Sporthoek voor thuis en appartement: nieuwe kansen (22 foto’s)

De aanwezigheid van een sportieve hoek van het huis helpt bij het ondersteunen en ontwikkelen van de sportvorm voor kinderen en volwassenen. De verscheidenheid aan modellen en add-ons maakt het gemakkelijk om een ​​sporthoek te kiezen die geschikt is voor leeftijd, geslacht en behoeften.

Sporthoek
Sporthoek

Hoe een sporthoek kiezen voor uw huis?

Om ervoor te zorgen dat de gekozen hoek voldoet aan de wensen en het doel, moet naast de beschikbare ruimte en het toegewezen budget een beslissing worden genomen over de complete set, het ontwerp, de bevestigingsmethode en ook het materiaal en ontwerp.

Sporthoek
Sporthoek

Inhoud van de verpakking

De basis van de hoek is de Zweedse muur. De uiteindelijke uitrusting en het ontwerp hangt af van het budget, het gebied, de leeftijdskarakteristieken en persoonlijke voorkeuren. De Zweedse muur kan worden aangevuld met:

 • De ringen. Wordt gebruikt om de ruggengraat omhoog te trekken en uit te rekken. Kinderen beginnen vaak vertrouwd te raken met het complex met dit element.
 • Touw. Het kan worden gebruikt voor het beoogde doel, actief veel spieren gebruiken of gewoon zwaaien.
 • Slide. Het is leuker dan een sportprojectiel, maar kinderen vinden het leuk en proberen de heuvel op te klimmen is een soort training.
 • Horizontale balk. Dit is een uitstekende trainer voor het hele gezin, die geschikt is voor kinderen en ouders voor het trainen van de spieren van de handen, rug, druk en rek van de wervelkolom.
 • Een schommel. Ze geven alle kinderen plezier en zijn zelfs geschikt voor peuters.
 • Een touwladder. Het ontwikkelt coördinatie en behendigheid en veroorzaakt in de regel meer belangstelling dan de Zweedse muur.
 • Bord voor push-ups. Een dergelijke opleiding van de pers is nuttig voor ouders en volwassen kinderen.
 • Een bokszak. Het element is vooral geschikt voor de jongen en zal van belang zijn voor ouders.
 • Een richting. Een horizontale of hellende trap die is bevestigd aan de muur, het plafond of de pilaren van het complex.
Sporthoek
Sporthoek

Om ruimte te besparen, zijn extra elementen afneembaar gemaakt: een perskaart met bevestigingshaken, een glijbaan, etc.

Sporthoek

Hoe rekening te houden met de sportvoorkeuren van het kind?

Er zijn universele sportshells die geschikt zijn voor iedereen:

 • de Zweedse muur;
 • touw;
 • touwladder;
 • ring;
 • lat.

Als het kind een bepaalde sport beoefent of van plan is om te beginnen, kun je meteen de elementen verwerven die gericht zijn op het ontwikkelen van de juiste vaardigheden.

Voor een jongen die zich bezighoudt met het vechtgedeelte, is een bokszak, een dummy voor de levering van een lente of makiwara een speciale simulator voor karate spelers. Fans van basketbal of atletiek worden benaderd door een traditioneel complex, aangevuld met een pressboard en een basketbalring.

Sporthoek

Sporthoek

Meisjes die zich bezighouden met dansen of gymnastiek zullen een extra grote spiegel nodig hebben met een leuning en een trapezium.

Sporthoek

ontwerp

Volgens de constructie van het frame zijn er verschillende typen: de Zweedse muur, waarop extra elementen zijn bevestigd, een gecombineerde hoek met twee onderstellen - de Zweedse muur en het gladiatorenraster. Dit ontwerp is geschikt voor het gelijktijdig trainen van meerdere personen.

Er zijn ook sportieve hoektransformatoren, die de grootte en vorm kunnen veranderen. In gevouwen vorm is dit een gewone Zweedse muur, in opgevouwen toestand verandert het in een hand met een gladiator-net. Transformatie maakt de compacte opslag van een hoek mogelijk en voor klassen om er een heel sportcomplex van te maken.

Het hoekcomplex is geschikt voor ruimtebesparend, maar minder functioneel dan de transformator. Met deze basisconstructie zijn de Zweedse muur en de gladiatorwand bevestigd aan twee aangrenzende wanden. Het verbindt de basis met een klein handvat, waaraan extra ophangelementen zijn bevestigd.

Sporthoek

Bevestigingsmethode

Sporthoek voor kinderen voor de jongste kan afzonderlijk staan. Dergelijke modellen zijn gemaakt op een platform of zonder, ze zijn klein en plat. Voor kinderen ouder maken sportschalen groot en aan de muur bevestigd, die door ankerbouten aan de muur worden bevestigd, wat een betrouwbare bevestiging garandeert. Ideaal voor thuis, waar het spanplafond.

1
Sporthoek

Spacers worden geïnstalleerd met behulp van speciale schroeven in de opening tussen de vloer en het plafond. Bij het installeren is het niet nodig om de wanden te boren, wat erg handig is als het appartement verwijderbaar is of als het is gepland om periodieke permutaties te maken. Maar met spanplafonds is deze optie niet geschikt.

Sporthoek

Wand- en afstandssystemen kunnen L-vormig en T-vormig zijn. De eerste omvat de mogelijkheid om één kant te gebruiken, de tweede - met twee, wat handig is als meerdere kinderen.

Sporthoek

materiaal

Volgens het fabricagemateriaal zijn de hoeken van twee typen.

Houten sporthoek

De voordelen van houtproducten zijn natuurlijk en ecologisch. Het materiaal wordt grondig gemalen en verwerkt, dus er is geen risico op splinters en schaafwonden. In de productie worden sterke houtsoorten gebruikt die bestand zijn tegen zware belastingen.

Sporthoek

metaal

Dergelijke varianten worden gekenmerkt door een verhoogde slijtvastheid en zijn bestand tegen een belasting tot 150 kg, maar zijn duurder en kunnen een glad oppervlak hebben.

Sporthoek voor volwassenen is beter om uit metaal te kiezen, en kinderen kunnen zowel metaal als hout zijn.

ontwerp

Een kinderkamer met een sporthoek kan de hoofdplaats voor games worden, dus het is belangrijk dat het gekozen complex organisch in het interieur past en een doordacht ontwerp heeft. Mooie heldere dingen trekken de aandacht en op zo'n complex zal het kind meer geïnteresseerd zijn in doen en spelen.

Metaalcomplexen kunnen in verzadigde kleuren worden geverfd, en hun oppervlak reflecteert heel goed licht, dus dergelijke schalen passen perfect in het interieur in de stijl van minimalisme of moderniteit. Houten hoeken worden vaak overgelaten zonder te kleuren of geschilderd in lichte kleuren, die er harmonieus uitzien in de stijl van het land, de provence, klassiekers.

De decoratie van de sporthoek kan elk zijn. Ze zijn gemaakt in verschillende stijlen, aangevuld met decoraties, ontwikkelingselementen, interessante details die van een saaie muur een prachtige sport en speeltuin maken, waardoor het kind wordt aangetrokken tot sporten en actief rusten.

Sporthoek

Hoe maak je zelf een sporthoek?

Sporthoek voor kinderen in het appartement kan met hun eigen handen worden gedaan. Het verzamelen van de schelpen zelf is niet zo moeilijk, het belangrijkste is om het veilig te beveiligen. Voor de vervaardiging van hoeken van hout zal nodig zijn:

 • droog hout van hoge kwaliteit met vochtigheid tot 16% en zonder knopen;
 • touw en touw;
 • Stekken voor bezems of schoppen;
 • bevestigingsmiddelen en gereedschappen.
Sporthoek

Eerst wordt de basis gelegd - de Zweedse muur. Allereerst worden de zijelementen geassembleerd, waarop de treden worden bevestigd. De planken worden afgemeten, zorgvuldig geschuurd, vastgezet met klemmen.

Sporthoek

Geboorde gaten voor bevestigingsstappen, gemaakt van stekken. Voor de betrouwbaarheid van hun fixatie worden lijm en bevestigingsmiddelen gebruikt. Van boven is het mogelijk om een ​​meubelkurk te plaatsen of te bedekken.

Sporthoek

Evenzo wordt het bovenste deel gemaakt, waar de ophangelementen worden bevestigd. De afgewerkte horizontale balk in de vorm van de letter "G" is aan de muur bevestigd. Bijvoegsels op de deuvels zijn niet genoeg - je hebt extra bevestiging aan het plafond nodig. Voor dit doel worden ankers geïnstalleerd met gedraaide metalen staven met ringen aan het uiteinde, die aan de bovenkant van het projectiel zijn bevestigd.

Sporthoek

Wanneer de basis gereed is, worden aanvullende elementen verzameld:

 • touwladder van een gesneden en gepolijste staaf met gaten geboord aan de uiteinden waardoorheen een sterk touw wordt gelegd en gefixeerd;
 • touw bevestigd door speciale bevestiging;
 • de klimmuur: in het voorbereide houten frame worden de touwen eerst uitgerekt, dan mee, en elk kruispunt wordt door de knoop gefixeerd.
Sporthoek

Zo'n sporthoek voor kinderen is gemakkelijk te doen. U kunt de benodigde apparatuur van elke grootte samenstellen, wat erg handig kan zijn in het geval van niet-standaard afmetingen van de kamer. Zelfassemblage opent ook een grote ruimte voor ontwerp en stelt u in staat de hoek zo individueel mogelijk te ontwerpen.

Sporthoek
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

84 + = 87