrulde servetten. Dit helpt om op de tafel scherp te stellen. Wat interieur betreft, kun je je verbeeldingskracht tonen. Lees hier meer over.

Tabelinstelling voor de seniorengroep

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Afstuderen, of, zoals het ook wordt genoemd, de voorbereidende groep van de kleuterschool wordt beschouwd als vrij volwassen. Natuurlijk, bijna schoolkinderen! Kinderen nemen al bijna deel aan het dekken van de tafel met de verzorgers - ze serveren het volledig, behalve voor het serveren van gerechten.

Bovendien breidt de lijst met bestek uit - er zijn maar liefst twee messen: voor voedsel en voor olie. Voordat u overschakelt naar een nieuwe portemonnee, moet u natuurlijk met uw ouders praten - zorg ervoor dat alle kinderen weten hoe ze moeten worden gebruikt.

 1. 1. Net als voorheen worden een graanschuur en een fruitmand op de tafel geplaatst, als deze in het menu worden weergegeven.
 2. 2. Maar nu een nieuw item is toegevoegd - een butternet met een tafelmes. Het is beter om het samen te voegen met olie, zodat het tijd heeft om te verzachten - het zal voor kinderen moeilijk zijn om een ​​harde substantie op brood te verspreiden.
 3. 3. Instrumenten worden in deze volgorde op de tafel geplaatst: mes en lepel rechts van de plaat, vork - aan de linkerkant. Als je weet dat er een linkshandige in de groep is, overweeg dan dit bij het plaatsen. Kinderen coördineren nog steeds slecht bewegingen en onplezierige situaties kunnen zich voordoen.
 4. 4. Op deze leeftijd kunt u al overschakelen naar volwassen gerechten: kommen van volledige grootte, glazen.
 5. 5. Aangezien kinderen messen beginnen te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft - het kind zou ongeveer 50 centimeter per tafel moeten zijn. Natuurlijk mogen de jongeren ook niet krap zijn, maar in dit geval kan minder ruimte gevaarlijk zijn.
 6. 6. De resterende aanbevelingen zijn vergelijkbaar met de vorige secties van dit artikel.

Uiteindelijk zou je zoiets als dit moeten krijgen:

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

Zoals u kunt zien, is het serveren eenvoudig, maar handig voor iedereen die aan tafel zit. Ze voldoet volledig aan de regels van Sanpin en helpt bij het handhaven van de volgorde in de groep tijdens de maaltijden.

Feestelijke portie

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

In de vorige paragrafen hebben we het gehad over hoe we de tafel voor verschillende leeftijdsgroepen van de kleuterschool in de dagelijkse routine op de juiste manier kunnen dekken, in overeenstemming met de normen van SanPiN. Kinderen bezoeken de kleuterschool en op feestdagen - wat als ze een speciale sfeer voor hen willen creëren?

We hebben opgehaald verschillende ideeën voor de originele indeling van de tafel voor kinderen in de kleuterschool. We hopen dat je ze nuttig zult vinden!

Als het een diploma is in de voorbereidende groep kunt u warme gerechten weigeren in overleg met de ouders. Taarten, salades en cakes in een bijna volwassen buffet zullen kinderen zeker aanspreken.

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

De regels voor het plaatsen van bestek blijven echter van kracht - gebruik de hierboven gegeven aanbevelingen.

Wil je een feestelijke sfeer creëren? Besteed aandacht aan het originele decor. Een servet met een ongewone vorm, zelfs een banaal diner zal een opgewekte stemming geven. Kies het in de toon van de afbeelding op de platen: zo'n vliegenzwam om het zelf te doen, maar stel je voor hoeveel plezier het de kinderen zal brengen?

Voor de seniorengroep voor de feestdagen kunt u accessoires voor volwassenen toevoegen, bijvoorbeeld een sauskom en kommen met kruiden en groenten, die aan de bereide gerechten worden toegevoegd.

Kenmerken van de tafel in de kleuterklas

We hopen dat onze aanbevelingen u zullen helpen de kunst van het correct bedienen van een eettafel in een kleuterschool onder de knie te krijgen. Bovendien hebben we niet alleen aanbevelingen verzameld in overeenstemming met de SanPiNs van 2017, maar ook het advies van echte ervaren opvoeders die ze met succes in hun praktijk gebruiken.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

57 + = 58