Buffet tafel voor een mooie vakantie (28 foto’s)

Fourchette-tafel is een gelegenheid om een ​​vakantie te versieren met verschillende, mooie en interessante gerechten, maar het biedt ook de mogelijkheid om alle huidige en uitstekende communicatie te behandelen.

Er zijn enkele regels van de buffettafel, die verplicht zijn voor elke ontvangst van gasten. Andere omstandigheden die elke gastheer van de avond of de manager van de vakantie kan accommoderen voor een bepaald feest. In dit alles is het de moeite waard om te overwegen, om het evenement zo goed mogelijk voor te bereiden, maar eerst is het de moeite waard om erachter te komen wat het een buffettafel heet.

Ontwerp van een buffettafel in witte kleur
Decor van papier en buffettafel

De basisprincipes van een buffettafel

Om het idee van zo'n maaltijd beter te begrijpen, laten we eens zien wat als een buffettafel kan worden beschouwd:

 • Er zijn geen gebruikelijke tafels en stoelen. Gratis toegang tot tafels met een snack en een dessert, zodat iedereen een maaltijd kan kiezen, zichzelf kan bedienen en kan weggaan.
 • Je moet de tafel met mini-gerechten "een hapje" serveren.
 • Het principe van zelfbediening (hoewel in bepaalde omstandigheden de aanwezigheid van obers is toegestaan, waardoor gasten kunnen kiezen aan de tafelschotels of snacks kunnen dragen op trays in de hal).
 • Communicatie en onderhandeling zijn de belangrijkste redenen voor de bijeenkomst.
 • Cocktailparty kan onderdeel zijn van een vakantieprogramma of zakelijke onderhandelingen.
 • Duur van de vergadering van één uur tot twee.
 • De locatie kan prieeltjes zijn in de frisse lucht, een kantoor, grote gehuurde kamers of thuis een kleine kamer in het appartement.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele van de principes om een ​​feestelijk evenement met een buffettafel te houden. En de regels zijn heel flexibel. Bijvoorbeeld, voor een eenvoudige buffettafel zal het meest bescheiden menu met sandwiches en drankjes passen. Meer verfijnde vergaderingen zullen gepaard gaan met verschillende wisselingen van gerechten, van warme en lichte koude snacks tot champagne en desserts. Het belangrijkste is dat beide varianten als een buffet worden vermeld.

Versierde buffettafelbloemen

Rustieke tafel

Voor welke evenementen is de beste optie om een ​​buffettafel te regelen?

Een geweldige optie is een buffet voor een verjaardag. Het is een vakantie wanneer dansen en karaoke geschikt zijn. Om ruimte vrij te maken voor de dansvloer, wordt een receptie geregeld. En zelfs het feit dat gasten zich vrij door de hal kunnen bewegen, heeft een positief moment - de meeste gasten zullen actief deelnemen aan het feestelijke programma. Er zal ook een plaats zijn voor degenen die willen zingen.

Bovendien komen goede vrienden, vrienden en familieleden meestal samen voor een verjaardag. Ze hebben iets om over te praten. En het buffet maakt dergelijke informele communicatie voor iedereen mogelijk. Niemand wordt alleen beperkt door het bedrijf dat er het dichtst bij staat, zoals meestal het geval is bij een feestmaal.

Dessertbuffet tafel
Kinderbuffet tafel

Er zal geen kindervakantie zijn zonder een cocktailparty. Dat is waar de voorwaarden voor echt plezier zijn. Het maakt tenslotte niet uit of er warme gerechten zijn en hoe goed vlees en garnering het zijn. Ze zullen genieten van het zoete dessert en de lichte snacks, maar het belangrijkste dat de ziel van het kind wacht, is de mogelijkheid om te spelen, te bewegen. Fourchette-optie - dit is precies wat volledig aan alle behoeften van de kinderen zal voldoen.

Een ander belangrijk evenement kan worden ingericht met het idee van een dergelijk ontwerp. Een buffet tafel voor een bruiloft is de juiste beslissing, als het wordt gevierd in een kleine kamer, of er wordt besloten dat de gerechten door henzelf worden bereid. Welke andere voordelen zijn er? Je kunt een groot aantal mensen uitnodigen. Met Cocktail kunt u een menu maken dat overeenkomt met deze buitengewone gebeurtenis, afwisselend en interessant, maar tegelijkertijd de kosten verlagen.

Voor bedrijven is een programma doordacht, inclusief wedstrijden en speurtochten. Veel plezier en kletsen - dit is het belangrijkste, waarom collega's bij elkaar kwamen, en daarom is de maaltijd vervangen door een buffettafel.

Buffet tafel thuis
Buffettafel in eco-stijl

Voor zakelijke bijeenkomsten is een receptie geschikt. Het is belangrijk om een ​​aantal problemen op te lossen en alles een informele stijl te geven, terwijl u uw partners kunt behandelen met iets dat hen uw geest van gastvrijheid en de bereidheid zal tonen genereus en origineel te zijn.

Fruitbuffet tafel
Decor tafeltennis krant

Tafel opstelling en leggen

De belangrijkste voorwaarde voor een buffet is dat de toegang tot de tafels handig is voor iedereen die wil trakteren. Het is om deze reden dat er verschillende criteria zijn hoe dit op de juiste manier kan worden gedaan. De tafels zelf verschillen van dineren in hoogte. Voor een buffettafel is de gebruikelijke hoogte 90 cm tot 110 cm. De tafel kan een of meer zijn.

1
Ontwerp van een buffettafel met canapés
Ontwerp van een buffettafel in landelijke stijl

Tafels voor een buffettafel:

 • Als de opstelling van de tafels langs de muren wordt gemaakt, moeten de tafels zelf smal en lang zijn en de afstand van de tafel tot de muur niet minder dan 1,5 m zijn;
 • In het midden van de zaal worden de tabellen ingesteld in de vorm van de letters "Ш" en "П", alleen als het gebied van de ruimte het mogelijk maakt om het aantal aanwezige personen vrij met elkaar te vermengen;
 • Er moet een andere groep tafels zijn voor servetten, gebruiksvoorwerpen of asbakken.

En nog een kleine nuance. Zorg ervoor dat je de tafel bedekt met een tafelkleed. De lengte moet zodanig zijn dat deze de vloer niet slechts 5 cm bereikt. Je kunt de tafel bedekken met een gewone doek, en erbovenop kun je een speciale "rok" voor de tafels gebruiken.

Ontwerp van een buffettafel in rode en witte kleur
Ontwerp van een ronde buffettafel

Wat betreft serveren, zou op tafel met snacks moeten zijn:

 • platen (afhankelijk van het aantal gasten), staan ​​op een stapel van 7-8 st.;
 • bril, blijf bij een groep;
 • apparaten (snackbars, dessert, fruitmessen en vorken), ze moeten meer zijn dan borden;
 • servetten.

Over gelijke afstanden op de tafel moet staan ​​drankjes, fruitschalen en bloemstukken. Het ziet er goed uit om gerechten op multi-level trays te serveren. En van de snacks zelf kun je een bepaald figuur maken.

Originele hapjes op de buffettafel
Herfst decor van een buffet tafel

Wat voor soort ontwerp voor een buffettafel is geschikt

Hoe een buffettafel te regelen? Alles hangt af van de gelegenheid voor het evenement en de leeftijdscategorie van de gasten. Het ontwerp zal anders zijn als decorideeën voor tafels en voor snackmenu's.

Decoratie van de Paas-buffettafel
Inrichting van een buffettafel met pionnen

Hier zijn enkele tips voor het decoreren van een buffettafel voor kinderen:

 • De decoratie kan een speciale charme aan de vakantie geven, als het een plot van een sprookje of een favoriete cartoon door de kinderen bevat. Je kunt dit speeltje of tafelkleed gebruiken met het juiste sieraad.
 • Sommige desserts of gerechten kunnen zelf een decoratie zijn die het thema ondersteunt. Bijvoorbeeld snacks of cakes in de vorm van schepen op een piratenvakantie.
 • Elk kind houdt van ballonnen. Ze kunnen de tafel zelf versieren en vrolijke kleurrijke ballen tussen de gerechten bevestigen.
Feestelijke tafel in roze kleur

Voor een huwelijksfeest:

 • Delicate bloemenboeketten staan ​​op de tafel;
 • Een traditionele bruidstaart kan gewoon zijn of bestaat uit vele kleine geportioneerde desserts;
 • Glazen en vorken kunnen worden versierd met elegante linten.

Op zich is de feesttafel rijk aan heldere kleuren en originele vormen van gerechten, en daarom zou de decoratie de aandacht niet moeten overnemen, de gerechten in de schaduw moeten zetten en de schoonheid en het smakelijke uiterlijk moeten benadrukken.

Cocktaillijst in rustieke stijl
Ontwerp van een buffettafel in zilveren kleur

Bereid welke hapjes de voorkeur geven

Voor een buffettafel zijn kleine, geportioneerde snacks nodig. Ideeën voor het samenstellen van composities van producten kunnen veel zijn, ze zijn allemaal onderverdeeld in:

 • sandwiches;
 • Taartjes met julienne of paté;
 • Salades die in glazen worden geserveerd;
 • canapés;
 • snijden;
 • Groenten of fruit;
 • Snacks aan spiesjes;
 • Desserts.

Al deze gerechten moeten klein van formaat zijn en kunnen zonder de hulp van een mes worden gegeten, maar het belangrijkste is dat het voedsel in de snack volgens smaakparameters bij elkaar moet passen. Smaak in snacks is het belangrijkste. En blijf niet stilstaan ​​bij één product voor een gerecht, het is de moeite waard om opties te overwegen voor het combineren van verschillende complementaire ingrediënten.

Ontwerp van een buffettafel met champagne
Een zoete buffettafel maken

Het ontwerp van hapjes is ook van groot belang, de originaliteit en externe aantrekkingskracht van het serveren van gerechten is welkom. Het is wenselijk dat het kleurenpalet rijk en helder is. Ik wil op de buffettafel zien dat een snack verschillende kleurrijke, en vooral, verrukkelijke bloemen bevat.

Registratie van de bruiloft buffet tafel
Decoratie van een buffetlijst met kaarsen

Drank voor de tafel

We dekken de buffettafel af met gerechten, waarvoor er noodzakelijkerwijs geschikte drankjes moeten zijn. Ze worden in een bepaalde volgorde op de tafel geplaatst: in het midden moeten alcoholische dranken zijn, langs de randen water en sappen. Van alcoholische dranken op tafel moet wijn (rood en wit, droog en zoet), gekoelde champagne en wodka zijn. Dessert wordt geserveerd met thee, koffie (cognac kan worden geserveerd) en zoete likeuren.

Helder ontwerp van de buffetlijst
Voorgerechten voor een buffetlijst

Interessante ideeën voor een buffettafel

Een eenvoudig menu voor een buffettafel kan in verschillende varianten zijn. Het kan bijvoorbeeld alleen uit dessertgerechten bestaan ​​of verschillende veranderingen bevatten: koude snacks, warme gerechten, dessert. En elke keer moet er een keuze zijn uit verschillende opties voor snacks, gerechten of snoepjes. Het is belangrijk dat het serveren zo comfortabel is dat gasten niet naar gerechten hoeven te grijpen.

Fourchette-tafel in groene kleur

Cocktail is een combinatie van lekker eten en een aangenaam gesprek. Voor een feestelijke dag is het erg belangrijk om een ​​passende gemoedsstemming te creëren. Hiervoor zijn niet alleen gastronomische delicatessen van de tafel belangrijk, maar ook een goed doordacht programma.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 5