Rozen in het interieur (29 foto’s): een verscheidenheid aan vormen voor decoratie

Het ontwerp van de kamer ongebruikelijk maken is mogelijk met behulp van bloemmotieven. In dit geval is het niet nodig om de kamer met verse bloemen te forceren, om droge kunstmatige samenstellingen van bloemen te selecteren. Knoppen en prachtige boeketten kunnen eenvoudig worden gekozen voor muren, en voor dit doel is helder en ongewoon behang of gewoon behang geschikt. Natuurlijk zijn rozen een speciale adeldom onder alle bloemen. Zelfs al kijkend naar de rozen lijkt het alsof de kamer gevuld is met een frisse geur en een nauwelijks waarneembare geur van deze chique kleuren.

Behang met rozen in een slaapkamer
Rozen in de badkamer

Alles verfraaien

Omdat rozen veel tinten hebben, kan het kleurengamma eenvoudig worden geselecteerd voor de woonkamer, slaapkamer en zelfs keuken. Het is al belangrijk om de hoofdkleuren te bepalen en harmonieus te combineren. Wand- en rolbehang zijn meer geschikt voor een zitkamer en een slaapkamer, maar voor een keuken is het beter om een ​​tegel of een schort te gebruiken, waar hele boeketten met rozen en eenvoudig vliegende bloembladen worden afgebeeld.

Leef rozen in het interieur

Afhankelijk van het gekozen kleurenschema en de grootte van het decor met rozen, kan de kamer in verschillende stijlen worden ingericht. Grote fotobehang is meer geschikt voor kamers in klassieke stijl, modern, hi-tech of minimalisme, en behang met middelgrote rozen is ideaal in het interieur met vintage stilistiek.

Wallpapers met lila rozen
Fotobehang met rode rozen in het interieur
Ongebruikelijk behang met rozen in de slaapkamer

Hoe kun je de ruimte van rozen veranderen?

Op basis van hoe u de sfeer van het appartement moet veranderen of de grootte van de ruimte van een afzonderlijke kamer kunt aanpassen, kunt u verschillende afbeeldingen in uw achtergrond ophalen.

 • Lichte, zachte kleuren, gebruikt bij de decoratie van muren, breiden de ruimte aanzienlijk uit en de ruimte wordt groter gemaakt.
 • Om de ruimte visueel hoger te maken, rol je behang en behang, waarbij rozen op een lange steel worden afgebeeld.
 • Besteed aandacht aan het kleurenpalet van meubels. Tekeningen aan de muur moeten harmonieus overeenkomen met de kleur van het meubilair. Het is wenselijk om licht meubilair te plaatsen, omdat het gemakkelijker te combineren is met bloemmotieven.
 • Bereik de uitbreiding van de ruimte kan worden wallpapers met 3D-tekeningen van rozen. Ze zijn ongelooflijk realistisch en wekken de indruk dat de bloemblaadjes rond de kamers van het appartement vliegen. Om een ​​kamer dieper te maken is mogelijk met de toevoeging van een lichte waas en mist op de belangrijkste donkere achtergrond.
 • Voor de slaapkamer is het wenselijk om ofwel gepassioneerde rode bloemen of zacht en zacht te gebruiken. Het hangt af van de wens om de nodige sfeer in de recreatieruimte te creëren.
 • In de woonkamer wordt aangeraden neutrale kleuren te kiezen, zodat alle bezoekers comfortabel in de kamer kunnen verblijven. Een te helder en rijk decor zal sommige mensen "verpletteren".
Achtergronden met kleine rozen in de slaapkamer
Leef rozen in het interieur van de slaapkamer

Fotobehang met witte rozen in de eetkamer
Roze kussen met roos in de woonkamer
Behang met een roos in een slaapkamer

Verschillende vormen en composities met rozen

Versiering van het gehele interieur of individuele muren, impliceert allerlei combinaties van rozenknopjes, boeketten ermee en hele composities. Daarom kunt u de juiste tekening kiezen voor alle vereisten en wensen. Als het u niet lukt om een ​​kant-en-klare versie te vinden, kunt u altijd een individuele bestelling plaatsen en is de achtergrond uniek.

Rozen in de inrichting en textiel van de woonkamer

Meestal in het binnenland zijn er dergelijke soorten rozen en composities:

 • Ontwerp, waarbij het behang alle details toont van een volledig bloeiende enkele roze bloem en gedetailleerde tekeningen van alle bloemblaadjes en dauwdruppels.
 • Een half gesloten of volledig gesloten rozenknop, gefotografeerd in de macromodus.
 • Behang of behang, dat verschillende knoppen van rozen van vergelijkbare grootte en uniforme kleur weergeeft, waarmee het hele canvas van dit decorelement wordt gevuld.
 • Op een rustige neutrale achtergrond zijn op een lange poot verschillende rozen afgebeeld.
 • Combinaties van knoppen van verschillende grootte. De stengel wordt niet getoond.
 • Fotobehang met een prieel of een boog, gevlochten met rozenstruiken, afzonderlijk afgebeelde slingers van wilde of struikrozen.
 • Bloembed met rozen van een of verschillende tinten.
 • Vaas met gesneden rozen of een prachtig versierd boeket.
 • Behang, waar rozen worden afgebeeld, in combinatie met kostbare of halfedelstenen ornamenten. Laten we zeggen een verstrooiing van stenen, parels of hangers, broches en kralen.
 • Rozen verbinden met muziekinstrumenten. Meestal een piano, waar verspreide bloemen zijn verspreid, snaarinstrumenten.
 • Stillevens, waa
  rbij de hoofdpositie wordt ingenomen door rozen.
 • Landschappen, waar deze bloemen opvallen. Het kunnen afbeeldingen van de natuur zijn, waar per ongeluk een roos viel, een wateroppervlak waarop drijfblaadjes of een romantisch park, waar een boeket achterbleef.

Bij het gebruik van foto-achtergronden als het belangrijkste element van de inrichting van de kamer, mogen alle andere meubels en accessoires niet licht en uitdagend zijn. Meubels moeten niet met een gecompliceerde afwerking zijn, het is beter om iets monofonisch te kiezen.

Olijfrood behang met rozen in de slaapkamer
Rozen in een pot in het interieur
Leef rozen en andere bloemen in het interieur van de kamer
Wit beeldje met rozen in het binnenland

Kleurruimte

Elke tint van de bloem, zoals bij het samenstellen van boeketten, en het huis versieren met afbeeldingen van bloemen, betekent bepaalde gevoelens, emoties.

 • Bleek romig - elegantie, terughoudendheid, elegantie
 • Wit - een witte roos - een bloem van godinnen, want het is een symbool van deugd, kristallen gedachten, integriteit
 • Gele kleur - een symbool van welvaart en respect, het behaagt het oog, creëert warmte
 • Koraalkleur - de kleur van de lippen, symboliseert dus verlangen en passie
 • Rode kleuren zijn een vurige passie
 • Dieprode kleur - de kleur van Venus, de godheid van de liefde

Uit de geschiedenis: in Rome was er een traditie - er hing een roos boven de ingang van het huis, wat betekende dat alles wat vandaag in dit huis gezegd wordt geheim gehouden moet worden. Het was de uitdrukking 'zei onder de roos', wat betekende dat het feit geheim moest blijven en niet bedoeld voor vreemde oren. Daarom kan de roos, als een element van de inrichting van de keuken, "geserveerd worden onder deze saus", omdat het in de keuken vaak een plek is om belangrijke zaken en emotionele gesprekken met vrienden te bespreken.

Achtergronden met rozen in het klassieke interieur

Om het interieur met rozen te versieren is het gemakkelijkst met behulp van fotobehang, die in alle versies en kleurencomposities worden gepresenteerd. Het zal niet moeilijk zijn om een ​​reeks behang te vinden die op harmonieuze wijze past bij uw interieurontwerp.

Overvloeien van rode kleuren stelt u in staat om agressie en mysterie te brengen. Het is beter om ze niet te vullen met de ruimte van de hele kamer, maar maak het in de vorm van afzonderlijke accenten. Grote afbeeldingen van rozen over de hele muur passen meer in de woonkamer of in de slaapkamer. Kies voor de keukenomgeving de plotafbeeldingen, waar veel elementen zijn, zoals een huis met houten luiken, geborduurd met rozen.

Voor het kabinet is het beter om stil te staan ​​bij schilderijen van meer minimalistisch. Bijvoorbeeld een enkele roos, liggend op een monofoon oppervlak. Maar als je thuis een muziekinstrument hebt. Bijvoorbeeld pianoforte of cello, waarop je soms gasten speelt, is het beter om te doen op de achtergrond van paarse rozen. Deze kleur stimuleert artistieke perceptie en creatief talent.

1
Bloemen behang en roos in het interieur

Voor de kinderkamer zijn rozen alleen geschikt voor pasteltinten, met name gestileerde afbeeldingen, misschien in de stijl van animatie. Crèmekleur is de meest pastelkleur, waarin tederheid, romantiek, frisheid, comfort en gemak worden gelezen.

Roomrozen mengen gemakkelijk met wit. Met het overwicht van witte rozen, kunt u een slaapkamer creëren in de stijl van een Scandinavisch chalet om de elementen van de inrichting van natuurlijk hout en bont aan te vullen. En als op een achtergrond van wit-crème boeketten rozen op de muren, het textiel beige is gemaakt, dan zal de kamer worden gevuld met warmte en zachtheid van de atmosfeer.

Vooral prachtig ziet eruit rozen in de badkamer. Bekijk thematisch rozen in druppels dauw. Het is niet genoeg om een ​​plaats te kiezen, toch is het noodzakelijk om de plotlijn van afbeeldingen van rozen goed te overdenken.

Boeket rozen en andere bloemen in het interieur
Kunstmatige rozen in het interieur
Grijsbruin behang met rozen in de woonkamer
Groot boeket levende rozen in het interieur

Rol behang met rozen

Als u geen wallpapers wilt maken als het belangrijkste element van de inrichting in de kamer, kies dan geen heldere afbeelding, maar voeg nog een paar elementen toe aan de kamer met een bloemmotief. Vooral relevant is een oplossing voor een vintage interieur of kamers met elementen van een shebbie-chic, maar dan is het verstandiger om de muren te bedekken met rolbehang. In dit geval zijn prachtige bekkens met florale ornamenten, vazen, souvenirs en handgemaakte kaarsen met de hand perfect. Voor een ruimere vulling van de ruimte, kunt u romantische dekens gebruiken in een kleine bloem, zacht beddengoed, tapijten met een groentepatroon, gordijnen en zelfs meubelbekleding met een bloemmotief. Deze stijl is meer geschikt voor de slaapkamer en in sommige gevallen voor de woonkamer. Voor de keuken is deze optie te groot selectiekader.

Beige-rood behang met rozen in het interieur

Kies een rolbehang voor het decoreren van de muren en houd rekening met de achtergrond. Geef de voorkeur aan pasteltinten, en nog beter iets neutraal, zeg, beige, zachtroze, heel licht en onopvallend groen. Donkere en heldere achtergronden maken de kamer gespannen of zelfs somber.

Achtergronden kunnen verschillende tekeningen van rozen bevatten. Het kan worden verspreid indi
viduele knoppen, hele kleine boeketten met stengels en bladeren. Kijk heel voorzichtig naar het behang, dat vliegende bloembladen laat zien. Bloemen zijn ook te vinden in verschillende maten. Grote exemplaren zullen meer aandacht trekken, terwijl kleine extra decorelementen moeten toevoegen.

Rozen in vazen ​​in het interieur
Leef rozen en textiel met ze in het interieur van de woonkamer
Creme rozen in de woonkamer
Muurafbeelding met een rode roos in de slaapkamer
Varianten van interieurdecoratie met bloemen
Keukenschort met rozen
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

6 + 3 =