Tapijt gemaakt van koord: eenvoudige breitechnologie (61 foto’s)

Tapijten gemaakt van polyesterkoord hebben recent vrij veel populariteit genoten, hoewel dit soort handwerk slechts een paar jaar oud is. Naast duidelijke decoratieve voordelen zijn dergelijke producten ook optimaal qua dichtheid / stijfheid, ze zijn perfect gevormd en gemakkelijk schoon te maken, zodat ze in elke kamer in de badkamer of in de woonkamer kunnen worden geplaatst.

Opengewerkt tapijt gemaakt van koord
Wit tapijt van het snoer

Tapijt en polyester koordwerk

Tapijt en polyester koord beige

Tapijt en polyester koord zwart

Tapijt en polyester koord in de kinderkamer

Het gebruik van synthetisch materiaal - polyester - maakt de mat volumetrisch en origineel, beter zichtbaar tegen de achtergrond van producten, bijvoorbeeld acryl, katoen of andere draden.

Als je zelfs kleine breitechnieken hebt, kun je een eenvoudig vloerkleed knopen en met diepere kennis kun je de tapijttapijten vastbinden.

Turkoois tapijt gemaakt van koord

Tapijt en polyester koord voor kinderen

Ontwerp van tapijt en polyester koord

1

Tapijt en polyester koord in het huis

Snoer van het snoer

Reliefed ovale tapijten

Op internet vindt u veel opties voor het maken van dergelijke tapijten voor verschillende technieken en schema's. Het kiezen van een specifieke versie van het breien hangt af van uw idee.

Een tapijt gemaakt van een koord kan zowel zonder een schema worden gemaakt, als met een bepaald patroon volgens de schema's - dit zijn al reliëf ovale tapijten.

Zo'n kleed kan gehaakt of met de hand gemaakt zijn van linnen, hennep of linnen koord. Het aantal threads is afhankelijk van de gewenste grootte en dikte van het product.

Tapijt van het snoer in de kinderkamer
Paars tapijt gemaakt van koord
Tapijt van een koord met een geometrisch patroon

Tapijt van het snoer in de stijl van eco

Tapijt van het snoer in de ethno-stijl

Tapijt van het koord paars

Tapijt van een koord met een geometrisch patroon

Om een ​​kleed van gemiddelde grootte en dichtheid te breien, hebt u nodig:

  • een koord (ongeveer 5 mm dik) van ongeveer 800 meter lang (voor een product met een diameter van 1100 mm);
  • haaknaald nummer 5 of 6;
  • schema van het tapijt (u kunt de tekening van een servet gebruiken).

Het snoer kan het beste worden gekocht in een grote bouwwinkel. Het aantal threads hier hangt direct af van de grootte van het tapijt. Als het vloerkleed de aanwezigheid van een groot aantal volumetrische details aanneemt, neem dan een snoer met een groter formaat. Het gewicht van het afgewerkte tapijt kan in dit geval meer dan drie kilogram bedragen.

Tapijt van het snoer in het interieur van de woonkamer
Rond tapijt gemaakt van koord

Tapijt van het snoer in de woonkamer

Meestal bij het breien van een patroon, worden reliëf tapijten gemaakt. De implementatie ervan is arbeidsintensiever en vereist speciale breien, maar als je een eenvoudig schema neemt, kan het door een beginner worden beheerst.

Met een toename van de diameter van het tapijt tot 2300 mm. je hebt ongeveer 2200 meter snoer nodig (het gewicht zal ook toenemen).

Ovaal kleed van het koord is gebreid volgens een individueel ontworpen schema (als basis is het beter om een ​​rond servet te nemen).

Tapijt van het snoer in de keuken
Modulair tapijt gemaakt van koord

Tapijt van het snoer in het interieur

Tapijt van een snoer in stijl van het land

Tapijt van een koord met borstels

Tapijt rond

Tapijt van een reeks van grove paring

Het enige verschil hier is dat:

  • Ten eerste is er geen ring, maar een ketting met opstijgingen (VP) is aan elkaar verbonden met staken met napids (CLS) die aan beide kanten zijn vastgebonden. Verderop hetzelfde principe.
  • aan beide kanten van beide gezichten, je hoeft alleen maar een CLS te breien. Aan de uiteinden - om de halve cirkels los te maken, waarbij elke rij een gelijkmatige viskeuze en halfronde moet afwisselen. Dientengevolge moet een ovaal tapijt worden verkregen, waarvan de lengte direct afhangt van de lengte van de ketting van liften.
  • om het centrale deel van het tapijt te maken, hoeft u geen ketting van luchtlussen te typen. U kunt het uiteinde van het snoer eenvoudig om twee vingers wikkelen, dan de lus uittrekken en het vereiste aantal kolommen vastzetten.
Volumetrisch tapijt van het snoer
Tapijt gemaakt van oranje koord

Tapijt van een koord in de vorm van een beer

Tapijt van klein snoer

Tapijt van een snoer volume

Tapijt van monofoon koord

Tapijt gemaakt van polyester koord

In de klassieke versie, de eerste rij is ongeveer 20 bars met een haak. Verder - volgens het schema. Vanwege het feit dat de laatste rij, in de regel, is gemaakt met een patroon, zal het kleed van het snoer een heldere vorm hebben die lijkt op een bloem. Het product halfcirkelvormig maken wordt bereikt door de helft van het vereiste aantal (CCN) te binden, vervolgens wordt het blad geroteerd, wordt breien met optillen uitgevoerd en wordt de tweede rij genaaid. Dat wil zeggen, rechte en teruggaande rijen worden gebreid.

Tapijt gemaakt van polyester koord
Tapijt van het koord in Provençaalse stijl

Tapijt van een gestreepte reeks

Tapijt van een koord met pom-poms

Tapijt van rechthoekig koord

Tapijt van veelkleurig koord

Tapijt van een koordroze

Een vierkant tapijt kan worden verbonden door de methode "oma's vierkant": van eenvoudige kolommen met haak- en luchtlussen. Esthetiek wordt hier bereikt door de kleuren van het snoer te combineren en te veranderen.

Een groot deel van het product kan worden gekoppeld door naaien met lappendeken. Eerst worden verschillende vierkante basisjes gebreid, die vervolgens aan elkaar worden genaaid.

Rechthoekig tapijt gemaakt van koord
Roze tapijt van het snoer

Tapijt van het snoer grijs geel

Tapijt van snoer grijs

Tapijt van wollen koord

Kenmerken van het materiaal en verzorging van het product

Polyester koord is een materiaal gemaakt van synthetische vezels, meestal van polyester. De belangrijkste eigenschappen zijn sterkte en elasticiteit, dat wil zeggen dat de mat, die eraan is gebonden, enigszins uitgerekt en samengedrukt zal zijn, zonder tegelijkertijd te vervormen. Ook zal het afgewerkte product hoge kwaliteiten van vochtbestendigheid en zachtheid hebben.

Grijs tapijt gemaakt van koord
Tapijt van het koord op de veranda

Tapijt van een koordblauw

Tapijt van het snoer in de slaapkamer

Tapijt van het snoer in de eetkamer

Tapijt van het snoer is donker

Tapijt van een gebreid koord

Dit materiaal is geweldig voor het breien van tapijten en vloerkleden, tracks, tassen en andere producten die kunnen worden gewassen in een typemachine of handmatig bij een temperatuur die niet hoger is dan 30 ° C. Droog de afgewerkte producten op een horizontaal oppervlak, volledig ontplooid.

Tapijt van touw
Groen tapijt van het snoer

Tapijt van een koord met een patroon

Tapijt van het snoer in de badkamer

Tapijt van een gebreid koord

Dus, of het nu een eenvoudig tapijt is of complexe tapijttapijten met reliëf - het breien van dergelijke artikelen is ook geweldig, omdat je in een korte tijd het resultaat van je creativiteit zult zien. Dit motiveert de nieuwkomers en inspireert de vakmensen om verder te creëren.

Tapijt van het koord geel

Geel tapijt van het snoer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

30 − 24 =