Borduurwerk in het interieur (19 foto’s): moderne ontwerpideeën

Decoratieve en toegepaste kunst draagt ​​ongelooflijke waarde, ervaring en geest van onze voorouders. Het gebruik van verschillende producten vanuit deze richting in het interieur verlevendigt de ruimte en geeft het gezelligheid.

Mooi borduurwerk in lila tinten in het interieur

De speciale eer in de moderne wereld begon opnieuw om borduurwerk in het binnenland te verwerven. Dit moeizame werk kenmerkt zich door elegantie en verfijning. Zodra het borduurwerk werd beschouwd als een familiecharme, zorgvuldig bewaard en doorgegeven door overerving. Het waren allerlei servetten, handdoeken, overhemden, tafelkleden. Meisjes brachten maanden en zelfs jaren door om zo'n schoonheid te creëren. Maar na verloop van tijd begon de vrouw weg te gaan van de haard. Slechts enkelen bleven borduren.

Maar ondanks dit, heeft het gebruik van geborduurde producten in het interieur van het appartement een buitengewone populariteit. De opkomst van nieuwe soorten borduurwerk, zoals borduren op hout, voor behang van textiel, voor meubels en gerechten, borduren met diamanten geven de mogelijkheid producten naar hun smaak te kiezen. Geborduurde producten passen helder in het interieur van de ecostijl in etnische stijl, in landelijke stijl.

Origineel borduursel in het interieur
Eenvoudig kleurrijk borduurwerk voor binnenhuisarchitectuur

Foto geborduurd met borduurwerk

Welke interieurdetails zijn meestal versierd met borduurwerk?

Je huis of appartement zal met nieuwe kleuren spelen, als je borduurwerk gebruikt in hun ontwerp - mooi, stijlvol en elegant. Meestal is het versierd met:

  1. Gordijnen, kussenslopen, tafelkleden en spreien.
  2. Geborduurde schilderijen en iconen.
  3. Tapijten, stoffen lampen op lampen.
  4. Het meubilair van de auteur van verschillende soorten voor het huis.
Geborduurde patronen in het interieur

De belangrijkste vereisten in modern design voor het gebruik van borduurwerk:

  • De afbeelding op het behang mag de samenstelling van het borduurmotief niet beïnvloeden. Kleuren is beter om een ​​monofoon of met een klein patroon te kiezen. Het is wenselijk om pastelkleuren te gebruiken;
  • ziet met succes en gemakkelijk borduurwerk in het interieur in de vorm van een afbeelding. In dit geval moet het geschikt zijn voor de geselecteerde kamer. Foto's met afbeeldingen van fruit en groenten vinden een plaats in de keuken en bloemstukken zullen zich perfect in de slaapkamer of woonkamer nestelen;
  • U moet zorgvuldig de locatie van het borduurwerk in het huis in overweging nemen. De locatiekeuze hangt af van de grootte van de kamer, meubels en de plot van de foto.

Het geborduurde product kan in elke kamer worden geplaatst. Er is een enorme hoeveelheid ideeën voor het decoreren van een appartement met behulp van borduurwerk.

Borduurwerk op bedlinnen

Mooi borduurwerk in de keuken
Borduren op tafelkleden

Gebruik borduurwerk in kamers in uw huis

Om maximale gezelligheid en warmte in de slaapkamer te bereiken, bed een geborduurde deken, bed of deken. Volumetrische sierpatronen versieren een warme winterplaid, samen met een warme kop thee die je opwarmt in de koude winter. Kies de kleuren die al beschikbaar zijn in het ontwerp en die overeenkomen met de kleur van de bekleding. Voor kenners van verfijnde en delicate dingen, wordt voorgesteld om producten met monochroom borduurwerk te kiezen. Het beeld wit en wit ziet er ongelooflijk mooi uit op het bed. En als je het hele interieur in zachte combinaties decoreert, gebruik dan dit soort borduurwerk en op de gordijnen. Het zou leuk zijn om wallpapers te kiezen die in deze stijl zijn gemaakt.

Borduurwerk op hout in het interieur

Gebruik foto's om de muren te versieren. Ze kunnen worden gemaakt met een kruis, kralen, linten of een nieuw soort borduur - diamant. Selecteer schilderijen met kralen of linten voor meer accent op het decor. Plaats de lampen bovendien met geborduurde lampenkappen. Een ander leuk idee is het plaatsen van geborduurde dozen en kisten op een kaptafel of een nachtkastje. Ze kunnen verschillende dingen opslaan, ornamenten.

In de kinderkamer zijn er veel ideeën over het gebruik van borduurwerk, zelfs de meest wispelturige jongen en zijn ouders kunnen het ontwerp kiezen dat ze graag zouden willen. Geborduurd met een kruis of kralen, kussens en dekens met zijn favoriete karakters worden de meest favoriete dingen van het kind. Kinderen houden van lichte dingen, dus hang aan de muur schattige schilderijen met glanzend diamanten borduurwerk. Ze brengen een ongelooflijke uitstraling en prachtige kinderkamer.

De woonkamer is ook versierd met borduurelementen. Het kan worden verwerkt in gordijnen, kussens, vloerkleden, kisten. Gebruik als decor op spiegels, horloges, bloempotten. De mogelijkheden om ideeën te versieren zijn onbeperkt.

Geborduurde sierkussens in het interieur

Geborduurde sierkussens in het interieur

De decoratie van de keuken kan het rijkst worden voor het gebruik van elementen met behulp van borduurwerk. Er zijn veel opties om te versieren. Je kunt de wanden van de keuken versieren, gordijnen, schorten, handdoeken, pannenlappen, tafelkleden, servetten. Ze kunnen worden verrijkt met ongelooflijke schoonheidspatronen, hele composities creëren. In de keuken ziet elke vorm van borduurwerk, tot en met diamant, er prachtig uit. Ook voor de keuken past auteur gerechten met imitatie van borduurwerk ornamenten. De aankoop van geborduurde buidels i
n de keuken is niet alleen esthetisch, maar ook praktisch. Ze kunnen worden gebruikt voor het opslaan van kruiden, specerijen, noten, enz.

Naast de keuken zijn de hal en gang ook zeer geschikt voor het gebruik van geborduurde producten. Dit is de plaats die een gast voor het eerst ontmoet bij het betreden van een huis. En het moet vooral warm en gezellig zijn. Meestal zijn de afbeeldingen geborduurd met een kruis. Ze kunnen een leuke inscriptie hebben die de gast uitnodigt in het appartement. En u kunt een huishoudster creëren met een gevel versierd met borduurwerk. Spiegel kan ook worden versierd met geborduurde ornamenten.

1
Borduurwerk in het interieur van de keuken
Borduuropties voor interieurdecoratie
Borduren op hout

Diamond borduurwerk en beadwork in het ontwerp van gebouwen

Schilderen met diamanten borduurwerk en kralen werd in toenemende mate gebruikt in modern design. Ze zien er duurder en eleganter uit dan werken met een kruis.

Dus wat is diamantborduurwerk? Dit is een foto die handmatig is opgemaakt met strass-steentjes. Het vereist veel hard werk, maar het resultaat is gewoon bewonderend. Geschikt voor mensen die van heldere en glanzende dingen houden, onverwachte ontwerpdecoraties. Diamantborduurwerk ziet er duur en rijk uit. Het is geschikt voor die eigenaars die willen opvallen en hun individualiteit tonen in het ontwerp van kamers.

Borduren met kralen vereist ook een vrij complex proces van werken. Maar het wordt vaker gebruikt dan diamant. U kunt bijvoorbeeld kralen niet alleen foto's maken, maar ook kussens met een deken op de banken in de hal en gordijnen. In de uitverkoop vindt u compleet verschillende soorten geborduurde schilderijen, servetten, textiel. Hun thema is aanzienlijk anders.

Verschillende soorten borduurwerk
Diamantborduurwerk in het interieur

Woonaccessoires borduren voor de feestdagen

Voor de feestdagen wil je het huis dus versieren met een speciale inrichting. Borduren wordt in dit geval op grote schaal gebruikt. Op oudejaarsavond worden decoratieve kerstlaarzen onder de kerstboom gelegd, speelgoed opgehangen aan de kerstboom en cadeauzakjes. Dit alles kan worden gedecoreerd met eenvoudig borduurwerk met kruissteek, maar ook met prachtig borduurwerk van heldere diamanten of kralen. Bovendien is het mogelijk om het volledig onafhankelijk te doen, waardoor het hele gezin wordt aangetrokken tot een vriendelijke creatie. In de winkels vindt u veel stukken voor borduurwerk met kralen, draad of voor borduurwerk met diamanten. Kiest alleen het juiste patroon.

Handdoeken borduren

Pasen is een andere feestdag, waarin het gewoon onmogelijk is om te doen zonder geborduurde elementen. Het belangrijkste kenmerk voor deze vakantie is de geborduurde handdoek. Met hem gaat de hospita naar de kerk en wil dat het origineel en mooi is. Foto's op het thema van Pasen hebben ook een plaats om te zijn.

Geschenken in de vorm van handborduren zijn van grote waarde, omdat ze met liefde en met heel het hart zijn gemaakt. Het kost veel tijd en geeft blijk van assiduity en geduld voor hun uitvoering, daarom worden ze zeer hoog gewaardeerd.

Borduurwerk in het interieur tegenwoordig is een speciale manier om een ​​huis te decoreren, dat steeds populairder wordt. Steeds vaker huisvrouwen hebben de neiging om liefdevol hun thuis te regelen, dus meer vrouwen beginnen de producten zelf te borduren en kopen speciale sets voor borduren in de winkel.

Nieuwjaarsborduurwerk voor feestelijk binnenland
Ongebruikelijk borduurwerk in het interieur
Modern geometrisch borduurwerk voor binnenhuisarchitectuur
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

31 − 27 =