Decoratief paneel van hout – elegantie van vormen (55 foto’s)

De traditie van het versieren van de wanden van de kamers met decoratieve panelen van hout is in een modern interieur uit de diepten van de eeuwen gekomen. Vermoedelijk, eerst op de muur van woningen, werd besloten om afbeeldingen op te hangen - amulet of talismannen, waardoor welvaart naar huis en geluk in het bedrijfsleven kwam.

Houten paneel
Houten paneel

Wit decoratief paneel van hout

Zwart decoratief paneel van hout

Decoratief paneel van hout met bloemen

Decoratief paneel van hout

Decoratief paneel van multiplex

Tegenwoordig werken typerende of gebeeldhouwde panelen van hout in de regel louter esthetische functies, hoewel producten van een reclame- en informatiekarakter ook heel populair zijn.

Houten paneel

Decoratief paneel met geometrisch patroon

Decoratief paneel in de woonkamer

Decoratief paneel met leisteen

1

Decoratief paneel in landelijke stijl

Decoratief paneel met een kaart van de wereld

Decoratieve afbeelding

Paneel uit hout: soorten uitvoering

Gesneden reliëf

Uitgevoerd in de techniek van bas-reliëf, waarbij het beeld wordt gevormd door convexe elementen. De details van het beeld, gedeeltelijk verborgen onder de andere, worden vaak een beetje verkleind of worden meer vlak gemaakt. Dit creëert een extra volume-effect. Deze techniek is vooral rijk aan de mogelijkheden om verschillende schilderijen en inscripties te maken.

Reliëfwandpanelen kunnen echte schilderijen zijn: stillevens, landschappen, alledaagse taferelen, enz. In dit geval hebben ze vaak de juiste vorm: rechthoekig, rond, ovaal.

Informele en originele look heeft panelen gemaakt in de vorm van objecten of levende wezens, bijvoorbeeld in de vorm van vogels, vissen, een mand met champignons, een badkuip met een bezem, een muziekinstrument. Meestal worden ze uitgevoerd in een bepaald onderwerp, wat overeenkomt met het doel van de kamer (keuken, saunalounge of baden, clubzaal, enz.).

Houten paneel
Houten paneel

Decoratief paneel van vierkanten

Decoratieve gelamineerde panelen

Decoratief paneel in de loftstijl

Decoratief paneel met een inscriptie

Decoratief paneel met een hert

Het gesneden opengewerkte werk

Houtsnijwerk wordt hier ook gebruikt, maar in plaats van bolle elementen zijn er doorzichtige sleuven die de details van het beeld afbakenen. Dergelijke panelen hebben meestal een relatief eenvoudig patroon en figuurlijk gesneden randen, ze zijn lichter, maar ook kwetsbaarder. Het opengewerkte houten paneel geeft het interieur een visuele lichtheid, ziet er bijzonder elegant en elegant uit.

Houten paneel
Houten paneel

Inbouwpaneel

Het paneel is een technologisch zeer complex stuk decor. Dit is een foto gemaakt van vele details van verschillende vormen en kleuren. De onderdelen zijn zorgvuldig afgesteld, zodat er geen openingen zijn, ze zijn vastgelijmd aan de basis en na het coaten zijn ze bedekt met een laag vernis. Misschien wel de duurste en zeldzaamste optie.

Houten paneel
Houten paneel

Decoratieve panelen

Decoratieve paneelpartitie

Decoratieve hanger van hout

Decoratief paneel van hout met een print

Decoratief paneel van kurk

Paneel van houtsplitsingen op basis van

Een eenvoudige manier om de kamer een gezellige en elegante uitstraling te geven. Het is niet moeilijk om zoiets met de hand uit de boom te maken, het volstaat om een ​​beetje fantasie en geduld te tonen. De productie van een dergelijk paneel in de pasta op basis van de gezaagde speciaal behandelde houten matrijzen - ronde, minder vaak rechthoekige spitten van de boomstam. Platen kunnen een andere diameter hebben, verschillende schakeringen - dit hangt af van het houttype en de dikte van de stam.

Houten paneel
Houten paneel

Decoratief paneel van hout en shell

Decoratief paneel in het frame

Decoratief houten paneel met snijwerk

Decoratief paneel van hout met een patroon

Decoratief paneel van hout met een hart

Vlak gesneden draad

Deze techniek bestaat uit het snijden van het patroon op een plat oppervlak. De ondiepe, dubbelzijdige groeven begrenzen de contouren van het patroon en het oppervlak kan een natuurlijke kleur hebben of worden geverfd - vervolgens worden de contouren ook gemarkeerd in kleur.

Houten paneel
Houten paneel

Naast deze duidelijk gedefinieerde variëteiten zijn er ook gecombineerde soorten, bijvoorbeeld producten die een reliëfbeeld en opengewerkte randen combineren, of gesneden afbeeldingen omzoomd en aangevuld met houtverspilling.

Houten paneel
Houten paneel

Decoratief paneel van hout in de stijl van de cheby chic

Decoratief paneel van hout in de slaapkamer

Decoratieve panelen van spilov

Decoratieve panelen van oude planken

Decoratief paneel gemaakt van houten luiken

Natuurlijke schoonheid van een boom

De aantrekkelijkheid van een paneel van hout bestaat uit een tastbare geest van degelijkheid en traditionaliteit, die zij aan het interieur hechten. En een reliëf-delicaat paneel met een complex dun patroon in antieke of oriëntaalse geest, en een eenvoudige rechthoek met gladde sneden, geven de ruimte een gevoel van elegantie, natuurlijkheid en gezelligheid.

Houten paneel

Bij het bestellen van een paneel of het kiezen van een patroon voor productie, is het belangrijk om te overwegen of ze in overeenstemming zijn met de stijl van de kamer en het kleurenschema.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door de techniek van de uitvoering: een snijwerk met vlakke groeven, zelfs in de meest delicate uitvoering, ziet er bescheidener openwork of reliëf uit, dus het is geschikter in eenvoudige minimalistische interieurs. En naar de kamer in de stijl van hightech kan een product komen met een delicaat opengewerkte patroon of een nadrukkelijk primitieve inrichting van het paneel van de sneden.

De boom verschilt op voordelige wijze van de meeste materialen door zijn universele compatibiliteit met verschillende stijlen van meubels, niet minder dan zelfs tot metaal. Houten decoraties zijn licht genoeg dat ze op scheidingswanden kunnen worden geplaatst, en niet alleen sterke dragende muren, waardoor er meer ruimte is voor ontwerpideeën.

Houten paneel

Nadelen van houten panelen en voorzorgsmaatregelen in gebruik

Het aankleden van ruimtes met houten producten moet aan bepaalde voorwaarden worden onderworpen.

Houten paneel

Het gebruik van opengewerkte of opgestelde panelen in ruimtes met hoge luchtvochtigheid en aanzienlijke verschillen in temperatuur- en vochtigheidsregime is niet nodig. En andere soorten houten decoratieve artikelen moeten worden beschermd tegen overmatige vochtigheid, omdat een boom, zelfs geïmpregn
eerd met speciale conserveermiddelen, kan beginnen te barsten, kromtrekken, een gelijkmatige schaduw en gladheid van de coating verliezen. Zo kan een houten paneel bijvoorbeeld in een sauna een gang of ontspanningsruimte versieren, maar geen stoomkamer.

Houten paneel

Het is ook onwenselijk om dergelijke ornamenten te plaatsen waar ze constant aan direct zonlicht worden blootgesteld. Door straling zal de natuurlijke kleur van het hout snel dof worden en kunnen kleurstoffen worden gebruikt om de textuur te benadrukken, meestal niet erg resistent tegen ultraviolet.

Houten paneel

Welke tekeningen voor het houten paneel zijn het meest relevant?

De keuze van het thema van de tekening hangt in grote mate af van de plaats waar het paneel zal worden geplaatst. Als in de keuken de afbeeldingen van eten en gerechten bijzonder geschikt zijn, zijn afbeeldingen van schattige dieren en vogels, sprookjesachtige landschappen en gestileerde bloemenpatronen beter voor de kinderkamer.

Voor de studie of de woonkamer, kunt u een afbeelding van het landschap kiezen, een monument van architectuur, een historische gebeurtenis. Over het algemeen kunnen de meest universele tekeningen worden beschouwd als tekeningen met natuurlijke en landschapsthema's, evenals geometrische ornamenten.

De paneelborden met de inscriptie en de tekening die overeenkomt met het thema blijven populair. Ze worden gebruikt voor baden en sauna's, clubs en cafés, restaurants, winkels en zelfs officiële instellingen.

Houten paneel
Houten paneel
Houten paneel

Aanbevelingen voor degenen die van plan zijn een paneel van hout met hun eigen handen te maken

Gebruik alleen zorgvuldig gedroogd hout voor productie. Sterft en planken worden verteerd in lijnzaadolie of zoutoplossing, gecalcineerd in verwarmd zout of zand.

Voor threads moet je boards zonder knopen kiezen - ze kunnen uitvallen tijdens de verwerking en het patroon breken.

De oppervlakken van de panelen moeten zo glad mogelijk zijn, anders zullen zich stof en andere verontreinigingen snel ophopen in de ruwheid. Dit is vooral belangrijk voor producten die zijn ontworpen om de keuken te versieren, omdat er naast stof ook vette keukendampen zijn.

Houten paneel

Voordat u leert een foto te maken, moet u beslissen in welke stijl het moet zijn, hoe te kijken: eenvoudig of elegant, massief of visueel licht, met een uitgesproken houtstructuur of geverfd in een felle verzadigde kleur.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 41 = 42