Hoe maak je een frame van de sokkel: advies van professionals (23 foto’s)

Velen van ons willen ons huis decoreren met schilderijen, tekeningen, foto's. Deze decorelementen zien er altijd indrukwekkend uit, vooral als ze in de juiste framestijl zitten. De kosten van een dergelijk gekocht product kunnen echter soms veel groter zijn dan de kosten van het beeld waarvoor het is gekocht. En in dit geval kan je fantasie en humor je helpen, omdat het frame met je eigen handen uit de sokkel kan worden gemaakt.

Schuimvoet in lijstdecoratie

Frame vanaf plint

Schilderlijst van plint

Voor werk kunt u een plint gebruiken voor het plafond, dat soms ook een filet, stokbrood of deco-base wordt genoemd. Ongeacht de naam, het belangrijkste ding dat belangrijk is om meester, besloten om hun eigen fotolijst of fotolijstje te maken, is het feit dat vandaag de dag al deze baguettes en Dekoplintus op de markt van bouwmaterialen in een breed assortiment. In de winkels vind je voorbeelden van plinten, die sterk van elkaar verschillen, zowel qua decoratie als materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Wit frame van sokkel

Frame van de geborstelde sokkel

Er zijn dergelijke producten gemaakt:

 • van schuimplastic;
 • uit geëxpandeerd polystyreen;
 • van polyurethaan;
 • van plastic;
 • gemaakt van hout;
 • van metaal.

Welke plafondplint u precies moet kopen in uw situatie, wordt bepaald door wat u wilt maken. Zo is bijvoorbeeld het frame van foam plint heel geschikt voor een foto of afbeelding, of een kleine foto. En voor het decoreren van spiegels of schilderijen is het beter om lijsten te maken van een houten plint, of metaal, of plastic, omdat in dit geval een grotere sterkte van de structuur vereist is.

Zwart frame van sokkel

1

Frame van decoratieve sokkel

Frame voor de foto van de plafondbeplating (materiaal - polystyreen)

Frame van de sokkel gemaakt van schuim - de meest, laten we zeggen, een goedkope optie, als je bent, natuurlijk, geen gebruik maken van overtollig materiaal overblijven nadat reparaties, en besloten om een ​​speciale sokkel te kopen in de winkel. Het is noodzakelijk om u onmiddellijk te waarschuwen dat de schuimproducten kwetsbaar en kwetsbaar zijn. Wat geëxpandeerd polystyreen betreft, het is sterker dan polystyreen en heeft een zekere flexibiliteit, maar is inferieur aan polyurethaan.

Frame uit de sokkel in de stijl van de Provence

Frame gemaakt van sokkel PVC

Frame van sokkel met draad

De meest duurzame is natuurlijk een frame van een houten plafondafwerking, metaal of kunststof. Dit materiaal is handig als u een frame wilt maken voor een spiegel, vooral groot en zwaar.

Houten plint

Stapsgewijze instructies

Bereid het volgende voor:

 • sokkel van schuimplastic;
 • heerser, Gon, gradenboog;
 • ontlasting (timmermanshulpmiddel, waarmee snijplanken of andere profiellijsten loodrecht en onder een hoek van 45 ° mogelijk zijn);
 • lijm zoals "Vloeibare nagels" (u kunt ook "Dragon", "Moment" en in het algemeen elke lijm gebruiken die kan worden gelijmd met schuimproducten);
 • een mes en een ijzerzaag voor metaal (in tegenstelling tot de ijzerzaag op hout biedt het meer gelijkmatige snijranden);
 • stift of potlood;
 • priem, boor, boor met kleine diameter;
 • acrylverf, acrylplamuur;
 • email van metaal;
 • dicht karton (u kunt een dunne laag vezelplaat of multiplex);
 • borstels en schuimspons;
 • een dikke lijn of een lange snaar.

Fotolijst van plint

Blauw frame van sokkel

Een frame maken vanaf de plint

 1. Meet de lengte van de foto (of foto) waarvoor u het kader aanmaakt.
 2. Maak passende aantekeningen op de zijkant van de plint waarop hij in contact met de foto zal komen.
 3. Met de verstekbak, gesneden twee stukken plint hoek strikt gelijk is aan 45 °, zodanig dat ze eruit zien als een lange trapezium waarvan de onderzijde is gelijk aan de eerder gemeten lengte.
 4. Meet nu de hoogte (breedte) van de afbeelding. En doe hetzelfde als in de paragrafen 3 en 4, snijd nog twee kortere stukjes plint af.
 5. Lijm de resulterende vier stukken plint om een ​​rechthoekig frame te vormen.
 6. Controleer het vierkant om te zien of de hoeken van de resulterende structuur rechthoekig zijn.
 7. Naai (nadat de lijm is uitgehard) plaatsen waar er barsten, scheuren of onregelmatigheden zijn.
 8. Wacht tot het oppervlak van het frame is opgedroogd en geprimerd met donkere verf, en breng het consequent twee tot drie keer aan.
 9. Wanneer de verf opdroogt, bedekt u de convexe gedeelten van het frame-oppervlak met een schuimspons, metaalglazuur (met namaakbrons, zilver of vergulding). Vergeet niet dat je moet schilderen en de uiteinden van het frame.
 10. Afhankelijk van de grootte van het resulterende frame, snijd een stuk karton (of houtvezelplaat of triplex) om er een ander beeld en frame op te bevestigen.
 11. Boor in dit stuk een gat voor de lijn (touw / kant), waarmee je je afbeelding in een frame aan de muur hangt.
 12. Teken in de gaten van de lijn en knoop de uiteinden van de knoop, en het is het beste om meerdere knopen te maken zodat ze niet losmaken.
 13. Verspreid een stuk kartonlijm over de lijn en lijm de afbeelding en het frame eromheen.

Na een tijdje, genoeg om de lijm volledig te laten drogen, kun je je schilderij aan de muur hangen.

Frame voor foto vanaf plint

Rond frame van sokkel

Het frame voor de spiegel van de plinten aan het plafond kan op dezelfde manier worden gemaakt als hierboven. Tegelijkertijd kan niet alleen een plint aan het plafond worden gebruikt, maar ook een deurbekleding die kan worden geverfd met verf die past bij de basiskleur van het interieur. Het uiterlijk van het gelakte frame zal ook verbeteren als het is gelakt en versierd met enkele decoratieve elementen. Hoewel het mogelijk is om alleen te worden beperkt tot een vernis die bedekt als er een wens is om de natuurlijkheid en schoonheid van natuurlijk hout te onderstrepen.

Frame gemaakt van gelakte plinten

Marmeren plint

Frame van een ruwe plint

Frames mensen gebruiken voor een lange tijd, om de inhoud van dergelijke kunstwerken als schilderijen te benadrukken, bereiken meer geavanceerde in hun soort, worden gescheiden van de rest van het interieur. Vandaag de dag is de omvang van de frames in een frame nog breder geworden: Nu is deze wijze van verwerking wordt niet alleen gebruikt voor foto's en spiegels, net als in de vorige eeuw, maar ook voor de foto's, en zelfs de muur panel televisies. Tegelijkertijd is het vanwege de beschikbaarheid van moderne materialen, goedkoop en gemakkelijk te verwerken, niet nodig om een ​​raamwerk te kopen. Ze kunnen door uzelf worden gemaakt, als u een kader van een plint aan het plafond kunt maken!

Een oud frame van de plint

Frame van de sokkel voor de spiegel

Plintkader voor goud

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 7