Glas in het interieur: transparante mogelijkheden (22 foto’s)

Glas is het enige bouwmateriaal dat volledig licht doorlaat. In de omstandigheden van stedelijke flatgebouwen maakt deze kwaliteit van glas het onvervangbaar en wordt het veel gebruikt in het interieurontwerp. Van glas maken scheidingswanden, deuren, meubels. Het gebruik van glas geeft ruimte, vult zich aan met lucht en een gevoel van elegantie en elegantie.

Lijst van gebroken glas in het binnenland
Glazen blokken in het interieur

Met de ontwikkeling van verhardingstechnologie werd glas zelfs gebruikt waar het voorheen ondenkbaar was: de vloer in appartementen met meerdere verdiepingen, volledig of gedeeltelijk transparante scheidingswanden in plaats van muren, verschillende meubels en ornamenten. Tegelijkertijd werden technologieën ontwikkeld voor de artistieke verwerking van glas. In plaats van het gebruikelijke was het mogelijk om mat, gekleurd, gebeeldhouwd, gebrandschilderd glas te gebruiken. Deze mogelijkheid heeft de omvang van de toepassing verder uitgebreid.

Glazen decor in het interieur

Glazen deur in het interieur

Gekleurd glas in het interieur

Gekleurd glas wordt verkregen door metaaloxiden, evenals cadmium, lood of koper aan de hete glasmassa toe te voegen. Afhankelijk van het gewenste element en de hoeveelheid ervan, worden de kleur van het glas en de verzadiging ervan verkregen.

De kleur van glazen voorwerpen wordt meestal geselecteerd op de hoofdschaal van de ruimte of gebruikt als contrast om de ernst van het monochrome interieur te verdunnen.

Warme tinten - geel, bruin - voegen een vleugje zachtheid en gezelligheid toe, in verband met de stralen van de ondergaande zon. Koudgroen geeft strengheid en zuiverheid, warm - verzacht deze sensaties. Een vrolijk en feestelijk rood geeft energie en vrolijkt op, dus wordt het universeel gebruikt in keukens. Blauw en blauw als de kleuren van water zijn het meest voordelig in de badkamers. Altijd op het hoogtepunt van populariteit, zwart en wit zijn de kleuren van moderniteit en minimalisme.

Open haard met glas
Glazen trap in het interieur

Zwart glas in het interieur

Zwart en wit is een kleur van elegantie en verfijning, ze passen goed bij andere tinten, wat ze onmisbaar maakt in het interieurontwerp. Van dit glas zijn verschillende decoratieve elementen gemaakt. Ziet er prachtig uit in goud of zilver op een zwart of wit oppervlak.

De schoonheid van zwart glas werd ook opgemerkt door meubelfabrikanten. Het maakt meubels volledig of alleen oppervlakken. De verzadiging van de tint kan eenvoudig worden gevarieerd met behulp van speciale additieven. Onlangs is de modieuze kleur van de afwerking zwart met een vloeiende overgang naar grijs of wit naar melkachtig.

Kroonluchter van gekleurd glas in het binnenland
Matglas in de slaapkamer

Gebrandschilderd glas in het binnenland

Gebrandschilderd glas in het interieur fascineerde altijd het oog en trok het spel van licht aan. Meestal wordt het gebruikt in ramen, waardoor een origineel alternatief voor gordijnen wordt verkregen. De hoeveelheid licht neemt in dit geval niet af, de stralen van de zon verdwijnen en transformeren alle objecten in de buurt. Prachtig gebrandschilderd glas op meubeldeuren, salontafels, bij het decoreren van nissen en valse ramen. Een interessant effect zal een glas-in-loodschildering hebben, of erachter om de lichtbron te versterken. Met behulp van speciale verf kunt u zelf decoraties uit glas in lood maken, kleuren kiezen en tekenen naar de situatie.

Glazen meubels in het interieur
Eettafel van glas

Glas in het interieur van de keuken

Glas heeft uitstekende hygiënische kwaliteiten: het is gemakkelijk te reinigen op alle mogelijke manieren, chemisch inert, milieuvriendelijk. Deze eigenschappen maken het mogelijk om glaswerk in de keuken op grote schaal te gebruiken. Van de glazen afzuigkappen, kookvlakken, ovendeuren, lockers, bar-elementen. Het transparante tafelblad ziet er duur en mooi uit.

Een klein stukje keukenglas neemt visueel toe. Een verscheidenheid aan glaswerk en accessoires maken de keuken modern en stijlvol. In de keuken is het wenselijk om een ​​glas te gebruiken met een afbeelding of artistiek verwerkt: mat, met ets of gravure, gesneden. Deze behandeling geeft de interieurverfijning.

Glasraam in het interieur
Glazen paneel in het interieur
Panoramische ramen in het huis

Glas in het interieur van de badkamer

Badkamer - dit is misschien de meest geschikte plaats voor glas, opnieuw vanwege zijn vermogen om vuil niet te absorberen. Vanuit het glas voor de badkamer bijna alles doen - deuren, wanden, gootstenen, scheidingswanden voor douchecabines. Voor scheidingswanden en wanden is het handig om gekleurd of getextureerd glas te gebruiken. Er zijn zelfs hele glazen baden. Glazen planken zijn gem
akkelijk te reinigen en zien er gewichtloos uit. Wanden, geheel of gedeeltelijk gemaakt van glazen blokken, isoleren geluiden, maar laten het licht door.

1
Glazen balustrades op de trap
Glazen vloer in het interieur van het huis

Glazen blokken in het ontwerp van het appartement

Glazen blokken - dit is een vruchtbaar bouwmateriaal voor het ontwerp van het appartement. Het is gemakkelijk op te pikken door kleuren en textuur, omdat er altijd een groot assortiment te koop is. Het is gemakkelijk om mee te werken - het is veel sterker dan glasplaten. Installatie is niet moeilijk om te doen op uw eigen. Binnenwanden, gemaakt van glazen blokken, passeren een zacht diffuus licht, maar missen de geluiden niet.

De muur kan gedeeltelijk van glasblokken worden gemaakt, in welke figuur dan ook gebouwd: een ladder, een toren, strepen. Door puntverlichting toe te voegen, kunt u interessante effecten bereiken.

Hiervan kun je zelfs meubels maken: een tafelbar, toog, verticale wanden voor werkbladen. De kinderkamer kan gemakkelijk worden veranderd in een sprookjeskasteel, waarbij een muur wordt vervangen door glazen blokken met afbeeldingen erin.

Planken van glas in het interieur van het appartement
Gebrandschilderd glas op het plafond

Glaswerk in het interieur

Met de verspreiding van gehard glas, werden er verschillende interieurobjecten van gemaakt, zonder angst voor splinters. Overweeg de meest onconventionele en spectaculaire opties:

  • Trappen - van transparant of getint glas, treden of hekken worden gemaakt;
  • balkons - een omheining van gestemd of getextureerd;
  • veranda of tuinhuisje - vizieren gemaakt van verduisterd glas voor bescherming tegen regen en zon;
  • plafonds Amstrong van getinte ramen;
  • tafels van gebroken glas. De gebroken gekleurde triplex maakt het product visueel broos en het interieur is uniek.

Gebroken glas is een nieuwe trend in interieurontwerp. Tot voor kort werd het alleen als niet-rottend afval beschouwd en was het een milieuprobleem. Terwijl de volgende splinters niet vervelen zonder frisse ideeën van de ogen van de ontwerper. Onder zijn ervaren blik hebben kleine stukjes van verschillende grootte zich gevormd tot een mozaïek - een trendy technologie voor het versieren van een huis.

Glasmuur in een privé huis
Glazen tafel in het interieur
Gekleurde glazen lampen

Schilderijen uit zo'n mozaïek maken het interieur uniek, en het werk is niet zo ingewikkeld dat het niet op zichzelf staat. Het mozaïekpaneel kan het tafelblad, de muur van de kamer, de gevel van het gebouw en zelfs de vloer versieren. Veelkleurige iriserende stukjes glas zullen je altijd bevallen. Ook kan een mozaïek een vaas, een kist, een kofferbak, een spiegellijst, een lamp versieren.

Glazen wanden in de badkamer
Glazen vazen ​​in het interieur

Decoraties van glas in het interieur

Misschien zijn er glazen vazen ​​in elk huis. Een plek waar de fragiele schoonheid van de natuur samenkomt met de fragiele schoonheid van glas, geboorte geeft aan charme voor de ogen en een onsterfelijk verhaal voor kunstenaars. De verscheidenheid aan vormen en kleuren voor een glazen vaas is geweldig, en de vaas met zijn verfijnde vorm is een goed geschenk. Hetzelfde mooie en praktische geschenk is een verscheidenheid aan glaswerk: borden, kannen, glazen, wijnglazen, mokken.

Gebrandschilderd glas in het binnenland
Spiegel in het interieur

Als je een reparatie plant met een andere omgeving, denk er dan over om het toekomstige interieur licht, modern en gevuld met lucht te maken. Dit zal je helpen om er glas en producten van te maken, geweldig met zijn gratie, rijkdom aan kleuren en texturen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

93 − 84 =