Servies in het interieur (19 foto’s): sierlijke decoraties voor het huis

Elk huis heeft zijn eigen decor, maar elke vastgoedeigenaar wil zijn appartement gezellig zien, vol met mooie dingen en een lust voor het oog. Niet een kleine rol hiervoor kan een dergelijk voorwerp dat de leefruimte verfraait, als decoratieve schotels spelen. Op de juiste manier afgestemd, zal het er geweldig uitzien in de woonkamer, onvervangbaar voor de keuken, kan zelfs een slaapkamer met een bad versieren. Daarom zullen we in het artikel de kenmerken van decoratieve gerechten beschouwen als een manier om het interieur van een huis te versieren.

Heldere gerechten aan de muur in een lichte keuken

Heldere gerechten aan de muur in een lichte keuken

Soorten decoratieve gerechten

Alle gerechten kunnen worden onderverdeeld in 4 grote soorten:

 • Presenteren. Zoals de naam al aangeeft, wordt het gebruikt voor het serveren. Het is niet gekookt, wordt alleen gebruikt om een ​​tafel te decoreren en om er van te eten. Het wordt gebruikt in de woonkamer en eetkamer.
 • Kitchen. Gebruiksvoorwerpen met een puur functioneel doel. Dit zijn allerlei soorten potten, koekenpannen, enz. Het bereidt voedsel voor, dat vervolgens wordt overgebracht naar een schaal en geserveerd aan de tafel in de woonkamer of hal. Alleen nodig voor de keuken.
 • Voor opslag. Het is bedoeld voor benodigdheden: granen, kruiderijen en andere producten. Kan zowel decoratieve decoratie zijn. Vaak in de uitverkoop zie je hele sets voor opslag, waarmee je de keuken in dezelfde stijl kunt versieren. In de regel zijn alle items in dergelijke sets al in dezelfde stijl, met een enkele externe coating.
 • Een schijnvertoning. Gerechten met een puur decoratief doel. Er is geen praktisch voordeel van. Dit zijn bijvoorbeeld muurplaten, verschillende avant-garde gebogen gekleurde flessen op de planken, etc.

Decoratieve gerechten kunnen van alle vermelde soorten zijn, behalve de keuken. Natuurlijk kan een koekenpan of pan ook als binnenhuisdecoratie worden gebruikt, maar hiervoor moet je heel hard nadenken, ongetwijfeld talent hebben en een zekere moed hebben. Bovendien is intensief gebruik voor het beoogde doel, om te koken - moeilijk te combineren met het decoratieve uiterlijk.

Mooie serveerschalen
Tabel instellen in de stijl van maskerade

Veelkleurig kookgerei
Decoratieve plaat

Welke objecten van het interieur kunnen we met recht omschreven worden als decoratieve gerechten:

 • Wandplaten. In sommige huizen en zelfs in restaurants versierde iedereen dergelijke binnenhuisdecoratie. Het ziet er vooral leuk uit als er meerdere op één muur zijn. Zo'n plaat kan zowel glas als keramiek zijn en met een speciale coating deze en andere materialen imiteren.
 • Pitchers en vazen. Dergelijke gerechten kunnen niet alleen worden bewonderd, maar ook worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn bedoeld, bijvoorbeeld om ingegroeide bloemen in een vaas te houden. Maar er zijn ook decoratieve vazen ​​voor het huis, bijvoorbeeld grote Chinese vloerdelen, waarin nooit levende bloemen worden gelegd, maar die alleen worden gebruikt voor kunstmatige composities of gewoon leeg worden gehouden. Zo'n vaas is zelf een ornament, vooral als het oud en antiek is.
 • Flessen, glazen, glazen, wijnglazen. Dit decoratieve glaswerk kan een binnenobject zijn en tegelijkertijd worden gebruikt voor het beoogde doel. Natuurlijk wordt het niet dagelijks gebruikt, maar op feestdagen en vieringen - waarom niet.
Crème kookgerei in het interieur

Kenmerken van decoratief servies

Wat zijn de kenmerken van decoratieve gerechten bij gebruik in het interieur:

 • Dergelijke decoratieve producten hebben het kenmerk van het "verzwaren" van het interieur van het huis. Overweeg dit punt. Als de kamer een monumentaal omvangrijk meubilair is en zelfs om de kamer te vullen met decoratieve schotels, hang overal borden en plaats enorme vazen, dan is de kamer hard genoeg, het zal "pletten". Maar dun, delicaat porselein kan opkomen.
 • Grote producten van metaal, dik keramiek, klei zien er beter uit in ruime keukens of in de woonkamer, ingericht in etnische stijl. En oude, antieke gerechten zien er beter uit in een ruim interieur.
Decoratieve metalen schaal
Verschillende soorten gerechten in de keuken

materiaal

Wat is gemaakt van decoratieve gerechten:

 • Aardewerk. Waarschijnlijk het populairste materiaal voor decoratieve gerechten, maar ook voor gerechten in principe. Het is ook een van de meest milieuvriendelijke en oudste materialen op aarde. Keramische decoratieve gebruiksvoorwerpen kunnen elke vorm hebben, het is gemakkelijk te decoreren, schilderen. Het is gemaakt van muurplaten, vazen ​​en andere producten. Keramiek en klei hebben één eigenschap waardoor ze voor sommige interieurs irrelevant zijn. Dit is wulpsheid, ruwheid van vormen en tekeningen. In landelijke interieurs, in landelijke stijl, kunnen etnische platen uit keramiek er harmonieus uitzien. Maar in moderne, hightech, minimalistisch zal ongepast zijn.
 • Glaswerk ziet er erg stijlvol uit. Het glas kan transparant zijn, wat onmogelijk is in het geval van keramiek. Deze eigenschap van het product is zeer goed in het verfraaien van de woonkamer of keuken. Glas is universeel en glaswerk is perfect te combineren met elk interieur. Kristalschalen - als variant van glas, maar luxueuzer.
 • Porselein. Het materiaal is verwant aan keramiek, alleen erg dun, broos en elegant. Van porselein is heel licht, bijna gewichtloze gerechten, met elegante rondingen, tierelantijntjes. En geschilderd met een zachte waterverf of pastelkleuren, geeft het de woonkamer of keukenruimte luchtigheid en gewichtloosheid. Borden van porselein, vazen, kommen en andere items versieren het interieur van het huis perfect.
 • Metal. Metaal wordt heel vaak gebruikt bij de vervaardiging van decoratieve gerechten. Deze producten hebben uitstekende slijtv
  aste eigenschappen, waardoor de vaat bijna onverwoestbaar is, het metaal ideaal is voor in de keuken. Meestal bij de vervaardiging van decoratieve gerechten gebruikt koper, zilver, in het moderne interieur - staal. Maar metalen als gietijzer en aluminium kunnen zelden het interieur van de woonkamer en slaapkamer decoreren, omdat ze een puur praktisch doel hebben, niet verschillend in het bijzonder van uiterlijke schoonheid. Te koop vindt u ook decoratieve artikelen van andere materialen, met een metalen coating.
 • De boom. Eco-vriendelijk en mooi materiaal. De gerechten gemaakt van hout hebben echter kenmerken die objecten alleen onder bepaalde omstandigheden mooi maken. Kortom, de gerechten gemaakt van hout zullen er alleen uitzien in het etnische interieur of in het rustieke. Platen, trays en vazen ​​blijken onbeleefd, dus voor elegante interieurs niet geschikt. Meestal houten gerechten in het interieur worden vergezeld door elegant houtsnijwerk met dierlijke figuren, krullen. Vaak vind je dergelijke soorten gerechten in volkskunst.

Deze categorie kan als vlechtwerk worden beschouwd. In de keuken zijn verschillende vazen, rieten borden en manden te zien als een container voor het bewaren van snoep, snoep en koekjes. Uitstekend geschikt voor dacha-stijl en voor het creëren van warmte en comfort in de keuken.

Producten gemaakt van papier, plastic, siliconen voor decoratie van gebouwen worden niet gebruikt, omdat ze hiervoor onvoldoende capaciteit hebben.

Keramische platen aan de muur
Eco-vriendelijk houten servies

Inrichting van gebouwen

Laten we eens kijken naar het voorbeeld van verschillende kamers in het huis, hoe ze hun decor correct en harmonieus kunnen implementeren met gebruiksvoorwerpen.

keuken

Natuurlijk, de afwas - dit is het onderwerp van het interieurontwerp, dat perfect past bij het functionele doel van de keuken. Hier kunt u zowel functionele producten voor permanent gebruik plaatsen, als puur decoratief.

 • Het belangrijkste in het ontwerp van de keuken is niet te overdrijven met het decor van de schotel. Hier en zo is er een groot aantal, zodat de keukenruimte extra kan worden beladen met veel decoratieve platen en glazen.
 • Omdat de keuken vaak wordt gebruikt als keramische tegels voor afwerking, moeten andere artikelen met een keramische coating, inclusief schalen, een minimale hoeveelheid zijn. Anders zal de kamer zijn gemak verliezen. Maar muurplaten zien er vaak goed uit.
 • Uitstekend in de keuken kijken elegant glazen decoratieve gerechten: glazen, wijnglazen van dun glas, hoewel transparant, hoewel mat, andere items.
Keukendecoratie met muurplaten

Eetkamer

Deze kamer, die niet in elk appartement is, is geweldig voor het plaatsen van prachtige decoratieve gerechten, die sterk verschillen van de keuken. Als dit een landhuis is, dan is er in de regel een eetkamer van aanzienlijke omvang - u kunt een speciale kast-vitrine plaatsen, waar u elegante elegante items ziet die het interieur decoreren: borden, vazen, terrines en andere items.

 • Hier kunt u zware producten van keramiek, metaal en andere zware materialen gebruiken.
 • Glazen en keramische schalen van grote afmetingen zijn geschikt.
 • Overweeg de stijl van de kamer. Bijvoorbeeld, in de moderne stijl van de eetkamer, zijn etnische keramische platen van de Turkse bazaar en vergelijkbare items waarschijnlijk niet geschikt.
Glaswerk in een moderne keuken

Woonkamer

 • In de hoofdruimte van het huis is het beter om glazen producten te plaatsen, elegant en om de ruimte te harmoniseren.
 • Houten producten zijn waarschijnlijk niet relevant voor de woonkamer, tenzij het natuurlijk niet is ingelijst in een rustieke, ruwe stijl.
 • Metalen gerechten zijn geschikt in de woonkamer in de vorm van een groot, elegant dienblad voor thee of een grote vaas voor fruit. Mogelijke opties voor de woonkamer en met een metalen coating.
Wandplaten in het interieur van de woonkamer
Decoratieve gerechten op de openhaard

Gang, gang, hal

 • In deze kamer van het huis, zelden wanneer je de afwas kunt zien, omdat het in de meeste appartementen niet groot genoeg is en puur praktisch, functioneel ontworpen.
 • In de grotere zalen zie je grote vloervazen ​​gemaakt van keramiek. Houten exemplaren van dergelijke producten kunnen hier ook relevant zijn.
Zwart en witte muurplaten in het interieur

De slaapkamer

 • Ook hier zie je zelden iets uit de afwas, zelfs niet decoratief, omdat het functionele doel van de ruimte niet overeenkomt met dit soort decor.
 • In de slaapkamer zijn passende vazen, die het nachtkastje of de stoeprand versieren.
 • Als u de planken wilt versieren, kunt u gekleurde, exquise flessen en andere producten gebruiken voor puur decoratieve doeleinden.
 • Decoratieve schotels of kleine borden kunnen eenvoudig de muur boven het hoofdeinde versieren. Maar alleen als ze de algemene stijl van de kamer benaderen.

badkamer

Vreemd genoeg, maar in deze kamer kunnen we decoratieve gerechten zien, en het zal heel goed zijn om te kijken. Als ornament worden in de badkamer vaak decoratieve decoraties van kleine afmetingen gebruikt: porselein of glas, glazen, flessen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het bewaren van tandenborstels, verschillende verzorgingsproducten, huishoudelijke chemicaliën, cosmetica en andere onvervangbare items voor persoonlijke verzorging. Als houtproducten worden gebruikt, dan alleen met een speciale vochtafstotende coating.

Interieurstijlen

We zullen uitzoeken voor welke stijlrichtingen welke decoratieve producten geschikt zijn.

1
 • Classic. Deze stijl wordt meestal in het interieur gebruikt. Het is universeel, het combineert vele interieurartikelen, waaronder soorten decoratieve gerechten. Het kan keramiek zijn, inclusief grof genoeg, grote vloervazen ​​gemaakt van geverfd gips, getextureerde muurplaten. Als sieraad van een interieur kunnen de elegante kristallen gebruiksvoorwerpen en zelfs metaal worden gebruikt.
 • Zulke luxueuze stijlen als rococo, barok, imperium zien er geweldig uit als u het elegante meubilair aanvult met de bijbehorende porselein
  producten die op een grillige manier zijn gemaakt. Elegante metalen gesmede trays, vazen, kannen, borden en andere items met decoratieve coating en vergulding passen ook perfect in dergelijke interieurs.
 • Modern verwelkomt kleurrijke producten die een glasmozaïek nabootsen.
 • Gotische stijl impliceert donkere tonen en duidelijke lijnen. Hout en metaal kunnen hier passen. De boom is beter te gebruiken met een verouderde coating.
 • Zowel hightech als moderne art deco betekent glas in al zijn vormen, ook in de vorm van gerechten. Het kan gekleurde exemplaren zijn, mat en transparant, evenals kristallen schalen.
 • Ethnic. Als geen ander deze stijl - een vruchtbare bodem voor het gebruik van decoratieve producten. Het is zeer geschikt voor ruw keramiek, hout, een soort bewerkt metaal.
 • Country. Deze stijl komt overeen met het vlechtwerk en het hout.
Decoratief servies met schilderijen in Russische volksstijl
Veelkleurige platen op een gele muur
Servies voor decor met een lijst in Russische volksstijl
Prachtig servies in de woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

4 + 5 =