Stucversiering in interieur en architectuur: nuances van gebruik (24 foto’s)

Gegoten interieur in het interieur wordt veel gebruikt. Dit afwerkingsmateriaal is alomtegenwoordig. De geschiktheid van de toepassing wordt bevestigd door de aanwezigheid van een groot aantal voordelen. Hiermee kunt u de ruimte snel en betrouwbaar transformeren.

Gegoten decor in de barokstijl
Stucversiering in klassieke stijl

Gegoten decor kan worden gemaakt van materialen zoals gips, polyurethaan en schuim. Afhankelijk van het beschikbare budget en individuele voorkeuren, kunt u de juiste optie kiezen.

Tegenwoordig is stucwerk in elke bouwwinkel te vinden. Moderne ontwerpers geven steeds meer de voorkeur aan deze specifieke manier van decoratie. Het assortiment aan decoraties voor het huis is breed.

Bloemvormig decor

Stucversiering in het interieur van het huis

Onbetwistbare voordelen van gipsen afgietsels

Stucco molding uit gips combineert de optimale kosten, hoge mate van betrouwbaarheid, ecologische compatibiliteit. Deze nieuwe en originele manier om de binnenruimte te transformeren heeft de volgende voordelen:

  • Een rijke keuze aan ideeën. Met de hulp van stucwerk decor kunt u gemakkelijk de originaliteit en de unieke stijl van het interieur benadrukken. Met dit soort decor kun je de ruimte visueel vergroten en transformeren. Stucco is geschikt voor zowel moderne als klassieke stilistische oplossingen.
  • De architecturale stucwerkdecoratie wordt vaak gemaakt van gips. Gips is een sterk en duurzaam materiaal. Het wordt niet beïnvloed door krimp en de effecten van negatieve temperaturen. De levensduur kan tientallen jaren bedragen.
  • Hoog niveau van ecologische compatibiliteit en veiligheid. Gipsmateriaal is niet schadelijk voor het milieu en de menselijke gezondheid.
  • Functionaliteit. Dit materiaal helpt niet alleen de ruimte in te richten, maar ook de tekortkomingen te verbergen. Indien gewenst kan stucwerk niet alleen voor decoratieve doeleinden worden gebruikt, maar ook in functioneel.

Meestal wordt stucwerk gemaakt in werkplaatsen. De methode van ambachtelijke technologie wordt gebruikt. Decoratieve elementen worden met de hand gevormd in kunststof mallen. Alle elementen van stucco-decoratie onderscheiden zich door de nauwkeurigheid van het reliëf en het hoge kwaliteitsniveau.

Stucversiering boven de deur
Gegoten decoratie op de gevel

De belangrijkste voordelen van polyurethaan stucwerk

Pleisterwerk van polyurethaan heeft veel voordelen. De technologie van stucco molding bestaat uit machinestampen in speciale metalen matrijzen. Het wordt gekenmerkt door sterkte, betrouwbaarheid en lage kosten. In het meest eenvoudige stadsappartement kunt u eenvoudig de luxe van de paleishallen nabootsen. Als u de inrichting van polyurethaan kiest, kunt u profiteren van de volgende voordelen:

  • Een ruime keuze aan decoratievarianten. Het eindproduct is plastic, dus veel opties voor decoratieve elementen. Met behulp van hetzelfde profiel kunt u eventuele ideeën implementeren.
  • Hoog niveau van thermische stabiliteit. Dit materiaal kan worden gebruikt in combinatie met geïntegreerde verlichting.
  • Eenvoudige installatie. Om dit ontwerp te installeren is geen tussenkomst van professionals vereist. Decorlijsten met hun eigen handen kunnen snel en tegen een betaalbare prijs worden gemaakt.
  • Laag niveau van hygroscopiciteit, weerstand tegen schimmel. Vanwege dit voordeel kunnen polyurethaan-vormstukken worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.
  • Weerstand tegen temperatuurveranderingen, geschiktheid voor reparatie. Mechanische schade kan eenvoudig worden gerepareerd.

Een hoge mate van weerstand tegen de invloed van externe factoren maakt het mogelijk om dit materiaal overal op het decor aan te brengen. Het is onmisbaar in de architectuur. Dit is een perfect materiaal om af te werken. Door het te gebruiken voor de decoratie van gebouwen, kunt u gelijktijdig twee taken oplossen: de implementatie van de decoratieve functie en het creëren van extra isolatie voor het gebouw. Polyurethaan combineert perfect met populaire materialen van afwerking economy class (laminaat, behang, meubels van spaanplaat). Het architecturaal gevormde decor van polyurethaan is een economische oplossing.

Gegoten decor in het Franse interieur
Stucwerk gieten uit gips

Gebruik in het interieur van stucwerk uit schuim

Vroeger vormgeven werd slechts uitgevoerd vanuit één materiaal - gips. Moderne technologieën staan ​​niet stil. Er zijn voortdurend nieuwe manieren om ruimte te transformeren. Vandaag de dag, de toegenomen vraag naar schuim decor. De reden voor populariteit wordt verklaard door de aanwezigheid van een groot aantal voordelen.

Gegoten decor in de woonkamer

Dit materiaal is goedkoop. Met behulp hiervan kunt u een groot aantal variaties van decoratieve elementen maken. Het heeft een klein gewicht en weegt het ontwerp niet mee. Polyfoam kan gemakkelijk andere materialen nabootsen: hout, steen, enz. Het nadeel van dit materiaal is een laag niveau van sterkte. Dit negatieve kan gemakkelijk worden gecompenseerd door een rijke keuze aan ideeën in het proces van decoratie en installatiegemak. Vanwege de lage kosten van schuimstucwerk kan dit decor systematisch worden bijgewerkt. Het brokkelt niet af en verliest zijn kleur niet.

Stucversiering op de openhaard

Populaire opties voor het gebruik van stucwerk in het interieur

Gegoten decor gedurende tientallen jaren is een favoriete manier geweest om de ruimte te transformeren. Met stucwerk is het interieur gevuld met een individuele en unieke stijl. De stijlvolle oplossing voor interieurontwerp en architectuur kan het meest divers zijn, van klassiek tot modern.

1
Stucwerk op de kolom

Het moderne aanbod aan stucversieringen is divers. U kunt eenvoudig de beste optie kiezen voor uw appartement of huis.

De mogelijkheden van het interieurontwerp met behulp van stucwerk vormen geen grenzen. Onder pleister en polyurethaan worden tegenwoordig decoratieve elementen zoals vormstukken, kolommen, consoles, halve kolommen, sokkels en sokkels vervaardigd. Op grote schaal verspreid strikte en elegante ornamenten voor het inlijsten van deuropeningen, ramen, open haarden. Met behulp van stucwerk kunt u eenvoudig alle voordelen van het interieur benadrukken, die worden bepaald door een gemeenschappelijke stijl.

Stucversiering in laconiek ontwerp

Het gestuukte decor is perfect voor elke kamer. Met zijn hulp kun je niet alleen de woonkamer en slaapkamer versieren, maar ook een keuken, een gang en zelfs een badkamer. Dus de kolommen, kroonlijsten en lijstwerk kunnen het klassieke interieur op een voordelige manier decoreren, met de nadruk op de symmetrie ervan. Met behulp van sierlijsten kunt u wanden en plafonds, meubels versieren. Met kroonlijst kunt u alle onregelmatigheden die zich aan de wand en aan het plafond kunnen voordoen vakkundig verbergen. Met een doordacht tegenlicht zal het stucwerkdecor bijzonder origineel zijn.

Gegoten decor in art-nouveaustijl
Lijstwerk in het interieur

Als u de plechtige en prachtige sfeer van de barok wilt recreëren, dan zullen dergelijke decoratieve elementen zoals kandelaars, schelpen, medaillons, cartouches, enz. Perfect passen. De barokke stijl wordt veel gebruikt decor elementen met een verscheidenheid aan bloemen ornamenten. Stucco is prachtig gecombineerd met artistieke schilderkunst.

Wandvormig decor

Steun de majesteit van Empire-stijl kan worden met het gebruik van antieke ornamenten, kolommen, pilasters, verschillende dierenfiguren. Elementen van antieke architectuur kunnen effectief worden versluierd onder een natuurlijke boom. U kunt dus de Victoriaanse of aristocratische stijl in het interieur recreëren. Panelen "linnen plooien" zullen helpen om het tijdperk van de Middeleeuwen na te bootsen.

De stucversiering in het interieur van het landhuis

Als het appartement kleine afmetingen heeft, mogen de elementen niet overmatig volumineus zijn. Voor kamers met een groot plafond is het belangrijk om caissons te gebruiken. Een dergelijk plafond, bestaande uit verdiepingen van vierkante en rechthoekige vorm, rozetten, ornamenten, zal een respectabele klassieker belichamen.

Tinten stucwerk biedt een breed scala aan decoratieve functies. Het moet worden uitgevoerd rekening houdend met de ontwerpintentie. Stucwerk met vergulding, zilver, gerijpt onder een boom geeft de ruimte een speciale charme.

Kenmerken van architecturale stucwerkdecoratie

Architectonische stucversiering is wijdverbreid. Hiermee kunt u het uiterlijk van het gebouw verfijnd en uniek maken. Als u wilt dat het gebouw uniek wordt, versier het dan met stucwerk uit gips of polyurethaan.

Stucwerk uit polyurethaan

De architecturale en stucversiering met behulp van polystyreen is eenvoudig en gemakkelijk te hanteren, hoge wapeningsterkte, lage kosten. Schuimplastic is gemaakt van kroonlijsten, beugels, sandrica, raamkozijnen, hoofdletters en nog veel meer.

Polyurethaan wordt veel gebruikt bij de decoratie van gevels van gebouwen. Dit type synthetisch polymeer heeft een hoge plasticiteit. Hiermee kunt u een groot aantal decoratieve elementen maken. Dit materiaal barst niet, indien nodig kan het worden gepleisterd en gesneden met een ijzerzaag. Spijkers worden erin gehamerd en schroeven worden geschroefd. Het materiaal is duurzaam en bestand tegen stress.

Stucversiering op het plafond

Stucwerk van dit materiaal kan op elke gevel worden bevestigd. Voorheen moet het oppervlak worden gereinigd van vuil en stof. Decoratieve elementen worden gemaakt door de methode van gieten onder druk. Ze verschillen in de helderheid van de driedimensionale tekening. De gevel van het gebouw met behulp van stucwerk kan in elke stijl worden uitgegeven - het kunnen kolommen, consoles, bogen, enz. Zijn.

Gegoten decor in de gang

Gips wordt veel gevraagd bij het versieren van gevels van gebouwen. Met behulp van dit materiaal kun je composities maken met een hoge artistieke waarde. Kolommen, vensterbanken, kasteelstenen, platbands en andere elementen van gipsdecor verschillen in plasticiteit, lichtheid en betrouwbaarheid. Het is uiterst belangrijk om een ​​holistische architectonische gevel te creëren. In dit nummer wordt het niet aanbevolen om een ​​mix van verschillende stijlen te gebruiken. Architectonische stucversiering is een complex en verantwoordelijk werk dat hoge kwaliteitseisen stelt.

Stucwerk met vergulding

Handige tips voor het kiezen van stucwerk voor thuis

Producten gemaakt van stucwerk, gekocht in de winkel, kunt u altijd nog in staat zijn om te versieren. Er zijn veel manieren om dit te doen: vlekken, toning, patina of waxen, etc. Zo kun je met behulp van stucwerk elk idee realiseren. Koop dit of dat decoratieve element is noodzakelijk, afhankelijk van de plaats en de doeleinden van het verdere gebruik. Hun soort is divers.

Stucwerk aan de muur

Muurslingers die verschillende patronen nabootsen, worden onder de kroonlijsten geïnstalleerd. Medaillons met patronen en op vignetten zijn ontworpen voor wandversiering. Gebogen sectionele decoratie is perfect voor het versieren van deuropeningen, boekenplanken en nissen. Kolommen gemaakt van polyurethaan en piepschuim hebben alleen een decoratieve functie. Producten gemaakt van gips kunnen drager zijn.

Stucwerk decor in de slaapkamer

Je kunt een glazen tafel, vazen ​​en sculpturen met sokkels versieren. Ze kunnen op de vloer worden geïnstalleerd of aan de muur worden bevestigd. De kroonluchter kan worden ingelijst met een plafonduitlaat en versierd met kroonlijsten, lijstwerk, plinten en alle onregelmatigheden aan de muren. Versier het originele plafond met behulp van koepels.

Stucdecor in de keuken / eetkamer

Installatie van stucwerkproducten wordt gemaakt op basis van het gebruik van het gebouwniveau. Als je het patroon van dit of dat element wilt benadrukken, kun je de achtergrondverlichting gebruiken. Om het uiterlijk van de compositie te verbeteren, is het noodzakelijk om niet te vergeten de voegen tussen de onderdelen op te vullen.

Hoekstucwerkdecoratie
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

35 + = 42