Comfortabel cottage-toilet: hoe bouw je met je eigen handen (22 foto’s)

Op elk ander landperceel dan het huis zijn er andere gebouwen. Een van deze gebouwen is het toilet. Het hoort bij de hoofdgebouwen, vooral in de buitenwijken. Zonder dat kunt u het niet in de eerste keer van de bouw doen, en na de bouw van het hoofdgebouw zal het helpen om het thuistoilet vooral in de zomer te lossen. Bij het bouwen van een toilet rijst de vraag hoe een zomerhuistoilet moet worden ingericht, omdat dit afhankelijk is van het comfort en gemak van het gebouw.

Composterende toiletpot van het land

De wc-pot

Kenmerken van het apparaat en de bediening

Met betrekking tot verlangens en kansen kan de eigenaar van de datasja het toilet kiezen dat voor hem geschikt is. U kunt een kant-en-klare optie kopen of het zelf doen door een straattoilet uit te rusten.

Populaire toiletspullen behoren tot een direct toilet. Het kan op een specifieke site worden geplaatst of indien nodig worden overgedragen. Centraal in zijn werk staat het verwerken van afval onder invloed van een chemische of veencomponent.

Een subtype van een direct apparaat is een biotoilet. Het wordt vaak gebruikt in afwezigheid van riolering. Turf, handelend in afval, verandert ze in meststoffen, die vervolgens in bedden kunnen worden gegoten. Het ontwerp van een dergelijke toiletpot bevat dergelijke onderdelen:

 • De wc-bril bevindt zich bovenaan;
 • De tank bevindt zich onderaan, vertegenwoordigt de container waar afval wordt ontvangen en waar ze worden verwerkt.

Een andere optie is de toiletpot die over de beerput is bevestigd. In dit geval kan het toilet van verschillende materialen zijn gemaakt.

Land houten toilet

Cottage WC van planken

Vereisten voor een toiletpot

Bij het aanpassen van de toiletpot voor straattoilet worden de volgende eisen gesteld:

 • Eenvoud en installatiegemak om de installatie zelf uit te voeren.
 • Een handig ontwerp dat zal worden geïnstalleerd op een klein bouwterrein en op een niet-versterkte basis.
 • De toiletpot moet van lage kosten zijn, want voor de winter is het noodzakelijk om het perceel onbeheerd achter te laten.
 • Comfort voor alle leden van het gezin, omdat het niet alleen door volwassenen, maar ook door kinderen zal worden gebruikt. Het is de moeite waard om een ​​gehechtheid aan kinderen te geven.
 • Bestand tegen verschillende weersomstandigheden, namelijk temperatuur, wind, luchtvochtigheid.

Natuurlijk rusten veel mensen het toilet niet uit met een toilet, maar maken eenvoudigweg een gat in de vloer van het gebouw. Persoonlijke hygiëne wordt echter niet gerespecteerd. Als u echter een comfortabele vloerconstructie plaatst, wordt de persoonlijke hygiëne in acht genomen en neemt het comfort van het verblijf in de datasja toe.

1

De toiletcabine

Landelijk toilet in landelijke stijl

Voor- en nadelen

De toiletpot heeft verschillende voordelen:

 • De mogelijkheid om regelmatig gratis compost te ontvangen, waarmee de tuinsite kan worden bemest.
 • In het zomerseizoen, wanneer u vaak in de tuin werkt en wanneer u gasten ontvangt, hoeft u het huis niet binnen te gaan, maar het is beter om het toilet te bezoeken dat op het perceel is gebouwd.
 • Lossen van het huistoilet, wat de vermindering van de belasting op de septic tank of ander type rioolwatertank beïnvloedt.
 • U kunt het landschapsontwerp van de site diversifiëren nadat u het gebouw op een ongebruikelijke manier hebt uitgegeven.

Er zijn bepaalde nadelen met betrekking tot verschillende soorten toiletpotten. Dus plastic apparaten zijn niet bestand tegen lage temperaturen en kunnen barsten. Metalen producten en houten constructies met een zitplaats zijn ongeschikt voor gebruik in de winter. Keramiek en porselein ontwerpen vereisen een investering van een bepaald bedrag.

Keramische toiletpot in het huisje

Metalen toilet in het huisje

In welke uitvoering kan een toiletpot zijn?

De toiletpot voor de datasja, die in de winkel wordt gekocht, kan van verschillende materialen zijn gemaakt: keramiek, porselein en plastic. Producten van porselein en keramiek verschillen qua uiterlijk en onderhoudsgemak, maar het keramische toilet kan niet op een eenvoudige houten structuur worden geïnstalleerd. Voor zijn locatie is het noodzakelijk om een ​​betonnen site te maken die bestand is tegen de zwaarte van de constructie. Een ander nadeel van dit type zijn de kosten. Toilet in het huisje met een toiletpot gemaakt van keramiek kost de eigenaar duurder. Soms heeft zelfs het gebouw zelf minder geld nodig.

Een plastic toiletpot voor een cottage-toilet wordt als een economische en functionele optie beschouwd. De voordelen van deze soort zijn talrijk:

 • Verschillende kleurenoplossingen. U kunt een bruine toiletpot ophalen voor een landelijk toilet, dat wordt gecombineerd met hout of ander afwerkingsmateriaal.
 • Eenvoudig te bouwen, waarvoor geen solide basis vereist is.
 • Comfort in gebruik.
 • Kracht en hygiëne.
 • Lage kosten.

Met kunststof constructie kunt u een comfortabel en praktisch toilet uitrusten zonder veel geld uit te geven. U kunt een vast type of een draagbaar ontwerp selecteren. Dit laatste is een emmer met een zitplaats.

Landhuis met raam

Plastic toiletpot

Eigengemaakte ontwerpen impliceren de plaatsing van een toiletpot voor een straattoilet met behulp van geïmproviseerde materialen. Een veel voorkomend ontwerp is een houten aanrecht met een plastic zitting. Deze optie is een snelle installatie en lage kosten.

Een andere optie die met uw eigen handen kan worden gemaakt, is een metalen constructie. Meestal wordt een ijzeren toiletpot in het toilet geplaatst. Het onderscheidt zich door goedkoopheid en duurzaamheid. Voor productie kun je materialen gebruiken die in een deel van de dacha te vinden zijn. Het uiterlijk van dergelijke apparaten verschilt niet in schoonheid, maar u hoeft geen geld uit te geven aan de aanschaf van materialen.

Installatie proce
s

Hoe maak je een toilet in het land - een vraag die veel eigenaren van zomerhuisjes interesseert. Verschillende ontwerpen hebben hun eigen installatieprincipes.

Keramische toiletpot

Als u een keramisch toilet wilt installeren, moet u er rekening mee houden dat er in de meeste gevallen geen stromend water is, zodat u zelf water in de tank kunt gieten of een emmer (watertank) naast het apparaat kunt plaatsen. Bereid de slang vervolgens voor en verbind hem met de afvoertank.

Om de structuur zelf te monteren, is het nodig om een ​​gat te maken in een vooraf voorbereide solide fundering. De diameter van het gat komt overeen met de diameter van de uitlaatbuis. Nadat de opening is gemaakt, moeten de bevestigingspunten worden gemarkeerd en de kit worden aangebracht. Daarna kunt u het sanitair vastschroeven.

Plastic cottage-wc-pot voor een boom

Direct dacha-toilet

Dacha toiletpot met gootsteen

Plastic toiletpot

Een plastic toiletpot voor een draagbaar beeld vereist geen manipulatie. Het is gewoon op de juiste plek geïnstalleerd. Als u een stationaire weergave aanschaft, moet u er rekening mee houden dat het misschien moeilijk is om verbinding te maken met de drums voor aftappen. Dit komt door de verschillende vorm van de gaten. Stadia van installatie:

 1. Van het voorbereide blad van metaal om een ​​kegel te maken.
 2. Het onderste deel van de kegel wordt in de loop geplaatst en de bovenste wordt op vloerniveau geplaatst.
 3. Breng een laag mastiek aan op de voegen.
 4. Na het verwijderen van een deel van de vloer op de plaats van de toekomstige locatie van het toilet, markeren we de installatieplaats van de constructie.
 5. Maak een gegalvaniseerde blanco voor de site waar het apparaat zal worden geplaatst.
 6. Bevestig het werkstuk en installeer de toiletpot.
 7. Breng mastiek aan op de binnenkant van de lijmgebieden.
 8. Om de laatste vloerbedekking uit te rusten.

In plaats van mastik kunt u een gewone siliconen gebruiken.

Landelijk toilet in rustieke stijl

Tuintoilet

Tuintoilet gemaakt van gevelbeplating

Metalen stoel

Voor de productie wordt een gegalvaniseerde buis, metalen plaat of emmer gebruikt. Meestal is de hoogte 40 cm en de diameter 30-35 cm. In het bovenste gedeelte van de structuur is het nodig om een ​​zitplaats te voorzien. Knip hiervoor een schaar voor metalen strepen in de vorm van kamille uit en installeer deze op de resulterende plaats gemaakt van een plywood zitting. Vervolgens bevindt de structuur zich boven de afvoer. Dit toilet is bijna nooit buiten gebruik.

De toiletpot met een afvoer

Bouw van een landelijk toilet

Turf dach wc-pot

Houten plank

Hoe een eenvoudig toiletontwerp te bouwen zonder veel geld uit te geven? Het antwoord op deze vraag is de locatie van de houten plank. Dit soort landelijke toiletpot kan een niet-bevriezend ontwerp worden genoemd. Het heeft de vorm van een stap. Doe het meestal op borden. Regeling van de regeling:

 1. Om de helft van de vloer in het gebouw te leggen.
 2. Centreer de dwarsbalk op een hoogte van 40 cm.
 3. De resulterende afstand tussen de balk en de vloer is bedekt met planken.
 4. Leg bovenaan ook de planken.
 5. Snijd een gat waar het zitje moet komen.

Als een dergelijke constructie zich boven de put bevindt, moet u een ontluchter maken om geurtjes te verwijderen. De hoogte van de buis moet minstens drie meter zijn.

Wasruimte met wastafel

Warm geïsoleerd toilet

Landelijk toilet met een put

Als er een ingerichte badkamer in het huis is, zal een straattoilet met een toiletpot niet overbodig zijn, omdat het in de zomer gemakkelijker is om het te bezoeken dan om het huis binnen te rennen. En hij zal ook een assistent zijn als het werkende rioleringssysteem niet wordt gemaakt. U kunt de opties kiezen voor uw wensen en beschikbare fondsen, en u kunt zonder al te veel moeite een gemakkelijk straattoilet voor iedereen uitrusten.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

3 + 1 =